Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ι. Πανούσης: Η ΔΗΜΑΡ είναι το κόμμα του «παρ΄ολίγον»
  • [02] Άρχισε η αποκατάσταση και η καταγραφή των ζημιών που άφησε πίσω της η κακοκαιρία στα Χανιά
  • [03] WSJ: Η ευρωπαϊκή κρίση χρέους μπορεί ανά πάσα στιγμή να φουντώσει ξανά
  • [04] Γκ. Χαρδούβελης: Η παραμονή στην Ευρωζώνη απαιτεί συνέπεια στις υποχρεώσεις μας
  • [05] Μ. Ντράγκι: Απόφαση των Ελλήνων ψηφοφόρων η κυβέρνηση και η Βουλή της χώρας
  • [06] Τις 34.244 έφθασαν οι αιτήσεις για τη ρύθμιση των 100 δόσεων στα Ταμεία
  • [07] «Υπήρχαν εναλλακτικές λύσεις για την Ελλάδα, πέραν της λιτότητας» υποστηρίζει ο Ντάνιελ Κον Μπεντίτ
  • [08] Άνδρας απείλησε να πυροδοτήσει εκρηκτικό μηχανισμό, σε σιδηροδρομικό σταθμό που είχε γίνει στόχος τρομοκρατών το 2004 στη Μαδρίτη
  • [09] Φεύγει απο την Λίβερπουλ ο Τζέραρντ

  • [01] Ι. Πανούσης: Η ΔΗΜΑΡ είναι το κόμμα του «παρ΄ολίγον»

    Την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές της 25ης Ιανουρίου καθιστά σαφή ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, καθηγητής Γιάννης Πανούσης, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Η δική μου στάση είναι δηλωμένη εδώ και ενάμιση χρόνο και βέβαια ενισχύθηκε και με τα τελευταία γεγονότα. Είμαι δάσκαλος, δεν είμαι πολιτικός. Οπότε σε οποιαδήποτε μορφή δεν κατεβαίνω, είτε αν η ΔΗΜΑΡ αποφασίσει να κατέβει μόνη της, είτε αν είχε συνεργαστεί - συγχωνευθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, ή οποιοδήποτε άλλο σενάριο θα γινόταν, εγώ θα είχα αποσυρθεί έτσι και αλλιώς»σημειώνει.

    Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ εμφανίζεται έντονα επικριτικός προς την ηγεσία του κόμματός του, υποστηρίζοντας ότι«δείχνει να μην έχει καταλάβει πού ακριβώς πατάει και πού βρίσκεται».Δηλώνει: «Η θέση μου είναι, η Δημοκρατική Αριστερά να μην κατέβει στις εκλογές, να στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ στη λογική της κυβερνώσας Αριστεράς, να ανασυγκροτηθεί κι όταν με το καλό βγουν τα αποτελέσματα και οδηγηθούμε σε μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, να δει πώς θα κινηθεί στο νέο σκηνικό που θα διαμορφωθεί. Εκτιμώ ότι δεν πρέπει ούτε να κατέβει αυτόνομα, ούτε όμως και να απορροφηθεί [...]. Η ΔΗΜΑΡ είναι το κόμμα του«παρ' ολίγον»,παρ' ολίγον κυβερνητικό, παρ' ολίγον συγκυβερνητικό με την Αριστερά, παρ' ολίγον ΠτΔ, όλα παρ' ολίγον είναι».

    [02] Άρχισε η αποκατάσταση και η καταγραφή των ζημιών που άφησε πίσω της η κακοκαιρία στα Χανιά

    Στην αποκατάσταση των ζημιών σε υποδομές και οδικό δίκτυο που άφησε πίσω της η κακοκαιρία στα Χανιά επικεντρώνεται σήμερα ο κρατικός μηχανισμός, με τα προβλήματα να έχουν αντιμετωπιστεί στο μεγαλύτερο μέρος τους.

    Το «βάρος» των μηχανημάτων της αντιπεριφέρειας Χανίων έχει πέσει από το πρωί στην αποκατάσταση του δρόμου προς το χωριό Ντερές, που έχει αποκλειστεί από κατολισθήσεις βράχων με τον αντιπεριφερειάρχη Απόστολο Βουλγαράκη να εκτιμά ότι αυτό θα γίνει εφικτό τις αμέσως επόμενες ώρες.

    Προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν στον δρόμο προς Ομαλό λόγω της χιονόπτωσης, ωστόσο στο σημείο βρίσκονται δύο μηχανήματα που καθαρίζουν συνεχώς τον δρόμο.

    Ζημιές υπέστη και το δίκτυο ύδρευσης στο βόρειο παραλιακό μέτωπο των Χανίων από Σταλό προς Αγία Μαρίνα, ενώ αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα που είχαν αναφερθεί στο δίκτυο της ΔΕΗ.

    [03] WSJ: Η ευρωπαϊκή κρίση χρέους μπορεί ανά πάσα στιγμή να φουντώσει ξανά

    Οι διεθνείς επενδυτές δεν μπορούν να χαλαρώσουν το 2015, καθώς φοβούνται ότι η ευρωπαϊκή κρίση χρέους μπορεί ανά πάσα στιγμή να φουντώσει ξανά, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal με τίτλο: «Τι να προσέξετε στην παγκόσμια οικονομία το 2015».

    «Τώρα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εξετάζει την αγορά κρατικών ομολόγων για να βοηθήσει τις ευρωπαϊκές οικονομίες- την ώρα ακριβώς που ένας νέος γύρος αβεβαιότητας έχει προβάλει σχετικά με τις ελληνικές εκλογές τον Ιανουάριο, με ένα αριστερό κόμμα που προκαλεί τη συντηρητική κυβέρνηση να θέλει να αποκρούσει τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής. Στην Ισπανία, επίσης, θα γίνουν εκλογές φέτος, εν μέσω ευρύτερης δυσαρέσκειας για το ποσοστό ανεργίας 24%», αναφέρει η WSJ.

    [04] Γκ. Χαρδούβελης: Η παραμονή στην Ευρωζώνη απαιτεί συνέπεια στις υποχρεώσεις μας

    Την αισιοδοξία του ότι το 2015 θα υπάρξει ανοδικό γύρισμα της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς, εφόσον συνεχιστεί η μεταρρυθμιστική πολιτική, η δημοσιονομική εξυγίανση και ενδυναμωθεί η ελληνική οικονομία, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, μιλώντας στην σημερινή πανηγυρική έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, πρώτης του 2015. Τόνισε ότι η πολιτική αβεβαιότητα επηρεάζει καθοριστικά την πορεία της χρηματιστηριακής αγοράς, αλλά δήλωσε βέβαιος ότι θα υπάρξει σταθεροποίηση μετά τις εκλογές.

    Ο υπουργός Οικονομικών αναφερόμενος στις προοπτικές της Ελλάδας στην Ευρωζώνη επισήμανε ότι δεν μπορεί κανείς να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ εάν δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του και εάν δεν το κάνει τότε τίθεται θέμα παραμονής, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «φωνές που λένε ότι η χώρα δεν θα πληρώσει οδηγούν σε απώλεια αξιοπιστίας».

    Ακόμη, επισήμανε ότι η χώρα δεν εξαρτάται μόνο από τους εταίρους- πιστωτές της αλλά και σε επίπεδο ρευστότητας εξαρτάται σημαντικά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, επισημαίνοντας ότι το εγχώριο τραπεζικό σύστημα δανείζεται περίπου 40 δισ. ευρώ.

    [05] Μ. Ντράγκι: Απόφαση των Ελλήνων ψηφοφόρων η κυβέρνηση και η Βουλή της χώρας

    Τώρα πρέπει οι Έλληνες ψηφοφόροι να αποφασίσουν για την μελλοντική σύνθεση του κοινοβουλίου και της κυβέρνησης, περιορίζεται να απαντήσει ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, στο ερώτημα της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας «Handelsblatt» σχετικώς με το τι θα συνιστούσε στα ελληνικά κόμματα ενόψει των εκλογών.

    Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Ντράγκι τονίζει ότι όλες οι χώρες της Ευρωζώνης θα πρέπει να κάνουν περισσότερα, ενώ σε άρθρο του στην ιταλική «Il Sole 24 Ore» επισημαίνει ότι «αποτυχημένες μεταρρυθμίσεις αυξάνουν τον κίνδυνο εξόδου από το ευρώ», τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα είχε αρνητικό αντίκτυπο σε όλα τα κράτη της Ευρωζώνης.

