Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνέδριο της ΔΗΜΑΡ το Μάιο και νέα ηγεσία εισηγήθηκε ο Φ. Κουβέλης
  • [02] Η συμφωνία με τους εταίρους «είναι νομικά στον αέρα» λέει ο Κ. Μητσοτάκης
  • [03] Για «τιμωρητική λογική» των ευρωπαϊκών ελίτ απέναντι στην κυβέρνηση, κάνει λόγο ο Ν. Βούτσης
  • [04] Τι θα περιλαμβάνει πολυνομοσχέδιο για την τις δυσλειτουργίες στην εκπαίδευση
  • [05] Η Google αγόρασε τη διαδικτυακή κατάληξη .app έναντι 25 εκατ. δολαρίων

  • [01] Συνέδριο της ΔΗΜΑΡ το Μάιο και νέα ηγεσία εισηγήθηκε ο Φ. Κουβέλης

    Ο Φώτης Κουβέλης εισηγήθηκε στην συνεδρίση της Κ.Ε του κόμματος που συνεδριάζει στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, την διεξαγωγή συνεδρίου, τον Μάϊο, για να αποφασίσει το μέλλον της και να εκλέξει νέα ηγεσία καθώς ο ίδιος πρόκειται να αποχωρήσει. Ο κ. Κουβέλης παραδέχθηκε ότι, το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν πολύ κακό για τη ΔΗΜΑΡ, δημιούργησε απογοήτευση και πλέον είναι οριακή η κατάσταση για τη βιώσιμότητά της.

    Οι βασικές ιδέες της Δημοκρατικής Αριστεράς, είπε, όπως διατυπώθηκαν στην ιδρυτική διακήρυξη «Δημοκρατικός Σοσιαλισμός - Αριστερός Ευρωπαϊσμός - Μεταρρυθμιστική Στρατηγική - Οικολογική Εγρήγορση», παραμένουν αναγκαίες για την προοδευτική κοινωνική εξέλιξη.

    «Κρίσιμη παράμετρος για την εκλογική μας καθίζηση ήταν ότι η πλειονότητα των πολιτών εκτίμησε ως ανεπιτυχή τη συμμετοχή μας στην κυβέρνηση», είπε πώς ήταν μιά εκ των βασικών αιτιών της εκλογ8ικής αποτυχίας της ΔΗΜΑΡ και πρόσθεσε: «Προσωπικά, νοιώθω την ευθύνη της ήττας. Μένω στη θέση μου έως το συνέδριο ώστε να λειτουργήσουν οι προβλεπόμενες εσωκομματικές διαδικασίες και το κόμμα να πορευτεί συντεταγμένα. Δεν θα θέσω υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου».

    [02] Η συμφωνία με τους εταίρους «είναι νομικά στον αέρα» λέει ο Κ. Μητσοτάκης

    Ανοικτό αφήνει το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος για την ηγεσία της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στη Realnews. «Θα μου κάνετε το ερώτημα αυτό εφόσον τεθεί τέτοιο ζήτημα» λέει σε σχετικό ερώτημα.

    Ο κ. Μητσοτάκης εκτιμά ότι «είναι νομικά στον αέρα» η συμφωνία με τους εταίρους αφού δεν πέρασε από τη Βουλή, ενώ για τη διαπραγμάτευση τονίζει πως «η σκληρότητα της κυβέρνησης εξαντλήθηκε στη μετονομασία της τρόικας σε "θεσμούς"». Επικρίνει τον κ. Βαρουφάκη για την τακτική του λέγοντας πως «θα πρέπει να καταλάβει επιτέλους ότι δεν είναι εκδότης περιοδικού μόδας, αλλά υπουργός Οικονομικών της Ελληνικής Δημοκρατίας. Οι διακρατικές σχέσεις δεν είναι παρτίδα μπιρίμπας σε συνοικιακό καφενείο».

    [03] Για «τιμωρητική λογική» των ευρωπαϊκών ελίτ απέναντι στην κυβέρνηση, κάνει λόγο ο Ν. Βούτσης

    Την πεποίθησή του ότι οι διαφωνίες που εκφράζονται δεν θα προκαλεσουν ρήξη στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, διατυπώνει ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης, σε συνέντευξή του στη Realnews.

    Δηλώνει ότι η συμφωνία που επιτεύχθηκε είναι προωθητικός συμβιβασμός και σημειώνει: «αυτονόητη είναι για εμένα η κοινή στάση μέσα στη Βουλή, αφού διαμορφωθούν οι απόψεις. Απο εκεί και πέρα, βεβαίως, ο καθένας παίρνει την ευθύνη του».

