Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Καλό συμβιβασμό» χαρακτήρισε ο Ολάντ τη συμφωνία για την Ελλάδα στο Eurogroup
  • [02] Πως θα λειτουργήσουν η αγορά του Ρέντη και η Βαρβάκειος την Κυριακή και τη Δευτέρα
  • [03] Όλα έτοιμα για το πατρινό καρναβάλι
  • [04] Κορυφώνονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Αθήνα
  • [05] Πως είδαν τα γερμανικά ΜΜΕ το χθεσινό Eurogroup
  • [06] Τα αμερικανικά και καναδικά ΜΜΕ για τη συμφωνία στο Eurogroup

  • [01] «Καλό συμβιβασμό» χαρακτήρισε ο Ολάντ τη συμφωνία για την Ελλάδα στο Eurogroup

    «Καλό συμβιβασμό» χαρακτήρισε σήμερα ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, τη συμφωνία που επιτεύχθηκε χθες στις Βρυξέλλες για την επέκταση της δανειακής σύμβασης της Ελλάδας, για τέσσερις μήνες, αποφεύγοντας τον κίνδυνο εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη.«Για την Ευρώπη και την Ελλάδα βρέθηκε ένας καλός συμβιβασμός», είπε ο Σοσιαλιστής πρόεδρος, στο περιθώριο της επίσκεψης που πραγματοποίησε στην Αγροτική Έκθεση, στο Παρίσι.

    «Στο θέμα της Ελλάδας, αναζητήσαμε μια καλή λύση. Η καλή λύση ήταν να παρατείνουμε τη χρηματοδότηση επιτρέποντας στην Ελλάδα να διασφαλίσει τη μετάβαση και να μπορέσει να τιμήσει τις δεσμεύσεις της. Η καλή λύση ήταν επίσης να της δώσουμε χρόνο ώστε να αναλάβει τις μεταρρυθμίσεις της και να γίνει επίσης σεβαστή η επιλογή των Ελλήνων ψηφοφόρων», πρόσθεσε.«Η Ευρώπη από την πλευρά της πρέπει να δείξει αξιοπιστία αλλά επίσης και αλληλεγγύη. Αξιοπιστία, επειδή πρέπει να δείξουμε ότι έχουμε κανόνες οι οποίοι ισχύουν για όλες τις χώρες (...) Αλληλεγγύη, επειδή όταν υπάρχουν χώρες που υποφέρουν είναι θεμιτό να μπορούμε να τους συμπαρασταθούμε ζητώντας τους ταυτόχρονα να σεβαστούν τις δεσμεύσεις τους», εξήγησε ο Γάλλος πρόεδρος.

    «Η Ελλάδα έχει καταβάλει πολλές προσπάθειες τα τελευταία χρόνια. Της ζητήθηκαν πολλές θυσίες. Τώρα, πρέπει να δοθεί χρόνος αλλά ταυτοχρόνως να τηρηθούν οι δεσμεύσεις επειδή οι Γάλλοι, οι Γερμανοί και οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι είναι αυτοί που επέτρεψαν στην Ελλάδα να βγει από την κρίση», συνέχισε ο Ολάντ. «Αναζητούμε πάντα με την (καγκελάριο της Γερμανίας) Άγγελα Μέρκελ τον σωστό συμβιβασμό, τη σωστή λύση. Και όταν καταφέρνουν να συμφωνήσουν η Γαλλία με τη Γερμανία, ενισχύεται όλη τη Ευρώπη», κατέληξε.

