Check our bulletin board of Hellenic Cultural News Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση του ΥΕΘΑ Π. Καμμένου με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ελλάδα
  • [02] Με επίσκεψη στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ, ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στην Κύπρο ο Αλ. Τσίπρας
  • [03] Οικονομική βοήθεια ύψους 8,7 εκατ. ευρώ, από την ΕΕ προς απολυμένους Έλληνες δημοσιογράφους
  • [04] Συνάντηση Ι. Δραγασάκη με τον πρόεδρο του ΤΧΣ
  • [05] Ο Γ. Βαρουφάκης αύριο με Μ. Ντράγκι και μεθαύριο με Β. Σόιμπλε
  • [06] Ράλι ανόδου στο ΧΑ - Υποχωρούν οι αποδόσεις των ομολόγων
  • [07] Κανονικά ο διαγωνισμός για τις έρευνες υδρογονανθράκων στη δυτική Ελλάδα
  • [08] Ο Μ. Αμπάς διέταξε την διεξαγωγή έρευνας σχετικά με την δημοσίευση ενός σκίτσου του Μωάμεθ
  • [09] Τουλάχιστον ένας νέκρος από την έκρηξη βόμβας στην Αλεξάνδρεια
  • [10] Άμεση και χωρίς χρονοτριβή η αναστήλωση του γεφυριού της Πλάκας

  • [01] Συνάντηση του ΥΕΘΑ Π. Καμμένου με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ελλάδα

    Θέματα που αφορούν στις διμερείς σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ στον αμυντικό και στρατιωτικό τομέα συζήτησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος με τον πρεσβευτή των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, Ντέιβιντ Πιρς. Όπως είπε ο κ. Καμμένος, επιβεβαίωσε με τον πρεσβευτή των Ηνωμένων Πολιτειών τη συνέχιση της συνεργασίας των δύο χωρών στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας σε σχέση με την πολεμική βιομηχανία και την ανταλλαγή προγραμμάτων εκπαίδευσης των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών.

    [02] Με επίσκεψη στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ, ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στην Κύπρο ο Αλ. Τσίπρας

    Το στρατόπεδο της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ) ήταν ο τελευταίος σταθμός της μονοήμερης επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στη Λευκωσία.

    Μιλώντας στους αξιωματικούς και οπλίτες της Δύναμης, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η ΕΛΔΥΚ «είναι ταγμένη να υπερασπίζεται στην Κύπρο, τις αξίες της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας και της δικαιοσύνης στη βάση του διεθνούς δικαίου». Επίσης, ανέφερε ότι είναι σημαντικό να υπηρετούν σε μια χώρα όπως η Κύπρος, της οποίας όλοι γνωρίζουν τη σημασία και εξέφρασε ικανοποίηση για το αξιόμαχο της Δύναμης.

    Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απότισε φόρο τιμής στους Ελλαδίτες και Κύπριους πεσόντες στο στρατιωτικό κοιμητήριο «Τύμβος» Μακεδονίτισσας, όπου κατέθεσε στεφάνι.

    Εκεί συνομίλησε με συγγενείς αγνοουμένων, τους οποίους διαβεβαίωσε πως η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί και σε διεθνή φόρουμ και σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το θέμα της διακρίβωσης της τύχης των προσφιλών τους προσώπων.

    Ο πρωθυπουργός αποχαιρέτησε τους συγγενείς των αγνοουμένων λέγοντας τους: «Έχετε την αγάπη και τη συμπαράστασή μας».

    [03] Οικονομική βοήθεια ύψους 8,7 εκατ. ευρώ, από την ΕΕ προς απολυμένους Έλληνες δημοσιογράφους

    Βοήθεια, ύψους 8,7 εκατομμυρίων ευρώ, μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (ΕΤΠ) προς τους εργαζομένους σε μέσα μαζικής επικοινωνίας (ΜΜΕ) στην Ελλάδα, πρότεινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Συγκεκριμένα, η Επιτροπή, τονίζει ότι μέσω του ΕΤΠ θα βοηθηθούν 1.633 εργαζόμενοι που απολύθηκαν στον τομέα των μέσων μαζικής επικοινωνίας (εκδόσεις, παραγωγή προγραμμάτων και ραδιοτηλεοπτικές μεταδόσεις) στην Αττική (Ελλάδα).

    Η πρόταση της Επιτροπής αναμένεται να εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και από το Συμβούλιο των Υπουργών της ΕΕ.

