Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Η κοινωνία θέλει συνεργασίες
  • [02] Τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά στην Περιφέρεια Αττικής
  • [03] Ήρθη ο συναγερμός σε σταθμό του μετρό της Μαδρίτης
  • [04] Ολυμπιακός-Αρμάνι Μιλάνο 39-35 στο ημίχρονο
  • [05] Προκρίσεις για Παναθηναϊκό, Ξάνθη, ΑΕΚ, Πανθρακικό και Χανιά

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Η κοινωνία θέλει συνεργασίες

    Ο ελληνικός λαός στις εκλογές θα κρίνει την κατάταξη των κομμάτων, επισήμανε από τη Λάρισα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στη διάρκεια διακαναλικής συνέντευξης που παραχώρησε στην θεσσαλική πόλη και αργότερα σε κομματική ομιλία, στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου.

    "Το ποιος θα είναι πρώτος, δεύτερος, τρίτος, τέταρτος, θα το κρίνει ο ελληνικός λαός. Δεν έχει κριθεί το ζήτημα αυτό. Έτσι δεν είναι; Έχει ένα ενδιαφέρον το ποιος θα είναι πρώτος ή δεύτερος, γιατί αυτό συνδέεται με το μπόνους των 50 εδρών, αλλά εξίσου σημαντικό είναι ποιος θα πάρει την τρίτη εντολή και πώς μπορούν να διαμορφωθούν συνεργασίες", είπε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι "η χώρα βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε μια πολύ δύσκολη θέση, η κοινωνία δεν θέλει αυτοδυναμία κανενός. Θέλει συνεργασίες. Ούτε κυβερνιέται ο τόπος με τεχνητές αυτοδυναμίες". Επίσης, αναρωτήθηκε τι θα συμβεί στη χώρα αν δεν υπάρχει ο εγγυητικός ρόλος του ΠΑΣΟΚ και βρεθούν να συγκυβερνούν, όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ.

    Είπε ακόμα, ότι το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τις 25 Ιανουαρίου είναι τελικά μεγάλο και για το λόγο αυτό δεν έχει κριθεί ακόμα ποιο κόμμα θα κερδίσει τις εκλογές, ενώ, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το τι θα γίνει από τις 26 Ιανουαρίου και μετά θα το απαντήσει ο ελληνικός λαός. Ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι "κυβερνητικός μπαλαντέρ", λέγοντας ότι "θέλουμε άλλοι να μετάσχουν στην ευθύνη της εθνικής στρατηγικής, που εμείς τα έφερε η μοίρα, έτσι ώστε, να διαμορφώσουμε από το 2010 και μετά".

    [02] Τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά στην Περιφέρεια Αττικής

    Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο κάποια σχολεία στην Περιφέρεια Αττικής, ενώ κάποια θα λειτουργήσουν μετά τις 9.00 το πρωί.

    Τα περισσότερα σχολεία βρίσκονται στην Ανατολική Αττική, κάποια στο Βόρειο Τομέα της Περιφέρειας Αττικής, ένα σχολείο στο δήμο Φυλής, ενώ μετά τις 10.00 το πρωί θα λειτουργήσουν τα σχολεία στα Κύθηρα.

    Συγκεκριμένα, κλειστά θα παραμείνουν στην Ανατολική Αττική και στο δήμο Αχαρνών το 28ο δημοτικό σχολείο (περιοχή στρατοπέδου Καποτά), το 19ο δημοτικό σχολείο (περιοχή Πανόραμα) και στα σχολεία που βρίσκονται στους οικισμούς Θρακομακεδόνες, Βαρυμπόμπη και Ολυμπιακό Χωριό.

    Δεν θα λειτουργήσουν τα δημόσια σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στη δημοτική κοινότητα Βαρνάβα, στο δήμο Μαραθώνα, ενώ όλα τα σχολεία (δημόσια και ιδιωτικά) της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο δήμο Διονύσου θα ανοίξουν στις 9.00 το πρωί.

    Στο Βόρειο Τομέα Αθηνών κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία της δημοτικής κοινότητας Εκάλης και στις 9.00 θα ανοίξουν τα σχολεία στις δημοτικές κοινότητες Κηφισίας και Ν. Ερυθραίας.

    Στη Δυτική Αττική κλειστό θα μείνει το σχολείο Ζωφριάς στη δημοτική κοινότητα 'Ανω Λιοσίων, στο δήμο Φυλής.

    Στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων, στα Κύθηρα μετά τις 10.00 το πρωί θα ανοίξουν το Γυμνάσιο και το Λύκειο Χώρας Κυθήρων, τα Δημοτικά Χώρας-Καρβουνάδων και Ποταμού, τα Νηπιαγωγεία Λιβαδίου και Ποταμού και ο δημοτικός παιδικός σταθμός Φρατσίων.

