Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρόσκληση Λι Κετσιάνγκ προς τον Αλ. Τσίπρα, να επισκεφθεί την Κίνα
  • [02] Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα η συνάντηση Ν. Κοτζιά με τον Σ. Λαβρόφ
  • [03] Βαριές ποινές, χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικών, στους κατηγορούμενους για τα TORM1
  • [04] Σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου
  • [05] Ανεστάλη η στάση εργασίας στο τραμ
  • [06] S&P: Ο κίνδυνος για την οικονομία της Ευρωζώνης, στην περίπτωση Grexit, είναι μικρός
  • [07] Έτοιμος να επιβάλει στρατιωτικό νόμο ο Π. Ποροσένκο, εάν αποτύχει η σύνοδος κορυφής του Μινσκ
  • [08] Δωρεάν αφίσες και καταλόγους του διαθέτει το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

  • [01] Πρόσκληση Λι Κετσιάνγκ προς τον Αλ. Τσίπρα, να επισκεφθεί την Κίνα

    Πρόσκληση στον Έλληνα ομόλογό του, Αλέξη Τσίπρα, να επισκεφθεί την Κίνα, απηύθυνε ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ, ο οποίος επικοινώνησε με τον κ. Τσίπρα, προκειμένου να τον συγχαρεί για την εκλογή του.

    Όπως έγινε γνωστό από κυβερνητικές πηγές, ο Λι Κετσιάνγκ δεσμεύτηκε στον κ. Τσίπρα ότι θα εργαστεί για την επέκταση και εμβάθυνση των ιστορικών δεσμών των δύο χωρών και του απηύθυνε πρόσκληση να επισκεφθεί τη χώρα. Συζητήθηκε μάλιστα η αποστολή κυβερνητικού κλιμακίου από την Ελλάδα στην Κίνα, με σκοπό την προετοιμασία της επίσημης επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού.

    Οι δύο ηγέτες συζήτησαν την εμβάθυνση της οικονομικής, εμπορικής και πολιτιστικής συνεργασίας.

    [02] Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα η συνάντηση Ν. Κοτζιά με τον Σ. Λαβρόφ

    Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, με τον οποίο συμφωνήθηκε η αναθέρμανση και επιτάχυνση των ελληνορωσικών σχέσεων σε όλους τους τομείς.

    Στην αρχική του παρέμβαση, ο κ. Κοτζιάς χαρακτήρισε τη Ρωσία «την πιο δημοφιλή χώρα στην Ελλάδα» αλλά και τη νέα ελληνική κυβέρνηση ως τη δημοφιλέστερη από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, καθώς συγκεντρώνει υποστήριξη του 72% των πολιτών της χώρας.

    Ο κ. Κοτζιάς εξέφρασε τη μεγάλη ανησυχία της ελληνικής πλευράς για το τρίγωνο αποσταθεροποίησης που περιβάλλει την Ελλάδα, αρχίζοντας από την Ουκρανία και καταλήγοντας στη Λιβύη και τη Μέση Ανατολή και τάχθηκε υπέρ της διπλωματικής λύσης του Ουκρανικού.

    Από την πλευρά του, ο κ. Λαβρόφ εξέφρασε την εκτίμησή του για τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των κυρώσεων και δήλωσε ότι έγινε συζήτηση για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και ότι εφόσον διατυπωθεί αίτημα οικονομικής βοήθειας από την Αθήνα, αυτό θα εξεταστεί από τη ρωσική κυβέρνηση.

    [03] Βαριές ποινές, χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικών, στους κατηγορούμενους για τα TORM1

    Βαριές ποινές επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στους πέντε κατηγορούμενους για διακίνηση παράνομων αμοιβών από την αγορά των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων TOR M1 επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου. Κρίθηκαν ένοχοι χωρίς ελαφρυντικά.

    Το δικαστήριο επέβαλε ποινή 15ετούς κάθειρξης στον πρώην υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου, Ντίνο Μιχαηλίδη, και αντίστοιχη ποινή στον γιο του Μιχάλη. Επίσης, επέβαλε ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 17 ετών στον καταζητούμενο επιχειρηματία, που εκπροσωπείται στο δικαστήριο, Αλ Ζαγιάντ Φουάντ. Καταδίκασε επίσης σε ισόβια και επιπλέον ποινή 12 ετών στον πρώην σύμβουλο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Αναστάσιο Σοφό. Τέλος, επέβαλε ποινή 12ετούς κάθειρξης στη σύζυγο του τελευταίου, Μαρία Σοφού, που κατηγορείται για συνέργεια σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

    Οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων απέρριψαν τα αιτήματα της υπεράσπισης για αναγνώριση ελαφρυντικών στους πέντε κατηγορούμενους.

    [04] Σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου

    Σε ισχύ είναι η απαγόρευση απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω θυελλωδών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 9 με 10 μποφόρ.

    Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για το βορειανατολικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

    Για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια γίνονται κανονικά.

    Ανοιχτές είναι οι γραμμές Πέραμα- Παλούκια και Πάχη Μεγάρων- Φανερωμένη Σαλαμίνας.

    Κλειστή εξακολουθεί να παραμένει η γραμμή Αγία Μαρίνα-Νέα Στύρα. Κανονικά γίνονται τα δρομολόγια Βόλος-Σποράδες, Καβάλα- Πρίνος, Κεραμωτή- Λιμένας Θάσου, Ηγουμενίτσα- Κέρκυρα, Ηγουμενίτσα- Λευκίμμη, Κυλλήνη-Ζάκυνθος, Κυλλήνη- Κεφαλλονιά και Ρίο- Αντίρριο.

