Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Θα μιλήσω για την ανάγκη να διασφαλιστεί το ευρωπαϊκό μέλλον της Ελλάδας
  • [02] Ζωή σε τέσσερις γυναίκες έδωσε η 17χρονη Αναστασία
  • [03] Μαρτυρικά χωριά της Κρήτης επισκέπτεται Γερμανός καθηγητής που πρωτοστατεί υπέρ της καταβολής των πολεμικών αποζημιώσεων
  • [04] Επανέρχεται ο «αστυνομικός της γειτονιάς»
  • [05] Πτώση στο ΧΑ - Ανεβαίνουν οι αποδόσεις των ομολόγων
  • [06] Οι αρκούδες μύρισαν την άνοιξη και ξύπνησαν

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Θα μιλήσω για την ανάγκη να διασφαλιστεί το ευρωπαϊκό μέλλον της Ελλάδας

    «Παρότι δεν είναι στην ατζέντα, θα μιλήσω με τους συναδέλφους για την ανάγκη να διασφαλιστεί το ευρωπαϊκό μέλλον της Ελλάδας. Αυτή είναι η αποστολή μου και είμαι πλήρως αφοσιωμένος σε αυτήν» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς, προσερχόμενος στη σύνοδο του ΕΛΚ.

    Τον πρόεδρο της ΝΔ, συνόδευε ο στενός συνεργάτης του, Χρύσανθος Λαζαρίδης.

    [02] Ζωή σε τέσσερις γυναίκες έδωσε η 17χρονη Αναστασία

    Εκτενή αναφορά στην απόφαση των γονέων της δεκαεπτάχρονης Αναστασίας, στη Διονυσία και τον Παναγιώτη, να συναινέσουν στη δωρεά των σωματικών οργάνων της κόρης τους, κάνει σήμερα με άρθρο της η ιταλική εφημερίδα «Κοριέρε Ντέλα Σέρα».

    «Η τελευταία επιθυμία της Αναστασίας: Μαμά, θέλω να σώσω ζωές» είναι ο τίτλος του άρθρου, στο οποίο ο δημοσιογράφος Ρινάλντο Φρινιάνι αναφέρει ότι «η καρδιά τής κοπέλας χτυπά στο στήθος μιας νεαρής Ιταλίδας που έχει ακριβώς την ίδια ηλικία και ζει στη Ρώμη». Σε μια άλλη νεαρή γυναίκα, επίσης στην ιταλική πρωτεύουσα, μεταμοσχεύθηκε το ήπαρ, «μετά από τέσσερις άλλες αποτυχημένες προσπάθειες» και στην τρίτη κοπέλα μπόρεσε να μεταμοσχευθεί ένα από τα νεφρά: Η ζωή της άλλαξε εντυπωσιακά, επιτρέποντάς της να αποφύγει την υποχρεωτική αιμοκάθαρση. Το δεύτερο νεφρό, τέλος, μεταμοσχεύθηκε σε μια νεαρή ασθενή από την ευρύτερη περιοχή της Μπολόνια, στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνα.

    Η δεκαεπτάχρονη Αναστασία, πριν δύο εβδομάδες, είχε υποστεί σοβαρό εγκεφαλικό τραύμα κατά την πτώση της από μπαλκόνι ξενοδοχείο στη Ρώμη, την τελευταία ημέρα σχολικής εκδρομής. Επί μια εβδομάδα νοσηλεύθηκε στο δημόσιο νοσοκομείο της Ρώμης «Τραυματολογικό Κέντρο C.t.o.» με αδιάκοπη ιατρική φροντίδα και τη συνεχή παρουσία των γονέων της, στο πλευρό της. Εξαιτίας των εγκεφαλικών τραυμάτων, παρά τις δύο επεμβάσεις με τις οποίες οι γιατροί προσπάθησαν να την κρατήσουν στη ζωή, κατέληξε την περασμένη Πέμπτη. Οι γονείς της βρήκαν τη δύναμη να δώσουν την αναγκαία συγκατάθεση στη δωρεά των οργάνων.

    [03] Μαρτυρικά χωριά της Κρήτης επισκέπτεται Γερμανός καθηγητής που πρωτοστατεί υπέρ της καταβολής των πολεμικών αποζημιώσεων

    Μαρτυρικά χωριά του δήμου Μαλεβιζίου Ηρακλείου επισκέπτεται ο Γερμανός ιστορικός, συγγραφέας και καθηγητής σε Πανεπιστήμια της Γερμανίας και της Τσεχίας Στέφαν Μακ Νιλ, που πρωτοστατεί στην ανάδειξη του θέματος των γερμανικών αποζημιώσεων έναντι της Ελλάδας και συνομιλεί με κατοίκους των περιοχών για τις ναζιστικές θηριωδίες καταγράφοντας τις ιστορικές μαρτυρίες τους.

