Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανακοινώθηκαν τα ψηφοδέλτια Επικρατείας των κομμάτων
  • [02] Άνοιξε η πορθμειακή γραμμή Ζακύνθου - Κυλλήνης
  • [03] Σε ισχύ απαγόρευση απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο
  • [04] Μια γυναίκα νεκρή από αναθυμιάσεις στο μετρό της Ουάσιγκτον
  • [05] Στο Τελ Αβίβ οι σοροί των Εβραίων, θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης στη Γαλλία
  • [06] Επιστολή του Φ. Κάστρο προς τον Ντ. Μαραντόνα
  • [07] Ενίσχυση της συνεργασίας ΗΠΑ - Πακιστάν στον τομέα της ασφάλειας, προανήγγειλε ο Κέρι
  • [08] Δύτες βρήκαν και το δεύτερο μαύρο κουτί του αεροσκάφους της AirAsia

  • [01] Ανακοινώθηκαν τα ψηφοδέλτια Επικρατείας των κομμάτων

    Τα ψηφοδέλτια Επικρατείας για τις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, ανακοινώθηκαν από τα κόμματα. Αύριο, Τετάρτη, θα ανακηρυχθούν από το Α' Τμήμα του Αρείου Πάγου οι συνδυασμοί και οι υποψήφιοι βουλευτές Επικρατείας και θα κοινοποιηθούν άμεσα στον υπουργό Εσωτερικών και στους αντιπεριφερειάρχες έδρας νομών. Οι τελευταίοι θα εκδόσουν προκήρυξη, με την οποία θα γνωστοποιούν στην Περιφέρεια του νομού τα ονόματα όλων των υποψηφίων. Η δημοσίευση και η τοιχοκόλληση της προκήρυξης πρέπει να έχει γίνει το αργότερο έως τις 20 Ιανουαρίου.

    Επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΝΔ είναι ο Θόδωρος Φορτσάκης, πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ στη δεύτερη θέση είναι ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης. Η δικηγόρος Νίκη Κεραμέως βρίσκεται στην τρίτη θέση και στην τέταρτη ο Βασίλης Οικόνομου.

    Ο ακαδημαϊκός Κ. Τσουκαλάς τοποθετήθηκε στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην τελευταία θέση τοποθετήθηκε ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης.

    Χωρίς εκπλήξεις ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη, το οποίο έχει επικεφαλής τον Γιώργο Φλωρίδη.

    Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Κομμουνιστικού Κόμματος, θα είναι η Αλέκα Παπαρήγα.

    Επικεφαλής στο Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα είναι ο Τέρενς Κουίκ, δεύτερος ο καθηγητής Ι. Βάμβουκας που προέρχεται από τη Νέα ΜΕΡΑ, ενώ στην τελευταία και τιμητική θέση τοποθετείται ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής και επί σειρά ετών βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Σγουρίδης.

    Ο Βασίλης Βασιλικός, είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΔΗΜΑΡ-Πράσινοι.

    Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Ποταμιού τέθηκε ο Παναγιώτης Καρκατσούλης, που είναι βραβευμένος ως ο καλύτερος δημόσιος λειτουργός στον κόσμο και ακολουθεί ο ηλεκτρολόγος-μηχανολόγος, Θανάσης Σκόκος που είναι στέλεχος του Ποταμιού από την πρώτη στιγμή.

    Ο πρώην πρόεδρος του ΟΑΕΔ Ηλίας Κικίλιας θα είναι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, ενώ στη δεύτερη θέση θα είναι ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής και νυν εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος. Στην τελευταία και τιμητική θέση θα είναι η Αγγέλα Κοκκόλα, πρώην γραμματέας του Ανδρέα Παπανδρέου.

    Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του συνδυασμού ΑΝΤΑΡΣΥΑ (Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή) και ΜΑΡΣ (Μετωπική Αριστερή Συμπόρευση) δόθηκε στη δημοσιότητα. Στην τελευταία τιμητική θέση του ψηφοδελτίου βρίσκεται ο δημοσιογράφος και εκδότης του περιοδικού «Unfollow», Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος, ενώ, όπως σημειώνεται, το ψηφοδέλτιο δεν έχει επικεφαλής.

