Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Οι πολίτες μπορούν να κρίνουν ποιος διαπραγματεύεται προς όφελος της κοινωνίας»
  • [02] Αντ. Σαμαράς: Συναντηθήκαμε με τον ΣΥΡΙΖΑ στην έξοδο του μνημονίου. Εμείς βγαίναμε κι εκείνοι έμπαιναν με φόρα
  • [03] Πυροβόλησαν αστυνομικό, στο Ζεφύρι
  • [04] Α. Μέρκελ: Οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα θα συνεχιστούν
  • [05] Οι μειώσεις φόρου για ιατρικές και νοσοκομειακές δαπάνες ισχύουν για όλους τους φορολογούμενους
  • [06] Μ. Ντράγκι: Η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης είναι ένα αξιόπιστο σημείο εκκίνησης
  • [07] Κρ. Λαγκάρντ: Ο ελληνικός κατάλογος είναι επαρκώς περιεκτικός
  • [08] Μεγάλη άνοδος στο Χρηματιστήριο
  • [09] Τουλάχιστον 30 τραυματίες από σύγκρουση τρένου με φορτηγό στο Λος Άντζελες

  • [01] «Οι πολίτες μπορούν να κρίνουν ποιος διαπραγματεύεται προς όφελος της κοινωνίας»

    «Οι πολίτες μπορούν να κρίνουν ποιος διαπραγματεύεται προς όφελος της κοινωνίας» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές απαντώντας στις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου.

    Η κυβέρνηση κατηγορεί τον πρόεδρο της ΝΔ ότι «κατά την προσφιλή του συνήθεια, έβαλε μπροστά την περίφημη μονταζιέρα προσπαθώντας να πείσει ότι η κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική του!». Αυτοί, προσθέτουν οι κυβερνητικές πηγές, «που υπόσχονταν επιδείνωση του εργασιακού μεσαίωνα, μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, κατάργηση προνοιακών επιδομάτων και αύξηση της φορολογίας, ενώ έκλειναν το μάτι στη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά, έχουν το θράσος να μας "επιπλήττουν" επειδή ανοίγουμε τον δρόμο σε μία πολιτική που αντιστρέφει την μνημονιακή κατρακύλα των τελευταίων 5 χρόνων».

    Για τον κ. Βενιζέλο, η κυβέρνηση τονίζει ότι «ο μνημονιακός εταίρος του κ. Σαμαρά τα βάζει με την κοινωνία επειδή στηρίζει, στη συντριπτική της πλειοψηφία, τη νέα ελληνική κυβέρνηση και όχι αυτόν...».

    [02] Αντ. Σαμαράς: Συναντηθήκαμε με τον ΣΥΡΙΖΑ στην έξοδο του μνημονίου. Εμείς βγαίναμε κι εκείνοι έμπαιναν με φόρα

    Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, την οποία κατηγορεί πως «επιστρέφει τη χώρα πιο πίσω και από εκεί που ήταν πέρυσι τον Νοέμβριο», ασκεί ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς μετά και την αποστολή των προτάσεων της χώρας στους εταίρους. Σε δήλωσή του ο κ. Σαμαράς τονίζει πως «αφού η Κυβέρνηση αποδέχθηκε προχθές την παράταση του Μνημονίου, και ενώ έχει ήδη αποδεχθεί τη βιωσιμότητα του χρέους, σήμερα με την πρόταση Βαρουφάκη αποδέχθηκε και το e-mail Χαρδούβελη», ενώ επισημαίνει πως με το email Χαρδούβελη η Ελλάδα έβγαινε από την εποχή των Μνημονίων, ενώ η πρόταση Βαρουφάκη το υιοθετεί και μάλιστα με δυσμενέστερες εκδοχές, όπως τονίζει σε κάποια σημεία, για να φέρει τη χώρα σε νέο Μνημόνιο!

    «Το e-mail Βαρουφάκη υποβλήθηκε στην τρόϊκα (στους «θεσμούς»), για να εγκριθεί! Ώστε να ολοκληρωθεί η τελευταία αξιολόγηση του Μνημονίου. Και θα αποτελέσει τη «γέφυρα» για να πάμε σε νέο Μνημόνιο (που θα αποκαλείται πλέον «Συμβόλαιο»). Αυτή είναι η αλήθεια» δηλώνει ο κ. Σαμαράς τονίζοντας πως η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρούσε στην έξοδο από το Μνημόνιο και σε πιστοληπτική γραμμή, για να μπορεί να δανείζεται από τις αγορές και να μην έχει ανάγκη το νέο Μνημόνιο.

