Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Η ώρα των ιστορικών πολιτικών αποφάσεων για το μέλλον της Ευρώπης, έφτασε
  • [02] Με τριάντα δύο τόνους κρασί θα γεμίσει το ...συντριβάνι της Νάουσας το τριήμερο της Αποκριάς
  • [03] Δεν τίθεται θέμα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, διευκρινίζει ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών
  • [04] Βερολίνο: Το ελληνικό αίτημα σημείο εκκίνησης για τις συζητήσεις
  • [05] Τα ζώα της θάλασσας γίνονται όλο και μεγαλύτερα με το πέρασμα του χρόνου

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Η ώρα των ιστορικών πολιτικών αποφάσεων για το μέλλον της Ευρώπης, έφτασε

    Τη βεβαιότητά του ότι «η ελληνική επιστολή για εξάμηνη επέκταση της δανειακής σύμβασης με τις δεσμεύσεις που τη συνοδεύουν θα γίνει αποδεκτή» εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με δήλωσή του στο πρακτορείο Ρόιτερς.

    Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει κάνει ότι ήταν δυνατό, προκειμένου να βρεθεί μια αμοιβαία επωφελής λύση με βάση την αρχή του διπλού σεβασμού. Του σεβασμού στους κανόνες της ΕΕ και του σεβασμού στη λαϊκή ετυμηγορία, στα κράτη μέλη.

    «Η ώρα των ιστορικών πολιτικών αποφάσεων για το μέλλον της Ευρώπης, έφτασε» υπογραμμίζει ο κ. Τσίπρας στη δήλωσή του.

    [02] Με τριάντα δύο τόνους κρασί θα γεμίσει το ...συντριβάνι της Νάουσας το τριήμερο της Αποκριάς

    Στις εκδηλώσεις στη Νάουσα Ημαθίας, για το τριήμερο της Αποκριάς, τη γιορτινή διάθεση των ντόπιων και των επισκεπτών θα βοηθήσει το κρασί που θα ρέει άφθονο, όχι μόνο από τα μπουκάλια, αλλά και από το ...συντριβάνι!

    Ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός ΒΑΕΝΙ Νάουσα θα γεμίσει το συντριβάνι της κεντρικής πλατείας της μακεδονικής πόλης με 32 τόνους ξινόμαυρο ...κρασί(!), με σκοπό, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος Γιώργος Φουντούλης, να δελεάσει τον κόσμο να το γευτεί και να αποδείξει ότι η Νάουσα είναι «Πόλη του Κρασιού».

    Το χάπενινγκ αυτό είχε γίνει για πρώτη φορά το 2008 και «τρέλανε κόσμο» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Φουντούλης, ενώ είχε καλυφθεί ακόμα και από το BBC.

    Η ποικιλία σταφυλιού ξινόμαυρο, παράγεται, κατά κύριο λόγο, στην ευρύτερη περιοχή της Νάουσας και διακρίνεται για το πλούσιο «σώμα» τη γεύση και το άρωμα.

    [03] Δεν τίθεται θέμα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, διευκρινίζει ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών

    Δεν τίθεται θέμα μιας εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, διευκρίνισε ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών Χανς Γεργκ Σέλινγκ, κατά την ομιλία του στην Επιτροπή Προϋπολογισμού της αυστριακής Βουλής, ωστόσο, όπως πρόσθεσε, στο θέμα της ελληνικής κρίσης χρέους υπάρχει πίεση χρόνου, καθώς τα κοινοβούλια τεσσάρων χωρών της ευρωζώνης θα πρέπει να εγκρίνουν το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για παράταση της οικονομικής βοήθειας.

    Ο ίδιος θεωρεί προβληματική την κατηγορία ότι το Eurogroup ευθύνεται για την κατάσταση στην Ελλάδα, καθώς, όπως είπε, η Ευρώπη στήριξε τη χώρα με 230 δισ. ευρώ. «Δεν μπορούμε να πληρώνουμε τις προεκλογικές υποσχέσεις της ελληνικής κυβέρνησης» σημείωσε ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών, προσθέτοντας ότι δεν μπορεί κάποιος να ζητά από χώρες οι οποίες μειώνουν τις συντάξεις, να χρηματοδοτούν αυξήσεις των συντάξεων στην Ελλάδα.

    Κατά την άποψή του, είναι λάθος να αναζητείται η ευθύνη στην ΕΕ, «θα πρέπει να δημιουργηθεί εμπιστοσύνη ανάμεσα στην Ελλάδα και στο Eurogroup και να υπάρξουν θετικές διαπραγματεύσεις τις επόμενες ώρες» όπως ανέφερε, συμπληρώνοντας πως η ελληνική κυβέρνηση αρχίζει να αναγνωρίζει τη σοβαρότητα της κατάστασης.

    Σημειώνεται πως από την πλευρά του, το αυστριακό υπουργείο Οικονομικών δεν θέλησε να σχολιάσει το χθεσινό αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης, παραπέμποντας στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup.

