Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Ν.Δ δίνουν τρεις νέες δημοσκοπήσεις
  • [02] Περιορίστηκαν τα κυκλοφοριακά προβλήματα στη Β. Ελλάδα
  • [03] Παρίσι: Πορεία για τη Δημοκρατία, την Κυριακή, με τη συμμετοχή ξένων ηγετών

  • [01] Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Ν.Δ δίνουν τρεις νέες δημοσκοπήσεις

    Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 2,4 μονάδες έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου ενόψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας ΜETRISI για λογαριασμό του Provocateur. gr .Σύμφωνα με την τηλεφωνική πανελλαδική έρευνα που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 7 και 9 Ιανουαρίου σε δείγμα 1.005 ατόμων, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 30,2% έναντι 27,8% της ΝΔ. Την τρίτη θέση διεκδικούν η Χρυσή Αυγή και το Ποτάμι ενώ στη Βουλή φαίνεται, επίσης, να εκπροσωπούνται το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και το Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου.

    Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 3 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου εμφανίζει δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρία MRB, και η οποία θα δημοσιευτεί αύριο, Σάββατο 10 Ιανουαρίου, στην εφημερίδα «Αγορά».Ειδικότερα, και σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, τον ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει το 28,1% και τη ΝΔ το 25,1% των ερωτηθέντων. Ακολουθούν «Το Ποτάμι» με 5,7%, το ΚΚΕ με 4,8%, το ΠΑΣΟΚ με 4,6%, η Χρυσή Αυγή με 4,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,6%, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 2,4%, το ΛΑ.Ο.Σ με 1%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, επίσης με 1% και η ΔΗΜΑΡ με 0,9%. 'Αλλο Κόμμα απάντησε το 2,8%, ενώ αδιευκρίνιστη παραμένει η ψήφος του 16,5% του δείγματος.

    Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, με 3,2 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, εμφανίζει δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Marc για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

    Ειδικότερα, στο ερώτημα «αν είχαμε σήμερα βουλευτικές εκλογές, ποιο κόμμα είναι πιο πιθανό να ψηφίζατε», ΣΥΡΙΖΑ απάντησε το 29,6% των ερωτηθέντων (28,1% στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας τον Δεκέμβριο του 2014) και ΝΔ το 26,4% (25,1%). Και ακολουθούν «Το Ποτάμι» με 5,6%, η Χρυσή Αυγή με 5,5%, το ΚΚΕ με 5%, το ΠΑΣΟΚ με 3,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,7%, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 2,6% και ο ΛΑ.Ο.Σ. με 1,3%.

    Άλλο Κόμμα απάντησε το 4,7%, Άκυρο/Λευκό/Αποχή το 2,3%. Αναποφάσιστοι εμφανίζονται το 10,5% των ερωτηθέντων.

    [02] Περιορίστηκαν τα κυκλοφοριακά προβλήματα στη Β. Ελλάδα

    Μικρή άνοδο σημειώνει από το πρωί η θερμοκρασία στη Βόρεια Ελλάδα, σε σχέση με το τσουχτερό κρύο των προηγούμενων ημερών, ενώ έχουν περιοριστεί και τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν από τα χιόνια, τον παγετό και τις βροχοπτώσεις.

    Τα ξημερώματα, το θερμόμετρο έδειξε -4 βαθμούς Κελσίου στη Φλώρινα, -2 στη Θεσσαλονίκη, ενώ λίγο πάνω από το μηδέν ήταν η θερμοκρασία στην Κοζάνη και την Καστοριά. Ωστόσο, ο ήλιος που βγήκε από το πρωί ανέβασε αρκετούς βαθμούς τον υδράργυρο σε όλες τις περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης.

    Προβλήματα από τα χιόνια και τον παγετό παρατηρούνται στην επαρχιακή οδό Καστοριάς ? Φλώρινας, μέσω Βιτσίου, ενώ απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες για όσους θέλουν να μεταβούν στο χιονοδρομικό κέντρο Βόρρας στην Πέλλα και να κινηθούν στην επαρχιακή οδό Καστανερής ? Λιβάδια Κιλκίς. Επίσης, από τις βροχοπτώσεις και τη συσσώρευση των υδάτων έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Λειψυδρίου ? Φαναρίου (διάβαση Ξηρόμερου) στο Κιλκίς, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος.

    Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη λόγω υπερχείλισης υδάτων διεκόπη η συγκοινωνία στις διαβάσεις των ποταμών, Ποντικόρεμα, Λίσσος ύψος Αρριανών, 'Εβρενου ? Ιασίου, Αετοκορυφής, Διώνης και Στρύμης Λοφαρίου.

    Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για τη Βόρεια Ελλάδα ανάλογες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν και αύριο, Κυριακή, ωστόσο από τη Δευτέρα το βράδυ αναμένεται περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας με ισχυρούς, έως και θυελλώδεις, ανέμους.

    [03] Παρίσι: Πορεία για τη Δημοκρατία, την Κυριακή, με τη συμμετοχή ξένων ηγετών

    Με τη συμμετοχή πολλών ξένων ηγετών, πραγματοποιείται την Κυριακή στην πλατεία Δημοκρατίας στο Παρίσι, κατόπιν προσκλήσεων του Φ. Ολάντ μεγάλη πορεία για την δημοκρατία και την ελευθερία του Τύπου, στον απόηχο των πρόσφατων αιματηρών γεγονότων.

    Το παρόν αναμένεται να δώσουν οι Ντέιβιντ Κάμερον, Άνγκελα Μέρκελ, Αντώνης Σαμαράς, Ματέο Ρέντσι, Μαριάνο Ραχόι και Σαρλ Μισέλ, καθώς και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ. Εκτός από το Παρίσι, συγκεντρώσεις στη μνήμη των θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων θα οργανωθούν επίσης σε πολλές άλλες γαλλικές πόλεις.

    Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, η οποία «εντυπωσιάστηκε από την ενότητα του γαλλικού λαού», δήλωσε: «Πιστεύω ότι θα είναι μία σημαντική ένδειξη για την γαλλογερμανική φιλία το να είμαστε μαζί αυτές τις ώρες», «Έχω εντυπωσιαστεί από την ενότητα την οποία έδειξε ο γαλλικός λαός αντιμετωπίζοντας αυτές τις βάρβαρες επιθέσεις» συνέχισε η καγκελάριος, την οποία θα συνοδεύσει στο Παρίσι ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ.

    διαβάστε επίσης:Νεκροί και οι τρεις δράστες των δύο ομηριών στη Γαλλία - Νεκροί τέσσερις όμηροι

    www.amna.gr/blogview/70362/Nekroi-kai-oi-treis-drastes-ton-duo-omirion-sti-Gallia---Nekroi-tesseris-omiroi


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 10 January 2015 - 9:30:25 UTC