    [05] Ανεστάλη η στάση εργασίας στο τραμ

    Ανεστάλη η αυριανή στάση εργασίας στο τραμ, που είχαν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι, από τις 10 το πρωί έως και τη μια μετά το μεσημέρι, προκειμένου να πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση.

    Ως εκ τούτου τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται κανονικά.

    [06] S&P: Ο κίνδυνος για την οικονομία της Ευρωζώνης, στην περίπτωση Grexit, είναι μικρός

    Ο κίνδυνος επέκτασης της αναταραχής από την Ελλάδα στην υπόλοιπη Ευρωζώνη είναι χαμηλός, δήλωσε ο επικεφαλής των πιστωτικών αξιολογήσεων κρατικού χρέους, του οίκου Standard & Poor's, Μόριτς Κρέμερ στη γερμανική εφημερίδα Boersen-Zeitung.

    «Το επασφάλιστρο για τον κίνδυνο της Ελλάδας αυξήθηκε ξανά δραστικά πρόσφατα, αλλά ο πανικός δεν επεκτάθηκε σε άλλες χώρες που ήταν πριν σε κρίση. Ο κίνδυνος μετάδοσης δεν φαίνεται πράγματι να είναι τόσο μεγάλος» σημείωσε ο Κρέμερ. Αν και είναι δύσκολο, πρόσθεσε, να προβλεφθούν οι κίνδυνοι που συνδέονται με την έξοδο μίας χώρας από την Ευρωζώνη, ο ίδιος θεωρεί ότι η Ευρωζώνη θα μπορούσε να ανταπεξέλθει, εάν η Ελλάδα έφευγε από αυτήν.

    «Η ελληνική οικονομία είναι πολύ μικρού βάρους και οι διασυνδέσεις της με την υπόλοιπη Ευρωζώνη είναι ακόμη μικρότερες απ' ότι δείχνει η προστιθέμενη αξία της» σημείωσε ο Κρέμερ, προσθέτοντας ότι για τον λόγο αυτόν ο κίνδυνος μετάδοσης είναι τώρα χαμηλότερος.

    [07] Έτοιμος να επιβάλει στρατιωτικό νόμο ο Π. Ποροσένκο, εάν αποτύχει η σύνοδος κορυφής του Μινσκ

    Ο Oυκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο δήλωσε σήμερα έτοιμος να "επιβάλει το στρατιωτικό νόμο σε όλο το ουκρανικό έδαφος" σε περίπτωση που αποτύχει η ειρηνευτική διάσκεψη του Μινσκ, στην οποία η Ουκρανία και οι Ευρωπαίοι θα μιλήσουν "με μία φωνή".

    "Όλα θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα της συνόδου κορυφής: είτε θα καταφέρουμε να σταματήσουμε τον επιτιθέμενο δια της διπλωματικής οδού, είτε θα υπάρξει ένα εντελώς διαφορετικό καθεστώς. Εγώ ο ίδιος, η κυβέρνηση και το κοινοβούλιο είμαστε έτοιμοι να επιβάλουμε τον στρατιωτικό νόμο σε όλο το ουκρανικό έδαφος (...) σε περίπτωση κλιμάκωσης της σύγκρουσης", δήλωσε στη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου λίγες ώρες πριν συναντηθεί στο Μινσκ με τους ηγέτες της Ρωσίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας.

    "Είμαστε υπέρ της ειρήνης, αλλά αν χρειάζεται, θα σπάσουμε τα μούτρα του εχθρού. Αν πρέπει να υπερασπίσουμε τη γη μας, θα το κάνουμε. Δυστυχώς οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι και για τις δύο αυτές επιλογές".

    Ο Ποροσένκο δήλωσε εξάλλου πως το Κίεβο, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ θα μιλήσουν "με μια φωνή" στο Μινσκ για να ζητήσουν μια άνευ όρων κατάπαυση του πυρός.

    [08] Δωρεάν αφίσες και καταλόγους του διαθέτει το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

    Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης αν και βρίσκεται σε αναμονή της μετεγκατάστασής του στο νέο του κτίριο της Συγγρού -οι παλιοί του χώροι παραδόθηκαν ήδη στο Ωδείο Αθηνών- συνεχίζει τις εκπαιδευτικές του δράσεις και τις κοινωνικές του δραστηριότητες, με συνεργασίες με φορείς και οργανισμούς.

    Όπως η δωρεάν διάθεση αφισών -με έργα Τσόκλη, Κουνέλλη, Δανάης Στράτου, Μόνα Χατούμ και άλλων καλλιτεχνών- καταλόγων και εκπαιδευτικών εντύπων, σε σχολεία, κοινωφελείς οργανισμούς, κοινωνικούς και πολιτιστικούς φορείς, νοσοκομεία και ιδρύματα. Έως και αύριο Πέμπτη, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν από τις 11 το πρωί έως τις 5 μμ το υλικό στον πρώην εκθεσιακό χώρο του Μουσείου, στο Ωδείο Αθηνών.

    Σε εξέλιξη βρίσκεται επίσης, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Φτιάχνω το δικό μου σπιτικό» το οποίο σχεδιάστηκε και οργανώθηκε από το Μουσείο σε συνεργασία με το «ΚΕΘΕΑ εν δράσει» για τα μέλη της θεραπευτικής κοινότητας στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 11 February 2015 - 13:30:24 UTC