Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Σταθάκης: Διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, μέσω δημόσιου φορέα
  • [02] Ένας νεκρός από πυρά σε εκδήλωση για τον ισλαμισμό στη Δανία
  • [03] Πορεία υπέρ της Ελλάδας στη Ρώμη
  • [04] Πυρά σε εκδήλωση για τον ισλαμισμό στην Κοπεγχάγη
  • [05] Ένοπλοι κατέλαβαν κυβερνητικά κτίρια στη Σύρτη της Λιβύης

  • [01] Γ. Σταθάκης: Διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, μέσω δημόσιου φορέα

    Δημόσιος φορέας που θα διαχειριστεί τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των νοικοκυριών, τα οποία βρίσκονται στο όριο ή κάτω από το όριο της φτώχειας, θα συσταθεί με νόμο τους προσεχείς μήνες, δηλώνει ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής». Μέσω του ίδιου φορέα θα αναδιαρθρωθούν στο σύνολό τους τα δάνεια. Έως ότου δημιουργηθεί ο νέος φορέας, θα κατατεθεί νόμος, που θα απαγορεύει τους πλειστηριασμούς.

    Επιπλέον, για τα «κόκκινα» δάνεια των νοικοκυριών θα προβλέπεται και διαγραφή για όσους αντικειμενικά αποδεικνύεται ότι αδυνατούν να αποπληρώσουν τις οφειλές τους.

    Ο κ. Σταθάκης δηλώνει πως θα υπάρχει και επιμήκυνση και απομείωση επιτοκιών ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα του κάθε οφειλέτη. Σε ό,τι, δε, αφορά την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς αναφέρει: «Θα θέσουμε κριτήρια με βάση τη συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας, το μηνιαίο εισόδημα και τις τραπεζικές καταθέσεις, έτσι ώστε επί της ουσίας να κλείσουμε το οποιοδήποτε θεσμικό περιθώριο για πλειστηριασμούς».

    Για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια των μικρομεσαίων προαναγγέλλει τροποποιήσεις του νόμου με ενίσχυση του εξωδικαστικού συμβιβασμού και δημιουργία νέων κανόνων διευθέτησης. Σημειώνει πως με τις ρυθμίσεις για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια «θα γίνεται συμψηφισμός των οφειλών προς το κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ θα μπει ένα αθροιστικό όριο για τη μηνιαία δόση, το οποίο δεν θα υπερβαίνει το 40% επί των κερδών των επιχειρήσεων».

    [02] Ένας νεκρός από πυρά σε εκδήλωση για τον ισλαμισμό στη Δανία

    Ενας άνθρωπος σκοτώθηκε κατά την επίθεση με δεκάδες σφαίρες που δέχθηκε κτίριο, στο κέντρο της Κοπεγχάγης, που φιλοξενούσε εκδήλωση για τον ισλαμισμό και την ελευθερία της έκφρασης, μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης της Δανίας. Στην εκδήλωση συμμετείχε ο δημιουργός των σκίτσων του Μωάμεθ και ο πρεσβευτής της Γαλλίας στη Δανία. Τρεις αστυνομικοί της δύναμης που ήταν επιφορτισμένη με την ασφάλεια της εκδήλωσης τραυματίσθηκαν. Οι δράστες διέφυγαν με αυτοκίνητο, σύμφωνα με την αστυνομία.

    "Μας πυροβόλησαν απ΄έξω. Είχαν τις ίδιες προθέσεις με το Charlie Hebdo, αλλά δεν κατόρθωσαν να μπουν" δήλωσε ο Γάλλος πρεσβευτής Φρανσουά Ζιμερέ.

    "Ενστικτωδώς θα έλεγα ότι υπήρξαν τουλάχιστον 50 πυροβολισμοί, αλλά οι αστυνομικοί εδώ μάς λένε ότι ήταν 200. Οι σφαίρες διαπέρασαν τις πόρτες και όλοι έπεσαν στο έδαφος", διηγήθηκε ο Γάλλος πρεσβευτής.

    "Καταφέραμε να φύγουμε από την αίθουσα, αλλά παραμένουμε στο εσωτερικό, διότι η κατάσταση είναι κρίσιμη ακόμη. Οι δράστες διέφυγαν και μπορεί να βρίσκονται ακόμη στην περιοχή" εξήγησε ο Φρανσουά Ζιμερέ.

    "Υπήρχαν δεκάδες άνθρωποι" στην αίθουσα, έγραψε στο Twitter η Ινα Σεβσένκο, μέλος της οργάνωσης Femen, που συμμετείχε στην εκδήλωση.

    Ο Σουηδός καλλιτέχνης Λαρς Βίλκς είναι γνωστός από τη δημοσίευση των σκίτσων του Μωάμεθ το 2007. Εκτοτε ζει υπό ισχυρή αστυνομική προστασία.

