Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση, στις Βρυξέλλες, για κονδύλια ύψους 2 δισ. ευρώ για την ανθρωπιστική κρίση
  • [02] Tο μεσημέρι η κηδεία του Βαγγέλη Γιακουμάκη, στην Κρήτη
  • [03] Μ. Ντράγκι : Να γίνει ένα «ποιοτικό άλμα» στη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης
  • [04] «Τα έσοδα του Ταμείου Δημόσιας Περιουσίας θα αξιοποιούνται για την κοινωνική πολιτική»
  • [05] Στην τελική ευθεία η ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς ακινήτων
  • [06] Aύξηση κατά 3% του κατώτατου μισθού ανακοινωσε η κυβέρνηση Κάμερον

  • [01] Συνάντηση, στις Βρυξέλλες, για κονδύλια ύψους 2 δισ. ευρώ για την ανθρωπιστική κρίση

    Με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις θα συναντηθούν σήμερα στις Βρυξέλλες, οι αναπληρωτές υπουργοί για ευρωπαϊκά θέματα Νίκος Χουντής και για την καταπολέμηση της ανεργίας Ράνια Αντωνοπούλου.

    Η συνάντηση αυτή, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, είναι αποτέλεσμα της συμφωνίας του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, η οποία αφορά ειδικό σχέδιο της Επιτροπής, ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ για το 2015. Τα κονδύλια αυτά θα διοχετευθούν για την αναχαίτιση της ανθρωπιστικής κρίσης, της ανεργίας καθώς και για την ανάκαμψη της οικονομίας.

    [02] Tο μεσημέρι η κηδεία του Βαγγέλη Γιακουμάκη, στην Κρήτη

    Στο Σελί Ρεθύμνου γράφεται στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο κεφάλαιο της τραγωδίας του θανάτου του 20χρονου φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Η σορός του άτυχου νέου, που συνόδευαν συγγενείς και φίλοι καθώς και πολίτες που, όπως είπαν, έκαναν το ταξίδι για να βρεθούν κοντά στην οικογένεια και να συμπαρασταθούν στον πόνο της, έφτασε στις 6 το πρωί στο λιμάνι της Σούδας με το πλοίο «Κρήτη 2» της ΑΝΕΚ.

    Στο λιμάνι της Σούδας είχαν φθάσει από νωρίς το πρωί, από το Ρέθυμνο, φίλοι και συγγενείς του άτυχου νέου που ζητούσαν να χυθεί άπλετο φώς στην υπόθεση του θανάτου του 20 χρόνου. Η σορός του άτυχου νεαρού, συνοδεία αυτοκινητοπομπής, μεταφέρεται στο Ρέθυμνο.

    [03] Μ. Ντράγκι : Να γίνει ένα «ποιοτικό άλμα» στη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι χαιρέτισε, τη Δευτέρα, τη «σταθερή ανάκαμψη» της οικονομίας της ευρωζώνης και κάλεσε να γίνει ένα «ποιοτικό άλμα» σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, κρίνοντας πως οι χώρες μέλη της ΕΕ πρέπει να μοιραστούν μεγαλύτερο μέρος της εθνικής τους κυριαρχίας.

    Μία εβδομάδα αφότου η ΕΚΤ άρχισε να τυπώνει χρήμα για την αγορά κρατικών ομολόγων, ο Ντράγκι προέβλεψε ότι το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που έθεσε σε εφαρμογή ο θεσμός, οι χαμηλότερες τιμές του πετρελαίου και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες εφαρμόστηκαν στην ευρωζώνη συμβάλλουν στην επάνοδο της ανάπτυξης στην ευρωζώνη. «Συναντιόμαστε εδώ με φόντο μια οικονομική κατάσταση που ανακάμπτει σταθερά στην ευρωζώνη» ανέφερε ο Ντράγκι κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας του στη Φραγκφούρτη.

    [04] «Τα έσοδα του Ταμείου Δημόσιας Περιουσίας θα αξιοποιούνται για την κοινωνική πολιτική»

    Την κατάργηση του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. (Ταμείου για την Αξιοποίηση της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) και την ίδρυση ενός νέου Φορέα ανακοίνωσε η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής ΔΕΚΟ, η οποία ενέκρινε (με την θετική γνώμη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ) τον διορισμό του Αστέριου (Στέργιου) Πιτσιόρλα ως προέδρου και του Αντώνιου Λεούση, ως διευθύνοντος συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ. Παρών δήλωσε η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, όχι ψήφισε η ΧΑ και το ΚΚΕ.

