Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κρίσιμη χαρακτήρισε την εκλογική αναμέτρηση ο ΠτΔ Κ.Παπούλιας
  • [02] Στη Νίσυρο ψήφισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος
  • [03] Γ.Παπανδρέου:«Μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα»
  • [04] Δ.Κουτσούμπας: «Να ψηφίσουμε όλοι με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα»
  • [05] Α.Τσίπρας:«O λαός να κάνει το βήμα για την επιστροφή της ελπιδας»
  • [06] Ομαλά διεξάγεται η εκλογική διαδικασία

  • [01] Κρίσιμη χαρακτήρισε την εκλογική αναμέτρηση ο ΠτΔ Κ.Παπούλιας

    «Είναι μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση. Ελπίζω ο ελληνικός λαός, ένας λαός που έχει μακρά πείρα, θα επιλέξει τους καλύτερους, για να τους στείλει στο Κοινοβούλιο.

    Αλλά επειδή προβλέπω τα χρόνια που έρχονται θα είναι χρόνια με προβλήματα, θα έλεγα ότι πρέπει να υπάρχει μια ομόθυμη αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων και ψυχραιμία για να αντιμετωπίσουμε την οποιαδήποτε κατάσταση» δήλωσε ο ΠτΔ, αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 293-ο εκλογικό κέντρο στο Νησί των Ιωαννίνων.

    «Πιστεύω, και πάλι το επαναλαμβάνω, ότι αυτός ο λαός, ο ελληνικός λαός, και σοφία έχει και γνώση έχει και αποφασιστικότητα » πρόσθεση ο κύριος Παπούλιας, ο οποίος ήταν ευδιάθετος και συνομίλησε με πολλούς κατοίκους του Νησιού.

    [02] Στη Νίσυρο ψήφισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος

    Στο 138ο εκλογικό τμήμα, στη Νίσυρο άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, ο οποίος είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματος στα Δωδεκάνησα και τη Β' Αθηνών.

    [03] Γ.Παπανδρέου:«Μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα»

    «Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα, να αλλάξουμε πραγματικά την Ελλάδα, να την απαλλάξουμε από βάρη και από ένα πελατειακό κατεστημένο που μας κρατά εξαρτημένους».

    Αρκεί να υπάρχει η βούληση για συνεννοήσεις και για συνεργασίες. Αρκεί η διαπραγμάτευση για την απομείωση του χρέους και το ελληνικό σχέδιο για τις βαθιές αλλαγές να έχει τελικά και την υπογραφή και του ελληνικού λαού. Άμεσα με δημοψήφισμα» δήλωσε ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών- Σοσιαλιστών Γιώργος Παπανδρέου εξερχόμενος από το 320-ό εκλογικό τμήμα- Γυμνάσιο της Νέας Ερυθραίας, όπου ψήφισε.

    [04] Δ.Κουτσούμπας: «Να ψηφίσουμε όλοι με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα»

    Να πάμε να ψηφίσουμε, όλοι με το χέρι στην καρδιά και το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα η οποία θα είναι δύσκολη για τον λαό μας και με τη νέα κυβέρνηση, γιατί θα είναι παρόντα όλα τα μνημόνια διαρκείας, η ΕΕ, οι εφαρμοστικοί νόμοι, όλη η αντιλαϊκή πολιτική που έχει ακολουθηθεί μέχρι σήμερα και θα υλοποιείται από δω και πέρα» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, στο 4ο Λύκειο Καλλιθέας.

    «Να ενισχύσουμε την μοναδική πραγματική δύναμη, σίγουρη εγγύηση, δύναμη αγωνιστικής ελπίδας που θα βρίσκεται στο πλάι του λαού μας και την επόμενη μέρα, από τη θέση της δυναμικής εργατικής-λαϊκής αντιπολίτευσης για να υπερασπίζεται τα λαϊκά συμφέροντα, για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για εμάς και τα παιδιά μας» κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας.

    [05] Α.Τσίπρας:«O λαός να κάνει το βήμα για την επιστροφή της ελπιδας»

    Σήμερα ο ελληνικός λαός καλείται να ολοκληρώσει αυτό το βήμα για την επιστροφή της ελπίδας, τον τερματισμό του φόβου και την επιστροφή της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας στη χώρα», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, αφότου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα σε εκλογικό κέντρο της Κυψέλης.

    «Η ευθύνη ανήκει σε όλους και όλες» είπε ο κύριος Τσίπρας και πρόσθεσε: «σήμερα αποφασίζουμε αν αύριο θα επιστρέψει στην Ελλάδα η τρόικα για τα μέτρα που έχει αποφασίσει ο κ. Σαμαράς ή αν από αύριο η χώρα θα διεκδικήσει σε μια σκληρή διαπραγμάτευση την επιστροφή στην αξιοπρέπεια».

    [06] Ομαλά διεξάγεται η εκλογική διαδικασία

    Ομαλά διεξάγεται η ψηφοφορία, που άρχισε κανονικά, στα 19.449 εκλογικά τμήματα της χώρας, στις 7 το πρωί διαβεβαίωσε ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Μιχάλης Θεοχαρίδης. Όπως είπε ο κ. Θεοχαρίδης, ελάχιστα προβλήματα δημιουργήθηκαν σε λίγα εκλογικά τμήματα ως προς την έγκαιρη άφιξη των δικαστικών αντιπροσώπων και οφείλονται στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών ευχαρίστησε το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ που διέθεσε super puma για τη μεταφορά δικαστικής αντιπροσώπου από τα Χανιά στην Αγία Ρουμέλη. Η εκλογική διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 7 το βράδυ.

