Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ψηφίστηκε επί της αρχής το ν/σ για την ανθρωπιστική κρίση - Υπαναχώρησε η πρόεδρος της Βουλής μετά από τις αντιδράσεις
  • [02] Αναχωρεί για Βρυξέλλες ο Αντ. Σαμαράς, για να συμμετάσχει αύριο στη Σύνοδο του ΕΛΚ
  • [03] Οκτώ προσαγωγές, σε συγκέντρωση έξω από το Μέγαρο Μαξίμου
  • [04] «Μουσική» διάβαση στα Τρίκαλα για το έτος Τσιτσάνη
  • [05] Ανήσυχος δηλώνει ο Ζ. Κλ. Γιούνκερ, από την πορεία των διαβουλεύσεων ΕΕ - Ελλάδας
  • [06] Β. Σόιμπλε: Η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στις αγορές
  • [07] Τουλάχιστον 8 τουρίστες νεκροί σε επίθεση ενόπλων στο κοινοβούλιο της Τυνησίας
  • [08] Στο Μουσείο της Ακρόπολης επιστρέφει το ασημένιο κύπελλο του Σπύρου Λούη

  • [01] Ψηφίστηκε επί της αρχής το ν/σ για την ανθρωπιστική κρίση - Υπαναχώρησε η πρόεδρος της Βουλής μετά από τις αντιδράσεις

    Τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που απείλησαν ότι θα αποχωρήσουν, προκάλεσε η πρωτοβουλία της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου να διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

    Μετά από αυτές τις αντιδράσεις, η κ. Κωνσταντοπούλου, υπαναχώρησε, και έτσι το νομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής του με την κανονική διαδικασία, δηλαδή κατά πλειοψηφία δια ανατάσεως, των χεριών.

    Σημειώνεται ότι την ονομαστική ψηφοφορία, είχαν ζητήσει χθες οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής αλλά κατά την εκφώνηση των ονομάτων, απουσίαζαν οι προφυλακισμένοι βουλευτές του κόμματος στους οποίους ο αρμόδιος εισαγγελέας είχε απορρίψει το αίτημά τους για άδεια.

    Η συνεδρίαση διεκόπη για δέκα λεπτά κάτω από τις έντονες αντιδράσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης. Λίγο αργότερα, η πρόεδρος της Βουλής δικαιολογώντας την πρότασή της, τόνισε ότι έκρινε πως ήταν πολύ σημαντικό και αναγκαίο, η ευρύτατη πλειοψηφία που στήριξε αυτό το νομοσχέδιο να καταγραφεί με ονομαστική ψηφοφορία.

    Ωστόσο, όπως είπε, κάποιοι θέλησαν να δώσουν άλλη ερμηνεία και άλλο περιεχόμενο, γι' αυτό και δεν θα διεξαγόταν η ονομαστική ψηφοφορία.

    [02] Αναχωρεί για Βρυξέλλες ο Αντ. Σαμαράς, για να συμμετάσχει αύριο στη Σύνοδο του ΕΛΚ

    Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, όπου αύριο θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Ο κ. Σαμαράς θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους περισσότερους ξένους ηγέτες που το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα παραβρεθούν και στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σύμφωνα με πληροφορίες θα τους επισημάνει την ανάγκη να επέλθει συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση, καθώς η όποια καθυστέρηση ή τυχόν αποτυχία των διαπραγματεύσεων, θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην ελληνική κοινωνία.

