Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπερψήφιση του ν/σ για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, ζητεί η κυβέρνηση από την αντιπολίτευση
  • [02] Ντ. Κοστέλο: Συζήτηση των νομοσχεδίων για 100 δόσεις και ανθρωπιστική κρίση με τους θεσμούς
  • [03] Θ. Φωτίου: Η Βουλή να υπερψηφίσει ομόφωνα το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση
  • [04] Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις
  • [05] Σε διαβούλευση το σχέδιο νόμου για τις αλλαγές στο Δημόσιο
  • [06] Την ενοχή του Γ. Παπακωνσταντίνου, πρότεινε η εισαγγελέας
  • [07] Επεισόδια στα Εξάρχεια
  • [08] «Οι ΗΠΑ παρακολουθούν την κατάσταση σε Ελλάδα και Ευρωζώνη»

  • [01] Υπερψήφιση του ν/σ για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, ζητεί η κυβέρνηση από την αντιπολίτευση

    «Το να θεωρεί κανείς «μονομερή ενέργεια» την ψήφιση νομοσχεδίου που στόχο έχει να απαλύνει τις πληγές της καταστροφικής πολιτικής των τελευταίων χρόνων, απλώς εκθέτει όσους το υποστηρίζουν και αποδεικνύει ότι τα τεχνικά κλιμάκια αδυνατούν να εγγυηθούν την εφαρμογή της συμφωνίας της 20ης Φλεβάρη» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές σχετικά με τις αιτιάσεις για το νομοσχέδιο αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης.

    «Καλούμε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να υπερψηφίσουν το σχετικό νομοσχέδιο αύριο στη Βουλή και να σταθούν απέναντι σε αυτούς τους εκβιασμούς» σημειώνουν οι ίδιες πηγές και επισημαίνουν: «Αν στην Ευρώπη του 2015 η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης θεωρείται μονομερής ενέργεια, τότε τι έχει απομείνει από τις ευρωπαϊκές αξίες;»

    «Δεν υφίσταται θέμα παραβίασης της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου» δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκος Βούτσης.

    «Η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης δεν εκβιάζεται» σχολίασε από την έδρα η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

    Διαβάστε επίσης:

    Ντ. Κοστέλο: Συζήτηση των νομοσχεδίων για 100 δόσεις και ανθρωπιστική κρίση με τους θεσμούς

    Θ. Φωτίου: Η Βουλή να υπερψηφίσει ομόφωνα το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση

    Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις

    Σε διαβούλευση το σχέδιο νόμου για τις αλλαγές στο Δημόσιο

    «Οι ΗΠΑ παρακολουθούν την κατάσταση σε Ελλάδα και Ευρωζώνη»

    [02] Ντ. Κοστέλο: Συζήτηση των νομοσχεδίων για 100 δόσεις και ανθρωπιστική κρίση με τους θεσμούς

    Τη συζήτηση των νομοσχεδίων για την ανθρωπιστική κρίση και τη ρύθμιση των χρεών σε 100 δόσεις με τους θεσμούς ζητά με επιστολή του ο εκπρόσωπος της Ευρωπαικής Επιτροπής στους θεσμούς Ντέκλαν Κοστέλο, σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter του δημοσιογράφου Πολ Μέισον της βρετανικής τηλεόρασης Channel 4. Ο κ. Κοστέλο, σύμφωνα με την επιστολή που παρουσίασε ο Μέισον, θεωρεί ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες, αν δεν γίνουν οι συζητήσεις αυτές.

    Ειδικότερα, η επιστολή αναφέρει:

    «Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης μας χθες το βράδυ, αναφέρατε ότι είναι προγραμματισμένο να περάσει αύριο από τη Βουλή το νομοσχέδιο για την "ανθρωπιστική κρίση". Καταλαβαίνουμε επίσης ότι άλλες πρωτοβουλίες για πολιτικές, μεταξύ των οποίων ο νόμος για τη ρύθμιση (των χρεών) με δόσεις, πρόκειται να κατατεθούν σύντομα στη Βουλή.

    »Θα θέλαμε να ζητήσουμε έντονα να έχουμε πρώτα τις κατάλληλες διαβουλεύσεις πολιτικής, μεταξύ άλλων για τη συνοχή με τις προσπάθειες μεταρρυθμίσεων. Υπάρχουν αρκετά ζητήματα που πρέπει να συζητηθούν και πρέπει να το κάνουμε ως ένα συνεκτικό και ολοκληρωμένο πακέτο.

    »Αν πράξετε διαφορετικά, θα συνιστούσε μονομερή και αποσπασματική κίνηση η οποία δεν είναι συμβατή με τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί, συμπεριλαμβανομένης εκείνων του Eurogroup που αποτυπώθηκαν στο ανακοινωθέν της 20ής Φεβρουαρίου».

