Browse through our Interesting Nodes on Religion Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύσκεψη του πρωθυπουργού με εκπροσώπους φορέων της Ρόδου
  • [02] Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 5,5 μονάδες έναντι της ΝΔ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση
  • [03] Περιορίστηκαν τα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας
  • [04] Ομηρεία στο Παρίσι: Το υπ. Εσωτερικών διαψεύδει την πληροφορία για δύο νεκρούς
  • [05] Αναστολή της συνθήκης Σένγκεν, ζήτησε η Μ. Λεπέν από τον Φρ. Ολάντ
  • [06] Νέα υπόθεση ομηρείας στο Παρίσι: Πληροφορίες για δύο νεκρούς
  • [07] Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα Βραβεία BAFTA

  • [01] Σύσκεψη του πρωθυπουργού με εκπροσώπους φορέων της Ρόδου

    Στην αναπτυξιακή τροχιά στην οποία έχει μπει η χώρα, εστιάζοντας στον τουρισμό, που όπως είπε θα σαρώσει, αναφέρθηκε, σήμερα το μεσημέρι, στη Ρόδο, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του τουρισμού, στα γραφεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Προηγήθηκε συνάντηση με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο, τον δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο, τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Αντώνη Καμπουράκη και με τους υποψήφιους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, στη διάρκεια της οποίας τέθηκαν αρκετά θέματα και προβλήματα που αφορούν τα νησιά. «Θίξαμε σε βάθος τα προβλήματα των νησιών και ιδιαίτερα αυτά που αναφέρονται στον τουρισμό» τόνισε, απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των φορέων, ο κ. Σαμαράς, επισημαίνοντας τη σπουδαιότητα του τουρισμού -που έχει αποκτήσει ιδιαίτερη δυναμική- για την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας. «Ο τουρισμός θα σαρώσει, αλλά το πρόβλημα είναι σε ποια κοίτη θα τον πας» ανέφερε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι προαπαιτούμενα για τον επισκέπτη είναι μεταξύ άλλων η ασφάλεια, η σταθερότητα, η αξιοπιστία και η προσφερόμενη ποιότητα του τουριστικού προϊόντος, και πρόσθεσε: «Εμείς, τα προβλήματα τα λύνουμε χωρίς παχιά λόγια και σε συνεργασία με τους φορείς». Ο κ. Σαμαράς στις 17:30 θα πραγματοποιήσει ομιλία σε ξενοδοχείο του νησιού, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ.

    [02] Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 5,5 μονάδες έναντι της ΝΔ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

    Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 5,5 μονάδες έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου εμφανίζει η δημοσκόπηση της Palmos Analysis για λογαριασμό της ιστοσελίδας tvxs.gr.

    Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «αν είχαμε σήμερα εθνικές (βουλευτικές) εκλογές ποιο από τα παρακάτω κόμματα θα ψηφίζατε», τον ΣΥΡΙΖΑ επιλέγουν 28,1% και τη ΝΔ 22,6% των ερωτηθέντων (τα ποσοστά των δύο ήταν 29,4% και 22%, αντίστοιχα, στη δημοσκόπηση που είχε παρουσιάσει η ίδια εταιρεία την 3η Ιανουαρίου 2015). Στην τρίτη θέση εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή με 6,7%. Ακολουθούν «Το Ποτάμι» με 5,5%, το ΚΚΕ με 4,3%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,3%, το ΠΑΣΟΚ με 2,1%, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 1,5% και ο ΛΑΟΣ με 1,4% . Άλλο κόμμα επέλεξαν 5% του δείγματος, ενώ 14,8% δήλωσαν ότι δεν έχουν αποφασίσει. Λευκό/Άκυρο 1,6%. Αποχή 2,7%. Δεν απάντησαν 1,5% των ερωτηθέντων.

    [03] Περιορίστηκαν τα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας

    Ο περιορισμός των προβλημάτων που προκλήθηκαν τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας των χιονοπτώσεων και του παγετού σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας, είναι το κύριο χαρακτηριστικό που επικρατεί στις προαναφερθείσες περιοχές.

    Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων ισχύει στην επαρχιακή οδό Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από 22ο έως 28ο χλμ., στην επαρχιακή οδό Λειψυδρίου - Φαναρίου (διάβαση Ξηρόμερου) λόγω καθίζησης του οδοστρώματος (νομός Κιλκίς) και στο νομό Ροδόπης, όπου λόγω υπερχείλισης υδάτων, διεκόπη η συγκοινωνία στις διαβάσεις των ποταμών, Ποντικόρεμα, Λίσσος ύψος Αρριανών, Έβρενου- Ιασίου, Αετοκορυφής, Διώνης και Στρύμης Λοφαρίου.

