Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παρατείνονται για ένα εξάμηνο οι κανονιστικοί όροι της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας
  • [02] Πενταμερή συνάντηση ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας από τον Ντ. Τουσκ
  • [03] Η αστυνομία στον «πολεμο» για την εξάλειψη της ενδοσχολικής βίας, με απόφαση Ι. Πανούση
  • [04] Η Κρήτη αποχαιρέτισε τον Βαγγέλη Γιακουμάκη
  • [05] Eurostat: Oριακή αύξηση της απασχόλησης 0,1% το δ' τρίμηνο 2014 σε σχέση με το γ' τρίμηνο
  • [06] Κομισιόν: Μελετάται η πρόταση Τσίπρα για πενταμερή συνάντηση
  • [07] Σε τρεις εβδομάδες θα έχει ολοκληρωθεί ο καθαρισμός του κτιρίου του Πολυτεχνείου
  • [08] Ο Θ. Κουρεντζής σε μια προκλητική αναμέτρηση με τον Ραμώ και τον Προκόφιεφ
  • [09] Βρέθηκαν οστά του συγγραφέα του Δον Κιχώτη, του Μιγκέλ δε Θερβάντες

  • [01] Παρατείνονται για ένα εξάμηνο οι κανονιστικοί όροι της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

    Τροπολογία με την οποία οι κανονιστικοί όροι Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που έληξε ή καταγγέλθηκε, ισχύουν για ένα εξάμηνο από τη λήξη ή καταγγελία και εφαρμόζονται και στους εργαζόμενους που προσλαμβάνονται στο διάστημα αυτό (σήμερα οι κανονιστικοί όροι ισχύουν για ένα τρίμηνο), κατάθεσε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Παναγιώτης Σκουρλέτης.

    Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

    Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση με την τροπολογία «επεκτείνεται η παράταση της κανονιστικής ισχύος της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας στους έξι μήνες από τη λήξη της. Σε μια ούτως ή άλλως μεταβατική περίοδο επαναρρύθμισης του συνολικού θεσμικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας του συστήματος συλλογικής αυτονομίας, η προτεινόμενη ρύθμιση παρέχει επιπλέον χρόνο στους βασικούς κοινωνικούς εταίρους της χώρας να πραγματώσουν τον θεσμικό τους ρόλο ως των κοινωνικών παραγόντων που κατ΄ εξοχήν και κατά προτεραιότητα δύνανται να γνωρίζουν την υφιστάμενη κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα».

    [02] Πενταμερή συνάντηση ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας από τον Ντ. Τουσκ

    Να πραγματοποιηθεί πενταμερής συνάντηση με τους Άγγελα Μέρκελ, Φρανσουά Ολάντ, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και Μάριο Ντράγκι στο περιθώριο της ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής, ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, σε τηλεφωνική επικοινωνία τους, σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου.

    Διαβάστε επίσης: «Ο κ. Τσίπρας και η κ. Μέρκελ επιθυμούν μια απευθείας επικοινωνία για να βρεθεί μία λύση», Στο Κρεμλίνο στις 8 Απριλίου ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, Κομισιόν: Μελετάται η πρόταση Τσίπρα για πενταμερή συνάντηση

    [03] Η αστυνομία στον «πολεμο» για την εξάλειψη της ενδοσχολικής βίας, με απόφαση Ι. Πανούση

    Ειδική επιτροπή, που θα μελετήσει τον ρόλο της αστυνομίας στην αντιμετώπιση και εξάλειψη της ενδοσχολικής βίας, μετά την τραγική υπόθεση του 20χρονου σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη, συγκροτείται με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση.

    Ο κ. Πανούσης, ο οποίος έχει ασχοληθεί σε βάθος με το φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας, ως καθηγητής εγκληματολογίας, είχε προτείνει τη σύσταση της επιτροπής πριν απο τα τραγικά γεγονότα στα Γιάννενα, που συγκλόνισαν το Πανελλήνιο, αλλά τώρα, ως αναπληρωτής υπουργός επισπεύδει τη διαδικασία, σχετικά με τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Αστυνομία στον τομέα αυτό. Στην επιτροπή θα συμμετέχουν καθηγητές πανεπιστημίων, αλλά και εκπρόσωποι όλων των φορέων που υπάγονται στα συναρμόδια υπουργεία.

    [04] Η Κρήτη αποχαιρέτισε τον Βαγγέλη Γιακουμάκη

    Στην τελευταία του κατοικία, συνοδευόμενος από γονείς, συγγενείς, φίλους και απλούς πολίτες, Κρητικούς κάθε γωνιάς της μεγαλονήσου, μετέβη ο 20χρονος Βαγγέλης Γιακουμάκης, στο κοιμητήρι του χωριού Σελλί, τόπο καταγωγής του πατέρα του, στο Ρέθυμνο.

    Το χωριό πλημμύρισε κόσμο από νωρίς. Περίμεναν όλοι να αποχαιρετίσουν το παλικάρι, που είχε τραγικό και άδοξο τέλος.

    Νέοι, κρατώντας λευκά τριαντάφυλλα και φορώντας λευκές κορδέλες είπαν αντίο στον σπουδαστή, που αγνοείτο 38 μέρες και βρέθηκε νεκρός στα λασπόνερα 800 μέτρα από τη σχολή όπου φοιτούσε στα Γιάννενα.