    [03] Οκτώ προσαγωγές, σε συγκέντρωση έξω από το Μέγαρο Μαξίμου

    Οκτώ προσαγωγές έγιναν από την Αστυνομία, λίγο μετά τις 14:00, έξω από το Μέγαρο Μαξίμου. Στο σημείο πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση από αναρχικούς, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους απεργούς πείνας, έγκλειστους των φυλακών για συμμετοχή σε τρομοκρατικές πράξεις. Οι διαδηλωτές ανήρτησαν πανό, μπροστά στο Μαξίμου, με το σύνθημα «Μνημόνια- Γέφυρες- Αυτοκτονίες- εξαθλίωση- Φυλακές κολαστήρια και τύπου Γ΄- πολιτικοί κρατούμενοι και κυνήγι μαγισσών- στο πλευρό των απεργών πείνας μέχρι ΤΕΛΟΥΣ», το οποίο υπογράφουν ως «αναρχικοί, αυτόνομοι, αλληλέγγυοι». Οι οκτώ προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην ΓΑΔΑ για εξακρίβωση στοιχείων.

    [04] «Μουσική» διάβαση στα Τρίκαλα για το έτος Τσιτσάνη

    Μια πρωτότυπη διάβαση εγκαινίασε ο Δήμος Τρικκαίων.

    Πρόκειται για τη «Μουσική» διάβαση στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από τη γέννηση του Βασίλη Τσιτσάνη, η οποία αποτελεί την πιο κεντρική διάβαση της πόλης των Τρικάλων και βάφτηκε με τα χρώματατων πλήκτρωντου πιάνου.

    Με εθελοντές και δημοτικούς συμβούλους παρόντες, οι Τρικαλινοί από το μεσημέρι μετέτρεψαν τη διάβαση ανάμεσα στην κεντρική πλατεία (Ηρώων Πολυτεχνείου) και την κεντρική πεζογέφυρα, στην πιο όμορφη μουσική διάβαση της Ελλάδας.

    Με την οκτάβα των πλήκτρων που ζωγραφίστηκε πάνω στη διάβαση, πλέον το πέρασμα Τρικαλινών και επισκεπτών της πόλης θα γίνεται... μουσικότερο. Η συγκεκριμένη διάβαση είναι η πρώτη μιας σειράς ανάλογων παρεμβάσεων που, όπως είχε γνωστοποιήσει ο Δήμος Τρικκαίων και το Μουσείο Τσιτσάνη, θα πραγματοποιούνται σε όλη τη διάρκεια του 2015.

    [05] Ανήσυχος δηλώνει ο Ζ. Κλ. Γιούνκερ, από την πορεία των διαβουλεύσεων ΕΕ - Ελλάδας

    «Παραμένω ανήσυχος, δεν είμαι ικανοποιημένος από την πρόοδο που έχει σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες, θα ήθελα όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές να ανασυνταχθούν». Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, απαντώντας σε ερώτηση για την Ελλάδα, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον πρωθυπουργό της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς.

    [06] Β. Σόιμπλε: Η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στις αγορές

    Η συζήτηση σχετικά με την Ελλάδα δεν πρέπει να επικεντρώνεται στο χρέος της χώρας, αλλά στο πώς η οικονομία της θα ανακτήσει ανταγωνιστικότητα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και απέκλεισε το ενδεχόμενο νέου «κουρέματος». «Το θέμα δεν είναι η αναδιάρθρωση, αλλά το πώς η Ελλάδα θα μπορέσει να επιστρέψει στον δρόμο για την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητάς της και της πρόσβασης στις αγορές», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε, στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον υπουργό Οικονομίας και αντικαγκελάριο της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, και διευκρίνισε ότι το ελληνικό χρέος είναι μακροπρόθεσμα χρηματοδοτημένο.