    Στην Κεντρική Μακεδονία, απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην επαρχιακή οδό Κερασιάς - Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρρας, στην επαρχιακή οδό Καστανερής - Λιβάδια. Στη Δυτική Μακεδονία, απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην επαρχιακή οδό Φλώρινας - Καστοριάς (μέσω Βιτσίου) από 15ο έως 30ο χλμ.

    Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στις επαρχιακές οδούς Καρδίτσας - Άρτας, από 38ο έως 61ο χλμ., θέση ?Τύμπανος?, Μουζακίου - Στεφανιάδας, από 10ο έως 22ο χλμ., θέση ?Αγ. Νικόλαος? και Καλλιπεύκης ? Π. Παντελεήμονα (όρια Ν. Πιερίας), δ/ση ?Βρύση του Κατή?.

    [04] Ομηρεία στο Παρίσι: Το υπ. Εσωτερικών διαψεύδει την πληροφορία για δύο νεκρούς

    Ένας άνθρωπος έχει τραυματιστεί σοβαρά στην κατάσταση ομηρείας στο εβραϊκό σουπερμάρκετ στο ανατολικό Παρίσι, δήλωσε μια πηγή από το συνδικάτο των αστυνομικών.

    Παράλληλα, το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας διέψευσε τις πληροφορίες του Τύπου ότι δύο άνθρωποι είναι νεκροί. Οι αστυνομικές πηγές σημείωσαν ότι ένας άνθρωπος έχει τραυματιστεί από πυροβολισμούς.

    Εξάλλου, μια πηγή που πρόσκειται στην έρευνα δήλωσε ότι ο δράστης της κατάστασης ομηρείας γνώριζε έναν από τους αδελφούς Κουασί, που επιτέθηκαν εναντίον της σατιρικής εφημερίδας Charlie Ebdo.

    Ο Αμεντί Κουλιμπαλί, που πιστεύεται ότι ευθύνεται για τη δολοφονία χθες μιας αστυνομικού στο Μονρούζ αλλά και για τη σημερινή κατάσταση ομηρίας, είχε εντοπιστεί με τον Σερίφ Κουασί το 2010, είπε η πηγή αυτή.

    Διαβάστε επίσης: Επίθεση στη Charlie Hebdo: Βέβαιη για τον εντοπισμό των δραστών η γαλλική κυβέρνηση , Έκτακτη σύνοδος των υπουργών Εσωτερικών στο Παρίσι, με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση στο Charlie Hebdo , Ο Ολάντ ζήτησε από τους πολίτες να «απορρίψουν τον στιγματισμό» μετά τις επιθέσεις εναντίον μουσουλμάνων , Αναστολή της συνθήκης Σένγκεν ζήτησε η Μ. Λεπέν από τον Φρ. Ολάντ

    [05] Αναστολή της συνθήκης Σένγκεν, ζήτησε η Μ. Λεπέν από τον Φρ. Ολάντ

    Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ συναντήθηκε σήμερα με τη Μαρίν Λεπέν, πρόεδρο του ακροδεξιού κόμματος Εθνικό Μέτωπο (FN), ενώ μαίνεται η αντιπαράθεση για τη συμμετοχή του κόμματος στη μεγάλη διαδήλωση που είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή, για να τιμηθούν τα θύματα της επίθεσης εναντίον της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo. Στη διάρκεια της συνάντησης στο Μέγαρο των Ηλυσίων, που διεξήχθη στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων του Ολάντ με όλους τους πολιτικούς ηγέτες της Γαλλίας, η Λεπέν ζήτησε από τον Γάλλο πρόεδρο να λάβει διάφορα μέτρα σε απάντηση στην αιματηρή επίθεση της Τετάρτης, μεταξύ αυτών την έξοδο της Γαλλίας από τον χώρο Σένγκεν, διευκρίνισε η ίδια. Σύμφωνα με τη Λεπέν, «πρέπει να βρεθούμε σε θέση να απαντήσουμε στον πόλεμο που έχει κηρύξει ο ισλαμιστικός φονταμενταλισμός». «Το πρώτο πράγμα που είναι απαραίτητο όταν θέλουμε να πολεμήσουμε είναι να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε εναντίον ποιου πολεμάμε. Πολεμάμε εναντίον μιας ιδεολογίας, του ισλαμιστικού φονταμενταλισμού. Το να μην το λέμε είναι ήδη απόδειξη αδυναμίας», υποστήριξε η πρόεδρος του FN. «Εξέφρασα στον πρόεδρο την απόλυτη ανάγκη, όπως νομίζω, να ανασταλεί η συνθήκη Σένγκεν για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σύνορά μας, στοιχείο ζωτικής σημασίας στη μάχη κατά της τρομοκρατίας», πρόσθεσε. Η Λεπέν ζήτησε επίσης «την στέρηση της υπηκοότητας» από όσους διαθέτουν διπλή υπηκοότητα και έχουν φύγει για να εκπαιδευτούν ή να πολεμήσουν σε ξένη χώρα και «επιστρέφουν στο έδαφός μας για να διαπράξουν βάρβαρα εγκλήματα, όπως φαίνεται να συνέβη στην περίπτωση των δύο δολοφόνων», αναφερόμενη στους δράστες της επίθεσης στη Σαρλί Εμπντό.

