Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συγχαρητήρια στον Αλέξη Τσίπρα από τον Κινέζο πρωθυπουργό
  • [02] Στις 10.30 η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου
  • [03] Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση
  • [04] Μόσχα: Πολιτικά υποκινούμενη η απόφαση του S&P
  • [05] Προκρίθηκαν Απόλλωνας, ΟΦΗ και Ηρακλής

  • [01] Συγχαρητήρια στον Αλέξη Τσίπρα από τον Κινέζο πρωθυπουργό

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε σήμερα με τον Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα Ζοu Xiaoli o oποίος του επέδωσε συγχαρητήρια επιστολή του πρωθυπουργού της Κίνας Li Keqiang με την οποία τον συγχαίρει για την ανάληψη των καθηκόντων του, τονίζοντας τη σημασία που αποδίδει η Κίνα στις σχέσεις της με τη χώρα μας και την προοπτική ενίσχυσής τους.

    Στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τηλεφώνησαν σήμερα προκειμένου να τον συγχαρούν για την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και να του ευχηθούν καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα, ο πρωθυπουργός του Καζακστάν κ. Μassimov, ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας κ. Stubb, ο πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Χριστόφιας και ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος.

    [02] Στις 10.30 η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου

    Την Τετάρτηστις 10:30 θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή, το πρώτο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

    Θα ακολουθήσουν οι τελετές παράδοσης-παραλαβής στα υπουργεία.

    [03] Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση

    Ορκίστηκε στο Προεδρικό Μέγαρο η νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.

    Η ορκωμοσία άρχισε με μια ώρα καθυστέρηση λόγω της προετοιμασίας του πρωτοκόλλου της ορκωμοσίας και των σχετικών προεδρικών διαταγμάτων με τη συγχώνευση των υπουργείων το οποία, όπως έγινε γνωστό, έφτασαν λίγη ώρα πριν στις υπηρεσίες της Προεδρίας, αφού προηγουμένως τα είχε επεξεργαστεί το αρμόδιο τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας.

    Δεν ορκίστηκαν ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος και οι αναπληρωτές υπουργοί Μετανάστευσης, Τασία Χριστοδολοπούλου και Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης επειδή δεν ήταν έτοιμα τα σχετικά προεδρικά διατάγματα. Κατά πάσα πιθανότητα αυτό πρόκειται να γίνει αύριο Τετάρτη.

    Πρώτοι ορκίστηκαν με θρησκευτικό όρκο, ενώπιον του κ. Παπούλια και παρουσία του πρωθυπουργού, χοροστατούντος του επισκόπου Μεθώνης, Κλήμη, που εκπροσώπησε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, οι εκπρόσωποι των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση, Πάνος Καμμένος, Έλενα Κουντουρά, Μαρία Κόλια - Τσαρουχά, Τέρενς Κουίκ, Παναγιώτης Σγουρίδης καθώς και οι Παναγιώτης Κουρουπλής, Γιάννης Πανούσης, Δημήτρης Μάρδας, Παναγιώτης Νικολούδης.

    Αμέσως μετά ορκίστηκαν με πολιτικό όρκο που διάβασε ο κ. Παπούλιας και επαναλάμβαναν οι υπόλοιποι υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί.

    Η σχετική διαδικασία διήρκησε πέραν της μισής ώρας καθώς μετά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό υπέγραψαν τα σχετικά έγγραφα διορισμού τους διαδοχικά όλα τα μέλη της νέας κυβέρνησης.

    Στον πολιτικό τους όρκο τα μέλη της κυβέρνησης διαβεβαίωσαν στην τιμή και την συνείδησή τους ότι θα τηρούν το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους και πώς θα υπηρετούν το γενικό συμφέρον του ελληνικού λαού.

    Παρούσα στην τελετή ορκωμοσίας ήταν και η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία προτείνεται για την Προεδρία της Βουλής.

    [04] Μόσχα: Πολιτικά υποκινούμενη η απόφαση του S&P

    Η Μόσχα απέδωσε πολιτικά κίνητρα στην χθεσινή υποβάθμιση, από τον οίκο αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας Standard & Poor's, του κρατικού αξιόχρεου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην κατηγορία των «κερδοσκοπικών» τοποθετήσεων, ή των «σκουπιδιών» στην ορολογία των χρηματαγορών, κρίνοντας ότι οφείλεται μάλλον στη βούληση της Ουάσινγκτον να πλήξει περαιτέρω τη ρωσική οικονομία, εν μέσω της αναζωπύρωσης της σύγκρουσης στην Ουκρανία, παρά για μια τεχνική απόφαση του οίκου, η οποία αντανακλά τις αδυναμίες της ρωσικής οικονομίας.

    Η υποβάθμιση, η οποία ανακοινώθηκε χθες βράδυ από τον αμερικανικό οίκο, του ρωσικού κρατικού αξιόχρεου στην κατηγορία των «σκουπιδιών» από BB+ φέρνει τη Ρωσία στην ίδια θέση με πολύ λιγότερο ισχυρά κράτη, όπως η Βουλγαρία ή η Ινδονησία.

    Η απόφαση του οίκου πάντως δεν ήταν απροσδόκητη για πολλούς, οι οποίοι τη φοβούνταν έπειτα από μια χρονιά εντεινόμενης απομόνωσης της Ρωσίας, μεγάλης πτώσης των τιμών του πετρελαίου -της βασικής πηγής εσόδων της χώρας- αλλά και της ελεύθερης πτώσης του ρωσικού νομίσματος (-41% έναντι του δολαρίου από τις αρχές του 2014).

    [05] Προκρίθηκαν Απόλλωνας, ΟΦΗ και Ηρακλής

    Ο Απόλλωνας πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο, αφού στον 2ο αγώνα για τη φάση των «16» της διοργάνωσης, σημείωσε μεγάλη εκτός έδρας νίκη με 4-1 επί του Λεβαδειακού. Ο πρώτος αγώνας στη Ριζούπολη είχε λήξει ισόπαλος 1-1. Τα τέρματα των νικητών σημείωσαν οι Χατζής (16΄), Κοτσώνης (19΄), Αρσιτς (57΄) και Ανγκούλο (89΄), ενώ για τους γηπεδούχους είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Μάτζιος στο 17΄.

    Την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας για δεύτερη σερί χρονιά πήρε ο ΟΦΗ. Οι Κρήτες επικράτησαν του Πανθρακικού στο Ηράκλειο με 1-0 (πρώτο ματς 4-0) και με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο εξασφάλισαν την παρουσία τους στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Λαμπρόπουλος στο 13`.

    Ο Ηρακλής πέτυχε τη μεγαλύτερη, έως τώρα, έκπληξη του Κυπέλλου Ελλάδας καθώς απέκλεισε τον Αστέρα Τρίπολης, επικρατώντας 1-0 στο "Θεόδωρος Κολοκτρώνης". Χάρη στο γκολ του Ρομάνο στο 56΄ ο "Γηραιός" πήρε την πρόκριση στους "8", καθώς το πρώτο ματς στη Θεσσαλονίκη είχε λήξει ισόπαλο 1-1.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 27 January 2015 - 19:30:24 UTC