Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ενστάσεις για τη ρύθμιση των χρεών σε 100 δόσεις διατυπώνει ο πρόεδρος του Euroworking Group
  • [02] Γ. Βαρουφάκης: Να ανακτήσουμε την εθνική μας κυριαρχία
  • [03] Βέβαιος ότι η Ελλάδα μπορεί να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, εμφανίστηκε ο Β. Σόιμπλε
  • [04] Ο Ομπάμα θα ασκήσει βέτο σε νομοσχέδιο που θα επιτρέπει στη Γερουσία να έχει λόγο για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν
  • [05] Οι συγγενείς του «Τζιχάντι Τζον» βρίσκονται υπό στενή παρακολούθηση στο Κουβέιτ, σύμφωνα με τον Τύπο
  • [06] Αυξήθηκε ο πληθυσμός των πάντα στην Κίνα

  • [01] Ενστάσεις για τη ρύθμιση των χρεών σε 100 δόσεις διατυπώνει ο πρόεδρος του Euroworking Group

    Ενστάσεις για τη ρύθμιση των χρεών σε 100 δόσεις χαρακτηρίζοντας την «ατυχή επιλογή» διατυπώνει ο πρόεδρος του Euroworking Group Τόμας Βίζερ.

    Συνδέει την ρύθμιση και με το πρόβλημα ρευστότητας λέγοντας πως «και τούτο διότι οι πολιτικές που διασφαλίζουν πρωτογενές πλεόνασμα διασφαλίζουν επίσης ρευστότητα για την κυβέρνηση. Κατά συνέπεια, περιορίζεται και η ανάγκη για εξωτερική χρηματοδότηση».

    Ο κ. Βίζερ απαντώντας σε ερώτηση εάν θα είχαν επιβληθεί κεφαλαιακοί έλεγχοι στην περίπτωση που δεν υπήρχε συμφωνία στο Eurogroup ή ακόμη και εάν υπήρχε σενάριο Grexit αναφέρει μεταξύ άλλων «εκτιμώ ότι η κοινή γνώμη υποτίμησε αυτήν την κοινή επιθυμία για συνεργασία και εμπιστοσύνη».

    [02] Γ. Βαρουφάκης: Να ανακτήσουμε την εθνική μας κυριαρχία

    «Είναι ζήτημα πρωταρχικής σημασίας για την Ελλάδα η ανάκτηση της εθνικής της κυριαρχίας, η οποία παραχωρήθηκε στους δανειστές, με την υπογραφή των δανειακών συμβάσεων δήλωσε», σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αυστραλιανό δίκτυο ABC ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάνης Βαρουφάκης.

    «Μόνο εάν ένα περήφανο έθνος είναι εθνικά κυρίαρχο, μπορεί να σεβαστεί ένα άλλο περήφανο έθνος. Είναι προϋπόθεση από την μεριά μας, να ανακτήσουμε την εθνική μας κυριαρχία, προκειμένου να ξεπεράσουμε οποιαδήποτε εχθρότητα με άλλα έθνη. Η εθνική κυριαρχία είναι προϋπόθεση φιλίας» είπε ο κ. Βαρουφάκης και πρόσθεσε: «Πρέπει να εργαστούμε για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης και να αποφεύγουμε γενικόλογες εκτιμήσεις για τους Έλληνες ή τους Γερμανούς».

    Αναφερόμενος στον Γερμανό ομόλογό του, κ. Σόιμπλε, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι το να στρέφεται ένα περήφανο έθνος εναντίον ενός άλλου είναι μία τακτική που έχει ήδη δοκιμαστεί στο παρελθόν με αβυσσαλέα αποτελέσματα κατά τη διάρκεια του μεσοπολέμου.

    [03] Βέβαιος ότι η Ελλάδα μπορεί να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, εμφανίστηκε ο Β. Σόιμπλε

    Τη βεβαιότητα ότι η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να τηρήσει τις δεσμεύσεις της εκφράζει ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στη σημερινή, κυριακάτικη έκδοση της Bild, προειδοποιεί ωστόσο ότι, εάν οι δεσμεύσεις δεν τηρηθούν, δεν θα δοθεί περαιτέρω οικονομική βοήθεια.