    [03] Πορεία υπέρ της Ελλάδας στη Ρώμη

    Χιλιάδες άτομα έλαβαν σήμερα το απόγευμα μέρος σε πορεία συμπαράστασης προς την Ελλάδα στο κέντρο της ιταλικής πρωτεύουσας. Την κινητοποίηση στήριξαν μεταξύ άλλων ιταλικά συνδικάτα, τα κόμματα της αριστεράς, βουλευτές του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος και γνωστοί Iταλοί καλλιτέχνες όπως ο ηθοποιός Τόνι Σερβίλο.

    Κατά την ολοκλήρωση της πορείας στο Κολοσσαίο, το ιστορικό στέλεχος της ιταλικής αριστεράς Λουτσιάνα Καστελάνα θέλησε να τονίσει μεταξύ των άλλων ότι "οι Ιταλοί και οι Ευρωπαίοι πρέπει να ευχαριστήσουν τους Ελληνες διότι ζητούν από τη σημερινή Ευρώπη περισσότερη αλληλεγγύη, ισότητα και δημοκρατία".

    "Ευχαριστούμε τον Αλέξη και τον Γιάνη που δίνουν μάχη για μας στις Βρυξέλλες", είπε η Λουτσιάνα Καστελίνα.

    Το "παρών" έδωσαν και οργανώσεις Iταλών εποχικών εργαζομένων, κινήματα υπέρ της διατήρησης του νερού ως δημόσιου αγαθού και φοιτητικές ενώσεις.

    Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ τον λόγο πήρε ο οικονομολόγος Χάρής Γκολέμης, ο οποίος σε δηλώσεις στο ΑΠΕ υπογράμμισε : "Είμαστε εδώ για να δείξουμε πόσο σημαντική είναι η συμπαράσταση της Ευρώπης στη προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης. Η Ελλάδα πρέπει να αντέξει ως παράδειγμα που θα ανατρέψει τη λιτότητα παντού στην Ευρώπη και θα φέρει μεγάλη αλλαγή στην Ισπανία".

    "Η συμπαράσταση προς τη χώρα μας δεν είναι μία βοήθεια προς ένα μικρό κράτος , αλλά μέρος ενός ενιαίου αγώνα που θα φέρει πολιτική και κοινωνική αλλαγή σε ολόκληρη την Ευρώπη", πρόσθεσε.

    Ο βουλευτής του ιταλικού κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος Στέφανο Φασίνα μιλώντας στο συγκεντρωμένο πλήθος γύρω από το Κολοσσαίο τόνισε ότι "με τη δράση της η ελληνική κυβέρνηση επιβάλλει αλλαγή της νεοφιλελεύθερης ατζέντας των Βρυξελλών και δεν αγωνίζεται για κάποια ιδιαίτερα συμφέροντα, αλλά δείχνει ότι το φάρμακο της λιτότητας είναι αναποτελεσματικό σε κάθε μήκος και πλάτος της Ευρώπης".

    [04] Πυρά σε εκδήλωση για τον ισλαμισμό στην Κοπεγχάγη

    Πυρά ερρίφθησαν σε κτίριο, όπου ο Σουηδός καλλιτέχνης Λαρς Βιλκς συμμετείχε σε συζήτηση για τον ισλαμισμό στην Κοπεγχάγη, μετέδωσε το σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων TT.

    Ο Λαρς Βιλκς προκάλεσε πολεμική το 2007 όταν δημοσίευσε σκίτσα που παρίσταναν τον προφήτη Μωάμεθ ως σκύλο, γεγονός που συνοδεύτηκε από τη διατύπωση απειλών εναντίον του από ισλαμιστικές οργάνωσεις. Εκτοτε, ζει υπό ενισχυμένη αστυνομική προστασία.

    [05] Ένοπλοι κατέλαβαν κυβερνητικά κτίρια στη Σύρτη της Λιβύης

    Ένοπλοι κατέλαβαν σήμερα αρκετά κυβερνητικά κτίρια στην πόλη Σύρτη της Λιβύης, περιλαμβανομένων διοικητικών γραφείων, ενός τοπικού τηλεοπτικού σταθμού και ραδιοφωνικών σταθμών, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

    Δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες, αλλά σύμφωνα με το πρακτορείο, ένοπλοι υποχρέωσαν τους κυβερνητικούς υπαλλήλους να εγκαταλείψουν τα γραφεία τους υπό την απειλή όπλου αφού εισέβαλαν στα κτίρια.

    Λίβυοι αξιωματούχοι και κάτοικοι της περιοχής δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για να σχολιάσουν την είδηση.

    Αρκετές ένοπλες ισλαμιστικές οργανώσεις δρουν στη Σύρτη, περιλαμβανομένης της Ανσάρ αλ-Σαρία, η οποία βρίσκεται στον κατάλογο της Ουάσινγκτον με τις τρομοκρατικές οργανώσεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 14 February 2015 - 17:30:25 UTC