Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Παπανδρέου: Επιμήκυνση για 70 χρόνια των ελληνικών ομολόγων που βρίσκονται στα χέρια των εταίρων μας
  • [02] Αλ. Τσίπρας: Επτά προτεραιότητες για να ξαναγίνει η Ελλάδα ευρωπαϊκή χώρα
  • [03] Π. Καμμένος: Κανείς δεν μπορεί να μας βγάλει από την ΕΕ
  • [04] Η Χαγιάτ Μπουμεντιέν βρίσκεται πιθανότατα στην Συρία, σύμφωνα με τουρκική πηγή

  • [01] Γ. Παπανδρέου: Επιμήκυνση για 70 χρόνια των ελληνικών ομολόγων που βρίσκονται στα χέρια των εταίρων μας

    «Από την Κυριακή 25 Γενάρη, θα βάλει την υπογραφή της στο Ελληνικό Κοινοβούλιο μία νέα Πολιτική Δύναμη. Μία Δύναμη Προόδου, Αξιών, Δημοκρατίας, Σοσιαλισμού. Δύναμη που θέλει να εγγυηθεί την πορεία της Ελλάδας προς τα μπρος. Και αυτή η υπογραφή θα γράφει ?ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ?».

    Τα παραπάνω υπογράμμισε, ανοίγοντας την ομιλία του στην Λάρισα το Σάββατο, ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Παπανδρέου απευθυνόμενος σε πυκνό ακροατήριο.

    Επεσήμανε ότι η παρουσία του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ στην Βουλή θα επιβάλλει μία άλλη πολιτική καθώς και την επανάσταση του αυτονόητου αλλά και την συνεργσία για σταθερή πορεία της χώρας στην ΕΕ, ενώ μίλησε για κυβερνητικές συνεργασίες με ξεκάθαρο προοδευτικό πλαίσιο για να υπογραμμίσει: «δεν θα γίνουμε παρακολούθημα κανενός»

    Εθεσε δε ως κεντρικό στόχο, την οικόδομηση της μεταπελατειακής Ελλάδας με βάση ένα Ελληνικό Σχέδιο για το μέλλον βασισμένο στο τρίπτυχο: απελευθέρωση των θεσμών της Δημοκρατίας από τον πελατειακό εναγκαλισμό τους με κάθε λογής συμφέροντα, ανθρωπιά και αλληλεγγύη και ένα κράτος που λειτουργεί με τους πολίτες ασφαλείς, μέσα από την διάσταση της βιώσιμης ανάπτυξης. Ένα σχέδιο που, όπως είπε, θα καταστήσει την Ελλάδα μία σύγχρονη Ευρωπιακή χώρα Αξιών, Δικαιοσύνης και Δημιουργίας.

    Με απλό τρόπο, συνέχισε, λέω ότι είναι μια άλλη, εναλλακτική, οραματική αλλά και ρεαλιστική, υπεύθυνη πρόταση απέναντι στα ευχολόγια της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ.

    [02] Αλ. Τσίπρας: Επτά προτεραιότητες για να ξαναγίνει η Ελλάδα ευρωπαϊκή χώρα

    Είναι μικρές οι κλειστές αίθουσες για να στεγάσουν μια μεγάλη ανατροπή που έρχεται και την ελπίδα, σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ανοίγοντας την ομιλία του στο κατάμεστο Θέατρο «Γιώργος Σάμιος» στην Κόρινθο, και μίλησε για επτά άμεσες προτεραιότητες που θα λάβει ως κυβέρνηση για να ξαναγίνει η Ελλάδα χώρα ευρωπαϊκή.

    «Νοιώθω αυτό που βλέπεται καθημερινά, ο φόβος έχει αλλάξει στρατόπεδο. Τα σφιγμένα χείλη έγιναν σφιγμένες γροθιές. Δεν ζει κανείς στο διάβα της ζωής του τέτοιες στιγμές κι ο τόπος έχει πολλά χρόνια να τις ζήσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

    Έρχεται η ελπίδα είπε, η αξιοπρέπεια, η δημοκρατία, η Ελλάδα είναι έτοιμη να κάνει το μεγάλο βήμα στο αύριο. Κανείς, ανέφερε, δεν μπορεί να ανακόψει αυτή την ελπίδα για το μέλλον. Μόνο μια μικρή χούφτα είναι, είπε, που φοβάται το μέλλον όπως και ο κ. Σαμαράς.

    Τα επτά άμεσα μέτρα που εξήγγειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι:

    Β· δωρεάν ρεύμα στα νοικοκυριά που τους το έχουν κόψει,

    Β· επίδομα σίτισης σε 300.000 άτομα,

    Β· δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη,

    Β· δώρο Χριστουγέννων στους χαμηλοσυνταξιούχους,

    Β· κάρτα μετακίνησης στους απόρους και

    Β· κατάργηση του φόρου εξίσωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης με αυτό της κίνησης.

    [03] Π. Καμμένος: Κανείς δεν μπορεί να μας βγάλει από την ΕΕ

    «Οι εκλογές αυτές, είναι εκλογές ενός απελευθερωτικού αγώνα της πατρίδος μας, διότι παλεύουμε για την επαναφορά αξιών, τις οποίες έχουμε απολέσει από την λειτουργία της συγκυβέρνησης και την επικυριαρχία των ξένων δανειστών». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, μιλώντας το Σάββατο σε πολιτική συγκέντρωση στην Πάτρα.

    Ο Πάνος Καμμένος στην ομιλία του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τονίζοντας ότι «είμαστε υπέρ της Ευρώπης των εθνών, των λαών των ίσων, της ομοφωνίας και της δημοκρατίας. αλλά όχι υπέρ της Ευρώπης της γερμανικής επικυριαρχίας και της ενοποίησης των τραπεζών, με κατάργηση των σημαιών». Επίσης ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ευρώ τονίζοντας ότι «κανείς δεν μπορεί να μας βγάλει από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την οποία πληρώσαμε για να μπούμε, πληρώνουμε για να μένουμε και για την οποία πληρώσαμε για την πολιτική που μας επέβαλε».

    Σε αυτό το σημείο ο Πάνος Καμμένος είπε πως «η Τρόικα, ο Σαμαράς, ο Παπαδήμος και ο Βενιζέλος κατέστρεψαν την Ελλάδα εκτελώντας τις εντολές του ΔΝΤ και των Ευρωπαίων, ενώ ήξεραν ότι ήταν λάθος η συνταγή τους» και στην συνέχεια έκανε λόγο για ειδικά δικαστήρια.

    [04] Η Χαγιάτ Μπουμεντιέν βρίσκεται πιθανότατα στην Συρία, σύμφωνα με τουρκική πηγή

    Η Χαγιάτ Μπουμεντιέν πέρασε από την Τουρκία και πιθανότατα βρίσκεται στη Συρία, δήλωσε επίσημη τουρκική πηγή, προσθέτοντας ότι οι τουρκικές Αρχές δεν την συνέλαβαν διότι δεν ειδοποιήθηκαν από το Παρίσι.

    "Εισήλθε στο τουρκικό έδαφος στις 2 Ιανουαρίου...θεωρούμε ότι πρέπει να βρισκόταν στην Ούρφα μία εβδομάδα αργότερα, αλλά δεν έχουμε στοιχεία. Η ύποπτη είναι πιθανότατα πλέον στη Συρία", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων η πηγή των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 10 January 2015 - 21:30:21 UTC