Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Βαρουφάκης: Έχουμε δεσμευθεί να πετύχουμε μια οριστική συμφωνία μέχρι τις 20 Απριλίου
  • [02] Πρόταση για δημιουργία ενδιάμεσου φορέα διαχείρισης «κόκκινων» δανείων
  • [03] Euroinsight: Η Α. Μέρκελ θέλει να αποτρέψει «Grexit» για γεωπολιτικούς λόγους
  • [04] Το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει την 25η Μαρτίου
  • [05] «Σκόνταψε» στο Κάουνας ο Παναθηναϊκός

  • [01] Γ. Βαρουφάκης: Έχουμε δεσμευθεί να πετύχουμε μια οριστική συμφωνία μέχρι τις 20 Απριλίου

    «Η λογική των αντιπαραθέσεων και των αντιπάλων συμμαχιών του 20ου αιώνα ανήκει στο παρελθόν. Ως Ευρώπη, τις τελευταίες δεκαετίες, θελήσαμε να εγγυηθούμε ένα νέο σημείο εκκίνησης, υιοθετώντας μια νέα λογική, εκείνη της συνεργασίας, κυρίως μέσα στην Ευρώπη, αλλά και εκτός των συνόρων της» σημείωσε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξη Τύπου, στο περιθώριο του οικονομικού φόρουμ Αμπροζέτι, που διεξάγεται στο Κόμο.

    Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης, αναφερόμενος στο οικονομικό μέλλον της Ελλάδας, ο υπουργός σημείωσε: «Είμαστε βέβαιοι ότι θα καταφέρουμε να σταθεροποιήσουμε την οικονομία και την ευρωπαϊκή κοινωνία, τις ερχόμενες εβδομάδες, και να ολοκληρώσουμε τη συμφωνία που πετύχαμε τον περασμένο Φλεβάρη. Όλοι μας έχουμε δεσμευθεί να πετύχουμε μια οριστική συμφωνία μέχρι τις 20 Απριλίου και ελπίζουμε να το πράξουμε και νωρίτερα, σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις που είναι αναγκαίες για τη σταθεροποίηση της Ελλάδας, και για να τεθούν οι προϋποθέσεις για τη μελλοντική οικονομική ανάκαμψη. Στο τέλος της ενδιάμεσης αυτής περιόδου, τον Ιούνιο, θα έχουμε ένα συμβόλαιο ανάμεσα στην Ευρώπη και την Ελλάδα, με στόχο την οικονομική ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε μια σειρά από προβλήματα που πλήττουν την ελληνική κοινωνία, αλλά με έναν τρόπο που χαρακτηρίζεται από τους οικονομολόγους «συμβατά κίνητρα». Από τη στιγμή που η δυνατότητά μας να αποπληρώσουμε το χρέος εξαρτάται από τη δυνατότητά μας να αναπτυχθούμε, η μακροπρόθεσμη πρότασή μας προς τους εταίρους μας, είναι όχι μόνον ότι θα τους καταβληθούν τα χρήματα που έχουν δανείσει, σε ο,τι αφορά την ονομαστική τους αξία, αλλά θα τους καταβληθεί ένα συνολικό ποσό που θα υπερβαίνει την ονομαστική αυτή αξία. Είναι πολύ σημαντικό. Δεν θέλουμε να επιστρέψουμε το χρέος μόνον με αναφορά στην ονομαστική αξία, αλλά να επιστρέψουμε περισσότερα χρήματα, με αναφορά στην καθαρή τους αξία. Και για να γίνει αυτό, πρέπει να υπογραφεί ένα είδος συμβολαίου».

    [02] Πρόταση για δημιουργία ενδιάμεσου φορέα διαχείρισης «κόκκινων» δανείων

    H δημιουργία ενός ενδιάμεσου φορέα διαχείρισης «κόκκινων» δανείων, περιλαμβάνεται μεταξύ των προτάσεων πολιτικής που επεξεργάζεται η κυβέρνηση, ανέφερε σήμερα η σύμβουλος χρηματοπιστωτικών θεμάτων στην αντιπροεδρία της κυβέρνησης Κερασίνα Ραυτοπούλου, μιλώντας σε εκδήλωση της Τράπεζας της Ελλάδος.

    Δυνητικός μέτοχος του φορέα αυτού θα μπορούσε να είναι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) ανέφερε η κ.Ραυτοπούλου, ενώ είπε πως ο φορέας θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί με κρατικά και ιδιωτικά κεφάλαια, ωστόσο βασική στρατηγική της κυβέρνησης παραμένει η επιδίωξη επιστροφής των 10,9 δισ. ευρώ από το μαξιλάρι του ΤΧΣ, κάτι που αποτελεί μέρος της διαπραγμάτευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη.

    Η κ. Ραυτοπούλου επεσήμανε επίσης ότι ο φορέας αυτός θα μπορούσε να προχωρά σε μόχλευση των κεφαλαίων του ώστε να παράγει κεφάλαιο και μεσοπρόθεσμα να αγοράζει μεγαλύτερο όγκο δανείων.