    [03] Θ. Φωτίου: Η Βουλή να υπερψηφίσει ομόφωνα το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση

    Προτροπή προς τη Βουλή, «να κάνει με γενναιοδωρία το πρώτο βήμα και να υπερψηφίσει ομόφωνα» το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση και την πάταξη της διαφθοράς, απηύθυνε η αρμόδια υπουργός για την Κοινωνική Αλληλεγγύη, Θεανώ Φωτίου, παρουσιάζοντάς το στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου.

    Αναφερόμενη στο πρώτο σκέλος του νομοσχεδίου που εμπίπτει στην αρμοδιότητά της, η κα Φωτίου ανέφερε πως η υπερψήφιση του νομοσχεδίου θα είναι ένα πρώτο βήμα, ώστε τα άτομα και τα νοικοκυριά που έχουν τεθεί στο περιθώριο εξαιτίας της μνημονιακής πολιτικής «να καταλάβουν πως δεν είναι μόνα τους στην κρίση» - αλλά κυρίως «για να ακολουθήσει στη συνέχεια, και το μείγμα εκείνο της πολιτικής, που θα απομακρύνει τον εφιάλτη που ζει η χώρα μας».

    Η αναπληρωτής υπουργός για την Κοινωνική Αλληλεγγύη υποστήριξε πως για την ανθρωπιστική κρίση που βιώνει η χώρα, υπεύθυνα είναι τα Μνημόνια. «Η Ελλάδα βιώνει τα αποτελέσματα ενός πολέμου σε καιρό ειρήνης» σημείωσε, υπενθυμίζοντας πως «στο Eurogroup του Φεβρουαρίου, αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά η ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα, λες και δεν υπήρξε τίποτε πιο πριν».

    Πέρα από το νομοσχέδιο που εξασφαλίζει δωρεάν ρεύμα, επιδότηση σίτισης και στέγασης στα νοικοκυριά που τελούν σε καθεστώς ακραίας φτώχειας, η κυβέρνηση επεξεργάζεται και την αναθεώρηση της εθνικής στρατηγικής για την κοινωνική ένταξη (που διαμορφώθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση τον Δεκέμβριο του 2014 ως προαπαιτούμενο για το ΕΣΠΑ), «προκειμένου να προσαρμοστεί στις προτεραιότητες της πολιτικής της κυβέρνησης». Επίσης εκπονείται επιχειρησιακό σχέδιο δράσης για τη διαμόρφωση μόνιμου μηχανισμού κοινωνικής ένταξης, το οποίο πρόκειται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Απριλίου και με σκοπό να έχει διαμορφωθεί μόνιμος μηχανισμός κοινωνικής ένταξης μέχρι το τέλος του έτους.

    Διαβάστε επίσης:

    Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις

    Σε διαβούλευση το σχέδιο νόμου για τις αλλαγές στο Δημόσιο

    [04] Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις

    Κατατέθηκε στη Βουλή, το νομοσχέδιο για την επανεκκίνηση της Οικονομίας, προκειμένου να συζητηθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

    Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει τη ρύθμιση των 100 δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Εφορία ενώ ρυθμίζει και ασφαλιστικά θέματα επείγοντος χαρακτήρα. Η συζήτησή του στις αρμόδιες Επιτροπές θα ξεκινήσει την Πέμπτη.

    [05] Σε διαβούλευση το σχέδιο νόμου για τις αλλαγές στο Δημόσιο

    Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε σήμερα το σχέδιο νόμου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης «Εκδημοκρατισμός της διοίκησης - Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση - Αποκατάσταση Αδικιών και άλλες διατάξεις», με το οποίο αλλάζει ριζικά το τοπίο στο δημόσιο, καταργώντας μία σειρά από μνημονιακούς νόμους και διατάξεις, ενώ προβλέπει την επαναπρόσληψη των απολυμένων, την κατάργηση της πολιτικής επιστράτευσης, την μονιμοποίηση των υπαλλήλων με συμβάσεις αορίστου χρόνου, την αποκατάσταση του τεκμηρίου αθωότητας στη πειθαρχική διαδικασία και την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

    Σημειώνεται ότι η δημόσια διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Μαρτίου.

    Με το σχέδιο νόμου, η κυβέρνηση υλοποιεί τις δεσμεύσεις της, καθώς εντός σύντομου χρονικού ορίου από την ψήφιση του νομοσχεδίου, θα επανέλθουν στο δημόσιο όσοι έχουν απολυθεί ή βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας, ενώ θα υπάρξει και μία μίνι εθελοντική κινητικότητα, προκειμένου να καλυφθούν άμεσες ανάγκες σε υπηρεσίες που έχουν μεγάλες ανάγκες.

