Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έως τρεις ημέρες με αποδοχές, η εκλογική άδεια
  • [02] «Ηχηρό όχι» σε διαγραφή ελληνικού χρέους, λέει ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας
  • [03] «Ελάφρυνση χρέους θα συζητηθεί, αν συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις»
  • [04] Θαυμαστής του Μέσι ο Ρονάλντο... τζούνιορ
  • [05] Πανθρακικός-Κέρκυρα: 1-0

  • [01] Έως τρεις ημέρες με αποδοχές, η εκλογική άδεια

    Όλοι οι εργαζόμενοι δικαιούνται εκλογική άδεια με αποδοχές, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015. Η χορηγούμενη άδεια είναι ανάλογη με το καθεστώς εργασίας, ενώ δεν συμψηφίζεται με την ετήσια άδεια μετ' αποδοχών.

    [02] «Ηχηρό όχι» σε διαγραφή ελληνικού χρέους, λέει ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας

    Με «ηχηρό όχι» σε ενδεχόμενη διαγραφή ελληνικού χρέους προειδοποιεί ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας 'Αλεξ Στάμπ (Alex Stubb), σύμφωνα με τους Financial Times.

    Συγκεκριμένα, δημοσίευμα της βρετανικής οικονομικής εφημερίδας, με τίτλο «Ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας δηλώνει ότι θα απορρίψει τη διαγραφή ελληνικού χρέους» (Finland's PM says he will reject any Greek debt forgiveness), φιλοξενεί δηλώσεις του κ.Στάμπ σύμφωνα με τον οποίο η χώρα του θα πει ένα "ηχηρό όχι" ("resounding no") σε οποιαδήποτε κίνηση για διαγραφή του χρέους της Ελλάδας, σχόλιο που αντιπροσωπεύει μια παρέμβαση υψηλού προφίλ στις επερχόμενες εκλογές της χώρας, όπως σημειώνει η εφημερίδα.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, η προειδοποίηση του 'Αλεξ Στάμπ στη συνέντευξή του στους Financial Times, θέτει τη Φινλανδία σε πορεία σύγκρουσης με τον ΣΥΡΙΖΑ, που έχει στο επίκεντρο της προεκλογικής του εκστρατείας την πρόταση για μερική διαγραφή του ελληνικού χρέους.

    "Θα παραμείνουμε αμετακίνητοι σε αυτή τη θέση μας: Είναι σαφές ότι θα πούμε ένα ηχηρό όχι σε οποιοδήποτε κούρεμα του ελληνικού χρέους", είπε ο κ Στάμπ και ξεκαθάρισε ότι εμείς φυσικά δεν θέλουμε να επηρεάσουμε τις ελληνικές εκλογές. Αλλά νομίζω ότι είναι δίκαιο για τους Έλληνες και τους Φινλανδούς να εκφράσουν φωναχτά ότι ορισμένες από τις δηλώσεις των ελληνικών κομμάτων, οι παρουσιάσεις τους και οι ιδέες σχετικά με τα τρέχοντα προγράμματα είναι απλά απαράδεκτες για τη Φινλανδία".

    Ο κ. Στάμπ αρνήθηκε να αναφερθεί σε δηλώσεις Ελλήνων πολιτικών για τις οποίες έχει αντιρρήσεις, προσθέτοντας όμως, ότι η Φινλανδία έχει δείξει "εκτεταμένη αλληλεγγύη στη δύσκολη κατάσταση"

    [03] «Ελάφρυνση χρέους θα συζητηθεί, αν συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις»

    Την πεποίθηση ότι η συζήτηση για «κάποια επιπλέον ελάφρυνση του ελληνικού χρέους» μπορεί να ανοίξει, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια και την εφαρμογή των μέτρων που έχει συμφωνήσει με την τρόικα, εκφράζει ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξή του στην πορτογαλική εφημερίδα «Diario Economico».

    Στην ερώτηση αν υπάρχει κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ο Κλ. Ρέγκλινγκ υπενθυμίζει ότι η Ελλάδα από το 2009 ως σήμερα έχει διανύσει μεγάλο δρόμο, ξεκινώντας από μια πολύ δύσκολη οικονομικά και πολιτικά θέση. Ο επικεφαλής του ESM εκφράζει την πεποίθηση ότι η χώρα θα παραμείνει στο ευρώ και επισημαίνει ότι το ποσοστό του ελληνικού λαού που επιθυμεί την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη, αυξήθηκε τις τελευταίες εβδομάδες από το 70% στο 80%.

    Συνεχίζοντας, ο κ. Ρέγκλινγκ τονίζει ότι η ευρωζώνη δεν προβλέπει την έξοδο ενός κράτους-μέλους από το ενιαίο νόμισμα, επισημαίνοντας ότι όλες οι φήμες για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ προέρχονται από τον Τύπο και όχι από δηλώσεις κυβερνήσεων.

    [04] Θαυμαστής του Μέσι ο Ρονάλντο... τζούνιορ

    Ο Μέσι έχει θαυμαστές σε όλο τον κόσμο, είναι γνωστό αυτό. Ένας εξ αυτών είναι και ο γιος του Κριστιάνο Ρονάλντο, Κρις, όπως αποκάλυψε ο κορυφαίος παίκτης του κόσμου μετά τη συνάντησή του με τον Αργεντινό σταρ στο πλαίσιο της τελετής της «Χρυσής Μπάλας» το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στη Ζυρίχη.

    Λίγη ώρα μετά την απονομή του βραβείου στον Πορτογάλο άσο της Ρεάλ Μαδρίτης, ο «CR7» είχε ολιγόλεπτο τετ-α-τετ με το Μέσι σε άκρως φιλικό κλίμα, με το γιο του Κρις να δείχνει προς την πλευρά του Αργεντινού τον οποίο σηκώθηκε για να χαιρετήσει.

    [05] Πανθρακικός-Κέρκυρα: 1-0

    Δύο πέναλτι καθόρισαν την έκβαση της αναμέτρησης του Πανθρακικού με την Κέρκυρα, που άνοιξε την αυλαία της 18ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας και έληξε με νίκη της ομάδας της Κομοτηνής με 1-0. Ο Ιγκορ αξιοποίησε την ευκαιρία από την άσπρη βούλα στο 38΄, ενώ ο Μαρκόβσκι στο 75΄ νικήθηκε από τον Αθανασιάδη κι έτσι οι «ακρίτες» πήραν τρεις πολύτιμους βαθμούς, στην προσπάθειά τους να μείνουν στην κατηγορία. Στη φάση του πέναλτι της Κέρκυρας αποβλήθηκε από τον Πανθρακικό ο Ποτουρίδης.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 14 January 2015 - 17:30:22 UTC