Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επαφές του Κ. Καραμανλή με στελέχη της ΝΔ
  • [02] Δέσμευση πατάτας σε λαϊκή αγορά του Πειραιά
  • [03] Τρεις χιλιάδες ζευγάρια χρησιμοποιημένα παπούτσια επιδιορθώθηκαν και δόθηκαν σε άστεγους
  • [04] Σε επιφυλακή οι Αρχές στον Έβρο, για το ενδεχόμενο πλημμυρών
  • [05] Συνεχίζονται οι δίκες για τα παράνομα επιδόματα τυφλότητας στη Ζάκυνθο
  • [06] Στο 25,8% η ανεργία στην Ελλάδα τον Οκτώβριο
  • [07] Ανοιχτό το ενδεχόμενο αντικατάστασης της τρόικας αφήνει ο Επίτροπος Π. Μοσκοβισί
  • [08] FT: Ο Σόιμπλε θέτει ως προϋπόθεση για την τεχνική παράταση του προγράμματος τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα
  • [09] Γ. Βαρουφάκης: Στόχος, να επανεξετάσουμε όλο το πρόγραμμα
  • [10] «Η Ιταλία είναι πρόθυμη να περιορίσει τη λιτότητα» γράφει η «Κοριέρε Ντέλα Σέρα», ενόψει της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στη Ρώμη
  • [11] Μήνυμα της Μόσχας προς την ΕΕ: Η πολιτική της σύγκρουσης δεν οδηγεί πουθενά
  • [12] Η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη, απαντά ο Μ. Βαλς στις ανησυχίες του Πεκίνου

  • [01] Επαφές του Κ. Καραμανλή με στελέχη της ΝΔ

    Μία ώρα και δέκα λεπτά διήρκεσε η συνάντηση που είχε η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

    «Βρισκόμαστε πολύ συχνά με τον τέως πρωθυπουργό» δήλωσε η κ. Μπακογιάννη και ανέφερε ότι συζήτησαν για μια πρόταση που τής έγινε από το τριμελές προεδρείο του ΟΑΣΕ για να συμμετάσχει σε ένα 15μελές συμβούλιο για την κρίση στην Ουκρανία. «Θα αποδεχτώ» συμπλήρωσε η κ. Μπακογιάννη, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε ότι δεν συζήτησε με τον κ. Καραμανλή εσωτερικά θέματα της ΝΔ. «Προέχει η χώρα, που βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση και πρέπει να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να στηρίξουμε την πατρίδα μας» σημείωσε.

    Σε ερώτηση για τα σενάρια που μιλούν για υποψηφιότητα του Κώστα Καραμανλή για την προεδρία της Δημοκρατίας, είπε, επίσης, ότι είναι θέμα που δεν συζήτησε με τον πρώην πρωθυπουργό.

    «Ξέρω την πάγια θέση του κ. Καραμανλή. Η πάγια θέση του πρώην πρωθυπουργού είναι γνωστή σε όλους, δεν χρειάζεται να σας τη πω» υπογράμμισε.

    Αμέσως μετά, στο γραφείο του Κώστα Καραμανλή, έφθασε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας, ο οποίος δήλωσε: «Είναι σημαντικό να δούμε τα αίτια και τους υπαίτιους της ήττας, για να δούμε πως θα διαφυλάξουμε την ενότητα της παράταξης. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να γίνει διάλογος και είναι λογικό να γίνει και με τον Κώστα Καραμανλή, που είναι ο εγγυητής της ενότητας της παράταξης». Σε ερώτηση αν θέτει θέμα ηγεσίας, ο κ. Γκιουλέκας απάντησε: «Θα συνεδριάσουν τα όργανα. Θα κάνουμε τη συζήτηση. Τώρα χρειάζεται νηφαλιότητα και ψυχραιμία. Ο,τι άλλο πούμε τώρα, είναι περιττό».

    [02] Δέσμευση πατάτας σε λαϊκή αγορά του Πειραιά

    Στη δέσμευση πατάτας συνολικού βάρους 300 κιλών, προχώρησαν οι ελεγκτές τροφίμων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, σε αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποίησαν στην α' λαϊκή αγορά του Πειραιά.

