Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Καθήκον μας η προστασία των πολιτών
  • [02] Στην Κύπρο μεταβαίνει αύριο ο πρωθυπουργός
  • [03] Συστάσεις προς τους πολίτες της Αττικής λόγω έντονης μεταφοράς σκόνης από τη Σαχάρα
  • [04] Μ. Σαπέν: Ναι, να συζητήσουμε για το ελληνικό χρέος, όχι να το διαγράψουμε
  • [05] Yπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη το 62% των Γερμανών

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Καθήκον μας η προστασία των πολιτών

    «Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται στο πλευρό των συμπολιτών μας που δοκιμάζονται από τη μεγάλη κακοκαιρία» δήλωσε ο πρωθυπουργός, μετά την ολοκλήρωσης της ευρείας σύσκεψης για τις πλημμύρες που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Χαλάνδρι. «Πρώτο καθήκον σήμερα είναι να προστατεύσουμε τους πολίτες και αύριο καθήκον μας θα είναι να αποκαταστήσουμε της ζημιές» υπογράμμισε ο κ.Τσίπρας.

    Τόνισε ότι οι ανθρώπινες ζωές είναι η πρώτη προτεραιότητα, σημειώνοντας ότι κανείς δεν κινδύνευσε και εύχεται να μην κινδυνεύσει κανείς. Χαρακτήρισε, ωστόσο, θλιβερό γεγονός την κατάρρευση του Γεφυριού της Πλάκας, το οποίο, όπως είπε, θα ανακατασκευαστεί καθώς έχει πέσει μόνο το τόξο και έχουν μείνει οι βάσεις. Για τον λόγο αυτό μεταβαίνουν στην περιοχή κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών από τη Θεσσαλονίκη και Πολιτισμού από την Αθήνα, ενώ ο κ. Τσίπρας είχε επικοινωνία και με το ΕΜΠ, το οποίο προσφέρθηκε να κάνει δωρεάν τη μελέτη ανακατασκευής του ιστορικού γεφυριού.

    Ο πρωθυπουργός μίλησε για πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα, ιδίως στη δυτική Ελλάδα, αλλά, όπως είπε, λειτούργησε ο κρατικός μηχανισμός και η Πολιτική Προστασία. Καταλήγοντας, ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή γίνεται προσπάθεια να αντιμετωπιστεί πιθανό πρόβλημα από την υπερχείλιση του φράγματος στο Πουρνάρι Άρτας.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ενημέρωσε ότι τα κλιμάκια των υπουργείων Υποδομών και Πολιτισμού, καθώς και κλιμάκιο τεχνικών, θα μεταβούν σήμερα στην Ήπειρο με επικεφαλής τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών Χρ. Σπίρτζη. Επίσης, θα μεταβεί στην Άρτα και κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας, μαζί με τον γγ Σεραφείμ Τσόκα και τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλη Παπαγεωργίου. Ο κ. Σακελλαρίδης, ανέφερε επίσης ότι έχουν κηρυχθεί σε κατάστασης έκτακτης ανάγκης η Ήπειρος και η Ευρυτανία. Τέλος, ανέφερε ότι προβλήματα υπάρχουν και στον Έβρο αλλά παρακολουθούνται από τον κρατικό μηχανισμό, ενώ έχει υπάρξει επικοινωνία και με τις γειτονικές χώρες.

    Στη σύσκεψη συμμετείχαν, οι υπουργοί Εσωτερικών και Δημόσιας Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης, Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης και οι αναπληρωτές υπουργοί Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

    [02] Στην Κύπρο μεταβαίνει αύριο ο πρωθυπουργός

    Το πρώτο ταξίδι του εκτός Ελλάδος, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, πραγματοποιεί αύριο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα φθάσει γύρω στις οκτώ το πρωί στην Κύπρο. Στο αεροδρόμιο της Λάρνακας θα τον καλωσορίσει ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης. Από το αεροδρόμιο, ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στη Λευκωσία, όπου θα τον υποδεχθεί ο Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης στο προεδρικό μέγαρο, όπου θα έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση και θα ακολουθήσουν συνομιλίες μεταξύ αντιπροσωπειών των δύο χωρών. Στη συνέχεια, οι δύο ηγέτες θα προβούν σε δηλώσεις. Στο επίκεντρο των συνομιλιών αναμένεται να βρεθεί το Κυπριακό, η κατάσταση της οικονομίας στις δύο χώρες και αλλά και θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

    Αργότερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα καταθέσει στεφάνι στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας και στα Φυλακισμένα Μνήματα.

