Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Σακελλαρίδης: Είναι η ώρα η Νέα Δημοκρατία να διαλέξει πλευρά
  • [02] Διαδοχικές τηλεφωνικές επικοινωνίες του Αλέξη Τσίπρα με Ντράγκι, Ντάισεμπλουμ και Σουλτς
  • [03] Με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ θα συναντηθεί την Τετάρτη ο Αλέξης Τσίπρας
  • [04] Ολοκληρώθηκαν οι πορείες στο κέντρο της Αθήνας
  • [05] Προβλήματα στη Δυτική Ελλάδα από την κακοκαιρία
  • [06] Δύο νεκροί σε σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Σουφλί

  • [01] Γ. Σακελλαρίδης: Είναι η ώρα η Νέα Δημοκρατία να διαλέξει πλευρά

    «Οφείλουμε να καλωσορίσουμε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη νέα πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί μετά τις εκλογές»τονίζεται σε απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γαβριήλ Σακελλαρίδη, σε ανακοίνωση της ΝΔ, στην οποία ο εκπρόσωπός της Κώστας Καραγκούνης τόνιζε ότι «ο Πρωθυπουργός προκειμένου να καθησυχάσει τις Αγορές, τις οποίες όμως δεν αναγνωρίζει, βάζει στο συρτάρι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και ανακοινώνει νέο Μνημόνιο, που ο ίδιος το βαφτίζει Μεσοπρόθεσμο».

    Ο κ. Σακελλαρίδης σημειώνει ότι δεν μπορεί , η ΝΔ από τη μία να υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση «βάζει στο συρτάρι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» και από την άλλη να την κατηγορεί ότι θα εκτινάξει τα ελλείμματα επειδή θα το εφαρμόσει. Προσθέτει ότι αυτό που ενοχλεί τη Νέα Δημοκρατία είναι ότι ο κ. Τσίπρας δεν μιμείται τις πρακτικές του κ. Σαμαρά, άλλα να λέει προεκλογικά και άλλα να πράττει μετεκλογικά.

    Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο η νέα κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στο πρόγραμμά της για ανάσχεση της κοινωνικής κρίσης, επανεκκίνηση της οικονομίας και επαναδιαπραγμάτευση του χρέους. Αλλά, προσθέτει, και σε ένα ευρύ πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που θα αποδίδει διαφάνεια και κοινωνική δικαιοσύνη και δεν θα χτίζει νέα τζάκια, πολιτικές άγνωστες για την αξιωματική αντιπολίτευση.

    «Είναι η ώρα η Νέα Δημοκρατία να διαλέξει πλευρά», σημειώνει στην δήλωσή του ο κ. Σακελλαρίδης

    [02] Διαδοχικές τηλεφωνικές επικοινωνίες του Αλέξη Τσίπρα με Ντράγκι, Ντάισεμπλουμ και Σουλτς

    Αλλεπάλληλες ενέργειες για την εκτόνωση του κλίματος έντασης, που προκλήθηκε χθες Παρασκευή κατά την διάρκεια της επίσκεψης του επικεφαλής του Γιουρογκούπ Γερούν Ντάισεμπλουμ, καταβλήθηκε τόσο από ξένους αξιωματούχους όσο και από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

    Ο κ. Τσίπρας επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι με τον οποίο συζήτησε τις τελευταίες εξελίξεις και όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, κατά την συνομιλία επιβεβαιώθηκε η θέση και των δύο πλευρών για την εξεύρεση μιάς κοινά αποδεκτής λύσης.

    Λίγο αργότερα, χθες το βράδυ επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό, ο Γ. Ντάισεμπλουμ, ο οποίος είπε στον κ. Τσίπρα ότι έγινε μια παρεξήγηση, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης με τον Υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη και πρόσθεσε ότι δεν επιθυμεί να δημιουργηθεί η αίσθηση ότι δεν θα συνεχιστεί η διαπραγμάτευση.

    Τέλος, αργά το βράδυ και μετά το δείπνο που είχε στο Στρασβούργο με τον πρόεδρο Ολάντ και την Καγκελάριο Μέρκελ, ο Μάρτιν Σουλτς επικοινώνησε με τον Αλέξη Τσίπρα και τον ενημέρωσε σχετικά με την συζήτηση που είχαν για την Ελλάδα, με την σημείωση ότι δεν υπήρξε καμία αρνητική νύξη για τη χώρα μας.