    «Χάθηκαν, επομένως, δύο μήνες εκλογικής αβεβαιότητας και ένας μήνας "εικονικής διαπραγμάτευσης", για να επιστρέψει η χώρα πιο πίσω από εκεί που ήταν πέρυσι τον Νοέμβριο! "Συναντηθήκαμε" τελικά με τον ΣΥΡΙΖΑ στην? έξοδο του Μνημονίου: Εμείς βγαίναμε, ενώ εκείνοι έμπαιναν με φόρα» δηλώνει.

    [03] Πυροβόλησαν αστυνομικό, στο Ζεφύρι

    Άγνωστος πυροβόλησε και τραυμάτισε αστυνομικό, το απόγευμα στο Ζεφύρι Αττικής.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, αστυνομικοί με το όχημα του Ολυμπιακού Χωριού σταμάτησαν για έλεγχο στις 17:20 άλλο αυτοκίνητο στην οδό Φιλιππιάδος. Τότε, όμως, άγνωστος, πιθανόν από μπαλκόνι ή ταράτσα σπιτιού πυροβόλησε μάλλον με κυνηγετικό όπλο εναντίον των ανδρών, που είχαν βγει από το όχημα για τον έλεγχο, με αποτέλεσμα να τραυματίσει έναν από αυτούς στο πρόσωπο.

    Ο τραυματίας, ο οποίος -σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες- είναι εκτός κινδύνου διακομίσθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, ενώ αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της αστυνομίας στο Ζεφύρι για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.

    [04] Α. Μέρκελ: Οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα θα συνεχιστούν

    Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ τάσσεται υπέρ της παράτασης του προγράμματος βοήθειας προς την Ελλάδα, αλλά προειδοποίησε ότι «η προσπάθεια δεν έχει σε καμία περίπτωση τελειώσει», μιλώντας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών (CDU) στο Βερολίνο, σύμφωνα με μέλη της.

    Η ελληνική κυβέρνηση σιγά-σιγά αποδέχεται την πραγματικότητα, αλλά οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα θα συνεχιστούν, φέρεται να ανέφερε ακόμη η Άγγελα Μέρκελ, σύμφωνα με αποσπάσματα της τοποθέτησής της, τα οποία μετέφεραν τα μέλη της ΚΟ της CDU.

    [05] Οι μειώσεις φόρου για ιατρικές και νοσοκομειακές δαπάνες ισχύουν για όλους τους φορολογούμενους

    Η μείωση του φόρου για δαπάνες ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης, για δωρεές προς συγκεκριμένους φορείς καθώς και λόγω αναπηρίας, ισχύει όχι μόνο για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, αλλά για όλους τους φορολογούμενους ανεξαρτήτως της κατηγορίας εισοδήματος που αποκτούν, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις που θέτει το νομοθετικό πλαίσιο.

    Αυτό διευκρινίζει σε εγκύκλιο της η Γενικής Γραμματέας Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου.

    [06] Μ. Ντράγκι: Η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης είναι ένα αξιόπιστο σημείο εκκίνησης

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας εκτίμησε σήμερα σε μια επιστολή του προς το Γιούρογκρουπ ότι οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης συνιστούν ένα καλό σημείο εκκίνησης για τη συνέχιση του προγράμματος βοήθειας, αλλά επισήμανε ότι απομακρύνονται από ορισμένες δεσμεύσεις που είχαν αναληφθεί στο παρελθόν.

    «Η πρώτη εντύπωσή μας είναι ότι το έγγραφο αυτό καλύπτει ένα μεγάλο εύρος μεταρρυθμίσεων και, υπό αυτή την έννοια, είναι επαρκώς ολοκληρωμένο ώστε να αποτελέσει ένα αξιόπιστο σημείο εκκίνησης» έγραψε ο Μάριο Ντράγκι στην επιστολή του προς τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, τον πρόεδρο του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

    Οι όροι τους οποίους χρησιμοποίησε ο Ντράγκι αντηχούν τις φράσεις που περιέχονταν στην επιστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς τον Ντάισελμπλουμ.

    [07] Κρ. Λαγκάρντ: Ο ελληνικός κατάλογος είναι επαρκώς περιεκτικός

    «Πιστεύουμε ότι είναι επαρκώς περιεκτικός (ο ελληνικός κατάλογος), ώστε να είναι μια έγκυρη αφετηρία για την επιτυχή ολοκλήρωση της επανεξέτασης» τονίζει η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, σε επιστολή της προς τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσθέτοντας στη συνέχεια ότι «δεν είναι ευρύτερα αρκετά συγκεκριμένος».

