Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε Κάλυμνο και Κω σήμερα ο Πάνος Καμμένος
  • [02] Το εκλογικό κέντρο της ΝΔ στο Σύνταγμα επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός
  • [03] Το εκλογικό κέντρο του ΚΚΕ στην Καισαριανή επισκέφθηκε ο Δ. Κουτσούμπας
  • [04] Στο εκλογικό κέντρο της Ν.Δ στο Σύνταγμα ο Α. Σαμαράς
  • [05] Ξεκίνησε η λειτουργία του Κέντρου Τύπου στο Ζάππειο
  • [06] Επίθεση με μολότοφ στην Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού
  • [07] Ουκρανία: Τουλάχιστον δέκα νεκροί στη Μαριούπολη από βομβαρδισμούς

  • [01] Σε Κάλυμνο και Κω σήμερα ο Πάνος Καμμένος

    Την κεντρική αγορά της Καλύμνου επισκέφθηκε ο Πάνος Καμμένος και συνομίλησε με νέους ανθρώπους, καταστηματάρχες και καταναλωτές. Στη συνέχεια ο κ. Καμμένος θα επισκεφθεί την Κω ,όπου θα περιοδεύσει στην αγορά της πόλης. Αύριο στις 9.30 το πρωί , ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, ο οποίος είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματος στα Δωδεκάνησα και τη Β' Αθηνών, θα ψηφίσει στη Νίσυρο στο 138ο εκλογικό τμήμα.

    Στη Νίσυρο και συγκεκριμένα στο 138ο εκλογικό τμήμα (Παλαιά Κοινότητα Νικιών Νισύρου) θα ψηφίσει αύριο στις 9:30 το πρωί ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, ο οποίος είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματος στα Δωδεκάνησα και τη Β' Αθηνών.

    Σήμερα το μεσημέρι, ο κ. Καμμένος πραγματοποίησε επίσκεψη στην Κάλυμνο, όπου περιόδευσε στην κεντρική αγορά του νησιού και συνομίλησε με νέους ανθρώπους, καθώς και με καταστηματάρχες και καταναλωτές. Στη συνέχεια ο κ. Καμμένος θα επισκεφθεί την Κω όπου θα περιοδεύσει στην αγορά της πόλης.

    [02] Το εκλογικό κέντρο της ΝΔ στο Σύνταγμα επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός

    Το εκλογικό κέντρο της ΝΔ στην πλατεία Συντάγματος, επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και συνομίλησε με ψηφοφόρους και στελέχη του κόμματος. Ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα και μάλιστα απευθυνόμενος στον κόσμο είπε: «Πάμε γερά το 14% των αναποφάσιστων είναι δικοί μας».

    Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον των ξένων μέσων μαζικής ενημέρωσης, με τον κ. Σαμαρά να δέχεται πολλές ερωτήσεις από ξένους δημοσιογράφους.

    Στις 16:00 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας.

    Το απόγευμα ο κ. Σαμαράς θα μεταβεί στη Μεσσηνία όπου αύριο θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Πύλο.

    [03] Το εκλογικό κέντρο του ΚΚΕ στην Καισαριανή επισκέφθηκε ο Δ. Κουτσούμπας

    Το εκλογικό κέντρο του ΚΚΕ στην Καισαριανή επισκέφθηκε ο γγ της ΚΕ του κόμματος Δημ. Κουτσούμπας. Τον κύριο Κουτσούμπαυποδέχθηκε ο δήμαρχος Καισαριανής, πολλοί οπαδοί του ΚΚΕ και υποψήφιοι βουλευτές. Ιδιαίτερο στιγμιότυπο ήταν η επίσκεψη στο εκλογικό κέντρο του ΚΚΕ του λαϊκού τραγουδιστή Γιώργου Μαργαρίτη, ο οποίος είχε σύντομη συνομιλία με τον κ. Κουτσούμπα.

    Με το βλέμμα στην επόμενη ημέρα των εκλογών και με επιθέσεις στην κυβέρνηση αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε χθες στη Λιβαδειά ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. «Την επόμενη μέρα, μια νέα κυβέρνηση -και όπως όλα δείχνουν, μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αυτοδύναμη- θα συνεχίσει από κει που σταμάτησε η προηγούμενη» είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας τονίζοντας ότι «ήδη από χτες έγινε ακόμα πιο φανερό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει το πράσινο φως και από όλα τα μεγάλα συμφέροντα».

