Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση
  • [02] Αλ. Τσίπρας: Στόχος η απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή
  • [03] Δ. Αβραμόπουλος: Ανυπόστατες οι φήμες περί υποψηφιότητάς μου για την Προεδρία της Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ
  • [04] Ευ. Βενιζέλος: Εταίρος εθνικής ευθύνης και εγγυητής της σταθερότητας το ΠΑΣΟΚ
  • [05] Π. Καμμένος: Δικλείδα πατριωτικής ασφάλειας οι ΑΝΕΛ
  • [06] Δύο νεκροί και τρεις τραυματίες από την ανατροπή νταλίκας στην Αθηνών-Λαμίας
  • [07] Ισοπαλία με πολλά γκολ στο Παγκρήτιο

  • [01] Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

    Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, με 6,5 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της ΝΔ δίνει δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ και διενεργήθηκε το διήμερο 17-18 Ιανουαρίου σε δείγμα 1041 ατόμων. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 33,5% (31,5% στην προηγούμενη έρευνα, 10-12/1) έναντι 27% της ΝΔ (27%). Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το Ποτάμι με 7,5% (6,5%) και ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,5% (6%), η Χρυσή Αυγή με 5,5% (6%), το ΠΑΣΟΚ με 4,5% (3%), οι ΑΝΕΛ με 3% (3%), το ΚΙΔΗΣΟ με 1,5% (2%), η ΔΗΜΑΡ με 0,5% (0,5%) και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 0,5% (1%).

    Άλλο κόμμα επιλέγει ένα 3% (4,5%), αποχή το 4,5%, άκυρο/λευκό το 2%, ενώ οι αναποφάσιστοι αποτελούν το 8% (9% στην προηγούμενη έρευνα).

    Σε ερώτηση το ενδεχόμενο νέων εκλογών αν δεν υπάρχει αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος, το 79% τάσσεται υπέρ της συνεργασίας κομμάτων για κυβέρνηση και όχι νέες εκλογές, αντίθετα με ένα 17% που υποστηρίζει νέες εκλογές για ανάδειξη αυτοδύναμου πρώτου κόμματος (3,5% ΔΞ/ΔΑ).

    [02] Αλ. Τσίπρας: Στόχος η απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή

    Το ιδεολογικό πλαίσιο των συνεργασιών που μπορεί να δεχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας περιέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στον «ΑΝΤ-1», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης με όσες πολιτικές δυνάμεις αποδεχθούν την υλοποίηση του προγράμματος της Θεσσαλονίκης.

    Από το κυβερνητικό σχήμα εξαιρούνται δυνάμεις «που οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή», επισημαίνοντας ότι «δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε βήμα πίσω από αυτό που θεωρούμε αναγκαίο και απαραίτητο για τη χώρα, τη σκληρή διαπραγμάτευση με κόκκινες γραμμές σ' ευρωπαϊκό τελευταίο επίπεδο και την άμεση έναρξη υλοποίησης του προγράμματος της Θεσσαλονίκης για την αποκατάσταση της ανθρωπιστικής κρίσης και την επανεκκίνηση της οικονομίας».

    Ο κ. Τσίπρας σημείωσε επίσης ότι με το ΠΑΣΟΚ, το ΚΙΔΗΣΟ ή το Ποτάμι δεν μπορεί να συνεργαστεί και διευκρίνισε ότι «αν λοιπόν υπάρξουν, που πιστεύω ότι θα υπάρξουν, μπορεί να υπάρξουν δυνάμεις, που αποδεχθούν την άμεση εφαρμογή και υλοποίηση του προγράμματος για την ισχυρή διαπραγμάτευση προς όφελος της χώρας σε ευρωπαϊκό πλαίσιο, εμείς θα είμαστε ανοιχτοί».

    Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε υπέρ της αυτοδυναμίας εκφράζοντας μάλιστα τη βεβαιότητα ότι αυτή θα επιτευχθεί. Συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας είπε ότι το διακύβευμα δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να νικήσει, το διακύβευμα των εκλογών αυτών είναι αν θα έχει την απόλυτη πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή. «Σας λέω λοιπόν, πρόσθεσε, με ειλικρίνεια: Δε ζητάμε αυτοδυναμία αλαζονείας, όπως ζητούσαν και έκαναν τα κόμματα εξουσίας που γνωρίζαμε από το ΄74 μέχρι σήμερα. Δε ζητάμε λευκή επιταγή και δε ζητάμε να πάρουμε μία ιστορική ρεβάνς, θέλουμε να ενώσουμε κι όχι να διχάσουμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, θέλουμε όμως την απόλυτη πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή διότι ο αντίπαλός μας δεν είναι ο κ. Σαμαράς ή ο κ. Βενιζέλος».

    Ο βασικός μας αντίπαλος, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «είναι ένα σύστημα διαπλοκής της οικονομικής με την πολιτική εξουσία, είναι ένα κατεστημένο που όλα αυτά τα χρόνια κυβέρνησε τη χώρα κι εμείς θέλουμε τα χέρια μας λυμένα την επόμενη μέρα προκειμένου πρώτον να μπορέσουμε να συγκρουστούμε εντός της χώρας για τις αναγκαίες μεγάλες τομές που είναι απαραίτητες».

    [03] Δ. Αβραμόπουλος: Ανυπόστατες οι φήμες περί υποψηφιότητάς μου για την Προεδρία της Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ

    «Είμαι Νεοδημοκράτης, είναι ανυπόστατες οι φήμες περί υποψηφιότητάς μου για την Προεδρία της Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

    Ο κ. Αβραμόπουλος απέφυγε να τοποθετηθεί για τις εκλογές, λέγοντας ότι είναι επίτροπος της ΕΕ.

    [04] Ευ. Βενιζέλος: Εταίρος εθνικής ευθύνης και εγγυητής της σταθερότητας το ΠΑΣΟΚ

    Περίσκεψη και σωφροσύνη στην επιλογή του κόμματος που θα ψηφίσουν,ζήτησε από τους πολίτες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλος σε ομιλία του στη Ρόδο,λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν πρέπει να γίνει κανένα βήμα προς τα πίσω και να εξανεμιστούν έτσι οι θυσίες των Ελλήνων.

    Για τον λόγο αυτόν, στάθηκε ιδιαίτερα στην αναγκαιότητα της εθνικής συναίνεσης που θα οδηγήσει, όπως υποστήριξε, στην πολιτική σταθερότητα, συνδέοντάς την μάλιστα με το θέμα του τουρισμού, αφού όπως είπε η αβάσιμη συζήτηση για το ευρώ, τον επηρεάζει καθοριστικά.

    Παράλληλα, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «δεν πρέπει να πάμε σε δεύτερο γύρο εκλογών, καθώς κάτι τέτοιο θα είναι καταστροφικό για τη χώρα», χαρακτηρίζοντας το ΠΑΣΟΚ ως εταίρο εθνικής ευθύνης και εγγυητή της σταθερότητας. «Έχουμε καθαρές θέσεις και οι πολίτες πρέπει να σκεφτούν σωστά και να μην κάνουν εσφαλμένες πολιτικές επιλογές» δήλωσε.

    Σε ό,τι αφορά τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ που ισχύουν στα νησιά του Αιγαίου, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δέχτηκε ανυπόφορες πιέσεις για την κατάργησή τους, προσθέτοντας ότι έχουν χαραχτεί «κόκκινες γραμμές» πλέον για το θέμα.

    [05] Π. Καμμένος: Δικλείδα πατριωτικής ασφάλειας οι ΑΝΕΛ

    «Ο προεκλογικός αγώνας έχει τελειώσει, η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι 8 μονάδες, δεν υπάρχει δυνατότητα ανατροπής. Απευθύνομαι σε όλους αυτούς που φοβούνται και κυρίως σε αυτούς του μεσαίου χώρου και τους λέω ότι δύο είναι οι λύσεις: Ή ΣΥΡΙΖΑ με αυτοδυναμία και την αλαζονεία της εξουσίας ή ενίσχυση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων που αποτελούν δικλείδα πατριωτικής ασφάλειας για τις κόκκινες γραμμές, που έχουν να κάνουν με τα εθνικά θέματα την ορθοδοξία και τον ελληνισμό» ανέφερε σήμερα το βράδυ από το Βόλο, ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, στο πλαίσιο της προεκλογικής του ομιλίας στην Μαγνησία.