    Με τροπολογία, η οποία εντάχθηκε στο νομοσχέδιο, που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή, για την ρύθμιση των οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία σε 100 δόσεις, προβλέπεται η διάλυση της εταιρείας Παράκτιο Αττικό Μέτωπο και η απορρόφηση της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) στο ΤΑΙΠΕΔ. Μετά την απορρόφηση αυτή, δημιουργείται ένα Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας που στόχο έχει την αξιοποίηση της ιδιωτικής δημόσιας περιουσίας προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος. Τα έσοδα που θα προκύπτουν θα αξιοποιούνται για την χρηματοδότηση της κοινωνικής πολιτικής του κράτους και την στήριξη του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης. Οι ακριβείς όροι και προϋποθέσεις του νέου αυτού Ταμείου θα προσδιοριστούν με την κατάθεση ξεχωριστού σχεδίου νόμου.

    [05] Στην τελική ευθεία η ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς ακινήτων

    Έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η ρύθμιση για την απαγόρευση των πλειστηριασμών μέχρι το τέλος του χρόνου από το υπουργείο Οικονομίας, σύμφωνα με πληροφορίες, και δεν αποκλείεται η κατάθεσή της στη Βουλή τις προσεχείς ημέρες.

    Με βάση πληροφορίες σχετικά με αυτά που θα προβλέπει η ρύθμιση, θα απαγορεύονται μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2015 οι πλειστηριασμοί ακινήτων οφειλετών που χρησιμεύουν ως κύρια ή μοναδική κατοικία τους και δηλώθηκαν ως τέτοια στην τελευταία δήλωση φόρου εισοδήματος. Σημειώνεται ότι η αντικειμενική αξία του ακινήτου δεν υπερβαίνει τις 300.000 ευρώ και εφόσον πληρούνται οι εξής προϋποθέσεις:

    - Η συνολική αξία της κινητής και ακίνητης περιουσίας τους είναι μικρότερη ή ίση των 500.000 ευρώ και εξ αυτής το σύνολο των καταθέσεων και κινητών αξιών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό την 31η Δεκεμβρίου του 2014 δεν υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ, εξαιρουμένων περιοδικών παροχών από συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά προγράμματα.

    - Το ετήσιο δηλωθέν οικογενειακό τους εισόδημα όπως διαμορφώνεται μετά την αφαίρεση των κρατήσεων υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων, του φόρου εισοδήματος και της εισφοράς αλληλεγγύης είναι μικρότερο ή ίσο των 50.000 ευρώ.

    - Ειδικά για οικογένειες που βαρύνονται φορολογικά με τρία και περισσότερα παιδιά, άτομα με αναπηρία 67% και άνω και όσους βαρύνονται φορολογικά με άτομα με αναπηρία 67% και άνω ή ένας τουλάχιστον εκ των οφειλετών είναι αποδεδειγμένα άνεργο και παραμένει άνεργος έως τη λήξη της ισχύος του νόμου, δηλαδή έως 31/12/2015, τα παραπάνω όρια των σωρευτικών προϋποθέσεων προσαυξάνονται έκαστο κατά ποσοστό 20%.

    [06] Aύξηση κατά 3% του κατώτατου μισθού ανακοινωσε η κυβέρνηση Κάμερον

    Στην αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 3% στις 6,70 λίρες ανά ώρα ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει η κυβέρνηση της Βρετανίας, τη μεγαλύτερη αύξηση που έχει καταγραφεί από το 2008. Την ανακοίνωση αυτή έκανε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός της χώρας, Ντέιβιντ Κάμερον, παρουσιάζοντας την κίνηση αυτή ως ένα μέτρο οικονομικής ενδυνάμωσης της Βρετανίας πριν από τις εκλογές της 7ης Μαΐου.

    Το μέτρο πρόκειται να τεθεί σε ισχύ τον Οκτώβριο του 2015 και έρχεται μία ημέρα πριν την έκκληση που θα απευθύνει η κυβέρνηση στους πολίτες για υποστήριξη του Συντηρητικού κόμματος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 17 March 2015 - 6:30:28 UTC