    Διαβάστε επίσης www.amna.gr/blogview/73262/G.-Ntaiselmploum:-Egine-to-proto-bima-se-mia-diadikasia-anoikodomisis-tis-empistosunisΓ. Ντάισελμπλουμ: Έγινε το πρώτο βήμα σε μια διαδικασία ανοικοδόμησης της εμπιστοσύνης

    [02] Πως θα λειτουργήσουν η αγορά του Ρέντη και η Βαρβάκειος την Κυριακή και τη Δευτέρα

    Ανοικτά από το πρωί της Κυριακής μέχρι και το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας θα είναι τα καταστήματα στην Αγορά του Καταναλωτή (Κεντρική Αγορά Αθηνών, Κένεντυ 1, Αγ. Ιωάννης Ρέντη) ενώ παραδοσιακά, την Κυριακή, παραμονή της Καθαρής Δευτέρας, η ψαραγορά στη Βαρβάκειο Αγορά έχει ολονυχτία. Ανοίγει κατά τις 10 το βράδυ και θα μείνει ανοιχτή συνεχώς ως το μεσημέρι της Καθαρής Δευτέρας για να προμηθευτούν οι καταναλωτές φρέσκα ψάρια και θαλασσινά για τα κούλουμα.

    Στην Αγορά του Καταναλωτή στου Ρέντη θα λειτουργήσουν τα καταστήματα, την Κυριακή 22/02 και την Καθαρά Δευτέρα 23/02, ως εξής: "CRETICA ΕΠΕ" - Παραδοσιακά Προϊόντα: Συνεχόμενα ανοιχτά από το πρωί της Κυριακής έως την Καθαρά Δευτέρα στις 3.00 το μεσημέρι. "ΤΟ ΜΑΝΑΒΙΚΟ ΤΗΣ ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑΣ": Κυριακή έως τις 5.00 το απόγευμα. Καθαρά Δευτέρα από τις 05.00 το πρωί έως τις 2.00 το μεσημέρι. "ΦΛΕΡΙΑΝΟΣ" - Κατεψυγμένα προϊόντα: Συνεχόμενα ανοιχτά από Κυριακή έως την Καθαρά Δευτέρα στις 3.00 το μεσημέρι. "ΕΝΑΛΙΟΝ Ο.Ε." - Ιχθυοπωλείο: Συνεχόμενα ανοιχτά από το πρωί της Κυριακής έως την Καθαρά Δευτέρα στις 5.00 το απόγευμα. Την Τρίτη το κατάστημα θα παραμείνει κλειστό. "CRETA FISH SA" - Ιχθυοπωλείο: Συνεχόμενα ανοιχτά από Κυριακή έως την Καθαρά Δευτέρα στις 5.00 το απόγευμα. "ΠΑΝΤΩΠΟΛΕΙΟ Η ΑΓΟΡΑ": Κυριακή ανοιχτά όλη την ημέρα μέχρι τις 12.00 το βράδυ. Καθαρά Δευτέρα 23/02 από τις 09.00 το πρωί έως τις 5.00 το απόγευμα. "ΦΟΥΡΝΟΣ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ": Συνεχόμενα ανοιχτά από την Κυριακή έως την Καθαρά Δευτέρα στις 3.00 το μεσημέρι.

    [03] Όλα έτοιμα για το πατρινό καρναβάλι

    Στις 6.00 σήμερα το απόγευμα, θα ξεκινήσει η νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συνδυαστούν οι φωτισμοί, η γρήγορη ροή, τα χρώματα, ο αυθορμητισμός και το κέφι, προσφέροντας ένα φαντασμαγορικό θέαμα, στους θεατές. Μετά το τέλος της παρέλασης, καρναβαλιστές και θεατές αναμένεται να εμπλακούν σε ένα ατέλειωτο πανηγύρι, που θα συνεχιστεί όλη τη νύχτα στους δρόμους της Πάτρας.

    Στις 2.00 το μεσημέρι της Κυριακής θα ξεκινήσει η μεγάλη παρέλαση του Καρναβαλιού. Την παρέλαση θα ανοίξει η μπάντα του δήμου, η οποία θα ακολουθείται από τον βασιλιά καρνάβαλο και το άρμα της βασίλισσας του πατρινού καρναβαλιού, ενώ θα ακολουθούν τα υπόλοιπα άρματα με θέματα εμπνευσμένα όπως πάντα από την πολιτική ζωή του τόπου. Την παρέλαση θα κλείσουν τα άρματα του καθιερωμένου σοκολατοπόλεμου, που θα γλυκαίνουν με τις ρίψεις τους τούς θεατές.

