Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ καταγράφει δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας
  • [02] Ορκίζεται υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών ο Μ. Θεοχαρίδης
  • [03] Αποβιβάστηκαν στο Μπρίντιζι 118 Έλληνες επιβάτες του «Norman Atlantic»
  • [04] Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς στην Αττική σήμερα και αύριο
  • [05] Αναστέλλεται από σήμερα η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων
  • [06] Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω θυελλωδών ανέμων στο Αιγαίο
  • [07] Σήμερα η καταβολή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος
  • [08] Η Άγγελα Μέρκελ καλεί τους συμπατριώτες της να γυρίσουν την πλάτη στον ρατσισμό
  • [09] ΟΗΕ: Απορρίφθηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας το παλαιστινιακό ψήφισμα

  • [01] Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ καταγράφει δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

    Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας με 4,5% καταγράφει δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, και η οποία παρουσιάστηκε από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού. Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 29,5% και η ΝΔ 25%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6%, «Το Ποτάμι» και το ΚΚΕ με (από) 5%, το ΠΑΣΟΚ με 4%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1% και η ΔΗΜΑΡ με 0,5%. 'Ακυρο/Λευκό 2,5%. Αποχή 8,5%. 'Αλλο κόμμα επιλέγει το 7% των ερωτηθέντων ενώ αδιευκρίνιστη παραμένει η πρόθεση του 15% του δείγματος.

    [02] Ορκίζεται υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών ο Μ. Θεοχαρίδης

    Καθήκοντα υπηρεσιακού υπουργού Εσωτερικών ενόψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου αναλαμβάνει ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Μιχαήλ Θεοχαρίδης, και ορκίζεται σήμερα στις 13:00 ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, και παρουσία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

    [03] Αποβιβάστηκαν στο Μπρίντιζι 118 Έλληνες επιβάτες του «Norman Atlantic»

    Εκατόν τριάντα άτομα, εκ των οποίων 118 Έλληνες, επιβάτες του μοιραίου πλοίου «Norman Atlantic», αποβίβασε στο λιμάνι του Μπρίντιζι το ιταλικό πολεμικό πλοίο «San Giorgio». Τον επαναπατρισμό των Ελλήνων έχει αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών. Η αεροπορική εταιρεία Aegean αναμένεται να μεταφέρει με αεροσκάφος της δωρεάν από το αεροδρόμιο του Μπρίντιζι 105 Έλληνες. Το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής αναμένεται να δώσει σε λίγη ώρα νέα λίστα με Έλληνες επιβαίνοντες.

    Η διασταύρωση με τις λίστες των επιβατών που επέβαιναν στο επιβατηγό- οχηματαγωγό πλοίο «Norman Atlantic» που παραμένει στο ίδιο σημείο κοντά στις αλβανικές ακτές θα συνεχιστεί και σήμερα μεταξύ των ελληνικών και των ιταλικών Αρχών. Η ναυλώτρια εταιρεία ΑΝΕΚ με νεότερη ενημέρωση που απέστειλε προς το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, τονίζει ότι η λίστα επιβαινόντων του δρομολογίου του πλοίου «Norman Atlantic» Πάτρα- Ηγουμενίτσα- Αγκόνα στις 27/12/2014 περιλαμβάνει 474 άτομα.

    Το υπουργείο Ναυτιλίας υπενθυμίζει ότι για τη συνεχή ενημέρωση των συγγενών των επιβαινόντων του «Norman Atlantic» σχετικά με την εξέλιξη της επιχείρησης, λειτουργούν σε 24ωρη βάση δύο επιπλέον γραμμές ενημέρωσης, με αριθμούς κλήσης 2131371042 και 2131371036.

    [04] Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς στην Αττική σήμερα και αύριο

    Aπό τις 10:00 το βράδυ θα αποσύρονται σταδιακά, σήμερα, παραμονή Πρωτοχρονιάς, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ στα αμαξοστάσια, έτσι ώστε τα δρομολόγια να ολοκληρωθούν περί τις 23:00. Στο μεταξύ, με πρόγραμμα δρομολογίων Κυριακής θα κινηθούν ανήμερα της Πρωτοχρονιάς τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, ενώ την Παρασκευή 2 Ιανουαρίου και τη Δευτέρα 5 Ιανουαρίου θα κινηθούν με βάση το πρόγραμμα του Σαββάτου. Σε ο,τι αφορά τα δρομολόγια στα μέσα σταθερής τροχιάς, (ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, μετρό και τραμ) σήμερα παραμονή Πρωτοχρονιάς θα ολοκληρωθούν μεταξύ 22:00 και 23:00.

    [05] Αναστέλλεται από σήμερα η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων

    Η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας συνεδρίασε εκτάκτως στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, μετά τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εθνικών εκλογών για τις 25 Ιανουαρίου 2015 και αποφάσισε ομόφωνα να ανασταλεί από σήμερα Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου, η αποχή διαρκείας των δικηγόρων για το νομοσχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Η αποχή αποφασίσθηκε με το Πανελλαδικό δημοψήφισμα των δικηγόρων στις 2 και 3 Δεκεμβρίου 2014.