    [03] Με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ θα συναντηθεί την Τετάρτη ο Αλέξης Τσίπρας

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, θα έχει την Τετάρτη, στις Βρυξέλλες, συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαικής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Έτσι, το πλήρες πρόγραμμα του πρωθυπουργού για την ερχόμενη εβδομάδα, διαμορφώνεται ως εξής:

    Τη Δευτέρα ο κ . Τσίπρας θα επισκεφθεί την Κύπρο, την Τρίτη την Ρώμη και την Τετάρτη θα μεταβεί διαδοχικά στις Βρυξέλλες και το Παρίσι για τις συναντήσεις του με τον κ. Γιούνκερ και τον κ. Ολάντ.

    [04] Ολοκληρώθηκαν οι πορείες στο κέντρο της Αθήνας

    Σε ήρεμο κλίμα και με διακριτική την παρουσία της αστυνομίας πραγματοποιήθηκαν τόσο η αντιφασιστική όσο και η συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στο κέντρο της Αθήνας. Η συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής που ολοκληρώθηκε, πρίν από λίγο, έγινε μπροστά από το μνημείο των Ιμίων , στην πλατεία Ρηγίλλης για να τιμηθεί η μνήμη των τριών στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού που έχασαν τη ζωή τους στα Ίμια. Στελέχη της Χρυσής Αυγής απηύθηναν χαιρετισμούς και κατέθεσαν στεφάνι .

    Μία ώρα νωρίτερα ολοκληρώθηκε και η αντιφασιστική πορεία που διοργανώθηκε ως «απάντηση» στο κάλεσμα της Χρυσής Αυγής.Η πορεία ξεκίνησε από την Ομόνοια και κατευθύνθηκε μέσω της οδού Σταδίου προς τη πλατεία Συντάγματος. Κοινό χαρακτηριστικό ήταν η διακριτική παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων . Κλούβες ήταν παραταγμένες στην αρχή της Βασιλίσσης Σοφίας ώστε να εμποδίσουν τους συγκεντρώμενους στις δύο διαδηλώσεις να συναντηθούν χωρίς να πλαισιώνονται από δυνάμεις των ΜΑΤ.

    Τέλος σ΄όλη την διάρκεια των συγκεντρωμένων οι σταθμοί του Μετρό λειτούργησαν κανονικά.

    [05] Προβλήματα στη Δυτική Ελλάδα από την κακοκαιρία

    Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει τη Δυτική Ελλάδα.

    Επεμβάσεις σε αρκετές περιοχές της Αχαΐας πραγματοποιούν συνεργεία της περιφέρειας και των δήμων, ώστε να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που δημιουργούνται από τη βροχόπτωση.

    Στον ποταμό Χάραδρο έγινε εκτροπή προκειμένου να μην κινδυνεύσουν σπίτια στην παραλιακή περιοχή του Καστελόκαμπου, κοντά στην Πάτρα.

    Στο χωριό Πλάκα, κοντά στα Καλάβρυτα, έγιναν κατολισθήσεις με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν σπίτια. Τα προβλήματα αντιμετωπίζονται καιδεν έχει χρειαστεί να γίνει εκκένωση σπιτιών. Κατολισθήσεις έγιναν και σε επαρχιακούς δρόμους.

    Προβλήματα καταγράφονται κοντά σε παραποτάμιες περιοχές της Αιγιάλειας και της δυτικής Αχαΐας, αλλά μηχανήματα της περιφέρειας και των δήμων εργάζονται προκειμένου να μην απειληθούν κατοικημένες περιοχές.

    ΣτηνΑρκαδία,πολλά στρέμματα με καλλιέργειες, στο οροπέδιο της Μαντινείας, έχουν πλημμυρίσει από την βροχόπτωση των τελευταίων δύο ημερών. Σοβαρότερα προβλήματα, με την στάθμη των υδάτων να έχει ανέβει αρκετά, έχουν προκληθεί στην περιφέρεια του χωριού Πέλαγος.