    Ακολούθως θα μεταβεί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή όπου θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο. Το απόγευμα, θα συναντηθεί με την Επιτροπή Συγγενών Αγνοουμένων και με Ελληνοκυπριακές και Τουρκοκυπριακές οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών. Επίσης, θα μεταβεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Γιαννάκη Ομήρου και χωριστές συναντήσεις με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Ακολούθως θα προσφωνήσει την Ολομέλεια της Βουλής.

    [03] Συστάσεις προς τους πολίτες της Αττικής λόγω έντονης μεταφοράς σκόνης από τη Σαχάρα

    Σε συστάσεις για την προστασία του πληθυσμού εξαιτίας των υψηλών επιπέδων αιωρούμενων σωματιδίων λόγω της έντονης μεταφοράς σκόνης από τη Σαχάρα, προέβη το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Όπως υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση, άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα ή καρδιοπαθείς, καθώς επίσης τα παιδιά και τα άτομα άνω των 65 ετών, θα πρέπει να αποφύγουν κάθε σωματική άσκηση και δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους. Επίσης, συνιστάται η αποφυγή παραμονής σε εξωτερικούς χώρους, ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία.

    Επιπλέον, άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές ανακουφιστικού φαρμάκου, ενώ επί επιμονής συμπτωμάτων συνιστάται επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό. Μάλιστα, σε κάθε πολίτη συνιστάται να αποφύγει κάθε σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους και να περιορίσει το χρόνο παραμονής σε εξωτερικούς χώρους, ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία.

    [04] Μ. Σαπέν: Ναι, να συζητήσουμε για το ελληνικό χρέος, όχι να το διαγράψουμε

    H Ελλάδα δεν έχει κανένα μέλλον εκτός της Ευρωζώνης, είναι, ωστόσο, θεμιτό για τη χώρα να θέλει να διαπραγματευτεί τους τρόπους προκειμένου να ελαφρύνει το χρέος της, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν, λίγες ώρες πριν από τη συνάντησή του στο Παρίσι με τον Έλληνα ομόλογό του Γιάνη Βαρουφάκη.

    «Εάν μία κυβέρνηση λέει "θέλουμε να παραμείνουμε στο ευρώ", αυτό είναι σωστό. Δεν υπάρχει μέλλον για την Ελλάδα εκτός της Ευρωζώνης» επισήμανε ο κ. Σαπέν σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο Canal +. O ίδιος, επιπλέον, ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα διαγραφής του ελληνικού χρέους. «Όχι, δεν θα το διαγράψουμε, μπορούμε να το συζητήσουμε, μπορούμε να επιμηκύνουμε (το χρόνο αποπληρωμής), μπορούμε να το ελαφρύνουμε, όχι όμως να το διαγράψουμε» τόνισε ο Γάλλος υπουργός.

    [05] Yπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη το 62% των Γερμανών

    H πλειονότητα των Γερμανών τάσσεται υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη παρά το γεγονός ότι η νέα κυβέρνηση απορρίπτει τα προγράμματα λιτότητας, κατέδειξε η δημοσκόπηση που διεξήχθη για την εφημερίδα Bild am Sonntag και δημοσιεύτηκε σήμερα. Το 62% των ερωτηθέντων επιθυμεί η Ελλάδα να παραμείνει μέλος της οικονομικής και νομισματικής ένωσης των 19 κρατών, όπως κατέδειξε η έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 504 ανθρώπων από την εταιρεία δημοσκοπήσεων Emnid.

    Μόλις το 26% τάσσεται υπέρ του ενδεχόμενου η Ελλάδα να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη. Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση το 68% των ερωτηθέντων αντιτίθεται στο ενδεχόμενο διαγραφής του χρέους της Αθήνας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 1 February 2015 - 13:30:21 UTC