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ελληνική διεκδίκηση πολεμικών επανορθώσεων, ο κ. Γκάμπριελ παρέπεμψε στις πρόσφατες δηλώσεις των εκπροσώπων των γερμανικών υπουργείων Εξωτερικών και Δικαιοσύνης και τόνισε ότι «κανείς δεν κάνει καλό να παρουσιάζει την εικόνα μιας σύγκρουσης μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας». «Δεν πρόκειται για σύγκρουση μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας. Πρόκειται για μία δύσκολη κατάσταση μέσα στην ΕΕ. Μια αντιπαράθεση μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της Ευρωζώνης, ή, αν κοιτάξει κανείς καλύτερα, του υπολοίπου της ΕΕ. Αυτό που κάνουμε τώρα είναι να χρησιμοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες για να λύσουμε αυτή τη διαμάχη» σημείωσε ο Γερμανός αντικαγκελάριος και πρόσθεσε: «Μέρος αυτού είναι και να μην δημιουργείς συνεχώς νέες συζητήσεις, να μην προσωποποιείς, να μην προσπαθείς να συνδέεις με ιστορικές ευθύνες. Διότι αυτό όλο και πάλι δημιουργεί την εντύπωση ότι πρόκειται για μία εθνική διαμάχη. Αυτά τα δύο πρέπει να διαχωρίζονται αυστηρά».

    Αναφερόμενος στο ίδιο θέμα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Stern, χαρακτηρίζει «πολιτικά επικίνδυνη» την ελληνική διεκδίκηση πολεμικών αποζημιώσεων από την Γερμανία και επαναλαμβάνει ότι το θέμα είναι οριστικά διευθετημένο. Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στην ευρωζώνη, ο κ. Σταϊνμάιερ τάσσεται κατά του ενδεχόμενου εξόδου της Ελλάδας. «Όποιος υποστηρίζει ότι μια έξοδος της Ελλάδας είναι αντιμετωπίσιμη, ξεχνάει πώς θα την εκλάβει ο κόσμος. Λάθος θα ήταν, επίσης, να ξεκινήσουμε έναν καβγά μεταξύ Αθήνας και Βερολίνου» πρόσθεσε.

    [07] Τουλάχιστον 8 τουρίστες νεκροί σε επίθεση ενόπλων στο κοινοβούλιο της Τυνησίας

    Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι, εκ των οποίων οι 7 ήταν ξένοι τουρίστες, σκοτώθηκαν σήμερα σε επίθεση ενόπλων στο μουσείο Μπάρντο της Τύνιδας, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

    Ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Μοχάμεντ Άλι Αρούι, είπε σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι "δύο ή περισσότεροι τρομοκράτες, οπλισμένοι με Καλάσνικοφ" εξαπέλυσαν επίθεση στο μουσείο Μπάρντο.

    Την ώρα της επίθεσης μέσα στο μουσείο αυτό βρίσκονταν περίπου εκατό τουρίστες και οι περισσότεροι πρόλαβαν να απομακρυνθούν εγκαίρως. Ο Αρούι δεν επιβεβαίωσε αν οι δράστες κρατούν ομήρους στο κτίριο, είπε όμως ότι "υπάρχουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες υπάρχουν ακόμη τουρίστες μέσα στο μουσείο".

    Η περιοχή έχει αποκλειστεί και άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας έχουν ήδη μπει μέσα στο κτίριο.

    Ο πρόεδρος της Τυνησίας Μπέτζι Κάιντ Εσέμπσι θα απευθύνει αργότερα διάγγελμα στον λαό της χώρας.

    [08] Στο Μουσείο της Ακρόπολης επιστρέφει το ασημένιο κύπελλο του Σπύρου Λούη

    Στο Μουσείο της Ακρόπολης επιστρέφει και πάλι το ασημένιο κύπελλο του Σπύρου Λούη, από τις 18 Μαρτίου, όπως ανακοίνωσε το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» στην ιδιοκτησία του οποίου περιήλθε τον Ιούλιο του 2012, έπειτα από διεθνή δημοπρασία.

    Μετά την εξάμηνη παραμονή του στο Ολυμπιακό Μουσείο στη Λωζάνη, το κύπελλο θα εκτίθεται και πάλι στο Μουσείο της Ακρόπολης, σε χώρο που δεν απαιτεί την αγορά εισιτηρίου, έως την ολοκλήρωση του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» στο οποίο θα στεγαστεί, πλέον, μόνιμα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 18 March 2015 - 14:30:27 UTC