Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιστρέφει στη φυλακή ο Ηλ. Κασιδιάρης μετά την απολογία του
  • [02] Στη φυλακή οδηγούνται η Αγγ. Σπυροπούλου και ο 39χρονος που συνελήφθη ως συνεργός του Χρ. Ξηρού
  • [03] Στις αγροτικές φυλακές της Κασσαβέτειας φτιάχνουν (και) ρομπότ
  • [04] Μη νόμιμη κρίθηκε από το ΣτΕ η ανάπλαση του Αστέρα Βουλιαγμένης
  • [05] Αμετάβλητα διατηρεί τα βασικά της επιτόκια η ΕΚΤ
  • [06] Φ. Β. Σταϊνμάιερ: Απώλεια γοήτρου για την ΕΕ θα σήμαινε έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ
  • [07] Περιπολούν και οσφρίζονται τους κινδύνους για το περιβάλλον
  • [08] Σ. Μαρκαριάν: Αλλαγές στη λειτουργία, όχι στα πρόσωπα

  • [01] Επιστρέφει στη φυλακή ο Ηλ. Κασιδιάρης μετά την απολογία του

    Ελεύθερος με την επιβολή του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκε, μετά την απολογία του στον ανακριτή διαφθοράς Κωνσταντίνο Σαργιώτη, για την υπόθεση του «βίντεο Μπαλτάκου» ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος ωστόσο επιστρέφει στη φυλακή που κρατείται προσωρινά για διακεκριμένη οπλοκατοχή στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης. Απολογούμενος, ο βουλευτής φέρεται να αρνήθηκε πως έκανε την επίμαχη καταγραφή και να ισχυρίστηκε πως δεν ήταν εν γνώσει του ότι κάποιος βιντεοσκόπησε τη συνομιλία του με τον γενικό γραμματέα της προηγούμενης κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο. Ο Ηλίας Κασιδιάρης βαρύνεται -για τη βιντεοσκόπηση της συνομιλίας του με τον κ. Μπαλτάκο, το Νοέμβριο του 2013- με τις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος της παραβίασης απορρήτου ίδιας προφορικής συνομιλίας και χρήση παράνομης αποτύπωσης ίδιας προφορικής συνομιλίας.

    [02] Στη φυλακή οδηγούνται η Αγγ. Σπυροπούλου και ο 39χρονος που συνελήφθη ως συνεργός του Χρ. Ξηρού

    Στη φυλακή οδηγούνται, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, η 22χρονη Αγγελική Σπυροπούλου και ο 39χρονος κατηγορούμενος ως συνεργός του βαρυποινίτη Χριστόδουλου Ξηρού, που απολογήθηκαν στον εφέτη ειδικό ανακριτή αρμόδιο για θέματα τρομοκρατίας.

    «Δεν απολογούμαι, δεν αναγνωρίζω τη διαδικασία, δηλώνω αναρχική» φέρεται να δήλωσε η 22χρονη Αγγελική Σπυροπούλου, που λίγο νωρίτερα κρίθηκε προφυλακιστέα για την υπόθεση της σύμπραξης των μελών της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» με τον Χριστόδουλο Ξηρό στο σχέδιο απόδρασης έγκλειστων μελών της οργάνωσης.

    Στην 22χρονη αποδίδεται βασικός ρόλος στην υλοποίηση του αποκαλούμενου σχεδίου «Γοργοπόταμος» που φαίνεται να προέβλεπε τη βομβιστική επίθεση στις φυλακές Κορυδαλλού, ώστε να αποδράσουν κρατούμενοι για την υπόθεση της οργάνωσης ΣΠΦ.

    Η Αγγ. Σπυροπούλου δήλωσε, επίσης, στον ανακριτή, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι συμμετέχει με τους κρατούμενους συγκατηγορουμένους της στην απεργία πείνας που ξεκίνησαν πριν τέσσερις μέρες για την «άδικη και παράνομη» προφυλάκιση της μητέρας των αδελφών Τσάκαλου και της 26χρονης συντρόφου τού Γεράσιμου Τσάκαλου.

    Και ο δεύτερος κατηγορούμενος που απολογήθηκε σήμερα, ο 39χρονος που φέρεται να αποκαλείται «Ιάσονας» αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις της ανάκρισης και σύμφωνα με πληροφορίες ανέγνωσε στον εφέτη Ευτύχιο Νικόπουλο, κείμενο με τις θέσεις του για όσα του καταλογίζονται.

