Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποινικοί, τρομοκράτες και πολιτικοί στο κύκλωμα εκβιαστών που εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ.
  • [02] Επίσημη έναρξη για το πατρινό καρναβάλι

  • [01] Ποινικοί, τρομοκράτες και πολιτικοί στο κύκλωμα εκβιαστών που εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ.

    Ως η μεγαλύτερη εγκληματική οργάνωση που έδρασε μέχρι σήμερα στην Ελλάδα, χαρακτηρίζεται από την ΕΛ.ΑΣ το κύκλωμα που εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Αττικής, στο οποίο εμπλέκονται σύμφωνα με τη δικογραφία συνολικά 37 άτομα, μεταξύ των οποίων ένας πρώην υπουργός, δικηγόροι, σωφρονιστικοί υπάλληλοι και αστυνομικοί. Ως ηγετικά στελέχη φέρονται από την αστυνομία, οι κρατούμενοι των φυλακών Παναγιώτης Βλαστός 44 ετών, Γιάννης Σκαφτούρος 46 ετών και Βασίλης Στεφανάκος 54 ετών, ενώ σημαντικό ρόλο φέρεται ότι είχε ο καταζητούμενος για την ένοπλη ληστεία τον περασμένο Αύγουστο στο Δίστομο και ως συνεργάτης του Νίκου Μαζιώτη, Σπύρος Δραβίλας 34 ετών.

    Ο 'Ακης Τσοχατζόπουλος, σύμφωνα με τη δικογραφία κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός σε τρεις βομβιστικές επιθέσεις που έγιναν στις 16/04, 15/05 και 16/07/2014, στο σπίτι του συγκατηγορούμενου του πρώην υπουργού για την υπόθεση των εξοπλιστικών, Γιάννη Σμπώκου, και στην επιχείρηση της αδερφής του με σκοπό την εκβίαση. Την εντολή για τις βομβιστικές αυτές επιθέσεις φέρεται ότι έδωσε ένας από τους τρεις έγκλειστους αρχηγούς της εγκληματικής οργάνωσης.

    Όπως ανακοίνωσε σήμερα, ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής, Ταξίαρχος Παναγιώτης Στάθης, την υπόθεση χειρίστηκε η Ασφάλεια, ωστόσο, συνέδραμε ουσιαστικά η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η Διεύθυνση Διαχείρισης Πληροφοριών και η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών που συμμετείχαν ουσιαστικά στην ευρείας κλίμακας επιχείρηση.

    Από τα 37 άτομα, συνελήφθησαν συνολικά 17, ενώ μεταξύ των κατηγορουμένων είναι και γνωστός δικηγόρος που κατηγορείται για απλή συνέργεια σε δωροληψία, καθώς και έξι σωφρονιστικοί υπάλληλοι εκ των οποίων ο ένας έχει ταυτοποιηθεί, κι ένας αστυνομικός που υπηρετεί στη ΓΑΔΑ, οι οποίοι κατηγορούνται για δωροληψία και άλλα αδικήματα.

    Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, θεωρείται βέβαιο ότι χρήματα που προέρχονται από τα λύτρα της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, αφού ξεπλύθηκαν χρησιμοποιήθηκαν σε εγκληματικές ενέργειες. Επίσης, εξετάζεται η εκδοχή να τοποθέτησε τη βόμβα που εξερράγη στο αυτοκίνητο της τότε διευθύντριας Φυλακών Κορυδαλλού, Μαρίας Στέφη, στις 07.06.2013 στη Δάφνη, ο 54χρονος απότακτος αστυνομικός της ΕΚΑΜ, ο οποίος συνελήφθη ως συνεργάτης του Χριστόδουλου Ξηρού και συμπεριλαμβάνεται στη δικογραφία ως σημαντικό μέλος της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης. Υπενθυμίζεται ότι την ευθύνη για την έκρηξη αυτή είχε αναλάβει η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

    Σημειώνεται ότι είναι τόσα τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί από παρακολουθήσεις τηλεφώνων και έρευνες που η ογκοδέστατη δικογραφία για την υπόθεση υπερβαίνει τις 120 σελίδες. Το διαβιβαστικό που εστάλη στην αστυνομία είναι πάνω από 800, κοντά στις 900 σελίδες και αφορά όλο το πραγματολογικό υλικό, πειστήρια και αποδείξεις.

    [02] Επίσημη έναρξη για το πατρινό καρναβάλι

    Την έναρξη του πατρινού Καρναβαλιού κήρυξε απόψε ο δήμαρχος της πόλης, Κώστας Πελετίδης, κατά την διάρκεια ειδικής τελετής, που έγινε στην πλατεία Γεωργίου. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Πατρέων, «η νεολαία αρνιέται να πνιγεί στην καταχνιά» και κάλεσε τους νέους και τις νέες που συμμετέχουν στο καρναβάλι, να στείλουν παντού το μήνυμα, πως «αρνούνται ένα μέλλον που εξαρτάται από τα κέρδη των μονοπωλίων και των πολυεθνικών». Στην συνέχεια, ο Κώστας Πελετίδης τόνισε ότι, «εσείς οι νέοι δίνετε την απάντησή σας, δεν κιοτεύετε, δεν το βάζετε κάτω, δείχνεται ότι η ζωή δεν κυλάει μέσα στη φτώχεια και τη μιζέρια».

    Πριν από την τελετή έναρξης στην πλατεία Γεωργίου, έκανε την εμφάνισή του ο βασιλιάς Καρνάβαλος, ενώ η τελετή θα ολοκληρωθεί με την συναυλία της μπάντας «Επί Σκηνής», που αποτελείται από πατρινούς τραγουδιστές και μουσικούς, που συστάθηκε ειδικά για τις ανάγκες της αποψινής εκδήλωσης και το υπαίθριο πάρτι που θα ακολουθήσει. Την τελετή της έναρξης άνοιξε χορευτικό δρώμενο από χορεύτριες και χορευτές που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολές χορού της Πάτρας, ενώ νωρίτερα καρναβαλικά δρώμενα σε δρόμους, πλατείες και πεζόδρομους, έδωσαν για μία ακόμη χρονιά το στίγμα του πατρινού καρναβαλιού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 17 January 2015 - 21:30:20 UTC