    [06] Νέα υπόθεση ομηρείας στο Παρίσι: Πληροφορίες για δύο νεκρούς

    Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι κρατούνται όμηροι σε ένα εβραϊκό παντοπωλείο ανατολικά του Παρισιού, ενώ τουλάχιστον δύο άνθρωποι φέρονται να είναι νεκροί, έπειτα από μια ανταλλαγή πυροβολισμών στην οποία συμμετείχε ένας άνδρας που έφερε δύο όπλα, όπως έγινε γνωστό από μια πηγή που πρόσκειται στην έρευνα.

    Ο δράστης της επίθεσης αυτής πιστεύεται ότι είναι ο άνδρας που πυροβόλησε και σκότωσε μια αστυνομικό χθες Πέμπτη στην πόλη Μονρούζ και ο οποίος συνδέεται, σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στην υπόθεση, με τους δύο τζιχαντιστές που κατηγορούνται για το μακελειό στη σατιρική εφημερίδα Charlie Ebdo.

    Ο ακριβής αριθμός των ομήρων δεν είναι ξεκάθαρος, ενώ αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο δράστης έχει στην κατοχή του αυτόματα όπλα.

    Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή και ένα ελικόπτερο πετά πάνω από το σημείο που φέρεται να υπάρχει η κατάσταση ομηρείας.

    Παράλληλα οι Αρχές έχουν ζητήσει από τους μαθητές των σχολείων που βρίσκονται γύρω από το παντοπωλείο να παραμείνουν στα σχολεία τους.

    Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ σπεύδει στο σημείο.

    Διαβάστε επίσης: Επίθεση στη Charlie Hebdo: Βέβαιη για τον εντοπισμό των δραστών η γαλλική κυβέρνηση , Έκτακτη σύνοδος των υπουργών Εσωτερικών στο Παρίσι, με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση στο Charlie Hebdo , Ο Ολάντ ζήτησε από τους πολίτες να «απορρίψουν τον στιγματισμό» μετά τις επιθέσεις εναντίον μουσουλμάνων, Αναστολή της συνθήκης Σένγκεν ζήτησε η Μ. Λεπέν από τον Φρ. Ολάντ

    [07] Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα Βραβεία BAFTA

    Η αγγλογερμανική κομεντί "Ξενοδοχείο Grand Budapest" του Γουές Άντερσον με τους Ρέιφ Φάινς, Μάρεϊ Έιμπραχαμ, Τζουντ Λο και Τίλντα Σουίντον απέσπασε 11 υποψηφιότητες, περιλαμβανομένης της υποψηφιότητας για καλύτερη ταινία, για τα Βραβεία Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, γνωστά και ως Βραβεία BAFTA.

    Εξάλλου, δέκα υποψηφιότητες απέσπασε η ταινία "Birdman" του μεξικανού σκηνοθέτη Αλεχάντρο Γκονζάλες Ιναρίτου με τον Μάικλ Κίτον, αλλά και η "Θεωρία των πάντων" (The Theory of Everything) του Βρετανού Τζέιμς Μαρς, η βιογραφική ταινία για τη ζωή του Στίβεν Χόκινγκ.

    Ακολουθούν "Το Παιχνίδι της Μίμησης" (The Imitation Game), με εννέα υποψηφιότητες και οι ταινίες "Μεγαλώνοντας" (Boyhood) και "Whiplash" με πέντε υποψηφιότητες.

    Από 4 υποψηφιότητες έλαβαν οι ταινίες "Interstellar" του Κρίστοφερ Νόλαν, "Ο κύριος Τέρνερ", η ταινία του Μάικ Λι για τον σπουδαίο βρετανό ζωγράφο Τζόζεφ Μαλόρντ Ουίλιαμ Τέρνερ (1775-1851) και από 3 οι ταινίες Nightcrawler και Pride.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 9 January 2015 - 15:30:28 UTC