    Την ίδια ώρα στη Γερμανία, ο αναπληρωτής επικεφαλής της ΚΟ των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Μίχαελ Φουκς προειδοποιεί τον κ. Ντράγκι να μην διοχετεύσει χρήματα προς την Ελλάδα μέσω της αγοράς ομολόγων.

    «Η αγορά ομολόγων είναι ένα από τα εργαλεία στην εργαλειοθήκη της ΕΚΤ, το οποίο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για την εκπλήρωση της εντολής μας. Δεν επιτρέπεται όμως να παραβιάσουμε το άρθρο 123 του Καταστατικού μας, το οποίο απαγορεύει τη χρηματοδότηση κρατών», τονίζει ο κ. Ντράγκι στη «Handelsblatt» και προσθέτει ότι το Συμβούλιο της ΕΚΤ ανέθεσε στους συνεργάτες της ΕΚΤ και τις αρμόδιες επιτροπές του ευρωσυστήματος να κάνουν τεχνικές προετοιμασίες για ενδεχομένως απαραίτητα επιπλέον μέτρα. Παραδέχεται δε ότι «ο κίνδυνος η ΕΚΤ να μην εκπληρώσει την εντολή της σε ό,τι αφορά τη σταθερότητα των τιμών είναι μεγαλύτερος από ό,τι πριν από έξι μήνες», εξαιτίας του χαμηλού πληθωρισμού.

    Ο κ. Φουκς από την πλευρά του, με συνέντευξή του στη Γερμανική Ραδιοφωνία, επισημαίνει ότι με την αγορά ομολόγων από την ΕΚΤ «η πίεση για μεταρρυθμίσεις θα φύγει πάλι από αυτές τις χώρες» και προσθέτει ότι θα ήταν ευγνώμων «εάν ο κ. Ντράγκι έκανε κάποιες δηλώσεις σε αυτή την κατεύθυνση». Εκφράζει δε την πεποίθηση ότι θα υπάρξει ακόμη μεγάλη συζήτηση για πιθανές αγορές κρατικών ομολόγων, εναντίον των οποίων προειδοποιεί ο επικεφαλής της Bundesbank Γενς Βάιντμαν.

    [06] Τις 34.244 έφθασαν οι αιτήσεις για τη ρύθμιση των 100 δόσεων στα Ταμεία

    Στις 34.244 έφθασαν οι αποφάσεις υπαγωγής στη νέα ρύθμιση των 100 δόσεων για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών κατά τις πρώτες 50 ημέρες της εφαρμογής του νέου σχήματος.

    Οι αποφάσεις υπαγωγής οφειλών, οι οποίες εκδόθηκαν έως τις 30 Δεκεμβρίου του 2014, αφορούν ποσό συνολικού ύψους 784.938.440,05 ευρώ που εντάχθηκε στο ΚΕΑΟ.

    Το μεγαλύτερο πλήθος των αποφάσεων, οι 21.942 αφορούν οφειλές προς το ΙΚΑ ύψους 627.419.849,86 ευρώ.

    Ακόμη 9.874 αφορούν οφειλές προς τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), ύψους 134.374.049,17 ευρώ και 2.472 οφειλές προς τον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), ύψους 20.385.456,73 ευρώ.

    Τέλος, 46 αποφάσεις αφορούν οφειλές προς το Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ), ύψους 2.759.084,29 ευρώ

    [07] «Υπήρχαν εναλλακτικές λύσεις για την Ελλάδα, πέραν της λιτότητας» υποστηρίζει ο Ντάνιελ Κον Μπεντίτ

    Την άποψη ότι οι Ευρωπαίοι έχασαν την ευκαιρία να εφαρμόσουν στην Ελλάδα άλλες εναλλακτικές λύσεις και άλλους ρυθμούς, πέραν της αυστηρής λιτότητας, εξέφρασε, με δηλώσεις του το πρωί στον ραδιοσταθμό «Europe1», ο πρώην επικεφαλής των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ντάνιελ Κον Μπεντίτ.