    Συγκεκριμένα, κατά τον διενεργηθέντα έλεγχο, οι ελεγκτές γεωπόνοι εντόπισαν και δέσμευσαν 300 κιλά πατάτες προέλευσης Γαλλίας οι οποίες διατίθεντο προς πώληση ως ελληνικές.

    Στο πωλητή θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις για σκοπούμενη παραπλάνηση του καταναλωτή.

    [03] Τρεις χιλιάδες ζευγάρια χρησιμοποιημένα παπούτσια επιδιορθώθηκαν και δόθηκαν σε άστεγους

    Τρεις χιλιάδες ζευγάρια χρησιμοποιημένα παπούτσια επιδιορθώθηκαν , επενδύθηκαν με ισοθερμικούς πάτους, καθαρίστηκαν και δόθηκαν σε άστεγους και άπορους, κατά την τελευταία διετία, χάρη σε πρωτοβουλία μεγάλης αλυσίδας καταστημάτων επιδιόρθωσης υποδημάτων.

    «Τα τελευταία χρόνια, από τότε που άρχισε η οικονομική κρίση στην Ελλάδα, υπήρχαν άστεγοι και άποροι άνθρωποι που πήγαιναν στα τσαγκαράδικα και ρωτούσαν αν υπάρχει κανένα ξεχασμένο ζευγάρι παπούτσια που δεν το θέλει κανείς. Έτυχε να έρθουν και σε μένακαι στα άλλα μαγαζιά της αλυσίδας για να ζητήσουν ένα ζευγάρι παπούτσια. Επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι σκέφτηκα πώς θα μπορούσαμε να βρούμε παπούτσια γι αυτούς τους ανθρώπους. Έτσι, μέσω μιας αφίσας, που βάλαμε στα καταστήματάμας, απευθύναμεέκκληση στους πελάτες μας να μας φέρουν τα παπούτσια που δεν τα φορούσαν πια για να τα διορθώσουμε, να τα περιποιηθούμε και να τα δώσουμε σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη» αναφέρει στο ΑΠΕ - ΜΠΕο Στέργιος Τσακίρης, ιδιοκτήτης της αλυσίδας καταστημάτων επιδιόρθωσης υποδημάτων, η οποίαεδρεύει στη Θεσσαλονίκη.

    [04] Σε επιφυλακή οι Αρχές στον Έβρο, για το ενδεχόμενο πλημμυρών

    Σε επιφυλακή παραμένουν οι αρμόδιες Αρχές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΑΜΘ), για το ενδεχόμενο αύξησης της στάθμης του ποταμού Έβρου, εξαιτίας των βροχοπτώσεων που προβλέπεται να σημειωθούν, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

    Ήδη, οι παραποτάμιοι Δήμοι έχουν ειδοποιηθεί για να λάβουν τα αναγκαία μέτρα, ενώ οι Αρχές επικεντρώνουν την προσοχή τους στα νερά που θα εισέλθουν στον Έβρο από τον Άρδα, τον Τούντζα και τον Εργίνη, σε περίπτωση που σημειωθούν έντονες βροχοπτώσεις, οι οποίες θα αυξήσουν τον υδάτινο όγκο των προαναφερόμενων ποταμών.

    Η στάθμη του ποταμού Έβρου παραμένει σταθερή (από χθες στα 4,80 μέτρα στον σταθμό μέτρησης στο Πύθιο, με όριο επιφυλακής τα 4,70), είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς.

    [05] Συνεχίζονται οι δίκες για τα παράνομα επιδόματα τυφλότητας στη Ζάκυνθο

    Ύστερα από μια εβδομάδα διακοπής λόγω της αναστολής της λειτουργίας των δικαστηρίων εξαιτίας των εκλογών, συνεχίζονται σήμερα οι δίκες για την υπόθεση των παράνομων επιδομάτων τυφλότητας.