    [04] Βερολίνο: Το ελληνικό αίτημα σημείο εκκίνησης για τις συζητήσεις

    Το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για παράταση της στήριξης από τους εταίρους της «δεν είναι ακόμη επαρκές» αλλά πρέπει να αποτελέσει «το σημείο εκκίνησης για άλλες συζητήσεις» δήλωσε σήμερα μια εκπρόσωπος της Άγγελας Μέρκελ, αφήνοντας να διαφανεί η δυνατότητα να υπάρξει συμφωνία με την Αθήνα.

    «Κατά την άποψη της γερμανικής κυβέρνησης, (το ελληνικό αίτημα) δεν είναι ακόμη επαρκές», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Κριστιάνε Βιρτς στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων, όμως «θεωρείται ένα σημείο εκκίνησης για άλλες συζητήσεις».

    Η Κριστιάνε Βιρτς δήλωσε πως η γερμανική κυβέρνηση είναι ενωμένη και έπλεξε το εγκώμιο του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε λέγοντας πως κάνει μια «εξαιρετική δουλειά σ' αυτή την κρίση και στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα».

    Όμως η εκπρόσωπος της Μέρκελ έστειλε ένα περισσότερο συμφιλιωτικό μήνυμα απ' αυτό που είχε στείλει χθες ο Σόιμπλε, όταν εξέδωσε μια δήλωση απορρίπτοντας την πρόταση του Έλληνα ομολόγου του, Γιάνη Βαρουφάκη. «Η επιστολή από το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών καθιστά σαφές πως η Ελλάδα εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης» δήλωσε η Βιρτς και πρόσθεσε: «Η επιστολή αυτή αποτελεί μια καλή ένδειξη που μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να διαπραγματευόμαστε».

    Η ίδια συμπλήρωσε πως η σημερινή συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες «θα συνεχίσει τη διαπραγμάτευση σ' αυτή τη βάση» και εξέφρασε την ελπίδα πως οι συνομιλίες «θα οδηγήσουν σε μια συμφωνία με την Ελλάδα».

    Εξάλλου, στη διάρκεια της ίδιας ενημέρωσης των δημοσιογράφων μια εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών, η οποία αντιμετώπισε πολλές ερωτήσεις σχετικά με το βιαστικό και εξαιρετικά κατηγορηματικό χθεσινό μήνυμα του Σόιμπλε, τόνισε πως «ασφαλώς εργαζόμαστε για μια λύση».

    «Υπάρχουν πολλά εκκρεμή ζητήματα ουσίας» επισήμανε η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών. «Το πρόβλημα δεν είναι τόσο τι υπάρχει στην αίτηση, όσο τι δεν υπάρχει σ' αυτήν» τόνισε, αναφερόμενη στις δεσμεύσεις που το Βερολίνο θα ήθελε να δει την Αθήνα να αναλαμβάνει, για παράδειγμα να αποπληρώσει τους πιστωτές της και να μην αναθεωρήσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί.

    [05] Τα ζώα της θάλασσας γίνονται όλο και μεγαλύτερα με το πέρασμα του χρόνου

    Ταπλάσματαπουζουνστιςθάλασσεςτουπλανήτημαςτείνουνναγίνουνολοένα μεγαλύτερακατάμέσοόρο,απότότεπουταζώαεξαπλώθηκανστηΓημετάτηλεγόμενη«Κάμβρια»έκρηξηπριναπόπερίπου550εκατομμύριαχρόνια.

    Σεαυτότοσυμπέρασμα κατέληξεμιανέααμερικανικήεπιστημονικήέρευνα,πουανέλυσετιςδιαχρονικέςτάσειςστην τωρινήκαιστηνπαρελθούσαθαλάσσιαζωή.

    Οιεπιστήμονεςγνώριζανότιτασημερινάμεγαλύτεραζώαείναιμεγαλύτερααπόό,τιτα μεγαλύτεραζώακατάτηνπρώτηπερίοδοεμφάνισηςτηςζωής(ανκαιενδιάμεσαέχουν υπάρξειμεγαλύτεραζώααπόό,τισήμερα,όπωςοιδεινόσαυροι).Ηνέαμελέτηγιαπρώτη φοράεπιβεβαιώνεικάτιπουήταναβέβαιοέωςτώρα,ότιστηνεξέλιξητωνζώωνυπάρχειμια γενικήτάση:τομέσοζώογίνεταισταδιακάμεγαλύτερο.

    Αυτόσημαίνειπωςηεξελικτικήδιαδικασίαδενείναιτυχαία,αλλάέχειμια κατευθυντικότητα,τουλάχιστονόσοναφοράτομέγεθοςτωνέμβιωνοργανισμών.

    Παραμένει ερωτηματικόσεποιοβαθμόισχύεικάτιανάλογοκαισεάλλαχαρακτηριστικάτωνζώων,πέρααπότομέγεθόςτους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 20 February 2015 - 13:30:35 UTC