    Η αναγνώριση των εκλογέων γίνεται με αστυνομική ταυτότητα ή άδεια οδήγησης ή βιβλιάριο υγείας (όλων των ασφαλιστικών ταμείων), ενώ γίνονται αποδεκτές και οι λεγόμενες «κομμένες» ταυτότητες. Όσοι δεν διαθέτουν κάποιο από τα παραπάνω επίσημα έγγραφα ταυτοποίησης, μπορούν να προσέρχονται στα γραφεία ταυτοτήτων της διεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας των αστυνομικών τμημάτων που εκδίδουν ταυτότητες με διευρυμένο ωράριο ήδη από χθες. Οι εκλογείς μπορούν να μάθουν πού ψηφίζουν μέσω του διαδικτύου στον ιστότοπο του υπουργείου Εσωτερικών (www.ypes.gr) και στην ένδειξη «Μάθε πού ψηφίζεις» ή στον τηλεφωνικό αριθμό 2131361500 . Στο μεταξύ, οι 99.007 ετεροδημότες, 79.413 εκ των οποίων κατοικούν στην Περιφέρεια Αττικής, ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους, τους υποψηφίους της βασικής εκλογικής τους περιφέρειας εφόσον έχουν υποβάλει σχετική αίτηση έως τις 31/10/2014.Εκλογικά τμήματα θα λειτουργήσουν μόνο στις πρωτεύουσες των νομών.

    Το εκλογικό σώμα, σύμφωνα με την αναθεώρηση των εκλογικών καταλόγων έως τις 31/10/2014 ανέρχεται σε 9.808.760 εκλογείς που καλούνται να ψηφίσουν σε 19.449 εκλογικά τμήματα. Μεταξύ αυτών, οι 99.007 είναι ετεροδημότες που θα μπορέσουν να ψηφίσουν σε 290 εκλογικά τμήματα, 178 εκ των οποίων λειτουργούν στην Περιφέρεια Αττικής.

    Στον βασικό εκλογικό κατάλογο υπάρχει η ένδειξη Ε και απαγορεύεται να ψηφίσουν στον δήμο της βασικής τους εκλογής. Εκλογικά τμήματα θα λειτουργήσουν μόνο στις πρωτεύουσες των νομών. Εξαίρεση αποτελούν η Αττική και η Θεσσαλονίκη, λόγω του μεγάλου αριθμού ετεροδημοτών. Υπάρχουν αμιγή και μεικτά τμήματα για τους ετεροδημότες. Προϋπόθεση για τη σύσταση τμήματος αποτέλεσε η εγγραφή τουλάχιστον 40 ετεροδημοτών, αριθμός εκλογέων που κρίνεται απαραίτητος προκειμένου να διασφαλισθεί η μυστικότητα της ψηφοφορίας.

    Στην Αττική εκλογικά τμήματα για τους ετεροδημότητες έχουν συσταθεί:

    1) Νέα Σμύρνη. 1ο Γυμνάσιο-1ο Λύκειο Ν. Σμύρνης, Αγ. Ανδρεα, για ετεροδημότες από Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης (Δράμας-Καβάλας), Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (Ημαθίας-Θεσ/νίκης-Κιλκίς-Πιερίας-Πέλλας-Σερρών-Χαλκιδικής), Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (Γρεβενών-Καστοριάς-Κοζάνης-Φλώρινας).

    2) Καλλιθέα (6ο Λύκειο Καλλιθέας-Σωκράτους 218) για ετεροδημότες από Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης (Εβρου-Ξάνθης-Ροδόπης ), Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (Ζακύνθου-Κερκύρας-Κεφαλληνίας-Λευκάδας).

    3) Γκράβα (Σχολικό Συγκρότημα Ταϋγέτου 60) για ετεροδημότες από Περιφέρεια Ηπείρου (Αρτας-Θεσπρωτίας-Ιωαννίνων-Πρέβεζας), Περιφέρεια Θεσσαλίας (Καρδίτσας-Λάρισας-Μαγνησίας-Τρικάλων) και Περιφέρεια Κρήτης (Ηρακλείου-Λασιθίου-Ρεθύμνου-Χανίων).

    4) Ηλιούπολη (5ο Γυμνάσιο-Πολυκλαδικά Βουλιαγμένης 521) για ετεροδημότες από Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτίας-Εύβοιας-Ευρυτανίας-Φθιώτιδας-Φωκίδας), Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Αιτωλοακαρνανίας).

    5) Αιγάλεω (7ο Δημοτικό Σχολείο-Πελοποννήσου 5, 5ο Λύκειο, Σουλίου & Πελοποννήσου) για ετεροδημότες από Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐας-Ηλείας), Περιφέρεια Πελοποννήσου (Αργολίδας-Αρκαδίας-Κορινθίας-Λακωνίας-Μεσσηνίας).

    Σε ό,τι αφορά τους σταυρούς προτίμησης, στις εκλογικές Περιφέρειες με 1-3 έδρες οι εκλογείς βάζουν 1 σταυρό, στις εκλογικές Περιφέρειες με 4-7 έδρες οι εκλογείς βάζουν 2 σταυρούς, στις εκλογικές Περιφέρειες με 8- 12 έδρες οι εκλογείς βάζουν 3 σταυρούς και στις εκλογικές Περιφέρειες με 13 έδρες και άνω οι εκλογείς βάζουν 4 σταυρούς. Οι εκλογείς μπορούν να ενημερώνονται για τον αριθμό των σταυρών στα εκλογικά κέντρα.

    Διαβάστε επίσης: Ξεκίνησε η λειτουργία του Κέντρου Τύπου στο Ζάππειο


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 25 January 2015 - 11:30:28 UTC