Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές με όπλο την αλήθεια και την ευθύνη
  • [02] Απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε περιοχής της Αττικής
  • [03] Παράταση ενός έτους για την τακτοποίηση αυθαιρέτων
  • [04] Εκτός ελληνικών χωρικών υδάτων το πλοίο που είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου
  • [05] Επέκταση της δυνατότητας απόκτησης Δελτίου Στάθμευσης για ΑμεΑ
  • [06] Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών του «Norman Atlantic»
  • [07] Σε εξέλιξη νέα επιχείρηση έρευνας στην Αδριατική για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων του «Norman Atlantic»
  • [08] Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία φορτηγών στην Αρκαδία, λόγω χιονόπτωσης

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές με όπλο την αλήθεια και την ευθύνη

    Φραστική επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σε ομιλία του στην Εκτελεστική Γραμματεία της ΝΔ, κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για άγνοια και αλαζονεία, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα κερδίσει τις εκλογές με όπλα την αλήθεια και την ευθύνη.

    Ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Η εκλογική μάχη που έχουμε μπροστά μας είναι η σημαντικότερη αναμέτρηση που γίνεται στην Ελλάδα εδώ και δεκαετίες, ο λαός μας δεν την ήθελε, γιατί δημιουργεί κινδύνους τη στιγμή που η χώρα μόλις είχε βγει από την ύφεση, μόλις είχε βγει προς την κατεύθυνση της επόμενης ημέρας. Παρόλα αυτά την έσυρε σε εκλογές μία μειοψηφία, η οποία συνασπίστηκε με βουλευτές που συναθροίστηκαν από δύο κόμματα από τον ΣΥΡΙΖΑ και την Χρυσή Αυγή. Αυτή η συμμαχία των ανεύθυνων και των ακραίων ακύρωσε κάθε δυνατότητα συναίνεσης. Και πώς να κάνεις συναίνεση με τον εκβιασμό της μειοψηφίας της Βουλής; Συναίνεση στην αστάθεια και στην αποσταθεριοποίηση της χώρας, τη στιγμή που η Ελλάδα σηκώνει κεφάλι. Συναίνεση στον εσωτερικό διχασμό και στη διαίρεση και στην εξωτερική απομόνωση της χώρας. Όλα αυτά εκείνοι τα επέλεξαν, εμείς σταθήκαμε απέναντι. Εμείς στέκουμε όρθιοι και δικαιούμαστε τρία πράγματα, την ευρωπαϊκή πορεία του τόπου που εκείνοι υπονομεύουν, την ανάπτυξη που μόλις άρχισε και εκείνοι θέλουν να ματαιώσουν και τη δημοκρατική ομαλότητα που εκείνοι με κάθε τρόπο δυναμιτίζουν. Είδατε τι έγινε με τις συκοφαντίες και τους εκβιασμούς τις τελευταίες ημέρες. Παρόλα αυτά από την αντιπολίτευση οι περισσότεροι ανεξάρτητοι βουλευτές ψήφισαν Σταύρο Δήμα. Αλλά υπήρξαν και κάποιοι που ενέδωσαν σε εκβιασμούς, που προκλήθηκαν με ψεύτικες κατηγορίες, οι οποίες όλες κατέπεσαν. Ούτε και ο δικός τους άνθρωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Μανώλης Γλέζος, δεν άντεξε αυτή την παράδοξη συμμαχία ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ τους ΑΝΕΛ και την Χρυσή Αυγή. Κατάλαβε καλά ποια είναι η παθογένεια της χώρας».

    [02] Απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε περιοχής της Αττικής

    Μόνο με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, λόγω της έντονης χιονόπτωσης διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας-Αττικής, στις περιοχές της Ψάθας, του Πόρτο-Γερμενό, της Οινόης, των Βιλίων του Αλεποχωρίου και της επαρχιακής οδού Ελευσίνας-Δερβενοχωρίων. Παράλληλα, αλυσίδες πρέπει να τοποθετήσουν στα οχήματά τους οι οδηγοί που κινούνται στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας στο 30χλμ στην περιοχή της Μαλακάσας.

    Υπενθυμίζεται ότι το ίδιο ισχύει και για τους οδηγούς, που θέλουν να κινηθούν από το 22ο χλμ. της λεωφόρου Πάρνηθος μέχρι το καζίνο. Επιπλέον, στην παλαιά οδό από την Πεντέλη προς τη Νέα Μάκρη και συγκεκριμένα από το ύψος του στρατιωτικού νοσοκομείου Πεντέλης έως τη διασταύρωση του Αγ. Πέτρου, η κυκλοφορία έχει διακοπεί.

    [03] Παράταση ενός έτους για την τακτοποίηση αυθαιρέτων

    Παράταση ενός έτους για όλες τις κατηγορίες αυθαιρέτων του νόμου 4178 υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ Νίκος Ταγαράς.

    Παράλληλα, δίνεται παράταση επιπλέον δύο ετών σε μηχανικούς και ιδιοκτήτες αυθαιρέτων για την υποβολή των σχεδίων που συνοδεύουν τη δήλωση των αυθαιρέτων.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση η νέα προθεσμία λήγει στις 8 Φεβρουαρίου του 2016, με την πάροδο συνολικά 30 μηνών από τη δημοσίευση του νόμου 4178. Σημειώνεται ότι σε όλη την περίοδο της παράτασης, δηλαδή από τις 8 Φεβρουαρίου του 2015 έως τις 8 Φεβρουαρίου του 2016, θα ισχύουν οι ίδιες δυνατότητες αποπληρωμής και ιδίως οι 60 μηνιαίες δόσεις που προβλέπονται και για όσους υποβάλλουν δήλωση σήμερα.

