Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Αλ. Τσίπρας παρουσιάζει στον ΟΟΣΑ το σύνολο του μεταρρυθμιστικού προγράμματος
  • [02] Αντιπαράθεση Ι. Βρούτση - Δ. Στρατούλη στη Βουλή με αφορμή τις δηλώσεις Ρωμανιά
  • [03] Ορκίζεται αύριο ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας
  • [04] Αλ. Φλαμπουράρης: Η συμφωνία με τους εταίρους πρέπει να είναι και πολιτική
  • [05] Νεκρό το βρέφος που έπεσε στο κενό από πολυκατοικία στον Βύρωνα
  • [06] Άνδρας πήδηξε στο κενό μαζί με βρέφος, στο Βύρωνα
  • [07] Απολογείται σήμερα ο Γ. Παπακωνσταντίνου
  • [08] ΕΛΣΤΑΤ: Στο 26,1% η ανεργία το τέταρτο τρίμηνο του 2014
  • [09] Ανακοινώνεται η ρύθμιση για τις 100 δόσεις
  • [10] «Πολύ καλύτερα» τα έσοδα Φεβρουαρίου, λόγω ΕΝΦΙΑ και ΦΠΑ, δηλώνει ο Δημήτρης Μάρδας

  • [01] Ο Αλ. Τσίπρας παρουσιάζει στον ΟΟΣΑ το σύνολο του μεταρρυθμιστικού προγράμματος

    Αφιερωμένη στην Ελλάδα είναι η σημερινή ημέρα στον ΟΟΣΑ όπου γύρω στις 12:30 (ώρα Ελλάδας) έφθασε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και τον αναπληρωτή υπουργό Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδη Τσακαλώτο.

    Ανάμεσα στα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας και τους εμπειρογνώμονες του ΟΟΣΑ, προβλέπονται διμερείς συναντήσεις καθώς και κατ' ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού με τον γγ του Οργανισμού Άνχελ Γκουρία.

    Κατά τη διάρκεια του γεύματος εργασίας, η ελληνική αντιπροσωπεία παρουσιάζει το σύνολο του μεταρρυθμιστικού της προγράμματος, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων, ώστε να επωφεληθεί από την τεχνογνωσία των διαφόρων υπηρεσιών του Οργανισμού.

    Οι συζητήσεις αφορούν όχι μόνο τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης έχει ήδη παρουσιάσει σε πιστωτές και εταίρους, αλλά και αυτές που προτίθεται να παρουσιάσει μελλοντικά.

    Το ζητούμενο για την Ελλάδα είναι η παροχή βοήθειας για την επιλογή και σύνταξη μεταρρυθμίσεων που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της χώρας, ήτοι την εξυγίανση της οικονομίας σε συνδυασμό όμως με το εκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

    Οι βασικότεροι τομείς στους οποίους αναζητείται η τεχνογνωσία του ΟΟΣΑ είναι: - Η πάταξη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής, όπου ο Οργανισμός διαθέτει πλούσια εμπειρία και από άλλες χώρες. - Η δημόσια διοίκηση με στόχο τη δημιουργία ενός αποτελεσματικότερου κράτους κοινωνικά δίκαιου, με καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών χωρίς να είναι πολυδάπανο. - Η ανταγωνιστικότητα με αναζήτηση των αναπτυξιακών εργαλείων ώστε να υπάρξουν κίνητρα για ώθηση στην επιχειρηματικότητα και παράλληλη πάταξη της γραφειοκρατίας.

    Μετά την ολοκλήρωση των συζητήσεων έχει προγραμματιστεί συνέντευξη Τύπου στις 16:30 (ώρα Ελλάδας).

    Στη συνέχεια αναμένεται (περίπου στις 5 ώρα Ελλάδας) η ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με θέμα «Η μεταρρύθμιση της Ελλάδας, μέσα σε μια Ευρώπη που αλλάζει», ενώπιον των εργαζόμενων στον ΟΟΣΑ αλλά και άλλων εξωτερικών προσκεκλημένων.