    Συνολικά έχουν λάβει κλήση από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου για να παραβρεθούν στα δικαστήρια 184 Ζακυνθινοί.

    Μεταξύ αυτών βρίσκονται και δύο ημεδαποί οι οποίοι θεωρούνται ηθικοί αυτουργοί του κυκλώματος και στους οποίους ο εισαγγελέας Ζακύνθου, σε πρώτο βαθμό, έχει απαγορεύσει την έξοδο από τη χώρα.

    Πριν δύο εβδομάδες, στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, έγινε η πρώτη πράξη των δικών. Το δικαστήριο, επέβαλε, σε 14 υποθέσεις ποινές φυλάκισης πέντε μηνών με αναστολή, ενώ υπήρξε και μια αθωωτική απόφαση.

    Η απάτη αποκαλύφθηκε το 2012, όταν το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ) προχώρησε σε επανελέγχους των δικαιούχων, αποκαλύπτοντας ότι το 82,35% όσων έπαιρναν επίδομα τυφλότητας δεν ήταν πραγματικά τυφλοί.

    [06] Στο 25,8% η ανεργία στην Ελλάδα τον Οκτώβριο

    Στο 25,8% διαμορφώθηκε η ανεργία στην Ελλάδα τον Οκτώβριο από 26% τον Σεπτέμβριο, παραμένοντας η υψηλότερη στην ΕΕ με δεύτερη την Ισπανία (23,7% με στοιχεία Δεκεμβρίου), σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

    Σε ετήσια βάση (Οκτώβριος 2013 σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2014) η ανεργία μειώθηκε από 27,8% σε 25,8% στην Ελλάδα.

    Ειδικότερα, στην Ελλάδα, ο αριθμός των ανέργων τον Οκτώβριο έφτασε τα 1,24 εκατομμύρια. Το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες διαμορφώθηκε στο 23,1%, στις γυναίκες στο 29,3% και στους νέους κάτω των 25 ετών στο 50,6%.

    [07] Ανοιχτό το ενδεχόμενο αντικατάστασης της τρόικας αφήνει ο Επίτροπος Π. Μοσκοβισί

    Ανοιχτό το ενδεχόμενο για αντικατάσταση της τρόικας «με μια δομή που θα διαθέτει μεγαλύτερη δημοκρατική νομιμοποίηση και λογοδοσία», αφήνει ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη.

    Συγκεκριμένα, ο Δ. Παπαδημούλης στην ερώτησή του έθετε το θέμα της λειτουργίας της τρόικας και των προτεραιοτήτων της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναφορικά με την αντικατάσταση του μοντέλου της τρόικας στις χώρες με Πρόγραμμα Μακροοικονομικής Προσαρμογής.

    Ο Γάλλος Επίτροπος, Π. Μοσκοβισί, στην απάντησή του, τονίζει ότι «η δημοκρατική λογοδοσία της στρατηγικής επίλυσης κρίσεων είναι πράγματι θεμελιώδους σημασίας» και επισημαίνει ότι «όλα τα μνημόνια συμφωνίας, στο πλαίσιο του προγράμματος μακροοικονομικής προσαρμογής, υπογράφηκαν από δημοκρατικά εκλεγμένες εθνικές κυβερνήσεις».

    Ο Π. Μοσκοβισί υπενθυμίζει ότι στις πολιτικές κατευθυντήριες γραμμές του, ο πρόεδρος Γιούνκερ δήλωσε ότι ο τρόπος με τον οποίο χορηγείται, υπό όρους, στήριξη σταθερότητας για τις χώρες της ζώνης του ευρώ που αντιμετωπίζουν δυσκολίες θα πρέπει να επανεξισορροπιστεί, εφόσον προκύψει στο μέλλον αυτή η ανάγκη. Αυτή η επανεξισορρόπηση θα περιλαμβάνει την εκπόνηση εκτιμήσεων του κοινωνικού αντικτύπου ως αναπόσπαστο μέρος κάθε μελλοντικής υπό όρους στήριξης προγράμματος σταθερότητας για τις χώρες της ζώνης του ευρώ.