    [06] Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω θυελλωδών ανέμων στο Αιγαίο

    Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω των πολύ θυελλωδών ανέμων που πνέουν στο Αιγαίο και φθάνουν τοπικά τα 9 με10 μποφόρ.Συγκεκριμένα απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου. Από τον Πειραιά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια μόνο προς τον Αίγινα με πλοία κλειστού τύπου. Κανονικά γίνονται και τα δρομολόγια στη γραμμή Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνα. Κλειστό παραμένει το Ρίο-Αντίρριο ενώ δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια στις γραμμές Καβάλα-Πρίνου, Κεραμωτή-Θάσος και Αλεξανδρούπολη Σαμοθράκη. Κανονικά γίνονται τα δρομολόγια στις γραμμές Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα και Κυλλήνη-Κεφαλλονιά-Ζάκυνθο.

    Η εθνική μετερεωλογική υπηρεσία εξέδωσε δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων για βορειοανατολικό βορειοδυτικό κεντρικό και νοτιοδυτικό Αιγαίο,Θρακικό,Στενό Καφηρέα Νότιο Ευβοϊκό και θάλασσα Κυθήρων.

    [07] Σήμερα η καταβολή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος

    Σήμερα Τετάρτη, παραμονή της Πρωτοχρονιάς, θα καταβληθεί το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα σε επιπλέον 999 δικαιούχους. Παράλληλα, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, συνεχίζεται η διαδικασία διασταύρωσης των στοιχείων των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί. Το Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα καταβάλλεται μετά την επικύρωσή του από την Κοινωνική Υπηρεσία του οικείου δήμου, η οποία είναι και αρμόδια για την παροχή πληροφοριών προς τους πολίτες.

    [08] Η Άγγελα Μέρκελ καλεί τους συμπατριώτες της να γυρίσουν την πλάτη στον ρατσισμό

    Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ προέτρεψε τους Γερμανούς πολίτες να γυρίσουν την πλάτη τους στο συνεχώς αυξανόμενο κίνημα των αντιμουσουλμάνων διαδηλωτών, αναφέροντας ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης πρέπει να καλωσορίσει τους ανθρώπους που προσπαθούν να ξεφύγουν από τις συγκρούσεις και τον πόλεμο. Σε μια ασυνήθιστα έντονα διατυπωμένη ομιλία της για το Νέο Έτος καταδίκασε επίσης τη Ρωσία για τις ενέργειές της στην Ουκρανία, και τόνισε ότι είναι απαραίτητο για τη Γερμανία να βοηθήσει τα παιδιά της να μεγαλώνουν χωρίς φόβο.

    Πολλοί Γερμανοί ανησυχούν για την «ανθρωποπλημμύρα» των αιτούντων άσυλο, πολλοί εκ των οποίων προέρχονται από τη Συρία. Εν μέρει ως απάντηση στο ναζιστικό παρελθόν της, η Γερμανία έχει ελαστικούς κανόνες παροχής ασύλου που είναι από τους πιο φιλελεύθερους στον κόσμο. Ο αριθμός των αιτούντων ασύλου που φθάνουν στη Γερμανία αυξήθηκε σε περίπου 200.000 το 2014 αριθμός που είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο του 2012.

    [09] ΟΗΕ: Απορρίφθηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας το παλαιστινιακό ψήφισμα

    Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών απέρριψε το παλαιστινιακό ψήφισμα σχετικά με την ειρηνευτική συμφωνία με το Ισραήλ. Το παλαιστινιακό σχέδιο ψηφίσματος χρειαζόταν 9 θετικές ψήφους για να εγκριθεί αλλά έλαβε 8 ψήφους υπέρ, δύο κατά, ενώ υπήρξαν και πέντε αποχές. Η Γαλλία, η Κίνα και η Ρωσία, τα τρία μόνιμα μέλη του Συμβουλίου υποστήριξαν το ψήφισμα. Υπέρ του ψηφίσματος τάχθηκαν επίσης η Αργεντινή, το Τσαντ, η Χιλή, η Ιορδανία και το Λουξεμβούργο.Η Αυστραλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες, εκ των πλέον στενών συμμάχων του Ισραήλ, καταψήφισαν. Η Λιθουανία, η Νιγηρία, η Νότια Κορέα και η Ρουάντα απείχαν, όπως και η Βρετανία.

    Το κείμενο περιελάμβανε μεταξύ άλλων μια ειρηνευτική συμφωνία εντός δώδεκα μηνών και την αποχώρηση του Ισραήλ από τα κατεχόμενα εδάφη πριν από το τέλος του 2017.«Το ψήφισμα ενθαρρύνει τις διαιρέσεις και όχι ένα συμβιβασμό», δήλωσε η πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Σαμάνθα Πάουερ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 31 December 2014 - 7:30:24 UTC