Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τηλεφωνική επικοινωνία Αλ. Τσίπρα με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ
  • [02] ΗΠΑ: Οι τζιχαντιστές ελέγχουν την πόλη Αλ Μπαγκντάντι του Ιράκ
  • [03] ΗΠΑ: Η Ρωσία συνεχίζει να μεταφέρει βαριά όπλα στην ανατολική Ουκρανία
  • [04] Παναθηναϊκός-Ερυθρός Αστέρας 37-29 στο ημίχρονο

  • [01] Τηλεφωνική επικοινωνία Αλ. Τσίπρα με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ

    Την υποστήριξη των ΗΠΑ για την ευόδωση των συνομιλιών της Ελλάδας με τους Ευρωπαίους εταίρους, για ένα κοινά αποδεκτό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών κ. Λιού σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε απόψε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

    Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο κ. Λιού τόνισε ότι η επίτευξη λύσης θα έχει σημασία για την χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην Ευρώπη και παράλληλα, υπογράμμισε την ικανοποίηση των ΗΠΑ για τις τεχνικο-οικονομικές διαβουλεύσεις που διεξάγονται στις Βρυξέλλες.

    Ο κ. Τσίπρας επισήμανε την σταθερή πρόθεση της Ελλάδας για συμφωνία με τους εταίρους, επί ενός προγράμματος που θα βάζει τέλος στη λιτότητα, μετά από 5 χρόνια πρωτοφανούς σκληρής προσαρμογής και θα θέτει σε προτεραιότητα τις αναγκαίες για τη χώρα μεταρρυθμίσεις, την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας.

    [02] ΗΠΑ: Οι τζιχαντιστές ελέγχουν την πόλη Αλ Μπαγκντάντι του Ιράκ

    Το Ισλαμικό Κράτος έχει θέσει υπό τον έλεγχό του την πόλη αλ Μπαγκντάντι στο δυτικό Ιράκ, σε πολύ μικρή απόσταση από την αεροπορική βάση Αλ Άσαντ, όπου βρίσκονται 300 Αμερικανοί στρατιώτες, ανακοίνωσε απόψε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

    "Εκτιμούμε ότι αυτή τη στιγμή (οι τζιχαντιστές) ελέγχουν την Αλ Μπαγκντάντι" είπε ο αντιναύαρχος Τζον Κίρμπι, διαψεύδοντας ουσιαστικά την κυβέρνηση του Ιράκ που διαβεβαίωνε ότι έχουν καταληφθεί "μόνο μερικά κτίρια" της πόλης αυτής, στην επαρχία Αλ Άνμπαρ.

    Το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε εξάλλου ότι νωρίς το πρωί σήμερα μια ομάδα τζιχαντιστών, μεταξύ των οποίων και πολλοί βομβιστές αυτοκτονίας, επιτέθηκε στη βάση όπου βρίσκονται οι Αμερικανοί εκπαιδευτές του ιρακινού στρατού. Σύμφωνα με τον Κίρμπι, ορισμένοι από τους δράστες φορούσαν στολές των ιρακινών ενόπλων δυνάμεων και ήταν ζωσμένοι με εκρηκτικά. Απωθήθηκαν από τις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας που φρουρούν τη βάση.

    [03] ΗΠΑ: Η Ρωσία συνεχίζει να μεταφέρει βαριά όπλα στην ανατολική Ουκρανία

    Οι ΗΠΑ κατηγόρησαν σήμερα τη Ρωσία ότι συνεχίζει να αναπτύσσει βαριά όπλα στην ανατολική Ουκρανία, πριν τεθεί σε εφαρμογή η εκεχειρία η οποία συμφωνήθηκε χθες Πέμπτη καιαναμένεται να τεθεί σε ισχύ τα μεσάνυκτα της Κυριακής.

    «Είμαστε πολύ ανήσυχοι για τη συνέχιση των μαχών (...) και για τις πληροφορίες περί διέλευσης επιπρόσθετων αρμάτων μάχης και συστημάτων εκτόξευσης πυραύλων από τη μια πλευρά των συνόρων, από τη Ρωσία, στην άλλη», είπε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζένιφερ Ψάκι στους δημοσιογράφους.

    Η απαισιοδοξία εντάθηκε σήμερα όσον αφορά το μέλλον των ειρηνευτικών συμφωνιών που υπεγράφησαν στο Μινσκ με σκοπό την αποκατάσταση της ειρήνης στην ανατολική Ουκρανία, όπου τουλάχιστον 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους καθώς πλησιάζει η προθεσμία για να εφαρμοστεί η κατάπαυση του πυρός.

    Το κείμενο, η συμφωνία που αποκαλείται Μινσκ 2, επιτεύχθηκε έπειτα από δεκαέξι ώρες διαπραγματεύσεων ανάμεσα στους ηγέτες της Ρωσίας, της Ουκρανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας και χαρακτηρίστηκε μια «αχτίδα ελπίδας» μετά τις σφοδρές συγκρούσεις των τελευταίων εβδομάδων οι οποίες αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων του δεκάμηνου πολέμου στους 5.500 νεκρούς.

    [04] Παναθηναϊκός-Ερυθρός Αστέρας 37-29 στο ημίχρονο


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 13 February 2015 - 21:30:22 UTC