    [03] Euroinsight: Η Α. Μέρκελ θέλει να αποτρέψει «Grexit» για γεωπολιτικούς λόγους

    Η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ θεωρεί ότι η Ευρωζώνη θα μπορούσε να αντέξει πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ανησυχεί ωστόσο για τις γεωπολιτικές συνέπειες και είναι διατεθειμένη, αν χρειαστεί, να επιτρέψει και την έκδοση ομολόγων μικρής διάρκειας (T-Bills) ή την πρώιμη εκταμίευση της δανειακής βοήθειας. Αυτό αναφέρει η ειδησεογραφική ιστοσελίδα του γερμανικού Χρηματιστηρίου «Euroinsight» και επισημαίνει ότι ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, έχει σκεφτεί το «Grexit» και έχει επεξεργαστεί πιθανά σενάρια, αλλά σε γενικές γραμμές συμμερίζεται την άποψη της καγκελαρίου.

    «Φοβούμενη αστάθεια στα Βαλκάνια, η Αγγ. Μέρκελ είναι αποφασισμένη να αποτρέψει μια κατάσταση στην οποία η Ελλάδα θα αποχωρήσει από την Ευρωζώνη από ατύχημα» αναφέρεται στο δημοσίευμα και επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με ανώτερους αξιωματούχους της γερμανικής κυβέρνησης, εάν η Ελλάδα επρόκειτο να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, αυτό θα συνέβαινε επειδή δεν θα υπήρχε κοινό έδαφος σε ό,τι αφορά τη λειτουργία της Ευρωζώνης και όχι επειδή θα αποτύγχανε να "πιάσει" τους στόχους που σχετίζονται με τις προθεσμίες αποπληρωμής και με τις δεσμεύσεις για μεταρρυθμίσεις οι οποίες έχουν τεθεί με τους πιστωτές. «Πρόκειται για πολιτική απόφαση, δεν θα υπάρξει "Graccident"» δήλωσε αξιωματούχος ο οποίος γνωρίζει τις σκέψεις της καγκελαρίου, ενώ σημείωσε και το γεγονός ότι η κυρία Μέρκελ θεωρεί σήμερα πολύ καλύτερα εξοπλισμένη την Ευρωζώνη προκειμένου να αντιμετωπίσει την αναταραχή που θα προκαλείτο στις αγορές. Οι πιθανές ωστόσο συνέπειες σε γεωπολιτικό επίπεδο από μια τέτοια εξέλιξη έχουν εξελιχθεί σε σημαντικό λόγο ανησυχίας για την καγκελαρία. Ο κύριος φόβος αφορά το ενδεχόμενο αποσταθεροποίησης της νότιας περιοχής των Βαλκανίων και μετακίνησης της Ελλάδας στη σφαίρα επιρροής της Ρωσίας.

    [04] Το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει την 25η Μαρτίου

    Το Μουσείο Ακρόπολης προσκαλεί τους φίλους του να γιορτάσουν μαζί την αργία της 25ης Μαρτίου με ενδιαφέρουσες δράσεις και ελεύθερη είσοδο από τις 9 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα. Συγκεκριμένα, την ημέρα της εθνικής επετείου θα πραγματοποιηθούν οι εξής ειδικές δράσεις:

    «Εκθέματα του Μουσείου Ακρόπολης μιλούν για την ιστορική μνήμη των αρχαίων»:

    Οι Αρχαιολόγοι-Φροντιστές θα παρουσιάσουν στους επισκέπτες εκθέματα που φανερώνουν τον τρόπο με τον οποίο οι αρχαίοι προσέγγιζαν το παρελθόν, τις μεγάλες στιγμές στην ιστορία και τη μυθολογία τους. Για ενήλικες: στα ελληνικά 10 π.μ., 1 μ.μ. & 3:30 μ.μ., στα αγγλικά 10:30 π.μ. και στα γαλλικά 10:30 π.μ. Τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας (αριθμός συμμετεχόντων ανά παρουσίαση: 35 άτομα). Διάρκεια: περίπου 50 λεπτά.

    «Οι Αθηναίοι θυμούνται την ιστορία τους» (για παιδιά και τους γονείς τους):

    Τα παιδιά θα αναζητήσουν με τη βοήθεια των Αρχαιολόγων-Φροντιστών εκθέματα που σχετίζονται με την ιστορία και τους μύθους της Αθήνας και θα δημιουργήσουν το δικό τους ενθύμιο.

    [05] «Σκόνταψε» στο Κάουνας ο Παναθηναϊκός

    Ο Παναθηναϊκός «σκόνταψε» στο Κάουνας και απώλεσε μεγάλη ευκαιρία να εξασφαλίσει σε μεγάλο βαθμό την πρόκριση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Οι «πράσινοι» έχασαν 70-76 από τη Ζαλγκίρις για τη 10η αγωνιστική της φάσης των «16», υπέστησαν την πέμπτη ήττα στον 5ο όμιλο, ενώ οι Λιθουανοί διατήρησαν ζωντανές τις ελπίδες τους για πλασάρισμα τους στην τετράδα (ρεκόρ 4-6), που θα τους στείλει στα πλέι οφ.

    Τα δεκάλεπτα: 17-13, 39-28, 55-55, 76-70.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 13 March 2015 - 20:30:22 UTC