    [05] Eurostat: Oριακή αύξηση της απασχόλησης 0,1% το δ' τρίμηνο 2014 σε σχέση με το γ' τρίμηνο

    Oριακή αύξηση της απασχόλησης 0,1% στην Ελλάδα το τέταρτο τρίμηνο του 2014, σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο, καταγράφουν τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

    Μικρή αύξηση της απασχόλησης σημειώθηκε επίσης στην Ευρωζώνη κατά 0,1% και στην ΕΕ 0,2%.

    [06] Κομισιόν: Μελετάται η πρόταση Τσίπρα για πενταμερή συνάντηση

    Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ερωτηθείσα σήμερα για το ενδεχόμενο πραγματοποίησης στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Πέμπτης, της πενταμερούς συνάντησης που ζήτησε η ελληνική πλευρά, άφησε να εννοηθεί ότι το θέμα μελετάται.

    Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος Μίνα Αντρέεβα σημείωσε ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα συναντηθεί σήμερα με τον πρόεδρο της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ για να συζητήσουν όλα τα θέματα που σχετίζονται με τη Σύνοδο Κορυφής.

    Η εκπρόσωπος σημείωσε, πάντως, ότι στην παρούσα φάση, αυτό που έχει πρωταρχική σημασία είναι η ολοκλήρωση των τεχνικών διαβουλεύσεων.

    [07] Σε τρεις εβδομάδες θα έχει ολοκληρωθεί ο καθαρισμός του κτιρίου του Πολυτεχνείου

    Το θέμα της αισθητικής αναβάθμισης του ιστορικού κτιρίου του ΕΜΠ, στην οδό Πατησίων, συζήτησαν ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο πρύτανης του ΕΜΠ Γιάννης Γκόλιας, στο δημαρχιακό μέγαρο.

    Οι δύο άνδρες συμφώνησαν να προχωρήσουν σε εντατικοποίηση των εργασιών, σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού, ώστε το έργο του καθαρισμού του κτιρίου να μην διαρκέσει περισσότερο από τρεις εβδομάδες.

    Ο κ. Καμίνης πρότεινε να συμμετάσχει ο δήμος σε μία ευρύτερη αισθητική αναβάθμιση του κτιρίου -και στο εσωτερικό του- με διάθεση του εξειδικευμένου προσωπικού του. Επίσης, επεσήμανε ότι στον προϋπολογισμό του δήμου περιλαμβάνεται κονδύλι για ανάπλαση του πεζόδρομου της οδού Τοσίτσα.

    [08] Ο Θ. Κουρεντζής σε μια προκλητική αναμέτρηση με τον Ραμώ και τον Προκόφιεφ

    «Ήθελα να κάνω ηχογραφήσεις όπερας με όσο λιγότερο οπερατικό τραγούδι έχετε ακούσει ποτέ. Με τραγούδι βαθύ, που βγαίνει από την καρδιά. Έκανα αυτούς τους δίσκους, γιατί ήθελα να δείξω τι μπορούμε να επιτύχουμε αν αποφύγουμε τη βιομηχανική προσέγγιση της κλασικής μουσικής. Η όπερα δεν είναι ψυχολογικό είδος. Είναι πιο κοντά στο ορατόριο, στην τελετουργική τέχνη, παρά στην παραστατική».

    Ο προκλητικός και πολυβραβευμένος μαέστρος Θεόδωρος Κουρεντζής, ο οποίος βλέπει τη μουσική όχι ως επάγγελμα αλλά ως αποστολή, αναμετρήθηκε πρόσφατα και με τα δισκογραφικά στερεότυπα.

    Έναν χρόνο μετά τη δυναμική του εισβολή στο Μέγαρο με έργα εκκλησιαστικής μουσικής, ο εικονοκλάστης μαέστρος που έχει ανατρέψει τα δεδομένα των ακαδημαϊκών ερμηνειών, επανακάμπτει δριμύτερος στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, την Τρίτη 17 και την Τετάρτη 18 Μαρτίου (ώρα έναρξης 20:30) με το μουσικό σύνολο ΜusicAeterna.

    Την πρώτη βραδιά (17/3), που τιτλοφορείται «Rameau Gala», η σκηνή του ΜΜΑ θα πλημμυρίσει από το φως της μουσικής του Γάλλου Ζαν-Φιλίπ Ραμώ (1683-1764) , ενός συνθέτη που ανέκαθεν συνάρπαζε τον Κουρεντζή.

    Τη δεύτερη βραδιά (18/3), o προικισμένος αρχιμουσικός που έχει κάνει δεύτερη πατρίδα του τη Ρωσία, θα προσεγγίσει την αριστουργηματική μουσική του Σεργκέι Προκόφιεφ για το μπαλέτο Ρωμαίος και Ιουλιέττα.

    [09] Βρέθηκαν οστά του συγγραφέα του Δον Κιχώτη, του Μιγκέλ δε Θερβάντες

    Οστά του συγγραφέα του Δον Κιχώτη, του Μιγκέλ δε Θερβάντες, ανακαλύφθηκαν στην κρύπτη εκκλησίας που βρίσκεται στο κέντρο της Μαδρίτης, ένα χρόνο μετά την έναρξη των ανασκαφών, ανακοίνωσε σήμερα ο Φρανθίσκο Ετξεμπερία, διευθυντής της επιστημονικής ομάδας αρμόδιας για τις έρευνες.

    «Έπειτα από την ανάλυση κάθε πληροφορίας, είναι δυνατόν να θεωρήσουμε ότι ανάμεσα στα θραύσματα οστών που ανακαλύφθηκαν στο δάπεδο της κρύπτης της εκκλησίας της Αγίας Τριάδας υπάρχουν ορισμένα που ανήκουν στον Μιγκέλ ντε Θερβάντες» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 17 March 2015 - 12:30:28 UTC