    Κάνει λόγο για «τιμωρητική λογική» των ευρωπαϊκών ελίτ απέναντι στην κυβέρνηση και εκτιμά πως «επιθυμούν το τσαλάκωμα, την απαξίωση, ακόμα και την πτώση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

    Στηρίζει τον Γιάνη Βαρουφάκη λέγοντας ότι «βγαίνει ισχυροποιημένος από τη διαπραγμάτευση», ενώ σημειώνει πως «η ισορροπία διαπραγματευόμαστε- κυβερνάμε πλέον έχει περάσει στο δεύτερο σκέλος».

    [04] Τι θα περιλαμβάνει πολυνομοσχέδιο για την τις δυσλειτουργίες στην εκπαίδευση

    "Ουδέποτε έκανα οποιαδήποτε δήλωση για κατάργηση του ΑΣΕΠ και για την όλη διαδικασία επιλογής για την πρόσληψη εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης" δηλώνει ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου περί κατάργησης που ΑΣΕΠ και σχετικές δηλώσεις που αποδίδονται στον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας Τάσο Κουράκη.

    Ο κ.Κουράκης, πάντως, ζήτησε από την Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης να καταθέσει τις προτάσεις της για ένα ενδεχόμενο νέο σύστημα διορισμών και ένα σύστημα επιλογής στελεχών και τις αρμοδιότητες τους στην κατεύθυνση της μεγαλύτερης συμμετοχής και τω όρων διαβούλευσης σχετικά με όλα τα σημαντικά ζητήματα της εκπαίδευσης με τους εμπλεκόμενους φορείς.

    Από το υπουργείο Παιδείας, και με αφορμή την προχθεσινή συνάντηση της ηγεσίας του με την ΟΛΜΕ και αντιπροσωπεία καθηγητών σε διαθεσιμότητα, έγινε εξάλλου γνωστό τι θα περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί άμεσα, ώστε να "αντιμετωπισθούν δυσλειτουργίες που έχουν παρουσιαστεί στην εκπαίδευση την τρέχουσα χρονιά".

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση,

    - Καταργείται η Τράπεζα Θεμάτων.

    - Ο βαθμός προαγωγής των μαθητών στην Α' και Β' Λυκείου δεν θα συνυπολογίζεται στον βαθμό εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

    - Επανέρχεται ως βαθμός προαγωγής ο γενικός μέσος όρος "εννέα και πέντε δέκατα" (9,5).

    - Αναστέλλονται οι σημερινές νομοθετικές ρυθμίσεις περί αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου, ενώ παράλληλα θα ξεκινήσει πλατιά διαβούλευση σχετικά με τον τρόπο αποτίμησης του διδακτικού έργου και των τρόπων λειτουργίας των διδακτικών μονάδων προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της δουλειάς όλων και όχι της τιμωρίας.

    - Επανασυστήνονται οι τομείς και ειδικότητες της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης που καταργήθηκαν στα ΕΠΑΛ ώστε να διευκολυνθεί η επαναφορά στα σχολεία των εκπαιδευτικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να προσληφθούν 500 εκπαιδευτικοί για Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη σε ΕΠΑΛ και να καλυφθούν τα σοβαρά εκπαιδευτικά κενά που έχουν δημιουργηθεί στα σχολεία.

    - Επαναφορά όλων των εκπαιδευτικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Με την ίδια ρύθμιση θα δοθεί η δυνατότητα επιλογής στους εκπαιδευτικούς που ήδη τοποθετήθηκαν σε διοικητικές θέσεις να επιστρέψουν σε εκπαιδευτικές θέσεις.

    Παράλληλα θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

    [05] Η Google αγόρασε τη διαδικτυακή κατάληξη .app έναντι 25 εκατ. δολαρίων

    Η αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας, λογισμικού και ηλεκτρονικών ειδών Google ανακοίνωσε ότι αγόρασε τη διαδικτυακή κατάληξη .app έναντι ποσού 25 εκατ. δολαρίων, μετέδωσε το δίκτυο BBC.

    Η Google απέκτησε την κατάληξη .app σε πλειστηριασμό του Συστήματος Ονομάτων Τομέα του Διαδικτύου, της γνωστής Icann. Όπως αναφέρει το BBC, το ποσό των 25 εκατ. δολαρίων αποτελεί ρεκόρ για αντίστοιχες δημοπρασίες. Η θυγατρική της Google, Charleston Road Registry, ανακοίνωσε ότι το .app θα χρησιμοποιηθεί από προγραμματιστές εφαρμογών για "έξυπνες" συσκευές.

    Έως τώρα έχουν δημοπρατηθεί κι άλλες δημοφιλείς καταλήξεις όπως το .baby, το .tech, το .salon αλλά και το .VIP. Η κατάληξη .baby αγοράστηκε έναντι 3 εκατ. δολαρίων από την φαρμακευτική εταιρεία Johnson & Johnson, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της παρασκευής βρεφικών και παιδικών προϊόντων.

    Η εταιρεία Dot Tech LLC αγόρασε την κατάληξη .tech για 6,76 εκατ. δολάρια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 28 February 2015 - 17:30:21 UTC