    Αναγνωρίζει δε ότι μια νέα κυβέρνηση χρειάζεται χρόνο και επαναλαμβάνει ότι η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν αποτελεί επιθυμητή εξέλιξη. «Φθάσαμε σε μια ξεκάθαρη συμφωνία στο πλαίσιο του Eurogroup. Ο κ. Τσίπρας έδωσε μια υπόσχεση. Αν η Ελλάδα δεν την τηρήσει, δεν θα υπάρξει επιπλέον βοήθεια. Δεν θέλουμε Grexit. Είμαστε αλληλέγγυοι, αλλά δεν εκβιαζόμαστε. Κανένας δεν επέβαλε στους Έλληνες το πρόγραμμα βοήθειας. Είναι λοιπόν τελείως στο χέρι της Αθήνας», δηλώνει ο κ. Σόιμπλε.

    «Η νέα ελληνική κυβέρνηση διαθέτει μεγάλη νομιμοποίηση στον πληθυσμό. Θεωρώ την ελληνική κυβέρνηση ικανή να εφαρμόσει τα αναγκαία μέτρα, να δημιουργήσει μια πιο αποτελεσματική φορολογική διοίκηση και τελικά να εκπληρώσει τους όρους. Πρέπει να δίνεις σε μια νεοεκλεγείσα κυβέρνηση κάποιο χρόνο. Η διακυβέρνηση είναι ένα ραντεβού με την πραγματικότητα», δηλώνει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και προσθέτει ότι είπε στον Έλληνα ομόλογό του Γιάνη Βαρουφάκη ότι προτίθεται να βοηθήσει στο θέμα του φοροσυλλεκτικού μηχανισμού, στέλνοντας Γερμανούς εφοριακούς στην Ελλάδα. Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με το ενδεχόμενο η Ελλάδα να χρειαστεί και νέο πακέτο βοήθειας, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών διευκρινίζει ότι αυτό θα ξεκαθαρίσει όταν θα έχει ολοκληρωθεί το τρέχον πακέτο και πρόσθεσε: «Ό,τι και αν συμβεί, θα θέσουμε πολύ αυστηρά κριτήρια».

    Αναφερόμενος πάντως στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ο κ. Σόιμπλε επισημαίνει ότι «διαθέτουν καλή μόρφωση και γνώσεις», ενώ ειδικά για τον ομόλογό του, τονίζει: «Δικαιούται τον ίδιο σεβασμό όπως ο καθένας. Συμπεριφέρθηκε απέναντί μου απολύτως σωστά». Διευκρινίζει πάντως ότι θεωρεί τις συμφωνίες πιο σημαντικές από τις δηλώσεις.

    [04] Ο Ομπάμα θα ασκήσει βέτο σε νομοσχέδιο που θα επιτρέπει στη Γερουσία να έχει λόγο για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, σκοπεύει να ασκήσει βέτο σε ένα νομοσχέδιο που κατατέθηκε πρόσφατα στη Γερουσία που επιτρέπει στο Κογκρέσο να έχει λόγο σε οποιαδήποτε συμφωνία συνάψουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και 5 ακόμα χώρες σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος.

    «Ο πρόεδρος έχει καταστήσει σαφές ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για το Κογκρέσο να περάσει πρόσθετη νομοθεσία σχετικά με το Ιράν. Εάν αυτό το νομοσχέδιο σταλεί στον πρόεδρο, αυτός θα ασκήσει βέτο», δήλωσε η Μπερναντέτ Μίχαν εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες και πέντε άλλες μεγάλες δυνάμεις προσπαθούν να διαπραγματευτούν μια συμφωνία με το Ιράν για περιορισμό του πυρηνικού του προγράμματος και με αντάλλαγμα την άρση οικονομικών κυρώσεων.