    [02] Αντιπαράθεση Ι. Βρούτση - Δ. Στρατούλη στη Βουλή με αφορμή τις δηλώσεις Ρωμανιά

    Συνέχεια στην αντιπαράθεσή του με τονΓιώργο Ρωμανιά και την κυβέρνηση, έδωσε σήμερα ο τέως υπουργός Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την καταπολέμηση της διαφθοράς, ενώ και ο Χρήστος Σταϊκούρας αμφισβήτησε ευθέως τη δημοσιονομική τεκμηρίωση του νομοσχεδίου.

    Στην παρέμβασή του για το νομοσχέδιο, ο κ. Βρούτσης προκάλεσε την κυβέρνηση να ανακοινώσει αυξήσεις στις συντάξεις, εάν όντως θεωρεί πως οι αναλογιστικές μελέτες για το Ασφαλιστικό βασίστηκαν σε ψευδή στοιχεία, όπως είχε ισχυριστεί ο γ.γ. Κοινωνικής Ασφάλισης, Γ. Ρωμανιάς: «Εφόσον υπάρχουν κρυμμένα χρήματα, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα: Καταθέστε τροπολογία σήμερα και αυξήστε τις συντάξεις! Αν δεν το κάνετε αυτό, εμπαίζετε τους ανθρώπους προεκλογικά και μετεκλογικά» ανέφερε ο τέως υπουργός Εργασίας, επαναλαμβάνοντας πως η Εθνική Αναλογιστική Αρχή κινείται στο πλαίσιο των κανόνων και των οδηγιών της Κομισιόν, «χωρίς παρεμβάσεις και μεθοδεύσεις υπουργών».

    «Μου προκαλεί πραγματικά εντύπωση που ο υπουργός Εργασίας, που με τον νόμο 4092 /2012 και τις κυβερνήσεις που στήριξε, οδήγησε σε σφαγιασμό των συντάξεων από 25 έως 50%, καλεί την κυβέρνηση να δώσει αυξήσεις στους συνταξιούχους και να αποκαταστήσει τη σφαγή που έκανε. Είναι στη σφαίρα του παραλόγου!» απάντησε ο αρμόδιος υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης.

    «Προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι, πριν αποκαταστήσει την παλιά καταστροφή, να σώσει τους συνταξιούχους απ' την καταστροφή που είχατε προϋπολογίσει για φέτος» συνέχισε ο κ. Στρατούλης. «Αν υλοποιούσαμε ως κυβέρνηση απ' τη μέρα που αναλάβαμε, ό,τι είχε προγραμματίσει η προηγούμενη, θα έπρεπε να κάνουμε 15% μείωση των επικουρικών συντάξεων, να αφαιρέσουμε 398 εκατ. ευρώ (όπως γράφεται στον προϋπολογισμό) και να αυστηροποιήσουμε τα εισοδηματικά κριτήρια για το ΕΚΑΣ, ώστε να μειωθεί η δαπάνη του κατά 100 εκατ. ευρώ. Αντίθετα, υπογράψαμε την εγκύκλιο να δοθεί το ΕΚΑΣ με τα περσινά κριτήρια. Για να μην πούμε για τον νέο μαθηματικό τύπο για το εφάπαξ, που θα μετέτρεπε εφάπαξ των 28.000 έως 35.000 ευρώ, σε εφάπαξ 3.500 ευρώ για δουλειά και εισφορές μιας ζωής! Εμείς παγώσαμε την εφαρμογή του τύπου και προτεραιότητά μας είναι να τον βελτιώσουμε».

    [03] Ορκίζεται αύριο ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας

    Ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων, θα ορκιστεί, αύριο στις 18:00, ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Αμέσως μετά θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για την ανάληψη των καθηκόντων του.

