Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ι. Στουρνάρας: Απολύτως ασφαλείς οι καταθέσεις
  • [02] Με τον I. Στουρνάρα συναντάται ο Αλ. Τσίπρας
  • [03] Στα δικαστήρια και πάλι ο Ηλ. Κασιδιάρης για τη χειροδικία σε βάρος της Λ. Κανέλλη
  • [04] Τουλάχιστον 9 άνθρωποι τραυματίστηκαν από επίθεση με μαχαίρια, στην Κίνα
  • [05] Ηγέτης της αντιπολίτευσης του Τατζικιστάν δολοφονήθηκε στην Τουρκία
  • [06] «Αρπαγή κόρης» σε σαρκοφάγο από τους αρχαίους Γόμφους
  • [07] Όσο πιο φυτοφάγος είναι κανείς, τόσο λιγότερο κινδυνεύει από καρδιά και εγκεφαλικό

  • [01] Ι. Στουρνάρας: Απολύτως ασφαλείς οι καταθέσεις

    «Οι καταθέσεις είναι απολύτως ασφαλείς. Έχει σημασία το επόμενο Eurogroup να είναι επιτυχημένο» δήλωσε ο διοικητής της ΤτΕ Ι. Στουρνάρας μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλ.Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    O κ. Στουρνάρας ανέφερε πως «η κυβένηση με διαβεβαίωσε ότι εργάζεται άοκνα προκειμένου να έχουμε θετικά αποτελέσματα».

    Στη συνάντηση παρόντες ήταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ι. Δραγασάκης και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης.

    [02] Με τον I. Στουρνάρα συναντάται ο Αλ. Τσίπρας

    Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, στο Μέγαρο Μαξίμου. Παρόντες στη συνάντηση είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

    Ο κ. Στουρνάρας αναμένεται να ενημερώσει τον πρωθυπουργό για τα αποτελέσματα του χθεσινού Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία.

    [03] Στα δικαστήρια και πάλι ο Ηλ. Κασιδιάρης για τη χειροδικία σε βάρος της Λ. Κανέλλη

    Ενώπιον της Δικαιοσύνης βρίσκεται και πάλι σήμερα ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης κατηγορούμενος ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου για το χαστούκι σε βάρος της βουλευτή Λιάνας Κανέλλη και την εκτόξευση νερού κατά της νυν περιφερειάρχη Ρένας Δούρου κατά την διάρκεια της πρωινής εκπομπής του Γιώργου Παπαδάκη στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, στις 7 Ιουνίου 2012.

    Ο βουλευτής, που χθες απολογήθηκε για την υπόθεση του «βίντεο Μπαλτάκου», είναι αντιμέτωπος, ύστερα από αυτεπάγγελτη δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του, για τις κατηγορίες της απρόκλητης και έμπρακτης εξύβρισης και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Και ο ίδιος ο κατηγορούμενος έχει υποβάλει μήνυση σε βάρος των κ.κ. Κανέλη και Δούρου για το αδίκημα της απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης.

    [04] Τουλάχιστον 9 άνθρωποι τραυματίστηκαν από επίθεση με μαχαίρια, στην Κίνα

    Τουλάχιστον 9 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε επιθέσεις με μαχαίρια που πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε ένα σιδηροδρομικό σταθμό στη πόλη Κουανγκτσόου, που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Κίνας, προτού αστυνομικοί σκοτώσουν τον έναν εκ των δραστών και συλλάβουν έναν ακόμα ύποπτο.

    Η επίθεση αυτή αποτελεί την πιο πρόσφατη σε μια σειρά επιθέσεων με μαχαίρια που έχουν προκαλέσει τρόμο στη χώρα. Η επίθεση έλαβε χώρα στις 08:18, ώρα αιχμής, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δημόσιες αρχές ασφαλείας.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό των λοιπών υπόπτων οι οποίοι θα τιμωρηθούν αυστηρά. Μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες σχετικά με την ταυτότητα των δραστών ή τα κίνητρά τους.

