Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μπ. Ομπάμα: Θα αυξηθεί η πίεση στη Ρωσία, μετά την επίθεση στη Μαριούπολη
  • [02] Ένας διαδηλωτής σκοτώθηκε στην Αλεξάνδρεια

  • [01] Μπ. Ομπάμα: Θα αυξηθεί η πίεση στη Ρωσία, μετά την επίθεση στη Μαριούπολη

    Ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι είναι «πολύ ανήσυχος» για τις πρόσφατες παραβιάσεις της εκεχειρίας στην Ουκρανία μετά την ανακοίνωση του θανάτου 30 αμάχων κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών που αποδίδονται στους αυτονομιστές αντάρτες εναντίον του στρατηγικού λιμανιού της Μαριούπολης.

    Ο Ομπάμα υποσχέθηκε, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Νέο Δελχί, ότι θα «αυξηθεί η πίεση στη Ρωσία» σε συντονισμό με τις διπλωματίες των άλλων δυτικών χωρών, δηλώνοντας ότι όλες οι επιλογές παραμένουν στο τραπέζι «πλην της στρατιωτικής αντιπαράθεσης».

    Οι Δυτικοί καταδίκασαν έντονα την επίθεση που εξαπολύθηκε χθες εναντίον της τελευταίας μεγάλης πόλης της ανατολικής Ουκρανίας που τελεί υπό τον έλεγχο του Κιέβου, ορισμένοι κάνοντας λόγο για νέες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας η οποία κατηγορείται ότι υποστηρίζει στρατιωτικά την εξέγερση.

    Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε στον ομόλογό του των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι πως η Μόσχα είναι έτοιμη να κάνει ό,τι μπορεί για να ενθαρρύνει τις πλευρές που αντιμάχονται στην ανατολική Ουκρανία να επιδιώξουν μία ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης.

    Επίσης, κ. Λαβρόφ, δήλωσε στην επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Φεντερίκα Μογκερίνι, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν σήμερα, πως η Μόσχα επιθυμεί όπως η Ένωση ωθήσει το Κίεβο προς τον πολιτικό διάλογο με τους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία.

    [02] Ένας διαδηλωτής σκοτώθηκε στην Αλεξάνδρεια

    Ένας διαδηλωτής σκοτώθηκε στην Αίγυπτο και μία βόμβα προκάλεσε τον τραυματισμό δύο αστυνομικών κατά τη σημερινή τέταρτη επέτειο της εξέγερσης του 2011 που ανέτρεψε τον Χόσνι Μουμπάρακ, δήλωσαν πηγές ασφαλείας.

    Η επέτειος είναι μία δοκιμή για το κατά πόσον οι ισλαμιστές και οι φιλελεύθεροι ακτιβιστές, που έχουν υποστεί σκληρή καταστολή από τις δυνάμεις ασφαλείας, είναι αποφασισμένοι να αντικρούσουν γι?' άλλη μια φορά την υποστηριζόμενη από τις Ηνωμένες Πολιτείες κυβέρνηση.

    Οι δυνάμεις ασφαλείας καταστέλλουν τη διαφωνία αφότου ο στρατός ανέτρεψε τον πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας τον Ιούλιο του 2013 έπειτα από μαζικές διαδηλώσεις κατά της διακυβέρνησής του.

    Δεκάδες διαδηλωτές σκοτώθηκαν κατά την επέτειο της εξέγερσης πέρυσι που επικεντρώθηκε γύρω από την πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 25 January 2015 - 15:30:22 UTC