Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Περιοδεία του πρωθυπουργού στη Θράκη
  • [02] Ένοπλη ληστεία σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ, στην Καλλιθέα
  • [03] Απολογείται σήμερα ο Χρ. Ξηρός
  • [04] Επιδείνωση του καιρού από σήμερα
  • [05] Έλληνας ναυτικός νεκρός σε αεροπορικό βομβαρδισμό ελληνόκτητου πλοίου, στη Λιβύη
  • [06] Αποφυλακίστηκε, για λόγους υγείας, ο πρώην Πρόεδρος της Ταϊβάν,Τσεν Σούι-μπιαν
  • [07] Ένας νεκρός από την κατάρρευση εξαώροφου κτιρίου στο Ναϊρόμπι

  • [01] Περιοδεία του πρωθυπουργού στη Θράκη

    Διήμερη περιοδεία στους νομούς Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης και Καβάλας, πραγματοποιεί από σήμερα ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς. Το βράδυ, ο κ. Σαμαράς θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής. Αύριο, 6 Ιανουαρίου, εορτή των Θεοφανείων, θα παρακολουθήσει την τελετή του Μεγάλου Αγιασμού των Υδάτων, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καβάλας.

    Εξάλλου, σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός σε αποκλειστικές δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Βεργίνα, κατηγορώντας τον ότι οδηγεί την χώρα σε χρεοκοπία και σε πιστωτική ασφυξία και εν τέλει εκτός Ευρώπης. Ερωτηθείς για τις δημοσκοπήσεις, ο κ. Σαμαράς τόνισε πως η ψαλίδα κλείνει και σύντομα θα ανατραπεί. Εμφανίστηκε δε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των εκλογών.

    [02] Ένοπλη ληστεία σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ, στην Καλλιθέα

    Άγνωστοι εισέβαλαν το βράδυ του Σαββάτου σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ στην Καλλιθέα και με την απειλή όπλου απέσπασαν από το ταμείο του καταστήματος χρήματα καθώς και λαχνούς. Οι τρεις ένοπλοι, οι οποίοι καθ? όλη τη διάρκεια της ληστείας είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, εισέβαλλαν δια την απειλή όπλων στο πρακτορείο στις 22:15 το βράδυ και αφού απέσπασαν το χρηματικό ποσό διέφυγαν. Οι τρεις άγνωστοι αναζητούνται από τις αρχές.

    [03] Απολογείται σήμερα ο Χρ. Ξηρός

    Σήμερα θα μεταχθεί εκ νέου στα δικαστήρια της Ευελπίδων ο Χριστόδουλος Ξηρός προκειμένου να απολογηθεί στον ανακριτή για τις βαριές κατηγορίες που απαγγέλθηκαν σε βάρος του σχετικά με τα ευρήματα στο σπίτι της Αναβύσσου. Στον κατηγορούμενο δόθηκε από τον 11ο Τακτικό Ανακριτή, που ανέλαβε την δικογραφία, προθεσμία για την απολογία του και έτσι ο 57χρονος βαρυποινίτης θα βρεθεί και πάλι στα δικαστήρια.

    Η προθεσμία δόθηκε για τυπικούς λόγους, προκειμένου να συνταχθεί κατηγορητήριο σε βάρος του Χριστόδουλου Ξηρού , καθώς ο ίδιος ο κατηγορούμενος , σύμφωνα με τον συνήγορό του Φρ. Ραγκούση δεν έχει πρόθεση να λογοδοτήσει στην Δικαιοσύνη και έτσι δεν θα είχε πρόβλημα να δώσει τυπική απολογία και απόψε.

    [04] Επιδείνωση του καιρού από σήμερα

    Επιδείνωση τοι καιρού αναμένεται από σήμερα. Σύμφωνα με την ΕΜΥ στα κεντρικά και τα νότια της χώρας προβλέπονται τοπικές βροχές και στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα πρόσκαιρες καταιγίδες, ενώ χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά και βαθμιαία στα νότια ημιορεινά που κατά τη διάρκεια της ημέρας θα ενταθούν.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5-7 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση από τα βόρεια.

    Στη Μακεδονία και στη Θράκη θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις, σποραδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων στα ορεινά.

    Στα νησιά του Ιονίου στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις με καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και χιόνια στα ορεινά.

    Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο νεφώσεις με σποραδικές βροχές στο νότια και χιόνια στα ορεινά και βαθμιαία σε ημιορεινές περιοχές.

    Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες νεφώσεις με σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στην ορεινή Κρήτη.

    Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με σποραδικές βροχές στα νότια και από το απόγευμα χιόνια στα βορειότερα νησιά.

    Στην Αττική νεφώσεις με τοπικές βροχές . Χιόνια θα πέσουν στην Πάρνηθα και βαθμιαία στα υπόλοιπα ορεινά ενώ το βράδυ πιθανόν να χιονίσει και στα βόρεια προάστια.

    Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

    [05] Έλληνας ναυτικός νεκρός σε αεροπορικό βομβαρδισμό ελληνόκτητου πλοίου, στη Λιβύη

    Δεξαμενόπλοιο ελληνικών συμφερόντων με σημαία Λιβερίας, δέχθηκε επίθεση σε λιμάνι της Λιβύης από πολεμικό αεροσκάφος αγνώστων στοιχείων, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 29χρονος Έλληνας και ένας αλλοδαπός, μέλη του πληρώματος. Από την επίθεση τραυματίστηκαν επίσης δύο ακόμα μέλη του πληρώματος αλλοδαποί. Για το τραγικό περιστατικό το Κέντρο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής ενημερώθηκε από τον υπεύθυνο της εταιρείας που διαχειρίζεται το πλοίο.

    Το δεξαμενόπλοιο ARAEVO που μετέφερε 12.600 τόνους πετρέλαιο, βρισκόταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι DERNA Λιβύης, με συνολικά είκοσι έξι 26 άτομα πλήρωμα, εκ των οποίων τρεις Έλληνες και είκοσι τρεις αλλοδαποί (21 Φιλιππινέζοι, 02 Ρουμάνοι). Για περιστατικό έχει ήδη ενημερωθεί το υπουργείο Εξωτερικών για τις, κατά λόγο αρμοδιότητας, δικές του ενέργειες.

    [06] Αποφυλακίστηκε, για λόγους υγείας, ο πρώην Πρόεδρος της Ταϊβάν,Τσεν Σούι-μπιαν

    Ο πρώην Πρόεδρος της Ταϊβάν Τσεν Σούι-μπιαν που καταδικάστηκε το 2010 σε κάθειρξη είκοσι ετών για διαφθορά, επωφελήθηκε σήμερα από ένα μέτρο αποφυλάκισης υπό όρους για λόγους υγείας.Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κίνας επί δύο συνεχείς θητείες μεταξύ 2000 και 2008, ο 64χρονος Τσεν αναμένεται να πάρει εξιτήριο σήμερα από το νοσοκομείο των φυλακών του Ταϊτσούνγκ, στην κεντρική Ταϊβάν, όπου είχε εισαχθεί τον Απρίλιο με βαριά κατάθλιψη και συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον. Είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει τον Ιούνιο μέσα στο κελί του. Ο Τσεν θα υποβάλλεται σε ιατρικές εξετάσεις κάθε μήνα, δήλωσε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Τσεν Μινγκ-τανγκ.

    Ο Τσεν και μέλη της οικογένειάς του είχαν κατηγορηθεί για ξέπλυμα εκατομμυρίων δολαρίων μέσω δωρεών σε πολιτικά κόμματα και μυστικών διπλωματικών κονδυλίων στο εξωτερικό. Ο Τσεν καταδικάστηκε επίσης για δωροληψία σε σχέση με δημόσιες συμβάσεις. Συνελήφθη στα τέλη του 2008, καταδικάστηκε σε ισόβια πρωτόδικα το 2009 και σε είκοσι χρόνια κατά την εκδίκαση έφεσης ένα χρόνο αργότερα.

    [07] Ένας νεκρός από την κατάρρευση εξαώροφου κτιρίου στο Ναϊρόμπι

    Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και πολλοί ακόμα τραυματίστηκαν την Κυριακή μετά την κατάρρευση εξαώροφου κτίριου στην πρωτεύουσα της Κένυας, Ναϊρόμπι, δήλωσαν αξιωματούχοι. Είκοσι δύο άνθρωποι ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια του πολυώροφου κτιρίου, ωστόσο δεν έχει γίνει ακόμα σαφές εάν περισσότεροι άνθρωποι βρίσκονται παγιδευμένοι κάτω από τα χαλάσματα.

    Το κτίριο κατέρρευσε στις 19:00 τοπική ώρα και αμέσως κινητοποιήθηκαν οι υπηρεσίες διάσωσης σε συνεργασία με την αστυνομία για τον εντοπισμό και τον απεγκλωβισμό θυμάτων, δήλωσαν αξιωματούχοι, ιατρικό προσωπικό καθώς και ένας φωτογράφος του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων (AFP) που βρισκόταν εκείνη την ώρα στην περιοχή. Τουλάχιστον 20 άνθρωποι διακομίστηκαν σε τοπικά νοσοκομεία, σύμφωνα με υπαλλήλους στον τομέα της υγείας. Όπως δήλωσε ο αξιωματούχος της κομητείας του Ναϊρόμπι, Τομ Οντόγκο και οι έξι όροφοι του κτιρίου κατοικούνταν, ενώ υπό κατασκευή βρισκόταν ένας ακόμα. Ο ίδιος είπε επίσης ότι οι υψηλότεροι όροφοι χτίστηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να ασκηθούν πιέσεις στους κάτω ορόφους, ενώ πρόσθεσε ότι δεν είχε δοθεί άδεια από τις τοπικές αρχές για την κατασκευή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 5 January 2015 - 7:30:22 UTC