    [04] Συνάντηση Ι. Δραγασάκη με τον πρόεδρο του ΤΧΣ

    Συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και του προέδρου του ΤΧΣ Χρήστου Σκλαβούνη, πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της αντιπροεδρίας. Ακολούθως πραγματοποιήθηκε συνάντηση των κ.κ. Δημήτρη Λιάκου και Κερασίνας Ραυτοπούλου, στελεχών του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης και της διευθύνουσας συμβούλου του ΤΧΣ Αναστασίας Σακελλαρίου, στα γραφεία του ΤΧΣ. Οι συζητήσεις είχαν θεσμικό χαρακτήρα και επικεντρώθηκαν σε ενημερωτικά θέματα που αφορούν στο ΤΧΣ, καθώς και σε θέματα προσέλκυσης ξένων επενδυτών, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ταμείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός των επόμενων ημερών θα ακολουθήσουν συναντήσεις της κυβέρνησης και με τις διοικήσεις της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank, στο πλαίσιο των συναντήσεων για τη συζήτηση που σχετίζεται με τον ρόλο των τραπεζών στην αναπτυξιακή διαδικασία της χώρας. Συναντήσεις έχουν, ήδη, πραγματοποιηθεί με την Eurobank και την Τράπεζα Πειραιώς.

    [05] Ο Γ. Βαρουφάκης αύριο με Μ. Ντράγκι και μεθαύριο με Β. Σόιμπλε

    Σε συνομιλία του με Ιταλούς δημοσιογράφους, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης τόνισε ότι αύριο θα συναντηθεί με τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και μεθαύριο με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

    Ο κ. Βαρουφάκης πρόσθεσε ότι βρίσκεται στη Ρώμη για να συζητήσει τον οδικό χάρτη, ο οποίος θα οδηγήσει σε οριστική λύση της ελληνικής κρίσης και πως οι αντιδράσεις των συνομιλητών του στο Λονδίνο αλλά και στο Παρίσι ήταν άκρως θετικές και ενθαρρυντικές.

    Ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε επίσης ότι η νέα κυβέρνηση πρόκειται να κρατήσει τα δημοσιονομικά σε τάξη, ότι το πρόγραμμά της δεν θα είναι απλή φωτοτυπία των προεκλογικών δεσμεύσεων, ενώ σε ό,τι αφορά τις άμεσες στρατηγικές κινήσεις σε σχέση με τη δημόσια οικονομία υπογράμμισε: «Δεν θέλουμε τη δόση των 7,2 δισ. ευρώ αλλά θα ζητήσουμε να μας δοθούν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τα κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα ύψους 1,9 δισ. ευρώ».

    [06] Ράλι ανόδου στο ΧΑ - Υποχωρούν οι αποδόσεις των ομολόγων

    Ράλι ανόδου καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στη χρηματιστηριακή αγορά, εν μέσω σημαντικής βελτίωσης του κλίματος και στην αγορά των ομολόγων, στον απόηχο των προτάσεων του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Βαρουφάκη για τη διαχείριση του ελληνικού χρέους.

    Η αγορά έχει διασπάσει ανοδικά τα επίπεδα των 800 μονάδων με βασικό μοχλό την μεγάλη άνοδο των τραπεζικών μετοχών.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 14:35, διαμορφώνεται στις 824,89 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 9,20%.

    Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 123,80 εκατ. ευρώ.

    Yποχωρούν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά.

    Πριν από λίγο η απόδοση του 3ετους ομολόγου κυμαίνονταν στο 17,4%, του 5ετους στο 13,7% και του 10ετους στο 9,9%.

    [07] Κανονικά ο διαγωνισμός για τις έρευνες υδρογονανθράκων στη δυτική Ελλάδα

    Κανονικά θα προχωρήσει ο διαγωνισμός για την παραχώρηση τριών περιοχών της δυτικής Ελλάδας για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων ('Αρτα, Αιτωλοακαρνανία και Βορειοδυτική Πελοπόννησος).

    Ωστόσο, είναι πιθανό να επανεξεταστούν οι όροι του διαγωνισμού για την παραχώρηση 20 θαλάσσιων περιοχών στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης.

    Οι πληροφορίες αυτές προκύπτουν από συνάντηση που είχε σήμερα ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης, με τη διοίκηση της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρίας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ).

    Οι προσφορές για τις τρεις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας κατατίθενται την ερχόμενη Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου ενώ για τις 20 θαλάσσιες περιοχές η αντίστοιχη προθεσμία, που είναι πιθανό να παραταθεί, εκπνέει στις 14 Μαίου.

