Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Αποκατάσταση των αδικιών που έγιναν εις βάρος των πολυτέκνων»
  • [02] Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση
  • [03] Στην «Εθνική Άμυνα» θα τερματίζουν σήμερα από τις 10 το βράδυ έως τη λήξη, οι συρμοί του μετρό
  • [04] Νέο «όχι» Σόιμπλε σε κούρεμα χρέους
  • [05] Έντεκα νεκροί σε συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία

  • [01] «Αποκατάσταση των αδικιών που έγιναν εις βάρος των πολυτέκνων»

    Την πολιτική βούληση του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο του προγράμματός του για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, να αποκαταστήσει σταδιακά τις αδικίες και τις απώλειες των εισοδημάτων και των δικαιωμάτων των πολύτεκνων οικογενειών, που συντελέστηκαν στα χρόνια του μνημονίου, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας στο προεδρείο της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας, στη σημερινή συνάντησή τους.

    Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι οι πολύτεκνες οικογένειες ήταν από τα μεγαλύτερα θύματα των αντικοινωνικών περικοπών που προωθήθηκαν τα χρόνια του μνημονίου, και πρόσθεσε ότι με τις περικοπές σε βάρος των πολύτεκνων οικογενειών, η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου παραβίασε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους για ειδική φροντίδα από το κράτος.

    Παραβίασε όμως και τη δική της συνταγματική υποχρέωση για σχεδιασμό και εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής, οξύνοντας ακόμα περισσότερο το κρίσιμο για το μέλλον της χώρας δημογραφικό πρόβλημα, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας το ενδιαφέρον του κόμματός του για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολυτέκνων.

    [02] Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

    Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 1,9 μονάδων από τη ΝΔ δείχνει νέα πανελλαδική τηλεφωνική δημοσκόπηση, που έγινε από την εταιρεία Interview, σε δείγμα 1.000 ατόμων, στις 14 και 15 Ιανουαρίου, για λογαριασμό της Βεργίνα TV.

    Αναλυτικά, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει ποσοστό 30%, η ΝΔ 28,1%, το Ποτάμι 5%, η Χρυσή Αυγή 4,9%, το ΚΚΕ 4%, το ΠΑΣΟΚ 3,5%, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών 2%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες 1,8% και η ΔΗΜΑΡ 0,7%.

    [03] Στην «Εθνική Άμυνα» θα τερματίζουν σήμερα από τις 10 το βράδυ έως τη λήξη, οι συρμοί του μετρό

    Στο σταθμό "Εθνική Άμυνα", θα τερματίζουν σήμερα οι συρμοί του μετρό, από τις 10 το βράδυ έως τη λήξη της λειτουργίας, λόγω έκτακτων τεχνικών εργασιών, στο τμήμα Εθνική 'Αμυνα - Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο της γραμμής 3 του Μετρό.

    Η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, κατά τη διάρκεια της διακοπής λειτουργίας του παραπάνω τμήματος, θα πραγματοποιείται, μέσω των λεωφορειακών γραμμών.

    [04] Νέο «όχι» Σόιμπλε σε κούρεμα χρέους

    Απορρίπτει το ενδεχόμενο νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Der Spiegel» και καλεί τους Έλληνες πολιτικούς να μην υπόσχονται προεκλογικά περισσότερα από ό,τι μπορούν να τηρήσουν. Επαναλαμβάνει δε ότι οι ήδη συναφθείσες συμφωνίες είναι δεσμευτικές.

    «Ο Σόιμπλε απορρίπτει κούρεμα χρέους», είναι ο τίτλος αποσπάσματος της συνέντευξης το οποίο προδημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού, ενώ στον υπότιτλο επισημαίνεται:«Ο Έλληνας αριστερός πολιτικός Αλέξης Τσίπρας ζητάει από την ΕΕ ευρείες παραχωρήσεις. Ο Σόιμπλε απαντά. Οι συμφωνίες που βρίσκονται σε ισχύ είναι δεσμευτικές».

    «Η Ελλάδα δεν έχει με το χρέος της αυτή τη στιγμή κανένα πρόβλημα», αναφέρει ο κ. Σόιμπλε και προσθέτει ότι η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει τον ίδιο δρόμο και να τηρήσει τα συμφωνηθέντα.

    «Όλα αυτά τελικά είναι προς το συμφέρον των Ελλήνων. Δεν το κάνουν για μας, αλλά για τους εαυτούς τους», καταλήγει.

    [05] Έντεκα νεκροί σε συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία

    Έντεκα άνθρωποι, μεταξύ αυτών και έξι στρατιώτες, σκοτώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στην ανατολική Ουκρανία, όπου εδώ και μία εβδομάδα οι συγκρούσεις έχουν αναζωπυρωθεί, σύμφωνα με τον απολογισμό που ανακοίνωσαν οι ουκρανικές αρχές και οι τοπικές αρχές του Ντονέτσκ.

    «Έξι από τους στρατιώτες μας σκοτώθηκαν από τις εχθροπραξίες σε 24 ώρες, 18 ακόμη τραυματίστηκαν» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού Αντρίι Λισένκο, προσθέτοντας ότι ένας πολίτης σκοτώθηκε στη διάρκεια βομβαρδισμού ενός οδοφράγματος του στρατού.

    Νωρίτερα σήμερα οι αρχές του Ντονέτσκ ανακοίνωσαν ότι τέσσερις πολίτες σκοτώθηκαν στην πόλη αυτή.

    Σφοδρές μάχες μαίνονται μεταξύ των αυτονομιστών ανταρτών και του ουκρανικού στρατού από την Πέμπτη στην περιοχή του αεροδρομίου του Ντονέτσκ.

    Η Ρωσία εξέφρασε σήμερα την ανησυχία της ότι η αντικατάσταση των Ουκρανών στρατιωτών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου στα ανατολικά ενδέχεται να υπονομεύσει τις ειρηνευτικές προσπάθειες, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 16 January 2015 - 17:30:21 UTC