Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε την επίθεση με γκαζάκια στο γραφείο του Α. Γεωργιάδη
  • [02] Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για τον Χρ. Ξηρό
  • [03] Με C-130 θα μεταφερθούν οι σοροί από το Norman Atlantic
  • [04] Σε έξαρση η γρίπη στην Ελλάδα - Επτά οι νεκροί
  • [05] Ε. Νοβότνι: Η ΕΚΤ δεν μπορεί να συμφωνήσει σε νέα διαγραφή του ελληνικού χρέους
  • [06] Ο. Ρεν: Απίθανη μια διαγραφή του χρέους
  • [07] Εγκατέλειψε την πολιτική της ελάχιστης συναλλαγματικής ισοτιμίας του φράγκου η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας
  • [08] Η Μπόκο Χαράμ σκότωσε γυναίκα την ώρα που γεννούσε
  • [09] Α. Νταβούτογλου: Ο Νετανιάχου έχει διαπράξει στη Γάζα εγκλήματα αντίστοιχα με αυτά των τρομοκρατών στο Παρίσι
  • [10] Επιταχύνεται η άνοδος της στάθμης των θαλασσών

  • [01] Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε την επίθεση με γκαζάκια στο γραφείο του Α. Γεωργιάδη

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει την επίθεση με γκαζάκια στο γραφείο του Α. Γεωργιάδη» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

    [02] Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για τον Χρ. Ξηρό

    Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για την υπόθεση του Χριστόδουλου Ξηρού, μετά τη σύλληψη δύο ατόμων, φερόμενων ως συνεργατών του, και συγκεκριμένα του 54χρονου απότακτου αστυνομικού και του 37χρονου Αλβανού ο οποίος είχε νοικιάσει το κρησφύγετο της Αναβύσσου. Μέχρι σήμερα το πρωί, ερευνήθηκαν τρία σπίτια και συγκεκριμένα ένα στα Σεπόλια και ένα στη Γλυφάδα, που χρησιμοποιούσαν οι δύο συλληφθέντες, καθώς και το πατρικό σπίτι του απότακτου αστυνομικού στη Μάνη.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στα σπίτια δεν βρέθηκε οπλισμός. Οι έρευνες των αστυνομικών της Αντιτρομοκρατικής εστιάζονται κυρίως στον εντοπισμό της 22χρονης φοιτήτριας, που συμμετείχε στην ομάδα υπόθαλψης και υποστήριξης του Χριστόδουλου Ξηρού, καθώς και στην ταυτοποίηση των υπολοίπων συνεργατών του, κυρίως ποινικών, οι οποίοι εκτιμάται ότι θα συμμετείχαν στην επίθεση στις φυλακές Κορυδαλλού, που σχεδίαζε η ομάδα.

    Σημειώνεται ότι ο 54χρονος απότακτος αστυνομικός υπηρετούσε παλαιότερα στην ΕΚΑΜ και μάλιστα είχε πάρει μέρος στην επιχείρηση για τη σύλληψη των μελών της 17 Νοέμβρη που κατέληξε σε φιάσκο, στην οδό Λουΐζης Ριανκούρ. Ωστόσο, η σχέση του με τον Χριστόδουλο Ξηρό προέκυψε τον τελευταίο καιρό μέσω του 37χρονου Αλβανού, ο οποίος είναι σεσημασμένος για σωρεία ποινικών αδικημάτων, με επτά διαφορετικά ονόματα και φέρεται ότι ανήκει στην ομάδα έγκλειστου των φυλακών για εκβιάσεις και σωρεία άλλων εγκληματικών πράξεων.

    Οι δύο συλληφθέντες είχαν ως ρόλο την υπόθαλψη και υποστήριξη του Χριστόδολου Ξηρού.

    Την ίδια ώρα, από την Αντιτρομοκρατική γίνεται έρευνα και για άλλο πρόσωπο που φέρεται ότι έχει νοικιάσει κρησφύγετο στο Λουτράκι.

    [03] Με C-130 θα μεταφερθούν οι σοροί από το Norman Atlantic

    Με αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας θα μεταφερθούν από την Ιταλία στην Ελλάδα οι σοροί τριών Ελλήνων θυμάτων του ναυτικού δυστυχήματος του επιβατηγού - οχηματαγωγού πλοίου Norman Atlantic.

    Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας, η πτήση θα πραγματοποιηθεί από το αεροδρόμιο του Μπάρι με προορισμό το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας.

    Σχετική εντολή έδωσε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Δένδιας, κατόπιν συνεννόησης με τη Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης και το γραφείο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Με την ίδια εντολή, τα έξοδα μεταφοράς των σορών των θυμάτων καλύπτονται εξ ολοκλήρου από το υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας.

    [04] Σε έξαρση η γρίπη στην Ελλάδα - Επτά οι νεκροί

    Στους επτά ανέρχονται μέχρι σήμερα οι άνθρωποι που έχουν χάσει τη ζωή τους στην Ελλάδα από επιπλοκές της γρίπης. Αυτή την περίοδο παρατηρείται έξαρση της γρίπης στη χώρα, καθώς με βάση τα νεότερα στοιχεία επιδημιολογικής επιτήρησης του ΚΕΕΛΠΝΟ, μόνο τα τελευταία 24ωρα, 12 ασθενείς νοσηλεύτηκαν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ανεβάζοντας τον αριθμό όσων εμφάνισαν επιπλοκές και χρειάσθηκαν κρεβάτι σε ΜΕθ, στους 22.

    [05] Ε. Νοβότνι: Η ΕΚΤ δεν μπορεί να συμφωνήσει σε νέα διαγραφή του ελληνικού χρέους

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν μπορεί να συμφωνήσει σε καμιά περίπτωση σε μια νέα διαγραφή χρέους για την Ελλάδα, διότι από νομική άποψη αυτό θα ήταν απαγορευμένη κρατική χρηματοδότηση, τονίζει ο διοικητής της Αυστριακής Κεντρικής Τράπεζας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ Έβαλντ Νοβότνι, σε σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Τιρόλερ Τάγκες Τσάιτουνγκ». Προσθέτει δε ότι κάποιοι εμπειρογνώμονες αναμένουν πως, αντί μιας διαγραφής, θα μπορέσει να υπάρξει διαπραγμάτευση για παράταση του χρόνου αποπληρωμής- και σε κάθε περίπτωση το «κλειδί» έχουν τώρα οι Έλληνες, οι οποίοι θα πρέπει να εφαρμόσουν τα προγράμματα.

    Ο διοικητής της Αυστριακής Κεντρικής Τράπεζας θεωρεί, επίσης, πως μια ενδεχόμενη χρεοκοπία και μια ενδεχόμενη έξοδος από το ευρώ αυτήν τη στιγμή, θα ήταν «μια καταστροφή για την Ελλάδα», επισημαίνοντας ωστόσο πως από καθαρά νομική άποψη μια έξοδος από την Ευρωζώνη δεν είναι δυνατή, η Ελλάδα θα έπρεπε να εγκαταλείψει συνολικά την ΕΕ- και μια επανένταξή της πρέπει να εξεταστεί όπως μια τελείως νέα ένταξη, που πρέπει να εγκρίνουν όλες οι άλλες χώρες της ΕΕ.

    [06] Ο. Ρεν: Απίθανη μια διαγραφή του χρέους

    Η Ελλάδα είναι απίθανο να επιτύχει οποιαδήποτε διαγραφή τους χρέους που οφείλει στην Ευρωζώνη και θα πρέπει, αντί τούτου, να εστιάσει σε μία πιθανή ανακούφιση του χρέους με τη μορφή μεγαλύτερων περιόδων αποπληρωμής του, δήλωσε ο Όλι Ρεν σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg.

    «Δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρξει ένα κλασικό "κούρεμα" του κεφαλαίου. Αντί τούτου, θα περίμενα ότι οι χώρες της Ευρωζώνης θα εξέταζαν μάλλον τρόπους και μέσα βελτίωσης της βιωσιμότητας του χρέους με την περαιτέρω επιμήκυνση των λήξεων των δανείων», δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ από το 2010 έως το 2014 και σήμερα αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.

    Τα σχόλια αυτά του κ. Ρεν, σημειώνει το Bloomberg, αναδεικνύουν μία κορυφαία δοκιμασία για την όποια ελληνική κυβέρνηση με επικεφαλής τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα.