    Εμείς, τόνισε, είμαστε η εγγύηση ότι θα κρατήσουμε την επόμενη κυβέρνηση απέναντι στο αστικό πληθυσμό που θα είναι ασφαλής. Θέλουμε, επεσήμανε με έμφαση ο Π. Καμμένος, να στείλουμε ένα μήνυμα, να καταλάβουν όλοι ότι θέλουμε να ενώσουμε τους Έλληνες για να διαπραγματευτούμε για την Ελλάδα ενωμένοι. Οι θεωρίες των άκρων μας στοίχισαν πολύ κατά το παρελθόν, τώρα πρέπει να σταθούμε σε αυτά που μας ενώνουν. Μάλιστα σχολιάζοντας τις δηλώσεις Βορίδη, σχολίασε χαρακτηριστικά: «Εμάς δεν μας ενδιαφέρουν τα κονσερβοκούτια, αρκετά σφαχτήκαμε μεταξύ μας, εμείς θέλουμε τα παιδιά μας να είναι αγκαλιασμένα με την ελληνική σημαία». Πρόσθεσε δε «τον Τσίπρα εγώ θα τον ελέγξω και αν δω ότι πάει να τα κάνει πλακάκια και θελήσει να αποκρύψει από τον ελληνικό λαό την αλήθεια, τότε θα την ρίξω την κυβέρνηση».

    [06] Δύο νεκροί και τρεις τραυματίες από την ανατροπή νταλίκας στην Αθηνών-Λαμίας

    Δύο άτομα σκοτώθηκαν και τρία τραυματίστηκαν όταν ανετράπη νταλίκα στην Αθηνών-Λαμίας και συγκεκριμένα στο 37ο χλμ, στο ύψος του Καπανδριτίου, στο ρεύμα προς τη Λαμία. Αφού η νταλίκα ανετράπη για αδιευκρίνιστη μέχρι στιγμής αιτία, προσέκρουσε σε κολώνα φωτισμού που βρισκόταν πάνω στη νησίδα. Ως αποτέλεσμα η κολώνα έπεσε στο αντίθετο ρεύμα και καταπλάκωσε διερχόμενο αυτοκίνητο, σκοτώνοντας τον οδηγό κι ένα ακόμα άτομο, που επέβαινε στο όχημα. Οι τρεις τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες η νταλίκα μετέφερε τρόφιμα.

    [07] Ισοπαλία με πολλά γκολ στο Παγκρήτιο

    Το ντεμπούτο του Βαγγέλη Βλάχου στον πάγκο της Καλλονής δεν έφερε... γούρι. Η ομάδα της Λέσβου προηγήθηκε με 2-0 και 3-2 του Εργοτέλη στο Παγκρήτιο, αλλά οι γηπεδούχοι κατάφεραν στο δεύτερο μέρος να αντιδράσουν και το ματς να τελειώσει ισόπαλο με σκορ 3-3, στην αναμέτρηση με την οποία έπεσε η «αυλαία» της 19ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Ο Λεοζίνιο με πέναλτι άνοιξε το σκορ στο 20΄ και στο 39΄ ο Χουάνμα πέτυχε το 2-0. Στο 67΄ και 73΄ ο Χαντί ισοφάρισε για τους γηπεδούχους, αλλά στο 85΄ ο Μίνγκας πέτυχε το 3-2 για την Καλλονή. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κοζορώνης διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (3-3). Με 10 παίκτες αγωνίστηκε σε όλο το δεύτερο μέρος η Καλλονή, μετά την αποβολή του Γιορέντε στο 45΄ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 19 January 2015 - 21:30:22 UTC