Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Θα αγωνιστούμε μαζί για να μπορέσουμε να βγούμε νικητές και δυνατοί από αυτήν την περιπέτεια
  • [02] Συνεχίζονται, λόγω κακοκαιρίας, τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες
  • [03] «Δεν γνωρίζουμε τι έχουν απογίνει 98 επιβάτες του "Norman Atlantic"» δηλώνει ο εισαγγελέας του Μπάρι
  • [04] Προβάδισμα με 2,3% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, αποτυπώνει πανελλαδική δημοσκόπηση
  • [05] Τι ισχύει για ετεροδημότες, κατοίκους εξωτερικού και ενστόλους στις εκλογές του Ιανουαρίου
  • [06] Μια πολίτικη βασιλόπιτα για το καλό του χρόνου στη Web TV του ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Θα αγωνιστούμε μαζί για να μπορέσουμε να βγούμε νικητές και δυνατοί από αυτήν την περιπέτεια

    «Ο ελληνικός λαός θέλει συναίνεση, σταθερότητα, ενότητα. Θα αγωνιστούμε μαζί για να μπορέσουμε να βγούμε νικητές και δυνατοί από αυτήν την περιπέτεια και να ξανακερδίσουμε τη θέση που αξίζει η Ελλάδα στην Ευρώπη και τον κόσμο».

    Αυτό τονίζει στο μήνυμα του για την Πρωτοχρονιά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, και εύχεται η νέα χρονιά να είναι μια χρονιά «ασφαλής για τη χώρα, σταθερή, (χρονιά) αποκατάστασης των αδικιών και πραγμάτωσης των ονείρων μας».

    [02] Συνεχίζονται, λόγω κακοκαιρίας, τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

    Σε ισχύ παραμένει η απαγόρευση απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ιδιαίτερα θυελλωδών ανέμων που πνέουν στο Αιγαίο και φθάνουν τοπικά τα 9 με 10 μποφόρ.

    Από τον Πειραιά πραγματοποιούνται μόνο τα δρομολόγια των πλοίων για τα νησιά του Αργοσαρωνικού, ενώ το δρομολόγιο των υδροπτέρυγων στις 18:00 πιθανόν δεν θα πραγματοποιηθεί.

    Κλειστό παραμένει το Ρίο-Αντίρριο, ενώ δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια στις γραμμές Καβάλα-Πρίνου, Κεραμωτή-Θάσος και Αλεξανδρούπολη Σαμοθράκη.

    [03] «Δεν γνωρίζουμε τι έχουν απογίνει 98 επιβάτες του "Norman Atlantic"» δηλώνει ο εισαγγελέας του Μπάρι

    «Ακόμη δεν γνωρίζουμε τι έχουν απογίνει ενενήντα οκτώ επιβάτες του Norman Atlantic» δήλωσε ο εισαγγελέας του Μπάρι Τζιουζέππε Βόλπε.

    Σύμφωνα με τον κ. Βόλπε, «τις τελευταίες ώρες έφτασαν στην Ελλάδα ογδόντα ναυαγοί με ένα ελικόπτερο και ένα εμπορικό πλοίο, αλλά δεν προκύπτει να υπάρχει κάποιο δεύτερο πλοίο, το οποίο να έχει επιβιβάσει διασωθέντες».

    Ο εισαγγελέας του Μπάρι προέβη στις νέες αυτές δηλώσεις μετά την άφιξη στο Μπρίντιζι του ελικοπτεροφόρου «Σαν Τζόρτζιο», χθες βράδυ, το οποίο μετέφερε 216 διασωθέντες, και του πλοίου Jannette, το οποίο αγκυροβόλησε σήμερα το πρωί στον Τάραντα, με 38 ναυαγούς.

    Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το πλοίο Norman Atlantic έχει δεθεί σε ρυμουλκό, αλλά η κακοκαιρία δεν επιτρέπει την προσέγγισή του στην Κάτω Ιταλία. Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, θα ρυμουλκηθεί, τελικά, στο αλβανικό λιμάνι του Αυλώνα.

    [04] Προβάδισμα με 2,3% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, αποτυπώνει πανελλαδική δημοσκόπηση

    Κλείσιμο της «ψαλίδας» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, στο 2,3%, δείχνει νέα πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρείας Interview, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Βεργίνας TV.

    Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 27,4% έναντι 25,1% της ΝΔ, το ΚΚΕ συγκεντρώνει ποσοστό 5%, όσο το ΠΟΤΑΜΙ και η Χ.Α., το ΠΑΣΟΚ 4,9%, οι ΑΝ.ΕΛ. 2% και η ΔΗΜ.ΑΡ. 0,7%.

    Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, 49% των ερωτηθέντων επιρρίπτουν ευθύνες στην αντιπολίτευση για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και 60% υποστηρίζουν ότι οι εκλογές θα βλάψουν την οικονομία της χώρας.

    Σε ποσοστό 62% οι ερωτηθέντες θεωρούν «μη ρεαλιστική» τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τέλος της λιτότητας και των μνημονίων, σε αντίθεση με 23% που εκτιμούν το αντίθετο. Τέλος, ο Αντώνης Σαμαράς παραμένει καταλληλότερος για πρωθυπουργός με ποσοστό 41% έναντι 28% του Αλέξη Τσίπρα.

    Η έρευνα διενεργήθηκε τηλεφωνικά, το διήμερο 30-31/12/2014, σε δείγμα 1.000 ατόμων.

    [05] Τι ισχύει για ετεροδημότες, κατοίκους εξωτερικού και ενστόλους στις εκλογές του Ιανουαρίου

    Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εσωτερικών κάνει γνωστό ότι η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των ετεροδημοτών, στον τόπο διαμονής τους, κατά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, θα γίνει σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην εκλογική νομοθεσία, δηλαδή όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους των ετεροδημοτών, αλλά και όσοι είχαν υποβάλει αίτηση εγγραφής τους μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2014.

    Σημειώνεται ότι δεν καταχωρούνται εγγραφές στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους με βάση τις αιτήσεις ετεροδημοτών που υποβλήθηκαν μετά την 31η Οκτωβρίου 2014.

    Οι εκλογείς αυτοί, δηλαδή, στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 θα ψηφίσουν στον τόπο εγγραφής τους.

    Επισημαίνεται δε ότι για τους Έλληνες εκλογείς κατοίκους εξωτερικού, αλλά και για όσους την ημέρα της ψηφοφορίας θα είναι εκτός Ελλάδος, σε οποιαδήποτε χώρα, δεν προβλέπεται τρόπος άσκησης του εκλογικού δικαιώματος από το σημείο που θα βρίσκονται.

    Επίσης, με εγκύκλιό του, το υπουργείο Εσωτερικών κάνει γνωστή τη δυνατότητα εγγραφής σε ειδικούς καταλόγους όσων εργάζονται σε σώματα ασφαλείας.

    Στην εγκύκλιο επισημαίνεται ότι θα πρέπει να ακολουθηθούν συγκεκριμένες διαδικασίες και να πληρούνται ειδικά κριτήρια προκειμένου να εγγραφούν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους οι υπηρετούντες στις ένοπλες δυνάμεις, στο Λιμενικό Σώμα, στην Ελληνική Αστυνομία και το Πυροσβεστικό Σώμα.

    [06] Μια πολίτικη βασιλόπιτα για το καλό του χρόνου στη Web TV του ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Η βασιλόπιτα, αυτό το «πρωτοχρονιάτικο γλυκό», έχει κεντρικό ρόλο σε όλα τα τραπέζια αυτών των ημερών. Το φλουρί της βασιλόπιτας και την τύχη που θα έχει όλη την επόμενη χρονιά όποιος το «κερδίσει» αποτελεί ένα από τα γνωστότερα ελληνικά έθιμα.

    Η πολίτικη βασιλόπιτα, είναι ίσως η πιο γνωστή και η πιο γλυκιά από όλες τις «συνονόματές» της. Τα υλικά της κυρίως είναι αλεύρι, αυγά, βούτυρο, ζάχαρη. Αν και η Παρασκευή της πολίτικης βασιλόπιτας είναι αρκετά δύσκολη και χρονοβόρα το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Είναι πολύ αφράτη, φουσκωτή, γλυκιά και με έντονη μυρωδιά από «την Πόλη». Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου με την συνεργασία του σεφ Δημήτρη Νίκολη φτιάχνει μπροστά στην κάμερα του ΑΠΕ-ΜΠΕ μια πολίτικη βασιλόπιτα και μας προτρέπει να κάνουμε και εμείς το ίδιο και να την γευτούμε απόψε το βράδυ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 31 December 2014 - 15:30:29 UTC