    [08] Ο Μ. Αμπάς διέταξε την διεξαγωγή έρευνας σχετικά με την δημοσίευση ενός σκίτσου του Μωάμεθ

    Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς διέταξε την διεξαγωγή έρευνας σχετικά με την δημοσίευση ενός σκίτσου που φέρεται να απεικονίζει τον προφήτη Μωάμεθ σε επίσημη εφημερίδα της Παλαιστινιακής Αρχής.

    Ένα σκίτσο το οποίο δημοσιεύτηκε την Κυριακή στην εφημερίδα al-Hayat al-Jadidah, που εδρεύει στην Δυτική Όχθη, απεικονίζει έναν άνδρα με κελεμπία καθισμένο πάνω στη Γη να προσεγγίζει μία σακούλα σε σχήμα καρδιάς που έχει μέσα σπόρους αγάπης για να τους σκορπίσει στον κόσμο. Η λεζάντα γράφει: "Ο Προφήτης μας Μωάμεθ".

    Ο σκιτσογράφος Μοχάμεντ Σαμπάνεχ, ο οποίος είναι μουσουλμάνος, δήλωσε ότι δεν είχε κακή πρόθεση. Ο εικονιζόμενος--όπως έγραψε ο δημιουργός του σκίτσου στη σελίδα του στο Facebook--δεν είναι ο Μωάμεθ αλλά "ένα σύμβολο της ανθρωπότητας που έχει φωτιστεί από τη συνεισφορά του Προφήτη Μωάμεθ".

    [09] Τουλάχιστον ένας νέκρος από την έκρηξη βόμβας στην Αλεξάνδρεια

    Ένας πολίτης έχασε τη ζωή του όταν εξερράγη μια βόμβα που ήταν κρυμμένη κοντά σε στρατόπεδο της αιγυπτιακής αστυνομίας στην Αλεξάνδρεια, στη βόρεια Αίγυπτο, μερικές ημέρες μετά τις πιο πολύνεκρες επιθέσεις των τελευταίων ετών τις οποίες διέπραξαν τζιχαντιστές εναντίον των δυνάμεων επιβολής του νόμου, ανακοίνωσε η αστυνομία.

    Ένας άλλος άνδρας και ο 12χρονος γιος του τραυματίστηκαν στην επίθεση αυτή που σημειώθηκε στη δυτική έξοδο της πόλης, που βρέχεται από τη Μεσόγειο και όπου βρίσκεται ένα ιδιαίτερα σημαντικό λιμάνι, όπως διευκρίνισε σε δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο υπό τον όρο να μην κατονομαστεί ένας αξιωματικός της αστυνομίας.

    [10] Άμεση και χωρίς χρονοτριβή η αναστήλωση του γεφυριού της Πλάκας

    Η αναλυτική ενημέρωση για το μέγεθος των ζημιών που έχει υποστεί το ιστορικό μνημείο του γεφυριού της Πλάκας και ο συντονισμός των έργων αποκατάστασης και αναστήλωσής του, ήταν το αντικείμενο της σημερινής συνάντησης του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού, Νίκου Ξυδάκη, με τον δήμαρχο Βορείων Τζουμέρκων, Γιάννη Σεντελέ, τον αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου, Περικλή Βασιλάκη, τον προεδρεύοντα της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Σωτήρη Κολιούση, τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων Τζουμερκιωτών, Χρήστο Λαναρά και αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το υπουργείο Πολιτισμού αναλαμβάνει, με την αρωγή των τοπικών φορέων και του δημάρχου Βορείων Τζουμέρκων, που θα έχει την ευθύνη συντονισμού σε τοπικό επίπεδο, να φέρει άμεσα και χωρίς χρονοτριβή εις πέρας το έργο αναστήλωσης του μνημείου.

    Παράλληλα, αύριο Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου, κλιμάκιο ειδικών από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το υπουργείο Πολιτισμού θα επισκεφθεί την περιοχή για επιτόπια καταγραφή και αυτοψία. Σημειώνεται, ότι από την πρώτη στιγμή η αντίδραση του υπουργείου Πολιτισμού ήταν άμεση καθώς κλιμάκιο τεχνικών της οικείας εφορίας αρχαιοτήτων βρέθηκε στο σημείο.

    «Το γεφύρι της Πλάκας είναι ένα εμβληματικό μνημείο μεγάλου αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος, χαρακτηριστικό δείγμα του ηπειρωτικού και νεοελληνικού πολιτισμού» τόνισε ο κ. Ξυδάκης, σε δήλωσή του, μετά το πέρας της συνάντησης. Επισήμανε, δε, ότι «καταβάλλεται κάθε προσπάθεια, ώστε το μνημείο να αποκατασταθεί πλήρως στην προτέρα μορφή».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 3 February 2015 - 13:30:23 UTC