Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Η επίκληση της ηθικής δεν μπορεί να είναι κατά περίσταση
  • [02] Η προστασία της πρώτης κατοικίας στη συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ
  • [03] Η Ρωσία ανέστειλε τη συμμετοχή της στη Συνθήκη για τις συμβατικές δυνάμεις στην Ευρώπη
  • [04] Πλεονασματικός ο απολογισμός του Εθνικού θεάτρου

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Η επίκληση της ηθικής δεν μπορεί να είναι κατά περίσταση

    Την απόφαση της κυβέρνησης να στηρίξει πραγματικά και με όλες τις δυνάμεις της, την πρωτοβουλία για την επανασυγκρότηση και αναβάθμιση της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών και του αναγκαστικού κατοχικού δανείου, κατέστησε σαφή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας απόψε στη Βουλή.

    «Η νέα ελληνική κυβέρνηση θα εργαστεί άοκνα ώστε με ισότιμους όρους, μέσα από το διάλογο, στο πλαίσιο μιας έντιμης διαπραγμάτευσης να συνδράμει ώστε να βρεθεί λύση στα πολύπλοκα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη. Θα εργαστεί ώστε η Ελλάδα να τηρήσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της. Αλλά ταυτόχρονα θα εργαστεί ώστε να τηρηθούν και όλες οι ανεκπλήρωτες υποχρεώσεις προς την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό, στο ακέραιο», είπε ο πρωθυπουργός ενώπιον της Ολομέλειας που απόψε καλείται να λάβει απόφαση για την επανασυγκρότηση της Επιτροπής και πρόσθεσε: «Και όπως εμείς δεσμευόμαστε να τηρήσουμε τις υποχρεώσεις μας, έτσι οφείλουν να πράξουν και όλες οι πλευρές. Γιατί η επίκληση της ηθικής δεν μπορεί να είναι αλά καρτ. Δεν μπορεί να είναι κατά περίσταση. Η νέα ελληνική κυβέρνηση θα στηρίξει πραγματικά και με όλες τις δυνάμεις της, την πρωτοβουλία για την ανασύσταση, επανασυγκρότηση και αναβάθμιση της επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών και του αναγκαστικού κατοχικού δανείου προς την Ελλάδα. Θα τη στηρίξουμε αληθινά και ουσιαστικά, όχι για επικοινωνιακούς λόγους. Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε κάθε νομική και πολιτική συνδρομή ώστε οι προσπάθειες της επιτροπής αυτής να αποδώσουν».

    [02] Η προστασία της πρώτης κατοικίας στη συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ

    Συνεδρίασε σήμερα η κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων -στο πλαίσιο των προγραμματισμένων συνεδριάσεων κάθε Τρίτη- χωρίς την παρουσία του προέδρου του κόμματος Πάνου Καμμένου, ο οποίος βρίσκονταν στο υπουργείο Άμυνας, όπου υποδέχθηκε την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

    Το αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν το θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας και ο καταμερισμός των νομών εποπτείας για τους βουλευτές.

    Συγκεκριμένα οι Αν.Ελ. αποφάσισαν να καταθέσουν τροπολογία που θα διασφαλίζει την προστασία της πρώτης κατοικίας, όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟ Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος πρόσθεσε ότι «παρόλο που γνωρίζουμε ότι η κυβέρνηση θα φέρει τις προσεχείς ημέρες νομοσχέδιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας, επειδή αύριο στα πρωτοδικεία της χώρας υπάρχει σωρεία πλειστηριασμών, καταθέσαμε σχετική τροπολογία-ασπίδα στο νομοσχέδιο που συζητείται αυτές τις ώρες στη Βουλή για την ανθρωπιστική κρίση».

    [03] Η Ρωσία ανέστειλε τη συμμετοχή της στη Συνθήκη για τις συμβατικές δυνάμεις στην Ευρώπη

    H ρωσική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι διακόπτει κάθε δραστηριότητα στην ομάδα εμπειρογνωμόνων της Συνθήκης για τις Συμβατικές Δυνάμεις στην Ευρώπη, τερματίζοντας τη συμμετοχή της σε ένα από τα τελευταία όργανα που συμμετείχε στο πλαίσιο της συνθήκης ασφαλείας που υπεγράφη το 1990.

    «Η Ρωσική Ομοσπονδία έλαβε την απόφαση να αναστείλει τη συμμετοχή της στις συναντήσεις της (ομάδας διαβουλεύσεων) από την 11η Μαρτίου του 2015. Συνεπώς η Ρωσία αναστέλλει πλήρως κάθε ενέργεια στη Συνθήκη επί των Συμβατικών Δυνάμεων στην Ευρώπη, που ανακοινώθηκε το 2007» επισημαίνεται σε μια ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας.

    [04] Πλεονασματικός ο απολογισμός του Εθνικού θεάτρου

    Τριάντα έξι παραγωγές τις οποίες παρακολούθησαν 432.848 θεατές ανέβηκαν στο Εθνικό Θέατρο κατά την διάρκεια της θητείας του Σωτήρη Χατζάκη.

    Από τον Μάιο του 2013 που ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση της πρώτης κρατικής σκηνής μέχρι σήμερα, τα έσοδα ανέρχονται στα 5.586.010,66 ευρώ (χωρίς να περιλαμβάνονται τα ποσά που προέρχονται από την τακτική επιχορήγηση και τις αυτοπαραδόσεις), τα ταμειακά διαθέσιμα αγγίζουν τα 3.720.248,53 ευρώ και το Εθνικό θέατρο δεν έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές ούτε προς τρίτους, ούτε προς το ελληνικό δημόσιο και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς, όπως ανακοινώθηκε στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα ο Σωτήρης Χατζάκης με θέμα τον απολογισμό της θητείας του, τον ενάμιση αυτό χρόνο.

    "Το Εθνικό θέατρο ως οργανισμός δημοσίου συμφέροντος χρηματοδοτείται στην ουσία από τον Έλληνα πολίτη και οφείλει να απευθύνεται σε όλες τις κατηγορίες του πληθυσμού με ρεπερτόριο που ν' αντιστοιχεί σε όλους. Πάνω σε αυτή τη σκέψη οργανώνεται το δραματολόγιο", ανέφερε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της πρώτης κρατικής σκηνής τονίζοντας πως "επιχειρείται μια συνένωση των καλλιτεχνικών δυνάμεων του τόπου (συγγραφείς, σκηνοθέτες, συντελεστές, ηθοποιοί) έτσι ώστε μακριά από τον λαϊκισμό και τον ελιτισμό το Εθνικό θέατρο να υπηρετεί την πνευματική του αποστολή και το παιδευτικό του ρόλο στις αρχές της διαχρονίας του και των καταστατικών αρχών της ιδρυτικής του πράξης".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 10 March 2015 - 20:30:30 UTC