    Στις 9.00 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί στο μόλο της Αγίου Νικολάου η τελετή λήξης του πατρινού καρναβαλιού. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο μουσικές εκδηλώσεις, ενώ ταυτόχρονα ο εικαστικός Ευθύμιος Αργυράτος, θα δημιουργεί σε πραγματικό χρόνο ζωγραφική με την μέθοδο του προτζέκτορα, κάνοντας όλους τους θεατές κοινωνούς της καρναβαλικής του έμπνευσης. Στην συνέχεια ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης θα κηρύξει την λήξη του καρναβαλιού και αμέσως μετά ο βασιλιάς καρνάβαλος θα παραδοθεί στην πυρά.

    [04] Κορυφώνονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Αθήνα

    Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων γιορτάζει την Αποκριά με πλήθος εκδηλώσεων σήμερα και αύριο σε όλη την πόλη. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται στις 8 μ.μ. στο Κέντρο Τεχνών(πάρκο Ελευθερίας) η συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας και της Χορωδίας του δήμου Αθηναίων με «'Αρωμα παλιάς Αθήνας».

    Αύριο 11 π.μ.- 1 μ.μ. θα διοργανωθεί εργαστήριο κατασκευής αποκριάτικης μάσας στο Μουσείο «Δωδεκανησιακό Σπίτι» (Δωδώνης 119, Σεπόλια). Εκπαιδευτικό πρόγραμμα διοργανώνει και το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» στις 12 το μεσημέρι. Στη 1 μ.μ. στον ίδιο χώρο θα φιλοξενηθεί παραδοσιακό αποκριάτικο γλέντι σε συνεργασία με το Θέατρο Ελληνικών Χορών «Δόρα Στράτου».

    Στην πλατεία Πλυτά στο Παγκράτι θα δοθεί στις 12 το μεσημέρι συναυλία ελληνικής παραδοσιακής μουσικής από τον Σπύρο Πολυκανδριώτη και την τετραμελή ορχήστρα του. Λάτιν φιέστα θα παρουσιάσει η «Athens Big Band» στη 1 μ.μ. στον πεζόδρομο Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Συναυλία τσέπης θα δώσει η Εθνική Λυρική Σκηνή στις 6 μ.μ. στο Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Νιάρχος. Η «αυλαία» των αποκριάτικων εκδηλώσεων θα πέσει στις 9 μ.μ. στην Πλάκα με παρέλαση καρναβαλιστών.

    Το τριήμερο θα κορυφωθεί με τα παραδοσιακά κούλουμα που διοργανώνει ο δήμος Αθηναίων την Καθαρά Δευτέρα στο λόφο του Φιλοπάππου.

    [05] Πως είδαν τα γερμανικά ΜΜΕ το χθεσινό Eurogroup

    Η συμφωνία στην οποία κατέληξε το χθεσινό Eurogroup απασχολεί σήμερα το σύνολο των γερμανικών ΜΜΕ, τα οποία παρακολούθησαν με συνεχή κάλυψη τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες. Ηγερμανική κυβέρνηση κράτησε το 1990 μακριά από τις διαπραγματεύσεις για την ενοποίηση της Ανατολικής και της Δυτικής Γερμανίας χώρες όπως η Ελλάδα, διότι τότε θα έπρεπε να έχει τεθεί ζήτημα για τις πολεμικές αποζημιώσεις, αναφέρει σε άρθρο του το γερμανικό περιοδικό Spiegel.

    H εφημερίδα «Die Welt» έχει τίτλο «Η Ελλάδα πρέπει να θάψει τα πολιτικά της όνειρα» και αναφέρεται σε «επικράτηση» του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. H εφημερίδα επισημαίνει, επικαλούμενη πηγές της ΕΚΤ, ότι «μετά την συμφωνία δεν υπάρχει πλέον λόγος για την επιβολή ελέγχου στην κίνηση κεφαλαίων»

    Η Frankfurter Allgemeine Zeitung έχει τίτλο «Στην Ένωση (CDU/CSU) υπάρχει σκεπτικισμός» και αναφέρεται στην αντίδραση του επικεφαλής της ΚΟ Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής Χανς Μίχελμπαχ, ο οποίος εξέφρασε επιφυλάξεις για το εάν η Μπούντεσταγκ μπορεί να εγκρίνει την συμφωνία.