    [03] Στις αγροτικές φυλακές της Κασσαβέτειας φτιάχνουν (και) ρομπότ

    Στις αγροτικές φυλακές της Κασσαβέτειας, κοντά στον Αλμυρό Μαγνησίας και στα περίπου 30 χιλιόμετρα από τον Βόλο, τα κάγκελα και οι φράχτες δεν εμποδίζουν κάποια «παράθυρα» ν' ανοίγουν διάπλατα για τους νεότερους κρατούμενους. Το τελευταίο δίμηνο, ο όρος «κύκλωμα» στις συζητήσεις των νέων των φυλακών, ηλικίας έως 25 ετών, είναι πιθανότερο να αφορά σε ηλεκτρονικές συνδέσεις παρά σε αδικήματα οργανωμένων ομάδων.

    Η συνηθισμένη ρουτίνα του εγκλεισμού άλλαξε και στην καθημερινότητά τους παρεισέφρησαν καινούργιες λέξεις και εικόνες: πίστες, kit EV3, κουκίδες, lego blocks, κυκλώματα. Και όχι μόνο λέξεις και εικόνες, αλλά και πολλοί «καινούργιοι» άνθρωποι: ένα ενθουσιώδες παιδομάνι- με πολλή χαρά και καμιά προκατάληψη.

    Ο λόγος για παιδιά εθελοντών και υπαλλήλων των φυλακών, ηλικίας 10-16 ετών, που δούλεψαν «ένα κι ένα», μαζί με κάποιους από τους 21 νεαρούς κρατούμενους για να δημιουργήσουν... ρομπότ!

    Το ιδιαίτερο αυτό ταξίδι ξεκίνησε πέρυσι, χάρη στη δραστηριοποίηση εθελοντών από το σωματείο «Δράση για την Εκπαίδευση- eduACT» τής Θεσσαλονίκης, που επισκέφτηκαν τις φυλακές κι έβαλαν τον πρώτο «σπόρο».

    Το Κολέγιο Δελασάλ και το Ίδρυμα Lego Foundation δώρισαν εξοπλισμό για την οργάνωση εργαστηρίων ρομποτικής και τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους!

    [04] Μη νόμιμη κρίθηκε από το ΣτΕ η ανάπλαση του Αστέρα Βουλιαγμένης

    Το Συμβούλιο της Επικρατείας, με την υπ΄ αριθμ. 28/2015 γνωμοδότηση του Ε΄ Τμήματός του, έκρινε μη νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την ανάπλαση της έκτασης του Αστέρα Βουλιαγμένης και γενικότερα, της χερσονήσου του Μικρού Καβουριού. Ειδικότερα, κρίθηκε μη νόμιμο ως προς το σκέλος εκείνο που προβλέπει τη δημιουργία νέων μονοκατοικιών («καμπάνες») και την κατασκευή χτισμάτων στο αδόμητο τμήμα της χερσονήσου.

    [05] Αμετάβλητα διατηρεί τα βασικά της επιτόκια η ΕΚΤ

    Αμετάβλητα αποφάσισε να διατηρήσει τα επιτόκια αναφοράς της, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, (ΕΚΤ), κατά τη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου στη Λευκωσία. Συγκεκριμένα, το επιτόκιο για πράξεις κύριας αναχρηματοδότησης του Ευρωσυστήματος παραμένει στο επίπεδο του 0,05%, το επιτόκιο διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης 0,30% και το επιτόκιο διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων παραμένει στο -0,20%.

    [06] Φ. Β. Σταϊνμάιερ: Απώλεια γοήτρου για την ΕΕ θα σήμαινε έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ

    Σοβαρές συνέπειες, τόσο στην ευρωπαϊκή όσο και στη εξωτερική πολιτική, θα είχε ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, προειδοποιεί ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ και τονίζει ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι εκτός της οικονομίας για τους οποίους η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ.

