Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επανασυστήνεται η δημοτική αστυνομία
  • [02] Εγκύκλιος για την κατάρτιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος 2015-19
  • [03] Μορφές χαλάρωσης του εμπάργκο εισαγωγών κατά Ελλάδας, Κύπρου και Ουγγαρίας, εξετάζει το ρωσικό υπουργείο Γεωργίας
  • [04] Στην Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ το κρατικό βραβείο λογοτεχνίας 2014
  • [05] Κόκκινος «βάφτηκε» ο Θερμαϊκός από το φαινόμενο της ερυθράς παλίρροιας

  • [01] Επανασυστήνεται η δημοτική αστυνομία

    Στην άμεση επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας προχωρά το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, καθώς σχετική ρύθμιση θα περιλαμβάνεται στο υπό κατάθεση σχέδιο νόμου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, για την επαναπρόσληψη των απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων, την αποκατάσταση όσων είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα και άλλες διατάξεις εκδημοκρατισμού της δημόσιας διοίκησης.

    Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, ύστερα από εξέταση τεχνικών θεμάτων, που συνδέονται με την επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, αποφάσισε να ενσωματώσει την πρόβλεψη στο υπό προώθηση στη Βουλή σχέδιο νόμου.

    Η ρύθμιση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα περιλαμβάνει την επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας και θα επιστρέψουν σε αυτήν όσοι, μετά τη διάλυσή της, μετακινήθηκαν στην Ελληνική Αστυνομία.

    Σημειώνεται ότι με σημερινή της ανακοίνωση, η ΚΕΔΕ προτείνει την επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας, ενώ το ίδιο είχε ζητήσει πριν λίγες ημέρες και ο δήμαρχος Αθήνας.

    [02] Εγκύκλιος για την κατάρτιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος 2015-19

    Τις προβλέψεις για τα έσοδα τους και τις δαπάνες τους από το 2015 έως και το 2019, ζητά να αποστείλουν όλα τα υπουργεία και οι φορείς του Δημοσίου στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας. Αυτό προκύπτει από εγκύκλιο που απέστειλε ο αναπληρωτής υπουργός σε όλα τα υπουργεία και τους επιχορηγούμενους φορείς, προκειμένου να καταρτιστεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα 2015-2019.

    Εξάλλου, όλοι οι φορείς και τα υπουργεία θα αποστείλουν σε ξεχωριστό πίνακα προβλέψεις για τα έσοδα και τις δαπάνες που αφορούν νέες δράσεις και πολιτικές στις οποίες προγραμματίζουν να προχωρήσουν. Πρόκειται για νέες πολιτικές που οπως διευκρινίζεται έχουν τεθεί ως προτεραιότητες για τα επόμενα έτη.

    Τα στοιχεία αυτά θα πρέπει να αποσταλούν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έως το τέλος Μαρτίου.

    [03] Μορφές χαλάρωσης του εμπάργκο εισαγωγών κατά Ελλάδας, Κύπρου και Ουγγαρίας, εξετάζει το ρωσικό υπουργείο Γεωργίας

    Το ρωσικό υπουργείο Αγροτικής Οικονομίας συζητά πιθανούς τρόπους για τη χαλάρωση του εμπάργκο εισαγωγής τροφίμων ως προς μια σειρά χωρών της ΕΕ, όπως η Ελλάδα, η Κύπρος και η Ουγγαρία, σύμφωνα με τον υπουργό Νικολάι Φιόντοροφ. «Μελετούμε δραστήρια ποιες πολιτισμένες δυνατότητες υπάρχουν να ανταποκριθούμε στις προτάσεις τους» είπε ο Ν. Φιόντοροφ, σημειώνοντας ότι πρωτίστως αναφέρεται στην Ελλάδα, την Ουγγαρία και την Κύπρο, αλλά και ότι «δεν θα ήταν επιθυμητό να δημιουργηθούν προβλήματα στις σχέσεις των χωρών αυτών με τις Βρυξέλλες». «Υπάρχουν μερικές, δυο-τρεις εκδοχές, που συζητάμε και είναι κοντά στις δυνατότητες υλοποίησης» είπε ο κ. Φιόντοροφ, αναφέροντας ότι τελική απόφαση δεν υπάρχει προς το παρόν.