    «Η Επιτροπή θα εξετάσει τον ρόλο της αποκαλούμενης τρόικας, μεταξύ άλλων και το ενδεχόμενο αντικατάστασής της, με την πάροδο του χρόνου, με μια δομή που θα διαθέτει μεγαλύτερη δημοκρατική νομιμοποίηση και λογοδοσία, θα βασίζεται στα ευρωπαϊκά όργανα και θα υπόκειται σε μεγαλύτερο κοινοβουλευτικό έλεγχο σε ευρωπαϊκό και σε εθνικό επίπεδο» τονίζει στην απάντησή του ο Π. Μοσκοβισί.

    [08] FT: Ο Σόιμπλε θέτει ως προϋπόθεση για την τεχνική παράταση του προγράμματος τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα

    Τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων με την τρόικα για την τελευταία αξιολόγηση του τρέχοντος ελληνικού προγράμματος, θέτει ως προϋπόθεση ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για να δεχθεί μία τεχνική παράταση του προγράμματος, το οποίο λήγει στο τέλος Φεβρουαρίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

    Το δημοσίευμα αναφέρει ότι στο περιθώριο της συνόδου του συμβουλίου Eurogroup την περασμένη Δευτέρα, οι εκπρόσωποι της τρόικας συναντήθηκαν με τους υπουργούς Οικονομικών Γαλλίας και Γερμανίας, σε μία προσπάθεια να βρεθεί κοινή γραμμή στις συζητήσεις με την Ελλάδα. Σύμφωνα με πηγές που είχαν πληροφόρηση για αυτή τη συνάντηση, οι περισσότεροι ήταν ανοικτοί στο να δειχθεί κάποια επιείκεια στην Ελλάδα - ενδεχομένως με την παράταση της αποπληρωμής των χρεών, με τη μείωση των στόχων για το πλεόνασμα του προϋπολογισμού και επιτρέποντας αύξηση των κοινωνικών δαπανών -, εφόσον η Ελλάδα τηρήσει τις περισσότερες δεσμεύσεις του προγράμματος για τις μεταρρυθμίσεις, αναφέρει το δημοσίευμα.

    Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε όμως, αντιστάθηκε στις πιέσεις για μία γρήγορη τεχνική παράταση του προγράμματος, θέτοντας ως προϋπόθεση να δεσμευθεί η ελληνική κυβέρνηση ότι θα κάνει διαπραγματεύσεις για την τελική αξιολόγηση του προγράμματος, η οποία εκκρεμεί από το Σεπτέμβριο. «Χρειάζεσαι μία δομή για να διαπραγματευτείς» δήλωσε ένας άλλος αξιωματούχος που γνωρίζει τον τρόπο σκέψης του κ. Σόιμπλε, προσθέτοντας: «Έως τώρα, δεν ήταν ξεκάθαροι ως προς αυτό».

    [09] Γ. Βαρουφάκης: Στόχος, να επανεξετάσουμε όλο το πρόγραμμα

    Η ελληνική κυβέρνηση θα προτείνει τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων στο 1% έως 1,5% του ΑΕΠ (Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος) και τρόπους για τη μείωση του βάρους του χρέους, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξη που έδωσε στην αμερικανική εφημερίδα New York Times. Το έργο μας, δήλωσε ο υπουργός, δεν είναι να πάρουμε την εναπομένουσα δόση των 7 δισ. ευρώ από το τρέχον πρόγραμμα, καθώς αυτό απλώς «θα μετέθετε το πρόβλημα», αλλά να επανεξετάσουμε όλο το πρόγραμμα.

    «Αυτό που ζητάμε» είπε «είναι μία ευκαιρία να διαμορφώσουμε μία πρόταση που θα ελαχιστοποιεί το κόστος της δανειακής σύμβασης της Ελλάδας και θα δίνει στη χώρα τη δυνατότητα να αναπνεύσει ξανά μετά από την άσκηση πολιτικών που δημιούργησαν μαζική κοινωνική εξαχρείωση». Στην ερώτηση, πώς θα αποπληρώσει η Ελλάδα τις λήξεις χρέους έως τον Αύγουστο χωρίς τη δόση των 7 δισ. ευρώ, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε ότι η χώρα μπορεί να χρηματοδοτήσει τις υποχρεώσεις της με τη μείωση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα.

    Ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση θέλει να διαπραγματευθεί, αλλά όχι να συγκρουσθεί με τους πιστωτές της Ελλάδας, είτε είναι αυτοί στη Φρανκφούρτη, στις Βρυξέλλες ή στην Wall Street. Δεν θα είναι μία αναμέτρηση Άγριας Δύσης, είπε, όπως έχει περιγραφεί. «Δεν πρόκειται για ένα "ναι ή όχι", μία κατάσταση που πρέπει να δεχθείς κάτι ως έχει ή να το αφήσεις» είπε, προσθέτοντας ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και η λιτότητα αποτελεί «δημοσιονομικό μαρτύριο, καθώς βρισκόμαστε συνέχεια με το κεφάλι κάτω από το νερό». «Κατανοώ τον φόβο που υπάρχει στο μυαλό των εταίρων μας, ότι αν η Ελλάδα έχει μία ευκαιρία επανεκκίνησης, μπορεί να επιστρέψουμε στους παλιούς κακούς τρόπους μας και να καταλήξουμε εκεί που ήμασταν το 2009» δήλωσε ο υπουργός, προσθέτοντας: «Είναι σημαντικό να τους καθησυχάσουμε ότι δεν θα κάνουμε αυτό, επειδή δεν θέλουμε οι ίδιοι να το κάνουμε».

    Όσον αφορά στον τρόπο, με τον οποίο η Ελλάδα θα μπορούσε να αναπτυχθεί για να αποπληρώσει το χρέος της, ο υπουργός δήλωσε ότι το ζήτημα της ανάπτυξης πρέπει να αντιμετωπισθεί πρώτα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Ζητά ένα πρόγραμμα ανάκαμψης με βάση επενδύσεις, τύπου "New Deal", αλλά απορρίπτει το πρόγραμμα που παρουσίασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για επενδύσεις ύψους 300 δισ. ευρώ, χωρίς αύξηση του χρέους, αποκαλώντας το τέχνασμα δημοσίων σχέσεων, που θα αποτύχει.

    Ο υπουργός υποβάθμισε τις ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια των ελληνικών τραπεζών. «Περιμέναμε ότι θα υπήρχε αναστάτωση τις πρώτες ημέρες της κυβέρνησής μας» δήλωσε και πρόσθεσε: «Μόλις οι αγορές δουν ότι οι προτάσεις αυτής της κυβέρνησης είναι λογικές, σε κλίμα συνεργασίας και θεραπευτικές, αναμένουμε ότι οι τιμές των μετοχών θα ανακάμψουν». Τόνισε, επίσης, ότι η Ελλάδα δεν σταματά τις ιδιωτικοποιήσεις, παρά τις δηλώσεις που έγιναν την Τετάρτη από άλλον υπουργό που έδειχναν στην κατεύθυνση αυτή. «Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι αυτή η χώρα θα γίνει ελκυστικός προορισμός για ξένες άμεσες επενδύσεις, αλλά δεν μας ενδιαφέρουν να πουλήσουμε σε πολύ χαμηλές τιμές ή να πουλήσουμε "τα ασημικά της οικογένειας"», δήλωσε ο υπουργός.

    [10] «Η Ιταλία είναι πρόθυμη να περιορίσει τη λιτότητα» γράφει η «Κοριέρε Ντέλα Σέρα», ενόψει της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στη Ρώμη

    Στην επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στη Ρώμη την ερχόμενη Τρίτη, αναφέρεται με άρθρο γνώμης η εφημερίδα του Μιλάνου «Κοριέρε Ντέλα Σέρα».