    Παράλληλα, με την ίδια υπουργική απόφαση ο μηχανικός υποχρεούται να ολοκληρώσει την ηλεκτρονική υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών μέσα σε 24 μήνες από την καταληκτική ημερομηνία υπαγωγής στις διατάξεις του νόμου. Με αυτή τη ρύθμιση, πολίτες και μηχανικοί έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν άμεσα τη δήλωση υπαγωγής και να ξεκινήσουν την αποπληρωμή των ειδικών προστίμων, αλλά να υποβάλλουν τα συμπληρωματικά στοιχεία - και κυρίως τα σχέδια που απαιτούνται - μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου του 2018.

    [04] Εκτός ελληνικών χωρικών υδάτων το πλοίο που είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου

    Εκτός ελληνικού FIR (εκτός δηλαδή του χώρου που συμπίπτει με την ελληνική περιοχή ευθύνης για διεξαγωγή επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης) πλέει αυτή την ώρα, με δικά του μέσα, το εμπορικό πλοίο με σημαία Μολδαβίας που είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου το μεσημέρι, όταν βρισκόταν κοντά στο νησί Οθωνοί.

    Τα τρία σκάφη του λιμενικού από την Κέρκυρα, καθώς και το ρυμουλκό που έσπευδαν στην περιοχή πήραν εντολή να επιστρέψουν.

    Στην περιοχή πλέει και η φρεγάτα Ναβαρίνο, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, παρακολουθεί διακριτικά τις κινήσεις του εμπορικού πλοίου.

    [05] Επέκταση της δυνατότητας απόκτησης Δελτίου Στάθμευσης για ΑμεΑ

    Επέκταση της δυνατότητας απόκτησης δελτίου στάθμευσης για ΑμεΑ δίνει απόφαση του υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλη Παπαδόπουλου, με την οποία αντιμετωπίζονται προβλήματα που είχαν προκύψει από τις υπάρχουσες ρυθμίσεις.

    Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, ως δικαιούχοι δελτίου στάθμευσης για άτομα με αναπηρίες ορίζονταν μόνο τα ΑμεΑ που ήταν ιδιοκτήτες οχημάτων και οι άδειες κυκλοφορίας τους είχαν την ένδειξη «ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ».

    [06] Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών του «Norman Atlantic»

    Αβεβαιότητα επικρατεί σχετικά με τον ακριβή αριθμό των νεκρών της ναυτικής τραγωδίας του «Norman Atlantic».

    Σύμφωνα με πηγές της εισαγγελίας του Μπάρι, οι νεκροί που έχουν εντοπισθεί έως τώρα είναι δώδεκα, ενώ όλα τα ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης κάνουν ακόμη λόγο για έντεκα άτομα, που έχασαν τη ζωή τους.

    Παράλληλα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το πλοίο Norman Atlantic ρυμουλκείται προς το Πρίντεζι, αλλά η διαδικτυακή πύλη της ιταλικής εφημερίδας «Λα Στάμπα» αναφέρει ότι συνεχίζεται το «μπρα ντε φερ» με την Αλβανία, για τον τελικό προορισμό του.

    Σημειώνεται ότι σε εξέλιξη βρίσκεται νέα επιχείρηση έρευνας στην Αδριατική για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων.

    [07] Σε εξέλιξη νέα επιχείρηση έρευνας στην Αδριατική για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων του «Norman Atlantic»

    Με τη συμμετοχή από ελληνικής πλευράς δύο ελικοπτέρων S-70 του Πολεμικού Ναυτικού και ενός AB-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, πραγματοποιείται αυτή την ώρα νέα επιχείρηση έρευνας στην περιοχή της Αδριατικής για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων του «Norman Atlantic».

    Υπενθυμίζεται ότι με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, στην περιοχή της Αδριατικής παραμένει η φρεγάτα ΝΑΒΑΡΙΝΟ με το οργανικό ελικόπτερο της -που έχει σταλεί σε άλλο συμβάν με πλοίο στην περιοχή των Οθωνών-, στην Κέρκυρα βρίσκονται σε ετοιμότητα άλλα 2 ελικόπτερα NH-90 του Στρατού Ξηράς -πέραν των τριών που επιχειρούν- και στο Ιόνιο παραμένει το πλοίο Γενικής Υποστήριξης ΑΞΙΟΣ.

    Τα εν λόγω μέσα έχουν τεθεί στη διάθεση των αρμοδίων Αρχών για επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

    [08] Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία φορτηγών στην Αρκαδία, λόγω χιονόπτωσης

    Με απόφαση του αστυνομικού διευθυντή Αρκαδίας, απαγορεύτηκε από σήμερα, στις 16:00, η κυκλοφορία των πάσης φύσεως φορτηγών οχημάτων άνω των 3.5 τόνων, στο εθνικό οδικό δίκτυο της Αρκαδίας, για ιδιαίτερους λόγους ασφάλειας, λόγω της επικρατούσας χιονόπτωσης.

    Ειδικότερα, απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών στο οδικό δίκτυο του νέου αυτοκινητόδρομου Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας, καθώς και στο εθνικό οδικό δίκτυο, Τρίπολης - Καλαμάτας, Τρίπολης - Πύργου, Τρίπολης - Σπάρτης, Τρίπολης - Άργους και Τρίπολης - Κανδήλας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 30 December 2014 - 17:30:23 UTC