    Η Μίχαν δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «θα πρέπει να δώσουν στους υπεύθυνους για τις διαπραγματεύσεις τις καλύτερες δυνατές πιθανότητες επιτυχίας αντί να περιπλέκουν τις προσπάθειές τους».

    Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Ιράν και των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ρωσίας, της Κίνας, της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Βρετανίας έχουν φτάσει σε ένα κρίσιμο στάδιο, ενώ το πλαίσιο της βασικής συμφωνίας αναμένεται έως το τέλος του Μαρτίου.

    [05] Οι συγγενείς του «Τζιχάντι Τζον» βρίσκονται υπό στενή παρακολούθηση στο Κουβέιτ, σύμφωνα με τον Τύπο

    Οι Αρχές του Κουβέιτ έχουν θέσει υπό στενή παρακολούθηση τους συγγενείς του Μοχάμεντ Εμουάζι, το Λονδρέζου που φέρεται ότι είναι ο «Τζιχάντι Τζον» αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα «Αλ-Κάμπας».

    Μέλη της οικογένειας του ανθρώπου, ο οποίος αναγνωρίσθηκε από μέσα ενημέρωσης και ειδικούς ως ο τζιχαντιστής που εμφανίζεται σε πολλά βίντεο αποκεφαλισμών δυτικών ομήρων της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ζουν και εργάζονται στο Κουβέιτ και έχουν κι αυτά, όπως και ο ίδιος, τη βρετανική υπηκοότητα, υποστηρίζει η εφημερίδα.

    «Οι υπηρεσίες ασφαλείας έλαβαν τα απαιραίτητα μέτρα για να τους παρακολουθούν 24 ώρες το 24ωρο» γράφει η «Αλ-Κάμπας» επικαλούμενη «πληροφορημένες πηγές».

    Η εφημερίδα δεν διευκρίνισε πόσοι συγγενείς του Μοχάμεντ Εμουάζι βρίσκονται στο Κουβέιτ και οι Αρχές σιωπούν σχετικά με το ζήτημα αυτό.

    Μια άλλη εφημερίδα, αναφέρει από την πλευρά της, επικαλούμενη πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας, πως ο πατέρας του ύποπτου τζιχαντιστή, ο Τζάσεμ Αμπντελκάριμ, ο οποίος έχει επίσης τη βρετανική υπηκοότητα, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Κουβέιτ και θα κληθεί σύντομα από τις Αρχές.

    [06] Αυξήθηκε ο πληθυσμός των πάντα στην Κίνα

    Ο πληθυσμός των πάντα που ζουν σε άγρια κατάσταση στην Κίνα, αυξήθηκε κατά σχεδόν 17% σε δέκα χρόνια χάρη σε μέτρα περιβαλλοντικής προστασίας, αναφέρει ο κινεζικός Τύπος, επικαλούμενος μια επίσημη μελέτη.

    Σύμφωνα με τη μελέτη αυτή που πραγματοποιήθηκε από την Αρχή Διαχείρισης των Δασών, 1.864 γιγάντια πάντα ζουσαν σε άγρια κατάσταση το 2013 στην Κίνα, δηλαδή 268 επιπλέον, κάτι που συνιστά αύξηση κατά 16,9%, εξήγησε το πρακτορείο Νέα Κίνα.

    Η προηγούμενη μελέτη της Αρχής Διαχείρισης των Δασών χρονολογούνταν από το 2003 και η τελευταία υπογραμμίζει πως οι προσπάθειες για την προστασία των πάντα που εφαρμοσθηκαν έκτοτε εξηγούν την αύξηση του αριθμού τους. Παράλληλα το οικοσύστημά τους αυξήθηκε επίσης κατά 11,8%, φθάνοντας τα 25,8 εκατ. στρέμματα.

    Στα τέλη του 2013 η Κίνα είχε 375 γιγάντια πάντα σε αιχμαλωσία, 166 αρσενικά και 209 θηλυκά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 1 March 2015 - 9:30:23 UTC