Read the Latest International Press Articles on Greece and Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ο υπουργός Άμυνας, Π. Καμμένος
  • [02] Σε νέες «σοβαρές κυρώσεις» κατά της Ρωσίας, προτίθενται να προχωρήσουν οι ΗΠΑ

  • [01] Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ο υπουργός Άμυνας, Π. Καμμένος

    Να συσταθεί μικτή επιτροπή Ελλάδας-Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ώστε να διαπιστωθούν οι δυνατότητες συνεργασίας των δυο χωρών στον στρατιωτικό τομέα και συγκεκριμένα στην εκπαίδευση και τις στρατιωτικές ασκήσεις, συμφώνησαν ο διάδοχος του 'Αμπου Ντάμπι και αναπληρωτής ανώτατος διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΑΕ, σεΐχης Μοχάμεντ Μπιν Ζάγιεντ Αλ Ναχγιάν με τον υπουργό Εθνικής 'Αμυνας Πάνο Καμμένο, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψή στο 'Αμπου Ντάμπι΄ με την ευκαιρία της διεθνούς αμυντικής Έκθεσης IDEX 2015, που ανοίγει αύριο τις πύλες της.

    Στην ιδιαίτερη συνάντηση τους υπήρξε σύμπτωση απόψεων όσον αφορά στα διεθνή θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος με έμφαση στις εξελίξεις στη Λιβύη, τη Συρία και το Ιράκ καθώς και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού.

    Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισαν τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Αίγυπτος για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και την ανάγκη υποστήριξης της κυβέρνησης του Προέδρου Ελ Σίσι.

    Ο κ. Καμμένος μετέφερε στον Διάδοχο του 'Αμπου Ντάμπι τους θερμούς χαιρετισμούς του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τη διαβεβαίωση ότι η ελληνική κυβέρνηση προσβλέπει στη συνέχιση και περαιτέρω ενίσχυση και διεύρυνση της συνεργασίας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σε όλους τους τομείς. Από την πλευρά του ο Διάδοχος του 'Αμπου Ντάμπι, του ζήτησε να μεταφέρει τους θερμούς χαιρετισμούς του στον Έλληνα πρωθυπουργό και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θετική έκβαση των εργασιών του χθεσινού Eurogroup. Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι είναι επιθυμία και των ΗΑΕ η ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας με τη χώρα μας δεδομένου ότι υπάρχουν πολλά κοινά ενδιαφέροντα και συμφέροντα μεταξύ των δύο χωρών.

    Ιδιαίτερα εξέφρασε το ενδιαφέρον των ΗΑΕ για την παροχή τεχνογνωσίας στην αμυντική βιομηχανία των Εμιράτων από έλληνες ειδικούς οι οποίοι θα μπορούσαν να εγκατασταθούν στο 'Αμπου Ντάμπι καθώς και για τη διεύρυνση της συνεργασίας με την ελληνική αμυντική βιομηχανία με έμφαση στη συντήρηση των πολεμικών αεροσκαφών των Εμιράτων δεδομένης της μεγάλης εμπειρίας και τεχνογνωσίας που διαθέτει η Ελλάδα σε αυτόν τον τομέα.

    [02] Σε νέες «σοβαρές κυρώσεις» κατά της Ρωσίας, προτίθενται να προχωρήσουν οι ΗΠΑ

    Οι ΗΠΑ προτίθενται να προχωρήσουν στην επιβολή πολύ σύντομα νέων σοβαρών κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, την οποία θεωρούν υπεύθυνη για την κατάρρευση της συμφωνίας εκεχειρίας στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι από το Λονδίνο, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.

    "Πολύ σοβαρές κυρώσεις μπορεί να επιβληθούν, οι οποίες θα έχουν ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις στη ρωσική οικονομία", δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας σε συνέντευξη Τύπου και πρόσθεσε ότι "εντός των προσεχών ημερών ο πρόεδρος Ομπάμα θα αξιολογήσει τις επιλογές που έχει στη διάθεσή του και θα λάβει την απόφασή του". Ο Κέρι ανέφερε ότι διεξάγονται "σοβαρές συνομιλίες" μεταξύ των "ΗΠΑ και οι ευρωπαίων συμμάχων" τους σε σχέση με την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας και τόνισε ότι είναι πεπεισμένος πως θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα ως απάντηση για τις παραβιάσεις της κατάπαυσης του πυρός.

    Ο Aμερικανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον εξακολουθεί να εξετάζει το ενδεχόμενο του εξοπλισμού των ουκρανικών δυνάμεων, ωστόσο περιμένει να δει πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση μέσα στις επόμενες ημέρες στην ανατολική Ουκρανία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 21 February 2015 - 21:30:26 UTC