    Ο Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα μνημόνια και στις θέσεις των κομμάτων τονίζοντας πως «ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διαφωνούν στον τρόπο, στο πώς δηλαδή θα ενισχύσουν καλύτερα την κερδοφορία των μονοπωλίων. Η αντιπαράθεσή τους για το ποιος θα διαπραγματευτεί και με ποια συνταγή, απευθύνεται πρώτα απ' όλα στο μεγάλο κεφάλαιο προκειμένου αυτό να επιλέξει διαπραγματευτή για τα συμφέροντά του και ο λαός να περιμένει να διαλέξει ποιος και με ποιο τρόπο θα αποτελειώσει τα δικαιώματα, τη ζωή του» όπως χαρακτηριστικά τόνισε. Η οποιαδήποτε διαπραγμάτευση, ανέφερε, θα συνοδευτεί με νέα μέτρα τα οποία θα γίνουν μόνιμα, αφού, όπως είπε, «οι όροι είναι αντιλαϊκοί».

    Σχολιάζοντας τις θέσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος τόνισε ότι «η ΝΔ με γιατροσόφι την επιμήκυνση και ο ΣΥΡΙΖΑ το κούρεμα, λένε στο λαό, ότι θα συνεχίζεις να ματώνεις για το χρέος εσύ και τα παιδιά σου. Κι αυτή είναι η αλήθεια».

    [04] Στο εκλογικό κέντρο της Ν.Δ στο Σύνταγμα ο Α. Σαμαράς

    Το εκλογικό κέντρο της Ν.Δ στο Σύνταγμα επισκέπτεται αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς και συνομιλεί με στελέχη του κόμματος. Χθες ο πρωθυπουργός έκανε προσκλητήριο ενότητας και αγώνα από την κεντρική του προεκλογική ομιλία στην Αθήνα , ενώ κλιμάκωσε την επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα και κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «αυτό το κόμμα υπονομεύει την χώρα και το μέλλον της».

    Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε από την απόφαση Ντράγκι, τις δυνατότητες που δίνει για την χώρα αλλά και τους κινδύνους, όπως είπε, αν επικρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ: «Η Ευρώπη περνάει στην ανάπτυξη. Τα χρήματα αυτά περισσότερο από ένα τρις από το πρόγραμμα Ντράγκι και 300 δισ. από το πακέτο Γιούνκερ, η Ελλάδα τα χρειάζεται περισσότερο και θα τα έχει γιατί την Δευτέρα κυβέρνηση θα είναι η ΝΔ.Άλλοι όταν στην Ευρώπη βρέχει χρήματα κρατάνε ομπρέλα. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε ανοησίες τα πακέτα Ντράγκι και Γιούνκερ. Για να πάρουμε την ρευστότητα πρέπει να έχουμε ολοκληρώσει την αξιολόγηση και να κάνουμε την συμφωνία για την επόμενη ημέρα. Εμείς εκεί βρισκόμασταν και θα το τελειώσουμε. Όμως οι άλλοι δεν αναγνωρίζουν ούτε πρόγραμμα ούτε αξιολόγηση, λένε όχι στο πρόγραμμα, όχι στην ρευστότητα, όχι στις επενδύσεις. Λένε όχι στα όνειρα των παιδιών που περιμένουν μέσα από τις επενδύσεις να βρουν δουλειές».

    «Πριν από δυόμισι χρόνια ανέλαβα πρωθυπουργός σε μία χώρα σε βαριά καταιγίδα. Ότι έκανα το έκανα μαζί με τους συνεργάτες μου για έναν λόγο για να έχει ελπίδα η ελληνική νεολαία. Έξω από την χώρα αντιμετώπιζα την καχυποψία όλων και μέσα στην χώρα την υπονόμευση εκείνων που τώρα το παίζουν τιμητές. Δουλέψαμε νύχτα μέρα για να κρατήσουμε την πατρίδα όρθια. Θα μπορούσα και εγώ να τάξω αλλά που θα ήταν η Ελλάδα μετά. Γι αυτό και βήμα βήμα η χώρα στάθηκε στα πόδια της, βάλαμε τα θεμέλια της ανάπτυξης και μίας πραγματικής ελπίδας. Εξαλείψαμε τα ελλείμματα, η ανάπτυξη άρχισε, έρχονται επενδύσεις, η οικονομία παίρνει μπροστά, το εισόδημα αυξήθηκε το τελευταίο τρίμηνο. Η χώρα σταθεροποιείται, αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία μας και τώρα τα τίναξαν όλα στον αέρα και έσυραν την χώρα σε εκλογές. Ξαναέφεραν την οικονομική και την πολιτική αβεβαιότητα. Απειλούν να τινάξουν την χώρα στον αέρα. Αλλά το ατύχημα Τσίπρα δεν θα συμβεί δεν τους επιτρέπουμε να μας γυρίσουν πίσω. Οι πιέσεις που μπορούν να ασκηθούν είναι συντριπτικές. Πώς; με το να σταματήσουν την ρευστότητα, αυτό είναι το ατύχημα που δεν πρέπει να συμβεί. Συνέβη στην Κύπρο και υποχρεώθηκαν σε περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων, δεν μπορούσαν να σηκώσουν χρήματα. Αυτό μπορεί να συμβεί τώρα στην Ελλάδα αλλά δεν θα αφήσουμε εμείς να συμβεί. Δεν έχουν ιδέα τί θα διαπραγματευθούν με ποιόν και πως. Αν η χώρα ζητήσει κι άλλα δανεικά θα του βάλουν κι άλλους όρους. Δεν θα αλλάξει ο ΣΥΡΙΖΑ την Ευρώπη αλλά θα μεταστρέψει όλη την Ευρώπη εναντίον της Ελλάδας. Γι' αυτό την Κυριακή πάμε όλοι στην κάλπη. Μας φέρνουν σε ανάγκη δανεισμού και νέα μνημόνια» ανέφερε ο πρωθυπουργός