    [03] Ήρθη ο συναγερμός σε σταθμό του μετρό της Μαδρίτης

    Κανένας κίνδυνος δεν υπήρξε από το ύποπτο δέμα που εντοπίστηκε στον σταθμό Νουέβος Μινιστέριος του μετρό και του προαστιακού της Μαδρίτης, ανακοίνωσαν κυβερνητικές πηγές στην ισπανική πρωτεύουσα, οι οποίες έκαναν λόγο για άρση του συναγερμού.

    Νωρίτερα η ισπανική αστυνομία είχε ανακοινώσει την ύπαρξη ενός ύποπτου δέματος που προκάλεσε τον συναγερμό και την εκκένωση του σταθμού, σύμφωνα με την εφημερίδα El Mundo.

    Ο σταθμός Νουέβος Μινιστέριος επανήλθε σε κανονική λειτουργία μετά την έρευνα της αστυνομίας και τη διαπίστωση ότι το ύποπτο δέμα δεν περιείχε τίποτε επικίνδυνο.

    Χθες οι ισπανικές αρχές ανέφεραν ότι εντείνονται τα μέτρα ασφαλείας γύρω από βασικά σημεία μετά από την ένοπλη επίθεση στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo στο Παρίσι όπου έχασαν τη ζωή τους 12 άνθρωποι.

    [04] Ολυμπιακός-Αρμάνι Μιλάνο 39-35 στο ημίχρονο

    [05] Προκρίσεις για Παναθηναϊκό, Ξάνθη, ΑΕΚ, Πανθρακικό και Χανιά

    Αήττητος (δύο νίκες, μία ισοπαλία) ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στον 8ο όμιλο της φάσης των «32» του Κυπέλλου ο Παναθηναϊκός. Αυτή την φορά οι «πράσινοι» αναδείχθηκαν ισόπαλοι, 2-2, με τα Χανιά στην Κρήτη και με 7 βαθμούς πήραν την πρώτη θέση του γκρουπ, ενώ οι γηπεδούχοι με το βαθμό που απέσπασαν θα βρεθούν αύριο το μεσημέρι στην κληρωτίδα των νοκ άουτ αγώνων της διοργάνωσης (γύρος των «16»).

    Η αμιγώς ελληνική ενδεκάδα που παρέταξε ο Γιάννης Αναστασίου απέδωσε καλό ποδόσφαιρο στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο πέτυχε δύο γκολ, ενώ έχασε πολλές ευκαιρίες για να «καθαρίσει» το ματς. Στο δεύτερο μέρος, όμως, οι «πράσινοι» χαλάρωσαν... υπερβολικά, οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν μετά το 60΄ στον αγωνιστικό χώρο κι έφτασαν στην ισοφάριση.

    Η... επιστροφή του Σωτήρη Νίνη στο «τριφύλλι» συνδυάστηκε με το πολύ όμορφο γκολ του έμπειρου μέσου στο 17΄ με πλασέ από το ύψος της περιοχής, ενώ στο 29΄ από ασίστ του Νίνη, ο Κλωναρίδης κέρδισε τις κόντρες στην περιοχή και με σουτ «έγραψε» το 0-2.

    Κι ενώ όλα έδειχαν ότι οι «πράσινοι» θα έφταναν άνετα στη νίκη, στο 75΄ με το βολέ του Κρητικού οι Χανιώτες μείωσαν σε 1-2. Στο 78΄ η ομάδα του Στεφανίδη είχε δοκάρι με το απευθείας φάουλ του Γκότοβου και στο 84΄ η ανωτερότητα τους επιβραβεύτηκε με το γκολ της ισοφάρισης από τον Πάγκαλο με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή (2-2).

    Την πρόκριση στους «16» του κυπέλλου Ελλάδας πήρε η ΑΕΚ, η οποία τερμάτισε στην πρώτη θέση του 5ου ομίλου της διοργάνωσης, μετά την εντυπωσιακή εμφάνιση και νίκη με 3-0 επί του Ατρομήτου (3η αγωνιστική), ο οποίος αποκλείστηκε από τη συνέχεια. Από το 2ο όμιλο την πρόκριση πήρε και ο Πανθρακικός μετά τη νίκη του επί του Ηρακλή Ψαχνών με 2-1.

    Η Ξάνθη είναι η δεύτερη ομάδα μετά τον ΟΦΗ από τον 3ο όμιλο, που θα δώσει το «παρών» στη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Το ακριτικό συγκρότημα επικράτησε 3-1 της Ζακύνθου στα Πηγάδια, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής, και με απολογισμό δύο νίκες σε τρεις αγώνες (6β.) κατέκτησε την δεύτερη προνομιούχο θέση του ομίλου.

    Ο Ολυμπιακός Βόλου νίκησε 2-0 τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, αλλά έμεινε εκτός των "16" του κυπέλλου, καθώς την ίδια ώρα τα Χανιά πήραν ισοπαλία 2-2 από τον Παναθηναϊκό. Ετσι, η κρητική ομάδα πήρε τη δεύτερη θέση στον 8ο όμιλο και ακολούθησε τους "πράσινους" στην επόμενη φάση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 8 January 2015 - 21:30:20 UTC