    [02] Άνοιξε η πορθμειακή γραμμή Ζακύνθου - Κυλλήνης

    Άνοιξε η πορθμειακή γραμμή Ζακύνθου - Κυλλήνης και επιτράπηκε ο απόπλου των πλοίων. Οι δυνατοί βορειοδυτικοί άνεμοι που έπνεαν χθες στην ευρύτερη περιοχή του Ιονίου, έφταναν τοπικά τα 8-9 μποφόρ με αποτέλεσμα τα πλοία της πορθμειακής γραμμής να μείνουν δεμένα στα λιμάνια.

    [03] Σε ισχύ απαγόρευση απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο

    Σε ισχύ παραμένει η απαγόρευση απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν τοπικά τα 9 με 10 μποφόρ. Aπό τον Πειραιά εκτελούνται μόνο τα δρομολόγια για τη Σαλαμίνα. Η Eθνική Mετερεωλογική Yπηρεσία εξέδωσε δελτίο θυελλωδών ανέμων για βορειοανατολικό,νοτιοδυτικό,κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο, Ικάριο, Νότιο Ευβοϊκό, Στενό Καφηρέα, Σαρωνικό, Θάλασσα Κυθήρων, Δυτικό νοτιοδυτικό και ανατολικό Κρητικό.

    Kανονικά γίνονται τα δρομολόγια στις γραμμές Βόλος - Σποράδες, Κυλλήνη - Κεφαλλονιά, Κυλλήνη-Ζάκυνθος,Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα,Ρίο-Αντίρριο. Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή, όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν θα πρέπει πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνήσουν με τα κατά τόπους τουριστικά πρακτορεία.

    Διαβάστε επίσης: Άνοιξε η πορθμειακή γραμμή Ζακύνθου - Κυλλήνης

    [04] Μια γυναίκα νεκρή από αναθυμιάσεις στο μετρό της Ουάσιγκτον

    Μια γυναίκα φέρεται ως νεκρή στον σταθμό L'Enfant Plaza του μετρό της Ουάσιγκτον εξ αιτίας αναθυμιάσεων από καπνούς. Τουλάχιστον έξι είναι οι τραυματίες σύμφωνα με τη διεύθυνση του μετρό αλλά και την πυροσβεστική υπηρεσία η οποία όμως δεν ήταν σε θέση αν προσδιορίσει από πού προήλθαν οι αναθυμιάσεις. «Η προέλευση του καπνού είναι άγνωστη. Ο σταθμός εκκενώθηκε και έκλεισε προσωρινά», ανέφερε η διοίκηση του μετρό μέσω ανακοίνωσης.

    Εκατοντάδες είναι οι επιβάτες του μετρό που αναγκάστηκαν να εκκενώσουν τον σταθμό που βρίσκεται στο κέντρο της αμερικανικής πρωτεύουσας. Οι πυροσβέστες επιχείρησαν το μεσημέρι ( ώρα Ουάσιγκτον) στο σταθμό L'Enfant Plaza μετά από αναθυμιάσεις καπνού. Τουλάχιστον δύο από τις έξι γραμμές του δικτύου στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών βγήκαν εκτός λειτουργίας.

    [05] Στο Τελ Αβίβ οι σοροί των Εβραίων, θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης στη Γαλλία

    Τα φέρετρα με τις σορούς των τεσσάρων Εβραίων που σκοτώθηκαν την περασμένη Παρασκευή κατά τη διάρκεια της επίθεσης του ισλαμιστή Αμεντί Κουλιμπαλί στο εβραϊκό παντοπωλείο στο Παρίσι έφτασαν την Τρίτη τα ξημερώματα στο Ισραήλ όπου θα γίνει η ταφή τους. Ένα αεροπλάνο της ισραηλινού εθνικού αερομεταφορέα El Al που μετέφερε τις σορούς προσγειώθηκε στις 4:30 τοπική (και ώρα Ελλάδας), στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ όπως δήλωσε ο Οφέρ Λεφλέρ, εκπρόσωπος της ισραηλινής Αρχής του αεροδρομίου.

    [06] Επιστολή του Φ. Κάστρο προς τον Ντ. Μαραντόνα

    Ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας Φιντέλ Κάστρο έστειλε μια επιστολή προς τον φίλο του και θρύλο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου Αργεντινό Ντιέγκο Μαραντόνα μετέδωσε η ιστοσελίδα τηλεοπτικού δικτύου της Βενεζουέλας, προσθέτοντας ότι ο απεσταλμένος του δικτύου στην Κούβα διαψεύδει τις φήμες ότι ο πρώην ηγέτης της Κούβας έχει πεθάνει. Ο ηγέτης της κουβανικής επανάστασης δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως από την ημέρα της ιστορικής προσέγγισης της Κούβας με τις Ηνωμένες Πολιτείες την οποία προώθησε ο αδελφός του και νυν πρόεδρος της χώρας Ραούλ Κάστρο. Αυτή η «σιωπή και απουσία» του Φιντέλ φούντωσε και πάλι τις εικασίες σχετικά με την υγεία του.