    Το ρεπορτάζ στο γερμανικό ραδιόφωνο Δυτικής Γερμανίας WDR έχει τίτλο «Η νίκη του Σόιμπλε επί του Βαρουφάκη» και κάνει λόγο για απομόνωση της Ελλάδα στο Eurogroup και ανάληψη από την πλευρά της Αθήνας του 100% των δεσμεύσεων που ίσχυαν από την προηγούμενη κυβέρνηση.

    Το περιοδικό Focus στην ηλεκτρονική σελίδα του αναφέρει ότι Οι Έλληνες σε αυτή την τρίτη μέσα σε λιγότερο από δύο εβδομάδες συνάντηση κρίσης αναγκάστηκαν να καταπιούν προφανώς δύσκολα πράγματα.

    [06] Τα αμερικανικά και καναδικά ΜΜΕ για τη συμφωνία στο Eurogroup

    Στην χθεσινοβραδινή συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Eurogroup αναφέρονται αμερικανικά και καναδικά ΜΜΕ , καταγράφοντας παράλληλα σχόλια, πληροφορίες και εκτιμήσεις για την «επόμενη μέρα». Μεταξύ άλλων, τονίζεται ότι οι υπουργοί Οικονομικών του Eurogroup θα πραγματοποιήσουν τηλεδιάσκεψη την Τρίτη το βράδυ για να συζητήσουν τον κατάλογο των μέτρων, που θα υποβάλλει η Αθήνα τη Δευτέρα.

    Σύμφωνα με τη Γουόλ Στριτ Τζέρναλ «η παράταση της προθεσμίας κατά τέσσερις μήνες υπολείπεται αυτής των έξι μηνών που είχε ζητήσει η Ελλάδα την Πέμπτη και ενισχύει τη θέση των δανειστών της χώρας στις διαπραγματεύσεις για την επόμενη συμφωνία. Οι Νιου Γιορκ Τάιμς διατυπώνουν την άποψη ότι «η συμφωνία είναι πιθανό να δώσει στην Ελλάδα μια ανάσα, αλλά δύσκολα θα βοηθήσει τη χώρα να ξεπεράσει τα χειρότερα από τα οικονομικά και δημοσιονομικά της προβλήματα». Στην Ουάσιγκτον Ποστ τονίζεται ότι «η Ελλάδα και η Ευρώπη συμφώνησαν σε μια συμβιβαστική λύση, αποφεύγοντας οικονομική καταστροφή» Όπως σημειώνεται, μεταξύ άλλων, με τη συμφωνία «αποφεύγεται μια δυνητικά καταστροφική έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη». «Η υπέρβαση της αντιπαράθεσης ανάμεσα στην Ελλάδα και στους πιστωτές της, απομακρύνει τον άμεσο κίνδυνο για την κυβέρνηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, να αντιμετωπίσει έλλειψη ρευστότητας από τον επόμενο κιόλας μήνα» επισημαίνει το Μπλούμπεργκ.

    Στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού δικτύου CNBC αναφέρεται ότι«η επέκταση εξαρτάται από τις μεταρρυθμίσεις που θα συμφωνήσει η Ελλάδα με τους εταίρους της στην Ευρώπη μέχρι το τέλος Απριλίου». «Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, έχει υποβάλει «μερικές ενδιαφέρουσες ιδέες, για παράδειγμα την έκδοση νέων τύπων ομολόγων», αναφέρει μεταξύ άλλων το περιοδικό Νιου Γιόρκερ.

    Η σημαντικότερη από πλευράς επιρροής εφημερίδα του Καναδά, Globe and Mail φιλοξένησε ανταποκρίσεις και αναλύσεις οι οποίες έκαναν λόγο για "επίτευξη θετικού τόνου" στις συνομιλίες Ελλάδας-Γερμανίας με αναφορά στο tweet του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα ύστερα από την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την Γερμανίδα καγκελάριο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 21 February 2015 - 11:30:26 UTC