Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Καραγκούνης: Η αβεβαιότητα έχει κόστος για τη χώρα και πρέπει να τελειώσει γρήγορα
  • [02] Δ. Αβραμόπουλος: Έχω και λόγο και φωνή και άποψη σε ό,τι αφορά στην πατρίδα μας
  • [03] Ακόμη μία σύλληψη 32χρονου για την υπόθεση του Χρ. Ξηρού
  • [04] ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία για την άντληση 1 δισ. ευρώ, την Τετάρτη

  • [01] Κ. Καραγκούνης: Η αβεβαιότητα έχει κόστος για τη χώρα και πρέπει να τελειώσει γρήγορα

    «Η αβεβαιότητα που υπάρχει, έχει κόστος για τη χώρα, αυτό το κόστος αυξάνεται κάθε μέρα και θα κληθεί να το πληρώσει ο ελληνικός λαός» τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Η αβεβαιότητα πρέπει να τελειώσει και μάλιστα γρήγορα, διότι αυτό έχει κόστος όχι μόνο για το τραπεζικό σύστημα, αλλά κυρίως για την ελληνική οικονομία» σημειώνει ο κ. Καραγκούνης και προσθέτει: «Την ώρα της διαπραγμάτευσης καλό είναι να μην κάνουμε δημόσιες τοποθετήσεις ούτε η κυβέρνηση ούτε η αντιπολίτευση, ούτε αυτό να αποτελεί αντικείμενο διαμάχης. Η χώρα πρέπει να πάρει τα χρήματα, να τελειώσει την αξιολόγηση, να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό, διότι κάθε μέρα που περνά και παραμένει η ανασφάλεια, έχει τεράστιο κόστος. Εμείς είχαμε επιλύσει το ζήτημα του χρηματοδοτικού κενού, όχι μόνο για φέτος, αλλά και τα προηγούμενα έτη, χωρίς επιπρόσθετα μέτρα. Μας ζητούσαν πρόσθετα μέτρα για πέρσι και για πρόπερσι, αλλά αρνηθήκαμε να πάρουμε μέτρα επώδυνα για την κοινωνία και δεν χρειάστηκε να τα πάρουμε, γιατί ξεπεράσαμε τους στόχους χωρίς μέτρα».

    Σε ερώτηση για τη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ αλλά και της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος την Κυριακή, ο κ. Καραγκούνης απαντά: «Γύρω στους δεκαεπτά βουλευτές έθεσαν και το ζήτημα ενός συνεδρίου, βεβαίως ο καθένας με δική του λογική και με το δικό του σκεπτικό. Η πλειοψηφία δεν θέλησε κάτι τέτοιο. Ο πρόεδρος το ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους ότι οποιοδήποτε ζήτημα θα το συζητήσουμε όπως χθες στην ΚΟ και στην Πολιτική Επιτροπή, θα υπάρξει και μια συνδιάσκεψη, η οποία θα γίνει σε έναν ύστερο χρόνο, όχι μακριά από τώρα, σε έναν εύλογο χρόνο, για να προετοιμαστεί. Το καταστατικό προβλέπει σαφώς πότε γίνεται έκτακτο συνέδριο -το εξήγησε χθες ο πρόεδρος- και αυτό δεν προβλέπεται για κάποια από τα ζητήματα που έθεσαν συνάδελφοι. Τον Ιούνιο του 2016 θα γίνει κανονικά το Συνέδριο. Το είπε ξεκάθαρα ο πρόεδρος ότι το να παρατείνουμε την εσωστρέφεια για μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι τη διεξαγωγή ενός συνεδρίου, θα κάνει κακό στο κόμμα την ώρα που η χώρα περνάει πολύ δύσκολες στιγμές και χρειαζόμαστε μια ΝΔ και ενωμένη σαν γροθιά και δυνατή, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που έχουμε μπροστά μας. Και στην ΚΟ και στην Πολιτική Επιτροπή και αργότερα στη Συνδιάσκεψη θα έχουμε το χρόνο και τη δυνατότητα να συζητήσουμε για τα ζητήματα που απασχολούν τους βουλευτές και το κόμμα».