    Η ιστοσελίδα του δικτύου Telesur δημοσίευσε φωτογραφίες του Μαραντόνα, ο οποίος είχε επισκεφτεί πρόσφατα την Κούβα, να κρατά και να διαβάζει μια ολιγοσέλιδη επιστολή με την υπογραφή του 88χρονου Φιντέλ Κάστρο. «Ο ηγέτης της κουβανικής επανάστασης, ο Φιντέλ Κάστρο, είναι ζωντανός και έγραψε μια επιστολή προς τον αστέρα του ποδοσφαίρου» αναφέρει η Telesur διαψεύδοντας τον χείμαρρο των πρόσφατων εικασιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την υγεία του Κάστρο. Η ιστοσελίδα δεν δημοσιεύει το περιεχόμενο της επιστολής του Κάστρο προς τον Μαραντόνα. Πάντως είναι αλήθεια ότι η τελευταία δημόσια εμφάνιση του Φιντέλ Κάστρο ήταν στις 17 Οκτωβρίου σε κρατικά μέσα ενημέρωσης.

    [07] Ενίσχυση της συνεργασίας ΗΠΑ - Πακιστάν στον τομέα της ασφάλειας, προανήγγειλε ο Κέρι

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιθυμούν την ενίσχυση της συνεργασίας με το Πακιστάν στον τομέα της ασφάλειας για να συνδράμουν τις πακιστανικές αρχές στην εκστρατεία κατά των ταλιμπάν, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Ισλαμαμπάντ.

    Επειτα από τις πιέσεις της Ουάσινγκτον, το Πακιστάν εξαπέλυσε τον Ιούνιο μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση κατά των ορμητηρίων των ταλιμπάν στις περιοχές των φυλών του βορειοδυτικού τμήματος της χώρας. Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιχείρηση αυτή, δηλώνοντας ωστόσο ότι οι στόχοι της επιχείρησης δεν έχουν εκπληρωθεί και ότι οι ΗΠΑ δεσμεύονται να ενισχύσουν τη συνεργασία τους με το Πακιστάν. Ο Τζον Κέρι εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για την πρόσφατη ένταση στα σύνορα της Ινδίας με το Πακιστάν και κάλεσε τις δύο γειτονικές χώρες να επιδιώξουν διπλωματική λύση στις συνοριακές τους διαφορές.

    [08] Δύτες βρήκαν και το δεύτερο μαύρο κουτί του αεροσκάφους της AirAsia

    Δύτες του Πολεμικού Ναυτικού της Ινδονησίας εντόπισαν και ανέκτησαν το δεύτερο μαύρο κουτί του μοιραίου αεροσκάφους της AirAsia που κατέπεσε στη θάλασσα σκοτώνοντας και τους 162 επιβαίνοντες. Είναι η συσκευή που περιέχει τον καταγραφέα των συνομιλιών στο θάλαμο διακυβέρνησης όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό κανάλι Metro TV της Ινδονησίας επικαλούμενο δηλώσεις ενός αξιωματούχου του υπουργείου Μεταφορών.

    Το δεύτερο μαύρο κουτί βρέθηκε κοντά στο σημείο όπου εντοπίστηκε περίπου 24 ώρες νωρίτερα και ο καταγραφέας στοιχείων πτήσης. Το μαύρο κουτί με τον καταγραφέα των συνομιλιών στο θάλαμο διακυβέρνησης μεταφέρθηκε σε σκάφος Πολεμικού Ναυτικού της Ινδονήσιος και αναμένεται να σταλεί στην πρωτεύουσα, Τζακάρτα, για ανάλυση. Το αεροσκάφος Airbus Α320-200 της AirAsia εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στις 28 Δεκεμβρίου εν μέσω κακών καιρικών συνθηκών και ενώ εκτελούσε δίωρη πτήση από την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ινδονησίας τη Σουραμπάγια προς τη Σιγκαπούρη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 13 January 2015 - 7:30:23 UTC