    [04] Αλ. Φλαμπουράρης: Η συμφωνία με τους εταίρους πρέπει να είναι και πολιτική

    H συμφωνία με τους εταίρους πρέπει να είναι τεχνικο-οικονομική, αλλά και ταυτόχρονα πολιτική, και όχι αποκλειστικά τεχνικο-οικονομική, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης. «Πρέπει η συμφωνία να είναι και πολιτική» τόνισε, ενώ εκτίμησε πως δεν πρόκειται να γίνει δημοψήφισμα.

    Ο κ. Φλαμπουράρης σύμφωνα με το skai.gr απέδωσε και σε ψυχολογικές παραμέτρους τις αντιδράσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε γιατί, όπως είπε, βλέπει ότι στα Eurogroup η ισορροπία δεν είναι 18-1 υπέρ της Γερμανίας αλλά έχουν αρχίσει και άλλες χώρες και διαφοροποιούνται από την σκληρή γραμμή της.

    Αναφορικά με το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, είπε ότι δεν ταυτίζεται χρονικά η διεκδίκησή τους με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης.

    [05] Νεκρό το βρέφος που έπεσε στο κενό από πολυκατοικία στον Βύρωνα

    Εξέπνευσε στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού το κοριτσάκι, ηλικίας τεσσάρων μηνών, το οποίο διακομίστηκε σε πολύ σοβαρή κατάσταση, μετά την πτώση από τον τέταρτο όροφο πολυκατοικίας, μαζί με 26χρονο, ο οποίος φέρεται ότι είναι συγγενής του. Στο νοσοκομείο έγιναν προσπάθειες ανάνηψης από τους γιατρούς οι οποίες απέβησαν άκαρπες.

    Ο 26χρονος διακομίστηκε στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, βρίσκεται σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

    [06] Άνδρας πήδηξε στο κενό μαζί με βρέφος, στο Βύρωνα

    Μαζί με ένα βρέφος πήδηξε στο κενό ένας άνδρας από μπαλκόνι 4ου ορόφου στο Βυρώνα. Το περιστατικό συνέβη, λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι, στην οδό Μεσολογγίου. Ο άνδρας που πιθανότατα είναι συγγενής του βρέφους, έχει μεταφερθεί στον Ερυθρό Σταυρό, ενώ το βρέφος στο νοσοκομείο Παίδων.

    [07] Απολογείται σήμερα ο Γ. Παπακωνσταντίνου

    Απολογείται σήμερα στο Ειδικό Δικαστήριο, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, κατηγορούμενος για παρέμβαση στη «λίστα Λαγκάρντ».

    Πρώτος μάρτυρας κατά τηχθεσινή διαδικασία ήταν ο ορκωτός λογιστής Παναγιώτης Πάτσης, ο οποίος αναφέρθηκε στα περιουσιακά στοιχεία των τριών συγγενών (εξαδέρφων) του πρώην υπουργού, στο διάστημα 1997-2011. Όπως κατέθεσε ο μάρτυρας, από το έλεγχο, που διενήργησε ο ίδιος, δεν παρατηρήθηκε απόκρυψη φορολογητέας ύλης στα συγγενικά πρόσωπα του κ. Παπακωνσταντίνου και ως εκ τούτου, δεν υπάρχει φορολογικό αδίκημα.

    Αν υπήρχε το αρχικό CD με τη λίστα Λαγκάρντ, το οποίο απεστάλη από τη Γαλλία, αλλά -όπως ισχυρίζεται ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου- χάθηκε, ενδεχομένως -με επεξεργασία- να έδινε κάποια στοιχεία, απάντησε σε σχετικό ερώτημα του προέδρου του Ειδικού Δικαστηρίου, Νικόλαου Πάσσου, ο καθηγητής του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Σωκράτης Κάτσικας, ο δεύτερος χθεσινός μάρτυρας. Ο κ. Κάτσικας πρόσθεσε ότι «σίγουρα αυτό που θα έδινε κάποια στοιχεία είναι το στικάκι, πάνω στο οποίο έγινε η μεταγραφή του αρχικού CD».