    [02] Δ. Αβραμόπουλος: Έχω και λόγο και φωνή και άποψη σε ό,τι αφορά στην πατρίδα μας

    «Έχω και λόγο και φωνή και άποψη σε ό,τι αφορά στην πατρίδα μας. Και μην έχετε καμία αμφιβολία ότι μπορεί γεωγραφικά να είμαι στις Βρυξέλλες, αλλά η καρδιά μου είναι εδώ» τόνισε ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, τον οποίο επισκέφθηκε εθιμοτυπικά το μεσημέρι.

    Ο κ. Αβραμόπουλος αναφερόμενος στα καθήκοντά του για τη μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ είπε ότι «είναι πρώτη φορά που η Ελλάδα έχει τόση δύναμη στα χέρια της, στη διαδικασία του ευρωπαϊκού γίγνεσθαι: η ασφάλεια της Ευρώπης και η συνοχή της Ευρώπης, το μεγάλο πρόβλημα της μετανάστευσης και του ασύλου, που αυτήν τη στιγμή είναι στον υψηλότερο βαθμό προτεραιοτήτων ανάμεσα σε όλα τα κράτη-μέλη».

    Ο κ. Παπούλιας καλωσόρισε τον Έλληνα επίτροπο και τον ευχαρίστησε για την άψογη συνεργασία που είχαν όσο καιρό ήταν υπουργός ο κ. Αβραμόπουλος, αλλά και στους λίγους μήνες που βρίσκεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    [03] Ακόμη μία σύλληψη 32χρονου για την υπόθεση του Χρ. Ξηρού

    Ακόμη ένα άτομο συνελήφθη σήμερα από την Αντιτρομοκρατκή Υπηρεσία για την υπόθεση του Χριστόδουλου Ξηρού και της σχεδιαζόμενης επίθεσης στις φυλακές Κορυδαλλού.

    Πρόκειται για έναν 32χρονο, αδελφό έγκλειστου των φυλακών Κορυδαλλού για τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» ο οποίος παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο γραφείο του ειδικού εφέτη ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί, αλλά επειδή είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψή του.

    Ο 32χρονος φέρεται να είχε αναλάβει την ευθύνη για τη μεταφορά σάκου με μηνύματα και αντικείμενα, που παρελήφθη από τα μέλη των «Πυρήνων» μέσα από τις φυλακές, με προορισμό την Αγγελική Σπυροπούλου ή τον 39χρονο με το ψευδώνυμο «Ιάσονας» ο οποίος συνελήφθη πριν απο τρεις ημέρες.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, τον σάκο είχε παραλάβει από τις φυλακές ένας άλλος 32χρονος, από τον Άγιο Δημήτριο, ο οποίος συνελήφθη την ίδια ημέρα με τον «Ιάσονα». Όμως, αφέθηκε ελεύθερος γιατί παρουσιάστηκε ο αδελφός του έγκλειστου για τους «Πυρήνες» και δήλωσε ότι ο «ταχυδρόμος» δεν είχε καμία σχέση με την υπόθεση, αλλά παρέλαβε τον σάκο από τις φυλακές μετά από δική του παράκληση, για να τον εξυπηρετησει.

    Γι' αυτό τον λόγο κλήθηκε σε απολογία, ενώ εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, με βάση το οποίο συνελήφθη σήμερα κατά την προσέλευσή του στο γραφείο του εφέτη ανακριτή.

    [04] ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία για την άντληση 1 δισ. ευρώ, την Τετάρτη

    Δημοπρασία τρίμηνων εντόκων γραμματίων για την άντληση ποσού 1 δισ. ευρώ, λήξεως 12 Ιουνίου 2015, εξήγγειλε για την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015 ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ). Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα είναι η Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015 (Τ+2). Οι τόκοι των εντόκων υπολογίζονται με χρονική βάση ACT/360.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 6 March 2015 - 15:30:24 UTC