    Ο Στέφαν Μακ Νιλ ξεκίνησε πεζοπορία 3.000 χιλιομέτρων από την πόλη Lidice της Τσεχίας μέχρι το Δίστομο και από εκεί στα μαρτυρικά χωριά της χώρας και της Κρήτης στέλνοντας ένα σημαντικό μήνυμα κατά του φασισμού και τονίζοντας πως δεν θα σταματήσει, παρά μόνο όταν δοθούν οι γερμανικές αποζημιώσεις στην Ελλάδα, καθώς επισημαίνει ότι είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που δεν έχει δικαιωθεί.

    [04] Επανέρχεται ο «αστυνομικός της γειτονιάς»

    Ο θεσμός του «αστυνομικού της γειτονιάς», που εδώ και χρόνια αποτελούσε στόχο των υπουργών Δημόσιας Τάξης, αλλά ποτέ δεν κατέστη δυνατόν να εδραιωθεί, επανέρχεται από τη Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015, με εντολή Ι. Πανούση, ο οποίος δήλωσε ότι «αυτή τη φορά, έρχεται για να μείνει».

    Ο αστυνομικός της γειτονιάς ήταν μια από τις πρώτες εξαγγελίες του κ. Γιάννη Πανούση, όταν ανέλαβε τα ηνία του υπουργείου, ως αναπληρωτής υπουργός και όπως τονίζεται αποτελεί τον κορμό του μοντέλου κοινοτικής αστυνόμευσης και τη βελτίωση του κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ πολίτη και αστυνομίας και εντάσσεται στην φιλοσοφία της νέας αντεγκληματικής πολιτικής του υπουργείου, που περιλαμβάνει δράσεις προληπτικού και αποτρεπτικού χαρακτήρα, καθώς και προστασία και εξυπηρέτηση του πολίτη στις γειτονιές.

    Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί αρχικά σε 22 γειτονιές, σε τέσσερις περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην Καλλιθέα, στο Χαλάνδρι, στην Τούμπα- Τριανδρία και στον Εύοσμο.

    Οι αστυνομικοί της γειτονιάς θα περιπολούν στον τομέα ευθύνης τους και θα επικοινωνούν προσωπικά με τους κατοίκους και τους τοπικούς φορείς.

    [05] Πτώση στο ΧΑ - Ανεβαίνουν οι αποδόσεις των ομολόγων

    Ήπιες πτωτικές τάσεις επικρατούν στη χρηματιστηριακή αγορά, μετά από την αρχική ανοδική αντίδραση.

    Επιδείνωση του κλίματος παρατηρείται στην αγορά ομολόγων με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου να κινείται στα υψηλότερα επίπεδα 21 μηνών, στο 11,40%

    O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 12:40 διαμορφώνεται στις 734,98 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,40%. Ενδοσυνεδριακά έχει καταγράψει ανώτερη τιμής τις 748,67 μονάδες(+1,45%). Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 40,17 εκατ. ευρώ.

    [06] Οι αρκούδες μύρισαν την άνοιξη και ξύπνησαν

    Περπατούν νωχελικά, χασμουριούνται και υποδέχονται την έλευση της άνοιξης, κάτω από τις πρώτες ακτίνες του ήλιου. Ξυπνούν σιγά σιγά οι αρκούδες που ζουν στο Καταφύγιο του «Αρκτούρου» με το βιολογικό τους ρολόι να έχει συγχρονιστεί με την επίσημη έναρξη της Άνοιξης, στις 21 Μαρτίου.

    Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, οι πρώτες αρκούδες που ξύπνησαν ήταν τα δύο αδέρφια, ο Μανώλης και ο Κυριάκος, που είναι και οι νεότερες αρκούδες.

    Τον περισσότερο χρόνο εκτός της φωλιάς της περνάει πλέον και η Μπάρμπαρα, ενώ και οι υπόλοιπες αρκούδες αρχίζουν σιγά σιγά να βγαίνουν από το χώρο που κοιμήθηκαν το χειμώνα.

    Η μοναδική αρκούδα που παραμένει στη φωλιά της είναι η Τασούλα, που είναι και από τις μεγαλύτερες σε ηλικία, από τις συνολικά 9 που φιλοξενούνται στο Καταφύγιο, ξεπερνώντας τα 20 χρόνια.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του «Αρκτούρου» οι περισσότερες αρκούδες δείχνουν νωχελικές και η διάθεσή τους για φαγητό δεν έχει επανέλθει ακόμη, κάτι που είναι φυσιολογικό, όταν ξυπνάνε από το χειμέριο ύπνο.

    Το Καταφύγιο της Καφέ Αρκούδας στο Νυμφαίο, που ήταν κλειστό όσο καιρό κοιμόταν τα μεγαλόσωμα ζώα, ανοίγει πλέον αυτό το Σάββατο, 21 Μαρτίου, και όσοι θέλουν μπορούν να το επισκέπτονταικαθημερινά (εκτός Τετάρτης) και Σαββατοκύριακα, από 10.00-16.30.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 19 March 2015 - 12:30:25 UTC