Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΗΠΑ: Η ελληνική κυβέρνηση να συνεργαστεί με τους Ευρωπαίους εταίρους της και το ΔΝΤ
  • [02] Έντονη ανησυχία στον Έβρο - Φόβοι για νέα πλημμυρικά φαινόμενα
  • [03] Νέος Ειδικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ ο Παναγιώτης Δάνης
  • [04] Γ. Ντάισελμπλουμ: Δεν δίνουμε δάνεια - γέφυρες

  • [01] ΗΠΑ: Η ελληνική κυβέρνηση να συνεργαστεί με τους Ευρωπαίους εταίρους της και το ΔΝΤ

    Στη σημασία της συνεργασίας της Ελλάδας με τους Ευρωπαίους εταίρους της και με το ΔΝΤ αναφέρθηκε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ Ντέηβιντ Πηρς με αφορμή τις συναντήσεις του με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα και υπουργούς της ελληνικής κυβέρνησης. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι είναι πολύ σημαντικό η Ελληνική Κυβέρνηση να συνεργασθεί με τους Ευρωπαίους εταίρους της καθώς και με το ΔΝΤ» τόνισε ο Πρέσβης κ. Πηρς, σύμφωνα με ανακοίνωση της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα.

    Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο κ. Πηρς επανέλαβε ότι είναι επιθυμία των Ηνωμένων Πολιτειών να δουν την Ελλάδα να αναδύεται από την παρατεταμένη οικονομική κρίση και να συνεχίσει να διαδραματίζει σταθεροποιητικό ρόλο στην περιοχή.

    Κατά τις συναντήσεις του, ο Πηρς «συζήτησε σημαντικά διμερή και περιφερειακά ζητήματα με τους Έλληνες αξιωματούχους. Αναγνώρισε τις σημαντικές θυσίες που έχουν γίνει από τον Ελληνικό λαό, τονίζοντας ταυτόχρονα τη θέση των Ηνωμένων Πολιτειών ότι η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει τις διοικητικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να ασκεί συνετή δημοσιονομική πολιτική. Κατά την άποψη των Ηνωμένων Πολιτειών, η Ελλάδα πρέπει να πραγματοποιεί μεταρρυθμίσεις που την καθιστούν πιο ελκυστική σε ξένες επενδύσεις, ώστε η χώρα να μπορεί να τηρήσει τις διεθνείς υποχρεώσεις της και να επανέλθει στην ευημερία».

    [02] Έντονη ανησυχία στον Έβρο - Φόβοι για νέα πλημμυρικά φαινόμενα

    Έντονη ανησυχία συνεχίζει να επικρατεί στον Έβρο από τη συνεχιζόμενη αύξηση στη στάθμη των νερών του ποταμού. Το ενδιαφέρον όλων των τοπικών αρχών και των κατοίκων επικεντρώνεται αυτή την ώρα στον οικισμό Πόρος, ο οποίος εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους.

    Ο μεγάλος υδάτινος όγκος, που κατευθύνεται στο νότιο τμήμα του ποταμού σε συνδυασμό με τις βροχοπτώσεις που ξεκίνησαν από το μεσημέρι, προβληματίζουν τις αρχές που εκπονούν σχέδιο κατασκευής αναχώματος σε καίριο σημείο του οικισμού, ώστε να εμποδίσουν την εισροή νερών και να αποτρέψουν μικρό ή μεγάλο πλημμυρικό επεισόδιο.

    Την ίδια ώρα, αισιόδοξα είναι τα μηνύματα από τον οικισμό Λαγυνά, ο οποίος εκκενώθηκε το πρωί, όπου πλημμύρισαν μερικές δεκάδες σπίτια και χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων. Τα νερά στον οικισμό σταδιακά υποχωρούν και πιθανόν αύριο το πρωί οι κάτοικοι να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

    [03] Νέος Ειδικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ ο Παναγιώτης Δάνης

    Ο Παναγιώτης Δάνης είναι ο νέος Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, μετά την παραίτηση του Στέλιου Στασινόπουλου.

    Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι "έγινε αποδεκτή η παραίτηση του κ. Στέλιου Στασινόπουλου Ειδικού Γραμματέα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ). Νέος Ειδικός Γραμματέας αναλαμβάνει ο κ. Παναγιώτης Δάνης. Ο κ. Δάνης υπήρξε μεταξύ άλλων προϊστάμενος: της ΥΠΕΔΑ Αθηνών, της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών, της Διεύθυνσης Φορολογίας Κεφαλαίου του Υπουργείου Οικονομικών, και της Π.Δ. ΣΔΟΕ Αττικής".

    [04] Γ. Ντάισελμπλουμ: Δεν δίνουμε δάνεια - γέφυρες

    Οι χώρες της ευρωζώνης δεν θα εγκρίνουν το αίτημα της Ελλάδας για μία συμφωνία βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης κατά τη διάρκεια επαναδιαπραγμάτευσης του προγράμματος στήριξής της, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

    «Δεν κάνουμε δάνεια - γέφυρες»δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ σε δημοσιογράφους στη Χάγη, όταν ρωτήθηκε για τα αιτήματα της Ελλάδας. Αναφερόμενος στο έκτακτο συμβούλιο Eurogroup που θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη (11 Φεβρουαρίου), ο επικεφαλής του δήλωσε: «Θα είναι ένα πρώτο βήμα για το πώς θέλουμε να προχωρήσουμε μαζί τις επόμενες εβδομάδες, μήνες. Υποθέτω ότι πρέπει να γεφυρωθούν πολλές διαφορές».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 6 February 2015 - 17:30:24 UTC