    Στο άρθρο, με τίτλο «η Ιταλία είναι πρόθυμη να περιορίσει τη λιτότητα. Στο θέμα του χρέους», τονίζεται ότι «η ελληνική κυβέρνηση θα βρει, την ερχόμενα εβδομάδα στη Ρώμη, ευήκοα ώτα σε ότι αφορά το αίτημα ελάφρυνσης του προγράμματος εξυγίανσης και μεταρρυθμίσεων, το οποίο έχει επιβληθεί ως αντάλλαγμα για τις βοήθειες που έχουν χορηγηθεί στην Αθήνα».

    Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Μάριο Σενσίνι, «όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των χωρών της ΕΕ, με μόνη εξαίρεση ίσως, τη Γερμανία, ο Ματέο Ρέντσι, ο οποίος την Τρίτη θα υποδεχθεί τον Αλέξη Τσίπρα και ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιερ Κάρλο Πάντοαν, ο οποίος την ίδια ημέρα θα δει το Έλληνα ομόλογό του Γιάννη Βαρουφάκη, είναι πεπεισμένοι ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αντέξει πλέον, τις θυσίες που έχουν επιβληθεί, έναντι των 300 δισ. ευρώ που έλαβε από τη διεθνή κοινότητα».

    Η εφημερίδα προσθέτει ότι «υπάρχει κατά συνέπεια, πλήρης διάθεση να μετριαστεί η λιτότητα, η οποία έχει αποδυναμώσει την οικονομική ανάκαμψη και υπό το φως της ελληνικής ψήφου, δείχνει ότι είναι μη αποδοτική και πολιτικά».

    [11] Μήνυμα της Μόσχας προς την ΕΕ: Η πολιτική της σύγκρουσης δεν οδηγεί πουθενά

    Η Ρωσία καλεί την Ευρωπαϊκή Ενωση «να σκεφτεί καλά την πολιτική της σύγκρουσης που δεν οδηγεί πουθενά» την επομένη της απόφασης των Ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών για την παράταση των κυρώσεων κατά της Μόσχας εξαιτίας του ρόλου της στην ουκρανική κρίση.

    «Είναι καιρός να σκεφτεί επιτέλους η Ευρωπαϊκή Ενωση την πολιτική της σύγκρουσης υπό μορφήν κυρώσεων που δεν οδηγεί πουθενά και δεν έχει ως αποτέλεσμα παρά να πλήττει τους λαούς και τις οικονομίες των χωρών μας» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

    Επίσης, οΡώσος υπουργός Αμυνας Σεργκέι Σόιγκου δήλωσε ότι η Ρωσία δεν θα επιτρέψει σε άλλες χώρες να εξασφαλίσουν στρατιωτική υπεροχή και δεσμεύθηκε ότι θα τηρήσει το σχέδιο εκσυγχρονισμού των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

    [12] Η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη, απαντά ο Μ. Βαλς στις ανησυχίες του Πεκίνου

    Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς απάντησε σήμερα στις κινεζικές ανησυχίες για την κατάσταση στην Ελλάδα και στην ευρωζώνη, θέμα για το οποίο ερωτήθηκε ευθέως από τον Kινέζο ομόλογό του χθες. Ως προς μία ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, «δεν υπάρχει ανησυχία», απάντησε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας σε Kiνέζα δημοσιογράφο έπειτα από την ομιλία του στο Πεκίνο για τις σινογαλλικές σχέσεις. «Η Ελλάδα θα παραμείνει, πρέπει να παραμείνει, ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας το είπε, δεν μπορεί να γίνει αλλιώς» απάντησε ο Μανουέλ Βαλς.

    «Πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα να βγει από την κρίση που περνά. Αλλά ταυτόχρονα η Ελλάδα, έτσι λειτουργεί η Ευρωπαϊκή Ενωση, πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της» συνέχισε. Χθες, κατά τη διάρκεια των συνομιλιών του πρωθυπουργού της Γαλλίας με τον Kινέζο ομόλογό του, ο Λι Κετσιάνγκ ρώτησε ευθέως τον Μανουέλ Βαλς εάν η Ελλάδα θα βγει από την ευρωζώνη, σύμφωνα με το περιβάλλον του πρωθυπουργού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 30 January 2015 - 11:30:24 UTC