    [08] ΕΛΣΤΑΤ: Στο 26,1% η ανεργία το τέταρτο τρίμηνο του 2014

    Στο 26,1% διαμορφώθηκε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα το τέταρτο τρίμηνο πέρυσι. Μειώθηκε μεν από το 27,8% του αντίστοιχου τριμήνου 2013, αλλά αυξήθηκε σε σχέση με το 25,5% του τρίτου τριμήνου 2014. Σε μέσα επίπεδα πέρυσι, η ανεργία ανήλθε σε 26,5%. Ο αριθμός των ανέργων ανήλθε σε 1.245.854 άτομα.

    Με δύο δομικά προβλήματα που συνεχίζουν να ζητούν λύσεις: Πρώτον, οι μακροχρόνια άνεργοι (αναζητούν, χωρίς αποτέλεσμα, εργασία για έναν χρόνο και πάνω) ανήλθαν σε περίπου 910.000 άτομα (το 73% του συνόλου των ανέργων). Το ποσοστό ανεργίας στους νέους έως 24 ετών ανέρχεται σε 51,5%, το οποίο στις νέες γυναίκες φθάνει στο 56,9%. Αλλά, και στην πλέον παραγωγική ηλικία των 25- 29 ετών, περισσότεροι από τέσσερις στους 10 είναι άνεργοι. Επίσης, χαρακτηριστικό της απόγνωσης είναι το γεγονός ότι 973.000 άνεργοι (το 78,1% του συνόλου) είναι διατεθειμένοι να εργαστούν ακόμη και με μερική απασχόληση.

    [09] Ανακοινώνεται η ρύθμιση για τις 100 δόσεις

    Το απόγευμα αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα η νομοθετική ρύθμιση για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο σε 100 δόσεις. Σημειώνεται ότι η ρύθμιση θα προβλέπει και κίνητρα για τους συνεπείς φορολογούμενους σε ό,τι αφορά την πληρωμή των οφειλών τους στην εφορία.

    [10] «Πολύ καλύτερα» τα έσοδα Φεβρουαρίου, λόγω ΕΝΦΙΑ και ΦΠΑ, δηλώνει ο Δημήτρης Μάρδας

    Η εκτέλεση του προϋπολογισμού δεν βρίσκεται «πολύ πίσω από τους στόχους» όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας. Ο Δημήτρης Μάρδας τόνισε πως παρά τη μείωση εσόδων που καταγράφηκε τον Ιανουάριο, τα έσοδα του Φεβρουαρίου ήταν «πολύ καλύτερα» λόγω καταβολής του ΕΝΦΙΑ και του ΦΠΑ. Διευκρίνισε, πως ο ίδιος δεν πρόκειται να συναντηθεί με τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών που καταφθάνουν σήμερα στην Αθήνα, αλλά όπως είπε οι επαφές θα γίνουν σε επίπεδο γενικών διευθυντών. Ερωτηθείς για τυχόν μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση, ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ κατέστησε σαφές πως οι όποιες περικοπές δεν θα πλήξουν την ελληνική κοινωνία αλλά θα έχουν ως στόχο την περιστολή της σπατάλης. Αποκάλυψε, πάντως, πως στη δημοπρασία εντόκων γραμματίων της Τετάρτης -που αντλήθηκαν 1,3 δισ. ευρώ- υπήρξε και ξένος επενδυτής που αγόρασε τίτλους αξίας 100 εκατομμυρίων ευρώ. Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αναζήτησης κεφαλαίων μέσω έκδοσης ομολόγων, αποσαφηνίζοντας όμως πως ακόμα δεν έχουν γίνει σχετικές μελέτες ή εκτιμήσεις.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 12 March 2015 - 12:30:30 UTC