    [06] Την ενοχή του Γ. Παπακωνσταντίνου, πρότεινε η εισαγγελέας

    Την ενοχή του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου και για τα δύο αδικήματα με τα οποία βαρύνεται σε βαθμό κακουργήματος, πρότεινε κατά τη σημερινή αγόρευσή της, η εισαγγελέας της έδρας του Ειδικού Δικαστηρίου, Ξένη Δημητρίου.

    Κατά τη σημερινή 11η συνεδρίαση του Ειδικού Δικαστηρίου, όπου δικάζεται ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, ανέφερε ότι ο μόνος που είχε συμφέρον να διαγράψει τα αρχεία ήταν ο κύριος κατηγορούμενος, είτε για να ωφελήσει τους συγγενείς του είτε για να προστατεύσει το δικό του όνομα στην πολιτική και να μη φανεί ότι τρεις συγγενείς του ελέγχονται για φοροδιαφυγή.

    Ακόμη, η εισαγγελέας της έδρας, μεταξύ των άλλων, ανέφερε ότι ο κ. Παπακωσταντίνου παίρνει με λαχτάρα τη λίστα και μετά ενώ την παραλαμβάνει δεν γίνεται τίποτα. «Υποστηρίζει ότι ήταν απόρρητη, ότι θα διέρρεαν τα στοιχεία της στο ΣΔΟΕ, ότι θα είμαστε έκθετοι στη γαλλική κυβέρνηση. Όλα αυτά είναι προφάσεις εν αμαρταίς. Τίποτα από αυτά δεν θα συνέβαινε όπως δεν συνέβη. Οι Γάλλοι δεν είχαν πρόβλημα να μας ξαναστείλουν τη λίστα όπως και μας την ξανάστειλαν. Όλα ήταν προφάσεις από την πλευρά του κατηγορουμένου, καταρρέει κάθε επιχείρημα του κατηγορούμενου. Αόριστα κατηγορεί τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Διώτη, ενώ ο πρώην υπουργός Οικονομικών έχει στα χέρια του τις πραγματογνωμοσύνες των ειδικών. Παρ΄ ολα αυτά δεν θυμάται τίποτα» ανέφερε η εισαγγελέας και τόνισε πως «ο κ. Παπακωνσταντίνου ό,τι έκανε το έκανε μόνος του».

    [07] Επεισόδια στα Εξάρχεια

    Επεισόδια σημειώθηκαν στην πλατεία Εξαρχείων μετά το τέλος της πορείας που έκαναν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου από το Μοναστηράκι προς το Σύνταγμα, με αίτημα την απελευθέρωση κρατουμένων για τρομοκρατικές ενέργειες.

    Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Μοναστηράκι γύρω στις 6 το απόγευμα και μετά τις 7 πραγματοποίησαν πορεία η οποία πέρασε από την κάτω πλευρά του Συντάγματος και στη συνέχεια διασπάστηκε σε δύο τμήματα, εκ των οποίων το ένα κατευθύνθηκε προς την Ομόνοια και διαλύθηκε ενώ ο κύριος όγκος κατευθύνθηκε στην πλατεία Εξαρχείων.

    Εκεί νεαροί που συμμετείχαν στην πορεία, σύμφωνα με την αστυνομία, έβαλαν φωτιές σε κάδους στην πλατεία και στους γύρω δρόμους ενώ πυρπόλησαν και δύο αυτοκίνητα στη οδό Στουρνάρη και το πάρκο Ναυαρίνου.

    Αυτήν την ώρα ομάδες νεαρών παραμένουν στην πλατεία Εξαρχείων ενώ στην περιοχή έχουν μεταφερθεί αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες όμως δεν έχουν επέμβει μέχρι στιγμής.

    [08] «Οι ΗΠΑ παρακολουθούν την κατάσταση σε Ελλάδα και Ευρωζώνη»

    Το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών παρακολουθεί την κατάσταση σε Ελλάδα και Ευρωζώνη, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ.

    Σε ερώτηση, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων, όσον αφορά τον «ρόλο» που διαδραμάτισε ο Αμερικανός Πρόεδρος τις τελευταίες εβδομάδες για τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τα θεσμικά όργανα και για τις συνομιλίες που είχε με τη Γερμανίδα καγκελάριο, ο κ. Έρνεστ σημείωσε ότι δεν έχει να προσθέσει «πολλές λεπτομέρειες» για τα είδη των συνομιλιών που είχε ο Πρόεδρος με την καγκελάριο Μέρκελ.

    «Έχουμε αναγνωρίσει στο παρελθόν ότι δεν είναι ασυνήθιστο τα οικονομικά θέματα της ηπείρου (Ευρώπης) να απασχολούν τις συζητήσεις τους» είπε, προσθέτοντας ότι «προφανώς, οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδιαφέρονται πολύ για τη χρηματοπιστωτική και οικονομική υγεία του ενός από τους μεγαλύτερους εμπορικούς εταίρους μας».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 17 March 2015 - 20:30:27 UTC