    Η επικεφαλής του ΔΝΤ αναφέρει στην επιστολή της ότι το επιτελείο της εξέτασε τον κατάλογο των μέτρων που προετοίμασαν οι ελληνικές Αρχές το Σαββατοκύριακο, επισημαίνοντας ότι «νομίζουμε πως καλύπτει τα ευρύτερα ζητήματα που πρέπει να περιλαμβάνονται στη νέα ατζέντα της κυβέρνησης. Υπό το πρίσμα αυτό, είμαστε σε θέση να υποστηρίξουμε το συμπέρασμα ότι ο κατάλογος είναι επαρκώς περιεκτικός, ώστε να αποτελέσει ένα έγκυρο σημείο εκκίνησης για μια επιτυχημένη ολοκλήρωση της αξιολόγησης, όπως κάλεσε στην προηγούμενη συνάντησή του το Eurogroup. Αλλά, η οριστική απόφαση για το θέμα αυτό βασίζεται κυρίως στα ίδια τα κράτη - μέλη και στους αρμόδιους ευρωπαϊκούς θεσμούς».

    Στην επιστολή, η κ. Λαγκάρντ υποστηρίζει ότι «αν και ο κατάλογος των θεσμών είναι επαρκής, δεν είναι ευρύτερα αρκετά συγκεκριμένος, κάτι που εν πολλοίς είναι αναμενόμενο, δεδομένου ότι η κυβέρνηση είναι καινούρια. Σε ορισμένους τομείς, όπως η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, ενθαρρύνομαι από μια πιο ισχυρή βούληση των νέων Αρχών στην Αθήνα και προσβλέπουμε να μάθουμε περισσότερα για τα σχέδιά τους σ' αυτά τα ζητήματα. Ωστόσο, σε ορισμένους τομείς συμπεριλαμβανομένων των πιο σημαντικών, ο κατάλογος δεν δίνει ξεκάθαρες διαβεβαιώσεις για το πως η κυβέρνηση σκοπεύει να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής (MEFP)».

    [08] Μεγάλη άνοδος στο Χρηματιστήριο

    Ράλι ανόδου κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών, εν μέσω σημαντικής βελτίωσης του κλίματος και στην αγορά ομολόγων, στον απόηχο της συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών την Παρασκευή αλλά και της έγκρισης της λίστας των μεταρρυθμίσεων και της τετράμηνης παράτασης του ελληνικού προγράμματος από το σημερινό Eurogroup.

    Η αγορά διέσπασε ανοδικά τα επίπεδα των 900 μονάδων, κλείνοντας σε νέα υψηλά έτους, ενώ η άνοδος των τιμών των μετοχών συνοδεύθηκε και από αυξημένο τζίρο ο οποίος κυμάνθηκε πάνω από τα επίπεδα των 200 εκατ. ευρώ.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 937,96 μονάδες σημειώνοντας μεγάλα κέρδη 9,81%. Από τις αρχές του 2015 ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης καταγράφει άνοδο σε ποσοστό 13,53%.

    [09] Τουλάχιστον 30 τραυματίες από σύγκρουση τρένου με φορτηγό στο Λος Άντζελες

    Τουλάχιστον 30 άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα όταν μια αμαξοστοιχία συγκρούστηκε με φορτηγό σε μια ισόπεδη διάβαση κοντά στο Λος Άντζελες.

    Το ατύχημα σημειώθηκε γύρω στις 5:45 το πρωί, τοπική ώρα (15:45 ώρα Ελλάδας) κοντά στην πόλη Όξναρντ, που απέχει 100 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Λος Άντζελες.

    Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, η αστυνομία συνέλαβε τον οδηγό του φορτηγού ο οποίος προφανώς εγκατέλειψε το όχημά του λίγα λεπτά πριν από τη σύγκρουση. Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα διακρίνονται πολλά εκτροχιασμένα βαγόνια, πεσμένα δίπλα στις ράγες ενώ το φορτηγό τυλίχθηκε στις φλόγες.

    Το τρένο κατευθυνόταν στο Λος Άντζελες και μετέφερε πολλούς επιβάτες, οι περισσότεροι εκ των οποίων πήγαιναν στη δουλειά τους. Είχε αναχωρήσει λίγα λεπτά νωρίτερα από την Ιστ Βεντούρα, μια κοινότητα που βρίσκεται πολύ κοντά στο σημείο του ατυχήματος, ανάμεσα στη Σάντα Μπάρμπαρα και το Μαλιμπού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 24 February 2015 - 17:36:26 UTC