Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Όλγα Κεφαλογιάννη: Η Αθήνα αξίζει να έχει πάντα την πρωτιά
  • [02] Π. Μοσκοβισί: Το σχέδιο της ΕKT είναι «προς το συμφέρον ολόκληρης της ευρωζώνης»
  • [03] Τρεις ένοπλοι νεκροί σε συγκρούσεις με τον στρατό, στον Λίβανο
  • [04] Ιαπωνία: «Δεν υπήρξε κανένα μήνυμα» από τους απαγωγείς αφότου έληξε το τελεσίγραφο των τζιχαντιστών
  • [05] Δύο νεκροί από έκρηξη βόμβας έξω από δικαστήριο στην Ινδία
  • [06] Νέα επαναστατική συσκευή - εμφύτευμα, μειώνει σημαντικά την αρτηριακή πίεση

  • [01] Όλγα Κεφαλογιάννη: Η Αθήνα αξίζει να έχει πάντα την πρωτιά

    Για λαϊκισμό που έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ, η Όλγα Κεφαλογιάννη, στη συνέντευξη που παραχώρησε στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, δύο ημέρες πριν τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Η υπουργός Τουρισμού και υποψήφια με τη ΝΔ στην Α'Αθηνών, προειδοποιεί ότι αν όλα όσα έχουν ειπωθεί από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης ισχύσουν, τότε οι συνέπειες θα είναι δυσμενείς για την Ελλάδα, ενώ τονίζει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στην επόμενη ημέρα μετά το μνημόνιο με ασφάλεια εντός ευρώ.

    Η κ. Κεφαλογιάννη αναφέρεται, επίσης, στο έργο που έχει γίνει επί των ημερών της στο υπουργείο Τουρισμού, ενώ στέλνει το δικό της μήνυμα στους ψηφοφόρους της Α' Αθηνών. «Έχουμε κάνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, έχουμε στηρίξει την αγορά της Αθήνας και πιστεύουμε ότι η Αθήνα αξίζει να έχει πάντα την πρωτιά!» τονίζει η κ. Κεφαλογιάννη.

    [02] Π. Μοσκοβισί: Το σχέδιο της ΕKT είναι «προς το συμφέρον ολόκληρης της ευρωζώνης»

    Ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ Πιέρ Μοσκοβισί καλωσόρισε το νέο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για την αγορά κυβερνητικών ομολόγων σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα σε γερμανική εφημερίδα και επισήμανε πως στην ευρωζώνη υπάρχει κίνδυνος αποπληθωρισμού.

    «Πιστεύω πως ο κ. (Μάριο) Ντράγκι ενήργησε προς το συμφέρον της ευρωζώνης ως συνόλου», δήλωσε ο Μοσκοβισί προς την εφημερίδα «Χάντελσμπλατ» αναφερόμενος στον πρόεδρο της ΕΚΤ και την κίνησή του να διοχετεύσει εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ στην οικονομία της ευρωζώνης. «Δεν υπάρχει ακόμη (αποπληθωρισμός), αλλά είναι καλύτερα να προσπαθήσουμε να τον εμποδίσουμε», πρόσθεσε ο Μοσκοβισί, πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας. Ο ίδιος δήλωσε πως είναι επίσης «απολύτως απαραίτητο» να συνεχισθούν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στις χώρες της ευρωζώνης και δήλωσε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν κίνητρα προς αυτή την κατεύθυνση παρά το πρόγραμμα της ΕΚΤ για την αγορά ομολόγων.

    [03] Τρεις ένοπλοι νεκροί σε συγκρούσεις με τον στρατό, στον Λίβανο

    Τουλάχιστον τρεις ένοπλοι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με Λιβανέζους στρατιώτες που σημειώθηκαν σήμερα κοντά στα σύνορα με τη Συρία, ενώ τραυματίσθηκαν πέντε στρατιώτες, δήλωσε πηγή των αρχών ασφαλείας. Σύμφωνα με την πηγή, ομάδα ενόπλων πραγματοποίησε μεγάλης κλίμακας επίθεση με στόχο θέσεις του στρατού έξω από το χωριό Ρας Μπααλμπέκ κοντά στα ανατολικά σύνορα του Λιβάνου με τη Συρία και το πυροβολικό του στρατού απάντησε με πυρά.