    Στην Αιτωλοακαρνανία, λόγω των βροχοπτώσεων, παρακολουθείται η στάθμη των νερών του Εύηνου ποταμού στην περιοχή του 'Ανω και Κάτω Κάμπου Στράνωμα του δήμου Ναυπακτίας, ώστε να μην υποχωρήσουν τα προστατευτικά αναχώματα.

    Στην Άρτα, κατά την συνεδρίαση του Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου αποφασίστηκε να κηρυχτούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι περιοχές των Δήμων Αρταίων και Νικολάου Σκουφά.

    Ειδικά για το υδροηλεκτρικό φράγμα στο Πουρνάρι στο οποίο η στάθμη ανέβαινε κατά 25 εκατοστά την ώρα, το πρωί ενώ το απόγευμα κατά12,αποφασίστηκε να εκτιμηθεί το πρωί, εάν θα αποφορτιστεί από τον όγκο των υδάτων προκειμένου να μην πλημμυρίσει παρακείμενη κατοικημένη περιοχή.

    Επίσης, κρίθηκε αναγκαίο να αρχίσει άμεσα η επισκευή των πυλώνων της γέφυρας στον Κομποτέικο ποταμό, προκειμένου να αποκατασταθεί η συγκοινωνία.

    Μεγάλες είναι οι ζημιές στον κάμπο της Περάνθης όπου οι παραγωγοί βλέπουν να χάνονται τόνοι πορτοκαλιών και μανταρινιών. Τεράστιες εκτάσεις έχουν πλημμυρίσει ενώ ζημιές έχουν υποστεί σπίτια, καταστήματα και κτηνοτροφικές μονάδες.

    Πολλοί οικισμοί είναι χωρίς νερό, καθώς τα δίκτυα έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές.

    Στο όριο της υπερχείλισης είναι και ο ποταμός Αχέροντας, ενώ σε ορισμένα σημεία στον κάμπο του Φαναρίου και κοντά στις εκβολές το νερό πέρασε στις καλλιέργειες. Συνεργεία των δήμων Πάργας και Παραμυθιάς επιχειρούν στην κοίτη, δημιουργώντας με ογκόλιθους αναχώματα.

    Διαβάστε επίσης: Συνεχίζονται τα προβλήματα στα δρομολόγια των πλοίων, εξαιτίας θυελλωδών ανέμων

    [06] Δύο νεκροί σε σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Σουφλί

    Τραγική εξέλιξη είχε η απόπειρα ενός 52χρονου άντρα να διασχίσει με επιβατικό αυτοκίνητο αφύλακτη σιδηροδρομική διάβαση στο Σουφλί 'Εβρου. Το αυτοκίνητο παρασύρθηκε από διερχόμενη επιβατική αμαξοστοιχία και σύρθηκε επί περίπου 450 μέτρα, με αποτέλεσμα ο ίδιος και ο 57χρονος συνεπιβάτης του να χάσουν τη ζωή τους.

    Οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας, που εκτελούσε το δρομολόγιο Δίκαια- Αλεξανδρούπολη, είναι όλοι καλά στην υγεία τους και έχουν μετεπιβιβαστεί σε λεωφορεία για να φτάσουν στον προορισμό τους.

    Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, την ώρα του δυστυχήματος, γύρω στη μιάμιση μετά το μεσημέρι, στην περιοχή επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες, με έντονη βροχόπτωση. Το αυτοκίνητο εξερχόταν από ανώνυμη επαρχιακή οδό και ο οδηγός προσπάθησε να διασχίσει τη σιδηροδρομική γραμμή προκειμένου να "βγει" στο παλιό οδικό δίκτυο. Το τρένο παρέσυρε το όχημα, που εγκλωβίστηκε στους μπροστινούς τροχούς της αμαξοστοιχίας, με αποτέλεσμα η ακινητοποίησή της να μην είναι δυνατή επί εκατοντάδες μέτρα και μέχρις ότου ο ένας τροχός βγήκε εκτός σιδηροτροχιάς. Λίγο πριν από τις 6 το απόγευμα βρισκόταν ακόμη σε εξέλιξη η επιχείρηση απεγκλωβισμού του δεύτερου επιβάτη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 31 January 2015 - 19:30:28 UTC