    «Όταν επαναλαμβάνουμε στους Έλληνες ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση από τη λιτότητα, έρχεται μια στιγμή που η πλειοψηφία των Ελλήνων δεν αντέχει πλέον αυτή τη λιτότητα. Θα πρέπει να καταλάβετε ότι για πολλούς Έλληνες οι μισθοί μειώθηκαν κατά 30- 50%. Φανταστείτε, επομένως, μια χώρα όπου οι μισθοί μειώθηκαν κατά 40% κατά μέσο όρο. Η κατάσταση έγινε ανυπόφορη γιατί οι τιμές δεν ακολούθησαν στις μειώσεις αυτές», ανέφερε.

    Ο Κον Μπεντίτ αναγνώρισε ότι «έπρεπε πράγματι να γίνουν μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα» ωστόσο σημείωσε: «Οι ρυθμοί, όμως, των πολιτικών που επιβλήθηκαν από την ΕΕ, από έναν νεοφιλελεύθερο δογματισμό προερχόμενο από τη Γερμανία και ο οποίος υποστηρίχθηκε και από άλλες κυβερνήσεις ήταν τέτοιοι, που οι Έλληνες λένε σήμερα "ξεχείλισε το ποτήρι και θα δείτε τι έχετε να δείτε"».

    Στο ερώτημα για το εάν υπήρχε εναλλακτική λύση για την Ελλάδα, απάντησε πως «στη Δημοκρατία υπάρχει πάντα μια εναλλακτική λύση, διαφορετικά δεν έχουμε δημοκρατία. Σαφώς ήταν δυνατή μια άλλη πολιτική και ένας άλλος ρυθμός μεταρρυθμίσεων».

    [08] Άνδρας απείλησε να πυροδοτήσει εκρηκτικό μηχανισμό, σε σιδηροδρομικό σταθμό που είχε γίνει στόχος τρομοκρατών το 2004 στη Μαδρίτη

    Ο σιδηροδρομικός σταθμός της Ατότσα, θέατρο των πολύνεκρων τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Μαρτίου 2004 στη Μαδρίτη, εκκενώθηκε σήμερα, αφού άνδρας απείλησε να ανατιναχθεί, για να διαπιστωθεί ότι δεν είχε τελικά εκρηκτικά, σύμφωνα με την ισπανική αστυνομία.

    Επιβάτες δήλωσαν ότι αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν το τρένο πριν από την αναχώρησή του.

    Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εσωτερικών, ο συλληφθείς, καταγόμενος από το Μάγρεμπ, τελεί υπό ψυχιατρική παρακολούθηση.

    Οι ισλαμιστικές τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Μαρτίου 2004 κατά τεσσάρων αμαξοστοιχιών που κατευθύνονταν προς τον σταθμό της Ατότσαείχαν προκαλέσειτον θάνατο 191 ανθρώπων.

    [09] Φεύγει απο την Λίβερπουλ ο Τζέραρντ

    Επίσημο χαρακτήρα, απέκτησε πλέον η είδηση για την αποχώρηση του Στίβεν Τζέραρντ από την Λίβερπουλ στο τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Σε σχετική ανακοίνωση, η διοίκηση του ιστορικού συλλόγου, αναφέρει χαρακτηριστικά πως «επιβεβαιώνει ότι ο Στίβεν Τζέραρντ θα φύγει από τον σύλλογο στο τέλος της περιόδου 2014-2015». Οπως αναφέρεται σε σημερινά δημοσιεύματα του αγγλικού Τύπου, ο 34χρονος εμβληματικός αρχηγός, που πέρασε ολόκληρη την επαγγελματική καριέρα του στην Λίβερπουλ, θα συνεχίσει πιθανότητα στο πρωτάθλημα των ΗΠΑ, παρά το γεγονός ότι τόσο η διοίκηση όσο και το τεχνικό επιτελείο, επιθυμούσαν την ανανέωση της συνεργασίας τους. Στα 17 χρόνια που αγωνίσθηκε με την Λίβερπουλ, ο Τζέραρντ έπαιξε σε 695 αγώνες, πέτυχε 180 γκολ και κατέκτησε δέκα τίτλους.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 2 January 2015 - 11:30:23 UTC