    [05] Ξεκίνησε η λειτουργία του Κέντρου Τύπου στο Ζάππειο

    Ξεκίνησε στις 9:00 το πρωί η λειτουργία του Κέντρου Τύπου για τις βουλευτικές εκλογές στο Ζάππειο Μέγαρο ,το οποίοθα εξυπηρετήσειτους εκπροσώπους των ελληνικών και ξένων ΜΜΕ, καθώς και τους ανταποκριτέςξένου Τύπου, που θα καλύψουν τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Το Κέντρο Τύπου θα λειτουργήσει σήμερα έως τις 21:00 το βράδυ και αύριο από τις 9:00 το πρωί έως την ολοκλήρωση των αποτελεσμάτων της εκλογικής διαδικασίας.

    Όπως ανακοινώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Προβολής, η Αίθουσα Συνεντεύξεων του Κέντρου Τύπου θα διατίθεται μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας σε όσους αρχηγούς πολιτικών κομμάτων επιθυμούν να πραγματοποιήσουν δηλώσεις στα ΜΜΕ, με ταυτόχρονη διερμηνεία τους στα αγγλικά.

    Ο γενικός γραμματέας Επικοινωνίας και Προβολής Γιώργος Καραγιάννης παρουσιάζοντας, σήμερα το πρωί, στα ΜΜΕ το Κέντρο Τύπου στο Ζάππειο Μέγαρο δήλωσε μεταξύ άλλων : «Αξίζει να σημειωθεί, ότι έχουν διαπιστευτεί 876 δημοσιογράφοι και ανταποκριτές, από 45 χώρες, αριθμός κατά 35% μεγαλύτερος των διαπιστευμένων στις εκλογές του 2012. Παράλληλα, 100 τηλεοπτικοί σταθμοί από όλο τον κόσμο, θα καλύπτουν, από το Ζάππειο, τις ελληνικές εκλογές. Σαφέστατα το παγκόσμιο ενδιαφέρον είναι μεγαλύτερο σε σχέση με τις εκλογές του 2012.»

    [06] Επίθεση με μολότοφ στην Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού

    Τέσσερις βόμβες μολότοφ πέταξαν άγνωστοι λίγο πριν τα μεσάνυχτα σε προαύλιο χώρο, στην πίσω πλευρά της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού. Από τις εκρήξεις δεν προκλήθηκαν ζημιές. Οι δράστες διέφυγαν και αναζητούνται από την αστυνομία.

    [07] Ουκρανία: Τουλάχιστον δέκα νεκροί στη Μαριούπολη από βομβαρδισμούς

    Τουλάχιστον δέκα πολίτες σκοτώθηκαν σήμερα κατά τους βομβαρδισμούς με πολλαπλούς εκτοξευτήρες πυραύλων Γκραντ στη Μαριούπολη, στρατηγικής σημασίας λιμάνι και τελευταία μεγάλη πόλη της ανατολικής Ουκρανίας, που τελεί υπό τον έλεγχο του Κιέβου, ανακοίνωσε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας.

    "Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν στους βομβαρδισμούς των ανταρτών στη Μαριούπολη", έγραψε ο Βιατσεσλάβ Αμπρόσκιν, αρχηγός της αστυνομίας στην περιοχή του Ντονέτσκ στη σελίδα του στο Facebook. Ο εκπρόσωπος της δημαρχίας της Μαριούπολης, Ολεγκ Καλίνιν, δήλωσε ότι είδε τρεις πολίτες να πέφτουν νεκροί, ενώ ο δήμαρχος της Μαριούπολης είπε ότι μια αγορά επλήγη από τα πυρά.

    Ο ουκρανικός στρατός, από την πλευρά του, διευκρίνισε ότι "πυρά ανταρτών από πολλαπλούς εκτοξευτήρες πυραύλων Γκραντ έπληξαν τα ανατολικά προάστια της Μαριούπολης" και ότι σπίτια καταστράφηκαν. "Όλος ο κόσμος είναι σε κατάσταση σοκ. Τα κινητά τηλέφωνο δεν λειτουργούν και δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε με συγγενείς μας που ζουν στην πληγείσα από τους βομβαρδισμούς περιοχή", δήλωσε τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο ο 32χρονος επιχειρηματίας Εντβαρ. "


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 24 January 2015 - 11:30:28 UTC