Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κόντρα Ευ. Βενιζέλου - Φ. Γεννηματά στον ...δρόμο προς το συνέδριο
  • [02] «Δεν έχουμε καλύψει όλο τον δρόμο μέχρι τη συμφωνία, αλλά έχουν γίνει σοβαρά βήματα»
  • [03] Άνοδος 5,61% στο Χρηματιστήριο
  • [04] Συνάντηση Φρ. Ολάντ με την Άγγ. Μέρκελ στις 20 Φεβρουαρίου

  • [01] Κόντρα Ευ. Βενιζέλου - Φ. Γεννηματά στον ...δρόμο προς το συνέδριο

    Για τις 15 Μαΐου ορίστηκε η διεξαγωγή του Συνεδρίου του κόμματος, που είχε προαναγγείλει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου.

    Σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι θα είναι Συνέδριο βαθιά πολιτικό, που θα δώσει το στίγμα του χώρου, ιδεολογικό και αυτοπροσδιοριστικό συνέδριο, το οποίο δεν πρέπει να επιτραπεί να μαραζώσει μέσα από μηχανιστικές προσεγγίσεις.

    Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στη συνεδρίαση, συμφωνήθηκε ότι μετά το συνέδριο σε εύλογο χρόνο θα γίνει και η εκλογή του νέου προέδρου από τη βάση.

    Κατά τη συνεδρίαση υπήρξε αντιπαράθεση της Φώφης Γεννηματά με τον κ. Βενιζέλο, όταν υποστήριξε τη θέση της να διεξαχθεί πρώτα Εθνική Συνδιάσκεψη Θέσεων, στη συνέχεια να γίνει η εκλογή νέου προέδρου και μετά να ακολουθήσει το Συνέδριο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συζήτηση σχετικά με το Συνέδριο, κ. Βενιζέλος είπε ότι αν δεν συμφωνεί το Πολιτικό Συμβούλιο με την εισήγηση που έκανε, παραιτείται τώρα. Αρμόδιες πηγές έλεγαν ότι η σχετική αναφορά αποτελούσε ουσιαστικά την κατακλείδα απάντησης που έδωσε ο κ. Βενιζέλος προς την κα Γεννηματά, καθώς, όπως ανέφεραν, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκτίμησε ότι με την τοποθέτηση της η κα Γεννηματά άφηνε να εννοηθεί πως ο ίδιος πηγαίνοντας το Συνέδριο τον Μάιο δεν θέλει να αποχωρήσει από την ηγεσία. Κάτι που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θεώρησε προσβλητικό και ότι στερείται ηθικής βάσης.

    [02] «Δεν έχουμε καλύψει όλο τον δρόμο μέχρι τη συμφωνία, αλλά έχουν γίνει σοβαρά βήματα»

    Δέκα σημεία με πολιτικό και τεχνοκρατικό περιεχόμενο, με τα οποία αποτιμά ως θετικές τις διαπραγματεύσεις των τελευταίων ημερών μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών και προσδιορίζει σε γενικές γραμμές και τις κατευθύνσεις των εργασιών που θα γίνουν μέχρι την συνεδρίαση του Eurogroup της προσεχούς Δευτέρας, παρουσιάζει η κυβέρνηση, σε ανεπίσημο σημείωμά της.

    Σύμφωνα με την ελληνική κυβέρνηση, οι τεχνικές επιτροπές που θα αρχίσουν άμεσα την εργασία τους θα ετοιμάσουν δύο κείμενα, ένα για κάθε πλευρά, μέσα από τα οποία οι δύο πλευρές θα μπορούν άμεσα να βλέπουν σε ποια σημεία υπάρχει διαφωνία και σε ποια συμφωνία και τα οποία θα τα τεθούν σε διαπραγμάτευση.

    Η κυβέρνηση επισημαίνει ότι δεν έχει καλυφθεί όλος ο δρόμος μέχρι τη συμφωνία, αλλά έχουν γίνει σοβαρά βήματα.

    Στο μεταξύ, απόψε στις 20:00 θα συνεδριάσει το κυβερνητικό συμβούλιο.

    [03] Άνοδος 5,61% στο Χρηματιστήριο

    Με υψηλά κέρδη έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, εν μέσω βελτίωσης του κλίματος και στην αγορά των ομολόγων, με τους επενδυτές να προεξοφλούν συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών, μετά και από τη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής.

    Οι τραπεζικές μετοχές βρέθηκαν στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, ενώ η άνοδος των τιμών των μετοχών συνοδεύθηκε και από σημαντική αύξηση του τζίρου, ο οποίος ξεπέρασε τα 200 εκατ. ευρώ.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε σε υψηλά έτους, στις 893,98 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 5,61%.

    Ενδοσυνεδριακά διέσπασε ανοδικά τα επίπεδα των 900 μονάδων, καταγράφοντας ανώτερη τιμή στις 912,85 μονάδες, όταν σημείωνε άνοδο έως και 7,84%.

    [04] Συνάντηση Φρ. Ολάντ με την Άγγ. Μέρκελ στις 20 Φεβρουαρίου

    H καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ θα μεταβεί την επόμενη Παρασκευή στο Παρίσι όπου θα γευματίσει με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, με την Ουκρανία να μονοπωλεί την ατζέντα των συνομιλιών μεταξύ των δύο ηγετών, προτού εκείνη συναντήσει τον πάπα Φραγκίσκο το Σάββατο στο Βατικανό, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός της.

    Οκτώ ημέρες μετά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που επιτεύχθηκε στο Μινσκ της Λευκορωσίας μεταξύ του Κιέβου και των φιλορώσων αυτονομιστών, η Μέρκελ θα συναντήσει τον Γάλλο πρόεδρο προκειμένου να διεξαγάγουν «έναν διμερή διάλογο», ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου της καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπερτ, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 13 February 2015 - 17:30:23 UTC