    Ο Όλι Ρεν δήλωσε ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές θα έχει περιορισμένο πεδίο χαλάρωσης της δημοσιονομικής λιτότητας και των όρων απελευθέρωσης της αγοράς. «Η προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια κινήσεων κατά την επαναδιαπραγμάτευση των όρων του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής», δήλωσε από το γραφείο του στο Στρασβούργο.

    Ο ίδιος επίσης προειδοποίησε για το ενδεχόμενο να μη σχηματισθεί κυβέρνηση μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, λέγοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να αποφύγει μία επανάληψη του 2012, όταν το πολιτικό αδιέξοδο οδήγησε σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις μέσα σε έξι εβδομάδες, στη διακοπή του προγράμματος χρηματοδότησης και στη φημολογία ότι η χώρα μπορεί να αναγκαζόταν να φύγει από το ευρώ.

    Ο πρώην επίτροπος τόνισε ότι, αν και η Ευρωζώνη είναι καλύτερα εξοπλισμένη σήμερα σε σχέση με τρία χρόνια πριν για να χειρισθεί την όποια ελληνική αναταραχή, αυτό δεν κάνει πιο εύλογη την άποψη μίας αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη (το αποκαλούμενο Grexit).

    Σημειώνοντας ότι όλα τα κύρια πολιτικά κόμματα της Ελλάδας στηρίζουν τη συμμετοχή της στην Ευρωζώνη, ο Ρεν κάλεσε τους ξένους πολίτες και επενδυτές να κάνουν διάκριση μεταξύ πολιτικού θορύβου και οικονομικής πραγματικότητας.

    Ο Ρεν, που δήλωσε ότι έχει συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, σημείωσε ότι το σύνολο της ελληνικής πολιτικής τάξης πρέπει να εστιάσει στη βασική πρόκληση να μειωθεί ο ρόλος των κατεστημένων συμφερόντων στην Ελλάδα και να δημιουργηθεί ένα εθνικό σύστημα «καλής και δίκαιης διακυβέρνησης».

    Διαβάστε επίσης: Ε. Νοβότνι: Η ΕΚΤ δεν μπορεί να συμφωνήσει σε νέα διαγραφή του ελληνικού χρέους

    [07] Εγκατέλειψε την πολιτική της ελάχιστης συναλλαγματικής ισοτιμίας του φράγκου η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας

    Σε τροχιά ανάκαμψης εμφανίζεται η ευρωπαϊκή χρηματιστηριακή αγορά από την πτώση που σημείωνε νωρίτερα, μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας της Ελβετίας (Swiss National Bank (SNB) ότι τερματίζει την πολιτική της ελάχιστης συναλλαγματικής ισοτιμίας του ελβετικού φράγκου, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg. Ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης "Stoxx Europe 600 Index" σημείωσε άνοδο 3,8% στις 352.55 μονάδες στην αγορά του Λονδίνου,αντισταθμίζοντας απώλειες έως και 2% που κατέγραφε νωρίτερα. Αντίθετα, ο δείκτης της ελβετικής αγοράς "Swiss Market Index" καταγράφει απώλειες 7,1%, σημειώνοντας έτσι την μεγαλύτερη ημερήσια υποχώρησή του από το 2008.

    Το κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα της Ελβετίας (SNB) εγκατέλειψε την ελάχιστη συναλλαγματική ισοτιμία των 1,20 ελβετικών φράγκων έναντι του δολαρίου ΗΠΑ, σήμερα, τερματίζοντας μια πολιτική τριών ετών που στόχο είχε να προστεύσει την οικονομία της χώρας έναντι της ευρωπαϊκής κρίσης κρατικού χρέους. Η κεντρική τράπεζα της χώρας, επίσης, μείωσε το επιτόκιο σε καταθετικούς λογαριασμούς όψεως που υπερβαίνουν ένα συγκεκριμένο χρηματικό όριο.

