Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ορκίζεται το απόγευμα ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας
  • [02] Η Β. Κορέα πραγματοποίησε δοκιμή επτά πυραύλων εδάφους - αέρος
  • [03] Άνδρας έπεσε νεκρός από τις σφαίρες αστυνομικού στο μετρό της Ουάσινγκτον
  • [04] Επιστήμονες κατάφεραν να μεταδώσουν ηλεκτρική ενέργεια ασύρματα, μέσω του αέρα
  • [05] Σε 1,5 μήνα εξελίξεις στην υπόθεση εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο

  • [01] Ορκίζεται το απόγευμα ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας

    Ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων, θα ορκιστεί, στις 18:00, ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Αμέσως μετά θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για την ανάληψη των καθηκόντων του.

    [02] Η Β. Κορέα πραγματοποίησε δοκιμή επτά πυραύλων εδάφους - αέρος

    Η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε χθες Πέμπτη δοκιμή επτά πυραύλων εδάφους-αέρος, ενώ ο ηγέτης της χώρας Κιμ Γιόνγκ Ουν φέρεται ότι ήταν παρών, ανακοίνωσε σήμερα ο νοτιοκορεατικός στρατός. Οι πύραυλοι έπεσαν στη θάλασσα, δήλωσε αξιωματούχος στο υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας.

    Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε την ώρα που οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα ολοκληρώνουν σήμερα την πρώτη από τις δύο ευρείας κλίμακας ετήσιες στρατιωτικές ασκήσεις. Η στρατιωτική άσκηση με την κωδική ονομασία «Key Resolve» ξεκίνησε νωρίτερα μέσα στον μήνα. Η άλλη κοινή στρατιωτική άσκηση, με την κωδική ονομασία "Foal Eagle", θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Απριλίου, σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό.

    Τα στρατιωτικά γυμνάσια έχουν προκαλέσει την οργή της Βόρειας Κορέας που τα θεωρεί προετοιμασία επίθεσης εναντίον της.

    [03] Άνδρας έπεσε νεκρός από τις σφαίρες αστυνομικού στο μετρό της Ουάσινγκτον

    Μία αστυνομικός του υπόγειου σιδηροδρόμου των ΗΠΑ πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα έναν άγνωστο άνδρα μέσα σε σήραγγα κοντά στον σταθμό του μετρό της Ουάσινγκτον Potomac Avenue χθες το βράδυ, ανακοίνωσαν οι αρχές. Ο άνδρας αυτός δεν είχε άδεια για να βρίσκεται εκεί, μεταξύ των σταθμών Potomac Avenue και Stadium-Armory, σύμφωνα με εκπρόσωπο του μετρό και δεν έχει γίνει γνωστό για ποιόν λόγο βρισκόταν εκεί και τι συνέβη όταν τον πλησίασαν οι αστυνομικοί.

    Οι αρχές είπαν ότι δεν είναι σαφές αν οπλοφορούσε ή αν προκάλεσε τους αστυνομικούς. Τον άνδρα εντόπισε μέσα στη σήραγγα ο οδηγός ενός συρμού του υπόγειου σιδηροδρόμου, είπε ο εκπρόσωπος του μετρό Νταν Στέσελ, ο οποίος στη συνέχεια ειδοποίησε τις αρχές.

    [04] Επιστήμονες κατάφεραν να μεταδώσουν ηλεκτρική ενέργεια ασύρματα, μέσω του αέρα

    Ιάπωνες ερευνητές κατόρθωσαν να μεταφέρουν ηλεκτρική ενέργεια με ασύρματο τρόπο, μέσω του αέρα, καθιστώντας περιττά τα καλώδια. Αν και η απόσταση ήταν μικρή (55 μέτρα) και η ισχύς του ρεύματος επίσης μικρή (1,8 κιλοβάτ), πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα, που ανοίγει μεγάλες δυνατότητες για το μέλλον, μεταξύ άλλων την αξιοποίηση της ηλιακής ακτινοβολίας για την παραγωγή ηλεκτρισμού στο διάστημα και την ασύρματη μετάδοσή της στη Γη.

    Οι επιστήμονες της Ιαπωνικής Υπηρεσίας Εξερεύνησης του Διαστήματος (JAXA), σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, χρησιμοποίησαν μικροκύματα για να κάνουν, από ένα πομπό σε ένα δέκτη, μετάδοση ρεύματος αρκετού για να ζεστάνει μια κατσαρόλα. «Είναι η πρώτη φορά που κάποιος κατάφερε να στείλει σχεδόν δύο κιλοβάτ ηλεκτρικής ενέργειας μέσω μικροκυμάτων σε ένα μικρό στόχο, χρησιμοποιώντας μια συσκευή ελέγχου μεγάλης κατευθυντικότητας», δήλωσε εκπρόσωπος της JAXA, η οποία εδώ και χρόνια εργάζεται για τη δημιουργία διαστημικών σταθμών παραγωγής ρεύματος.

    Η διαστημική παραγωγή ηλεκτρισμού έχει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με την παραγωγή στη Γη, κυρίως ότι είναι πάντα διαθέσιμη, ανεξαρτήτως καιρού ή ώρας. Αν και οι δορυφόροι, καθώς και ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός χρησιμοποιούν την ηλιακή ενέργεια, την οποία μετατρέπουν σε ηλεκτρική για τις ανάγκες τους, η ασύρματη μετάδοση αυτού του ρεύματος στη Γη, ώστε να το χρησιμοποιούν ευρέως οι άνθρωποι, παραμένει επιστημονική φαντασία.

    [05] Σε 1,5 μήνα εξελίξεις στην υπόθεση εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο

    Σε περίπου 1,5 μήνα αναμένεται να ολοκληρωθεί η δικαστική έρευνα για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτό προέκυψε από τη χθεσινή συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή με τον εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου και τον αντιεισαγγελέα Γιώργο Λαΐνη. Ο υπουργός ενημερώθηκε ότι η δικαιοσύνη «τρέχει» τη συγκεκριμένη υπόθεση με ρυθμούς που επιτρέπουν την πρόβλεψη ότι έως το τέλος Απριλίου θα υπάρξουν εξελίξεις.

    Κατά τα άλλα, συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με το αθλητικό νομοσχέδιο το οποίο ο κ. Κοντονής προτίθεται να φέρει στη Βουλή τις επόμενες μέρες. Νωρίτερα, ο υφυπουργός Αθλητισμού συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Γκιρτζίκη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 13 March 2015 - 8:30:23 UTC