    [05] Ηγέτης της αντιπολίτευσης του Τατζικιστάν δολοφονήθηκε στην Τουρκία

    Ηγέτης της αντιπολίτευσης του Τατζικιστάν, ο Ουμαράλι Κουβάτοφ, δολοφονήθηκε με μια σφαίρα στο κεφάλι από άγνωστο άνδρα σε δρόμο της Κωνσταντινούπολης αργά χθες βράδυ, μετέδωσε το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

    Ο Κουβάτοφ, επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου κινήματος «Ομάδα 24», δολοφονήθηκε γύρω στις 10.30 χθες βράδυ στην περιοχή Φατίχ. Ο δράστης τράπηκε σε φυγή.

    [06] «Αρπαγή κόρης» σε σαρκοφάγο από τους αρχαίους Γόμφους

    Στοιχεία για την «αρπαγή κόρης» σε σαρκοφάγο από τους Γόμφους παρουσίασε ο αρχαιολόγος, επίτιμος διευθυντής Αρχαιοτήτων του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού Λεωνίδας Π. Χατζηαγγελάκης, στο πρόσφατο 5ο Αρχαιολογικό έργο Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε στον Βόλο.

    Στους αρχαίους Γόμφους, ΒΑ του Μουζακίου στη θέση "Επισκοπή", από το 1980 και μετέπειτα διεξάγονται κατά διαστήματα επιφανειακές και ανασκαφικές έρευνες εξαιτίας γεωργικών δραστηριοτήτων.

    Στο νότιο δωμάτιο αποκαλύφθηκαν κιβωτιόσχημοι τάφοι που χρονολογούνται στους ρωμαϊκούς χρόνους. Στον ίδιο χώρο βρέθηκε μαρμάρινη σαρκοφάγος «νεοαττικού» τύπου. Δεν έφερε κάλυμμα και δεν βρέθηκε κανένα κτέρισμα. Η σαρκοφάγος, που εκτίθεται στο Α. Μ. Καρδίτσας, στην εμπρόσθια πλευρά φέρει παράσταση με θέμα την «Αρπαγή Κόρης» και στην άλλη πλευρά υπάρχει αετός, από τα φτερά του οποίου αρχίζουν φυτικοί πλοχμοί που στις γωνιές απολήγουν σε κεφαλές βοών και ανάμεσα δυο λεοντοκεφαλές.

    [07] Όσο πιο φυτοφάγος είναι κανείς, τόσο λιγότερο κινδυνεύει από καρδιά και εγκεφαλικό

    Οι άνθρωποι που είναι σε μεγάλο βαθμό φυτοφάγοι (αλλά όχι κατ' ανάγκη αποκλειστικά), τρώνε δηλαδή περισσότερα προϊόντα φυτικής προέλευσης, κινδυνεύουν λιγότερο να πεθάνουν από την καρδιά τους ή από εγκεφαλικό, σε σχέση με όσους τρώνε κατά προτίμηση τροφές ζωικής προέλευσης, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα με ελληνική συμμετοχή. Οι ερευνητές (μεταξύ των οποίων η Ιωάννα Τζουλάκη), με επικεφαλής την επιδημιολόγο Καμίλ Λασάλ της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Imperial College του Λονδίνου, που έκαναν τη σχετική ανακοίνωση σε αμερικανικό καρδιολογικό συνέδριο, ανέλυσαν στοιχεία σχετικά με τη διατροφή και τον τρόπο ζωής 451.250 Ευρωπαίων από δέκα χώρες.

    Όπως διαπιστώθηκε, όσοι ακολουθούσαν μια περισσότερο φυτοφαγική διατροφή (τουλάχιστον το 70% όσων έτρωγαν, ήταν φυτικής προέλευσης), είχαν κατά μέσο όρο 20% μικρότερο κίνδυνο καρδιαγγειακού θανάτου, σε σχέση με όσους ήσαν οι λιγότερο φυτοφάγοι (το φαγητό τους που ήταν φυτικής προέλευσης, δεν ξεπερνούσε το 45% της συνολικής διατροφής τους).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 6 March 2015 - 9:30:23 UTC