Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θ. Χιώνης: Ισχυρή εργατική-λαϊκή αντιπολίτευση σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική
  • [02] Π. Καμμένος: Οι ΑNEΛ θα είναι στη Βουλή εάν ο ελληνικός λαός το αποφασίσει
  • [03] Διαφορά 2,2% υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας «metrisi»
  • [04] Άγγ. Μέρκελ: Δεν είναι «η εβδομάδα του πεπρωμένου» του ευρώ

  • [01] Θ. Χιώνης: Ισχυρή εργατική-λαϊκή αντιπολίτευση σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική

    Ο Γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ Θοδωρής Χιώνης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τονίζει ότι κάθε ψήφος στο ΚΚΕ, θα κατατεθεί στην προσπάθεια πάλης και οργάνωσης των εργατικών-λαϊκών στρωμάτων ώστε να ανακτήσουν τις απώλειες που υπέστησαν τα προηγούμενα χρόνια και να ανοίξουν τον δρόμο για ριζικές αλλαγές προς όφελος του λαού.

    Αναφερόμενος δε στα αντιλαϊκά μέτρα που, όπως σημειώνει, εφαρμόζονται σε όλη την ΕΕ και τα οποία θα είναι παρόντα και την επόμενη μέρα των εκλογών, τονίζει την σημασία της ολόπλευρης ενίσχυσης του ΚΚΕ και της εργατικής-λαϊκής αντιπολίτευσης.

    Ο κ. Χιώνης εξηγεί γιατί εκ μέρους του ΚΚΕ δεν πρόκειται να υπάρξει στήριξη ή ανοχή σε οποιαδήποτε κυβέρνηση ανεξαρτήτως πρόσημου που, όπως είπε, θα κινείται «στον γνωστό δρόμο ΕΕ, ΟΝΕ, μνημόνια διαρκείας, ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί, αντιλαϊκή πολιτική».

    [02] Π. Καμμένος: Οι ΑNEΛ θα είναι στη Βουλή εάν ο ελληνικός λαός το αποφασίσει

    «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι ένα κίνημα πολιτών που θα είναι στη Βουλή την επόμενη μέρα, εάν ο ελληνικός λαός το αποφασίσει» τόνισε, από τα Τρίκαλα, ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος.

    Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, στο πλαίσιο περιοδείας του στη Θεσσαλία, ο κ. Καμμένος επανέλαβε -μεταξύ άλλων- πως οι ΑΝ.ΕΛ. επιδιώκουν μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, «με συγκεκριμένες δικές μας κόκκινες γραμμές» και πρόσθεσε:

    «Από εκεί και πέρα ας επιλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ τι θέλει να κάνει. Εμείς δεν είμαστε ΔΗ.ΜΑΡ. [...] Η ΔΗ.ΜΑΡ. πάντα λειτουργούσε ως το μπαστούνι της εκάστοτε εξουσίας, διαπραγματευόταν θέσεις κυβερνητικές και έκανε κωλοτούμπες [...] Εμείς θέλουμε να είμαστε εταίροι και όχι πολιτικές εταίρες».

    Απαντώντας στις επισημάνσεις του πρωθυπουργού, σε συνέντευξή του, για το εάν οι ΑΝ.ΕΛ. είναι ευρωπαϊκό κόμμα, υπογράμμισε ότι το κόμμα του «είναι ένα ευρωπαϊκό κόμμα, αλλά στις αρχές της Ευρώπης των εθνών κρατών, των κυρίαρχων κρατών».

    [03] Διαφορά 2,2% υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας «metrisi»

    Διαφορά 2,2% υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας «metrisi» που δημοσιεύει ο ενημερωτικός ιστότοπος «provocateur.gr».

    Η τηλεφωνική δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε το διάστημα 16-18 Ιανουαρίου σε δείγμα 1.008 ατόμων, εμφανίζει στην πρόθεση ψήφο να προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 32,4% έναντι 30,2% της ΝΔ. Ακολουθούν, το Ποτάμι με 5,6%, η ΧΑ με 5,1%, το ΚΚΕ με 4,4%, το ΠΑΣΟΚ με 4,4%, το Κίνημα με 2,5%, οι ΑΝΕΛ με 2,2%, ο ΛΑΟΣ με 0,9%, η ΔΗΜΑΡ με 0,7% και το «άλλο» κόμμα με 3,9%. Το σύνολο της αδιευκρίνιστης ψήφου ανέρχεται σε 7,7%.

    [04] Άγγ. Μέρκελ: Δεν είναι «η εβδομάδα του πεπρωμένου» του ευρώ

    Όλες οι προσπάθειες εστιάστηκαν στην παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, δήλωσε η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και τόνισε ότι η Ελλάδα πάντα επιτύγχανε τους στόχους των προγραμμάτων της.

    Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι οι Έλληνες θα ψηφίσουν υπεύθυνα, αλλά επανέλαβε ότι εξακολουθεί να ισχύει η αρχή «αλληλεγγύη έναντι μεταρρυθμίσεων».

    Δεν είναι «η εβδομάδα του πεπρωμένου» του ευρώ, δήλωσε ακόμη η κυρία Μέρκελ, αναφερόμενη στην επικείμενη απόφαση της ΕΚΤ για επαναγορά ομολόγων και στις εκλογές στην Ελλάδα, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι κατά την εκτίμησή της η κρίση του ευρώ δεν έχει απολύτως ξεπεραστεί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 19 January 2015 - 15:30:22 UTC