    Στη συγκεκριμένη περιοχή σημειώνονται συχνά συγκρούσεις με τζιχαντιστές που δρουν στη Συρία. Οι ένοπλοι επιτέθηκαν εναντίον των στρατιωτών έξω από το χωριό Ρας Μπααλμπέκ, πρόσθεσε η πηγή.

    [04] Ιαπωνία: «Δεν υπήρξε κανένα μήνυμα» από τους απαγωγείς αφότου έληξε το τελεσίγραφο των τζιχαντιστών

    Η ιαπωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα πως δεν έχει λάβει κανένα μήνυμα από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, που έχει απειλήσει να σκοτώσει δύο Ιάπωνες πολίτες τους οποίους υποστηρίζει πως κρατεί ομήρους. «Δεν έχει υπάρξει κανένα μήνυμα» αφότου εξέπνευσε, στις 14:50 στο Τόκιο (07:50 ώρα Ελλάδας), το τελεσίγραφο των 72 ωρών που διατυπώθηκε την Τρίτη από το Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γιοσιχίντε Σούγκα στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων. Ο Σούγκα δήλωσε πως η κατάσταση παραμένει «σοβαρή» ενώ η μητέρα ενός από τους ομήρους απηύθυνε έκκληση για την απελευθέρωσή του. Ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε έχει δηλώσει πως η σωτηρία της ζωής των δύο ανδρών είναι ύψιστης σημασίας, αλλά και πως η Ιαπωνία δεν θα υποκύψει στην τρομοκρατία.

    Σε βίντεο που δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη στο Ίντερνετ, μια μαυροντυμένη φιγούρα που κρατάει μαχαίρι στέκεται ανάμεσα στους γονατισμένους Κέντζι Γκότο και Χαρούνα Γιακάουα και απειλεί ότι θα τους σκοτώσει, αν το Τόκιο δεν καταβάλει εντός 72 ωρών στο Ισλαμικό Κράτος 200 εκατ. δολάρια.

    [05] Δύο νεκροί από έκρηξη βόμβας έξω από δικαστήριο στην Ινδία

    Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από την έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε έξω από αίθουσα δικαστηρίου στην περιφέρεια Μποτζπούρ του κρατιδίου Μπιχάρ στα ανατολικά της Ινδίας, όπου τα μέτρα ασφαλείας είναι αυξημένα ενόψει της άφιξης του προέδρου Ομπάμα στη χώρα την Κυριακή για τριήμερη επίσκεψη, όπως μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα.

    Τα θύματα είναι μία γυναίκα- η καμικάζι που μετέφερε τη βόμβα- και μία ακόμη γυναίκα αστυνομικός, σύμφωνα με το ινδικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN-IBN. Από την βομβιστική επίθεση, που σημειώθηκε λίγες μόλις ημέρες πριν από τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ημέρας της Δημοκρατίας, τραυματίστηκαν δέκα άνθρωποι.

    [06] Νέα επαναστατική συσκευή - εμφύτευμα, μειώνει σημαντικά την αρτηριακή πίεση

    Μια νέα καινοτομική συσκευή, που εμφυτεύεται στο σώμα, μπορεί να μειώσει σε σημαντικό βαθμό την πίεση του αίματος σε ασθενείς με επίμονη και μη ελεγχόμενη υπέρταση, επιτυγχάνοντας καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με τα υπάρχοντα φάρμακα, σύμφωνα με τους ερευνητές (μεταξύ των οποίων ένας έλληνας επιστήμονας) που την δοκίμασαν με επιτυχία.

    Η συσκευή με την ονομασία «Coupler», που αναπτύχθηκε από την εταιρεία ROX Medical, έχει μέγεθος όσο περίπου ένα αυτοκόλλητο τετράγωνο χαρτί (πέιπερ-κλιπ) και εισάγεται ανώδυνα ανάμεσα στην αρτηρία και στη φλέβα, στο άνω μέρος του μηρού, μέσω μιας απλής διαδικασίας που διαρκεί περίπου 40 λεπτά και γίνεται με τοπικό αναισθητικό. Όσοι ασθενείς δοκίμασαν το «Coupler», εμφάνισαν σημαντική και μόνιμη μείωση στην αρτηριακή πίεσή τους, ενώ εκδήλωσαν και λιγότερες παρενέργειες λόγω της υπέρτασης. Μετά την εμφύτευση της συσκευής, ο ασθενής βλέπει άμεσα αποτελέσματα, πράγμα μοναδικό στη συγκεκριμένη θεραπεία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 23 January 2015 - 9:30:22 UTC