    Η ρωσική οικονομική εφημερίδα «Rosbusinessconsulting» υπενθυμίζει στο άρθρο της για το θέμα τις εκκλήσεις της ηγεσίας σειράς χωρών της ΕΕ, ώστε να αρθεί πλήρως ή εν μέρει το εμπάργκο εισαγωγών, που επιβλήθηκε τον περασμένο Αύγουστο από τη Ρωσία ως απάντηση στις κυρώσεις της ΕΕ εναντίον της.

    Στις συζητήσεις αυτές αναφέρθηκε πρόσφατα και ο εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, εκτιμώντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει εξαίρεση για την Ελλάδα από το καθεστώς των κυρώσεων, που απαγορεύει τις απευθείας εισαγωγές φρούτων, όμως θα ήταν δυνατόν να εξαιρεθούν οι «έμμεσες εισαγωγές», κατά τις οποίες φρούτα και λαχανικά εισάγονται ως πρώτη ύλη από μεταποιητικές βιομηχανίες τροφίμων. Τέτοιες μικτές ελληνορωσικές εταιρείες μεταποίησης θα μπορούσαν να δημιουργηθούν στη Ρωσία και να εισάγουν αποκλειστικά ελληνική πρώτη ύλη, είχε πει ο κ. Πεσκόφ.

    [04] Στην Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ το κρατικό βραβείο λογοτεχνίας 2014

    Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των τιμωμένων με κρατικό βραβείο λογοτεχνίας 2014, καθώς και το σκεπτικό βράβευσης της κριτικής επιτροπής για κάθε κατηγορία.

    Το μεγάλο κρατικό βραβείο λογοτεχνίας απονέμεται στην Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ για το σύνολο του έργου της. Στον Δημήτρη Νόλλα απονέμεται το βραβείο μυθιστορήματος για το έργο του «Ταξίδι στην Ελλάδα». Στον Κώστα Μαυρουδή το βραβείο διηγηματος νουβέλας για το έργο του «Η αθανασία των σκύλων». Το βραβείο ποίησης απονέμεται στον Πάνο Κυπαρίση, για το έργο του «Τα τιμαλφή».

    [05] Κόκκινος «βάφτηκε» ο Θερμαϊκός από το φαινόμενο της ερυθράς παλίρροιας

    Κόκκινος «βάφτηκε» για μια ακόμη φορά ο Θερμαϊκός κόλπος στη Θεσσαλονίκη.

    Το φαινόμενο της «ερυθράς παλίρροιας» έκανε την εμφάνισή του στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, δημιουργώντας μια τεράστια κοκκινωπή κηλίδα.

    Το συγκεκριμένο φαινόμενο προκύπτει από τη ραγδαία ανάπτυξη μονοκύτταρων φωτοσυνθετικών οργανισμών που κατατάσσονται στο φυτοπλαγκτόν. «Εμφανίζεται εδώ και πολλά χρόνια στον Θερμαϊκό κόλπο, κυρίως δύο εποχές: την άνοιξη και το φθινόπωρο. Διαρκεί κάποιες εβδομάδες και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί. Θα πρέπει να κάνει τον κύκλο του» δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο καθηγητής του τμήματος Χημείας του ΑΠΘ Κωνσταντίνος Φυτιάνος.

    Οι επιπτώσεις της «ερυθράς παλίρροιας» είναι η έντονη δυσοσμία για όσους κάνουν βόλτα στην παραλία της Θεσσαλονίκης, η αισθητική ενόχληση εξαιτίας της απόχρωσης του νερού, αλλά και οι οικονομικές επιπτώσεις που προκαλεί στον πρωτογενή τομέα, όπως τα αλιεύματα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 11 March 2015 - 16:30:25 UTC