    «Θα ήταν μια τεράστια απώλεια γοήτρου, αν η Ευρώπη με την οικονομική της δύναμη και την πολιτική εμπειρία της στους συμβιβασμούς δεν καταφέρει να συνοδεύσει επιτυχώς ένα κράτος- μέλος της στον δρόμο προς την οικονομική και δημοσιονομική εξυγίανση» δηλώνει ο κ. Σταϊνμάιερ στην σημερινή «Handelsblatt» και προσθέτει ότι οι διεθνείς εταίροι της Ελλάδας έχουν ήδη δείξει ότι είναι πρόθυμοι να ακούσουν και νέες ιδέες, εναπόκειται ωστόσο στην ελληνική κυβέρνηση, να δείξει «ότι είναι σοβαρή».

    Με όλη την κατανόηση προς τις επιθυμίες της νέας κυβέρνησης, να καταστήσει τις μελλοντικές μεταρρυθμίσεις κοινωνικά ισορροπημένες, η δημοσιονομική εξυγίανση παραμένει απαραίτητη, τονίζει ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών και προσθέτει ότι οι ευρω-χώρες έχουν κατ' αρχήν συμφωνήσει να επεκταθεί το δεύτερο πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα, αλλά, προτού δοθεί περαιτέρω βοήθεια, πρέπει η νέα κυβέρνηση της χώρας να συγκεκριμενοποιήσει και να εφαρμόσει τη λίστα μεταρρυθμίσεων.

    [07] Περιπολούν και οσφρίζονται τους κινδύνους για το περιβάλλον

    Περιπολούν με «όπλο» τους την... όσφρηση και τις οξυμένες αισθήσεις τους και έχουν ήδη εξαρθρώσει πολλά εγκλήματα σε βάρος του περιβάλλοντος.

    Είναι ο Κίκο και ο Κούκι, τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά για την ανίχνευση δηλητηριασμένων δολωμάτων, που βρίσκονται στην υπηρεσία της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας (ΕΟΕ) και του WWF Ελλάς, στο πλαίσιο του Προγράμματος LIFE+ «Η επιστροφή του ασπροπάρη» με στόχο τη διάσωση των τελευταίων ζευγαριών ασπροπάρη στα Βαλκάνια.

    «Ο Κίκο και ο Κούκι, εδώ και 10 μήνες, έχουν βρει 30 δηλητηριασμένα ζώα και περισσότερα από 10 κιλά δηλητηριασμένων δολωμάτων. Μαζί με τους χειριστές τους έχουν ξεπεράσει τις 100 περιπολίες, καλύπτοντας εκατοντάδες χιλιόμετρα. Στις περιοχές όπου εργάζονται -το Εθνικό Πάρκο Δαδιάς και τα Μετέωρα, Χάσια/Αντιχάσια- ζουν οι υπέροχοι και απειλούμενοι ασπροπάρηδες» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η συντονίστρια ενημέρωσης δράσεων διατήρησης της ΕΟΕ, Ρούλα Τρίγκου.

    Όπως εξηγεί, τα σκυλιά που έχουν εκπαιδευθεί στην Ισπανία από τον βιολόγο Jesus Lopez Valladolid, όχι μόνο βρίσκουν το δηλητηριασμένο δόλωμα, ώστε να αφαιρεθεί από τη φύση προτού αποβεί μοιραίο για την άγρια ζωή, αλλά βοηθούν στην αναγνώριση των περιοχών, όπου πρέπει να επικεντρωθεί η προσοχή για την εξάλειψη αυτού του εγκλήματος κατά της άγριας ζωής.

    [08] Σ. Μαρκαριάν: Αλλαγές στη λειτουργία, όχι στα πρόσωπα

    Αλλαγές στον τρόπο παιχνιδιού και λειτουργίας της εθνικής ομάδας, αλλά όχι στα πρόσωπα, προανήγγειλε ο Σέρχιο Μαρκαριάν, κατά την επίσημη παρουσίασή του από την ΕΠΟ. Ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε ότι το παιχνίδι που ακολουθεί με την Ουγγαρία (29 Μαρτίου στη Βουδαπέστη) έχει χαρακτήρα τελικού για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, προκειμένου να διατηρήσει ελπίδες πρόκρισης στην τελική φάση του EURO 2016, ενώ παραδέχθηκε ότι θα είναι πισωγύρισμα για το ελληνικό ποδόσφαιρο αν απουσιάσει από την τελική φάση της διοργάνωσης στη Γαλλία.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 5 March 2015 - 13:30:23 UTC