    [08] Η Μπόκο Χαράμ σκότωσε γυναίκα την ώρα που γεννούσε

    Οι αντάρτες της Μπόκο Χαράμ σκότωσαν μία γυναίκα την ώρα που γεννούσε στη διάρκεια της απεχθέστερης ίσως επίθεσης της οργάνωσης την τελευταία εξαετία που δραστηριοποιείται, καταγγέλλει σήμερα η Διεθνής Αμνηστία, ενώ δορυφορικές φωτογραφίες που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η διεθνής οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την πόλη Μπάγκα και την Ντορόν Μπάγκα, που βρίσκεται σε απόσταση 2,5 χιλιομέτρων, αποκαλύπτουν την κλίμακα της επίθεσης.

    Η Αμνηστία ανακοίνωσε ότι ένας αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης που εξαπέλυσαν πριν από λίγες μέρες στην Μπάγκα, που βρίσκεται στις ακτές της λίμνης Τσαντ στη βορειοανατολική Νιγηρία, οι ισλαμιστές μαχητές της Μπόκο Χαράμ κατήγγειλε ότι η έγκυος γυναίκα έχασε τη ζωή της από πυρά που εβλήθησαν αδιακρίτως από τα οποία σκοτώθηκαν και μικρά παιδιά.

    [09] Α. Νταβούτογλου: Ο Νετανιάχου έχει διαπράξει στη Γάζα εγκλήματα αντίστοιχα με αυτά των τρομοκρατών στο Παρίσι

    Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου κατήγγειλε σήμερα τη δημοσίευση από τη γαλλική σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo σκίτσου του προφήτη Μωάμεθ, κρίνοντας ότι η ελευθερία της έκφρασης δεν σημαίνει «ελευθερία εξύβρισης» ενώ παράλληλα κατηγόρησε τον Ισραηλινό ομόλογό του ότι έχει διαπράξει στη Γάζα «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» αντίστοιχα με αυτά των τρομοκρατών στο Παρίσι.

    Η τουρκική αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Τζουμχουριέτ δημοσίευσε «από αλληλεγγύη» το σκίτσο και ένθετο στα τουρκικά που επαναλαμβάνει τα βασικά σημεία των άρθρων και των σκίτσων του Charlie Hebdo. Τουρκικές ιστοσελίδες ανάρτησαν επίσης το σκίτσο του Μωάμεθ.

    Τουρκικό δικαστήριο διέταξε μερικές ώρες αργότερα τον αποκλεισμό όλων των ιστοσελίδων που δημοσιεύουν το σκίτσο του προφήτη, χαρακτηρίζοντας τη δημοσίευση «προσβολή για τους πιστούς».

    Ο Νταβούτογλου που μετείχε στην «πορεία για τη δημοκρατία» την Κυριακή, στο πλευρό του προέδρου Φρανσουά Ολάντ, μαζί με 40 ακόμη αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, κυρίως «για να υπερασπισθεί την ελευθερία της έκφρασης» δήλωσε σήμερα ότι «όπως οι τρομοκράτες που διέπραξαν τις σφαγές στο Παρίσι, ο Νετανιάχου διέπραξε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας ως επικεφαλής μιας κυβέρνησης που σφάγιασε παιδιά που έπαιζαν στην παραλία της Γάζας».

    [10] Επιταχύνεται η άνοδος της στάθμης των θαλασσών

    Η άνοδος της στάθμης των θαλασσών παγκοσμίως κατά τις δύο τελευταίες δεκαετίες έχει επιταχυνθεί πολύ περισσότερο από ό,τι νόμιζαν μέχρι σήμερα οι επιστήμονες, ενώ αντίθετα πιο πριν η άνοδος των υδάτων ήταν μικρότερη σε σχέση με τις παλαιότερες εκτιμήσεις, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Μετά το 1990, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, η στάθμη αυξάνεται πολύ πιο γρήγορα από τις έως τώρα εκτιμήσεις, με ρυθμό υπερδιπλάσιο από ό,τι πριν το 1990.

    Οι ερευνητές των πανεπιστημίων Χάρβαρντ και Ράτγκερς, με επικεφαλής την Κάρλινγκ Χέι και τον Έρικ Μόροου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature", σύμφωνα με το BBC και τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης», εκτιμούν ότι μέχρι το 1990 υπήρχε υπερεκτίμηση της ανόδου της στάθμης των υδάτων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 15 January 2015 - 11:30:28 UTC