Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Eίναι προφανές ότι δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία, αλλά αυτό δεν πρέπει να οδηγήσει σε δεύτερες εκλογές»
  • [02] Ισχυρή χιονόπτωση στον νομό Χαλκιδικής
  • [03] Σαράντα επιβάτες του «Norman Atlantic» παραμένουν αγνοούμενοι
  • [04] Αντιφατικές πληροφορίες για τον αριθμό επιβατών στο «Norman Atlantic»
  • [05] Σε νοσοκομείο του Λονδίνου μεταφέρθηκε γυναίκα που μολύνθηκε από Έμπολα
  • [06] Συντρίμμια που εντοπίστηκαν στη θάλασσα ανήκουν «στο αεροσκάφος της AirAsia»
  • [07] Δίωξη κατά του πλοιοκτήτη και κυβερνήτη του «Νorman Atlantic»
  • [08] Ν. Κοντογεώργη: Έχω εμπιστοσύνη στη ζωή για το τι θα μου φέρει

  • [01] «Eίναι προφανές ότι δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία, αλλά αυτό δεν πρέπει να οδηγήσει σε δεύτερες εκλογές»

    Η προεδρική εκλογή επισπεύσθηκε για να βοηθηθεί η χώρα, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι. Και εξήγησε ότι όλη η αντιπολίτευση, μαζί και η Χρυσή Αυγή, δεν ήθελε εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και, έτσι, δεν βοηθούσε την κυβέρνηση στο ρόλο της ως εθνικού διαπραγματευτή. Όταν υπάρχει πολιτική αβεβαιότητα και ασυνέχεια του κράτους, τόνισε ο κ. Βενιζέλος, ανεβαίνει ο πήχης των απαιτήσεων από τους εταίρους και το ΔΝΤ. Όταν διαπιστωθεί ότι η κυβέρνηση δεν δεσμεύει τη χώρα, πρόσθεσε, τότε αποδυναμώνεται.

    Ο κ. Βενιζέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση δεν τα έκανε όλα καλά. Αλλά τόνισε ότι πρόκειται για μια κυβέρνηση εθνικής ανάγκης, η οποία συγκροτείται από δύο παραδοσιακούς αντιπάλους, ενώ στη χώρα δεν υπάρχει κουλτούρα συνεργασιών. Παρόλα αυτά, πρόσθεσε, η κυβέρνηση έδωσε λύση σε πολλά ζητήματα και κράτησε τη χώρα όρθια. Ο ίδιος, όπως είπε, δεν θεώρησε ποτέ εύκολη και δεδομένη την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Τόνισε επίσης ότι δεν είναι δυνατό να σηκώνουν το βάρος μόνον οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και όλοι οι άλλοι να μην αναλαμβάνουν καμία ευθύνη.

    Σε ερώτηση για το αποτέλεσμα των εκλογών, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι είναι προφανές ότι δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία, αλλά αυτό δεν πρέπει να οδηγήσει σε δεύτερες εκλογές, γιατί, όπως είπε, αν είναι λάθος που η χώρα οδηγείται τώρα σε εκλογές, θα είναι μεγαλύτερο λάθος αν πάει σε δεύτερη εκλογική αναμέτρηση. Τόνισε επίσης ότι δεν πρέπει να υπάρξει ακυβερνησία, αλλά, από την άλλη, όπως τόνισε, απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχει άλλοθι για κανέναν.

    [02] Ισχυρή χιονόπτωση στον νομό Χαλκιδικής

    Ισχυρή χιονόπτωση στον νομό Χαλκιδικής σημειώνεται από νωρίς το πρωί, με τον μηχανισμό της πολιτικής προστασίας να βρίσκεται επί ποδός και να παρεμβαίνει -μεταξύ άλλων- στο εθνικό και το επαρχιακό οδικό δίκτυο προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Η έντονη χιονόπτωση πλήττει τις περιοχές από τη Γαλάτιστα μέχρι και το βόρειο τμήμα του νομού, αλλά και τη χερσόνησο της Κασσάνδρας.

    «Χιονίζει σε όλο το νομό. Όλα είναι άσπρα» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενος της διεύθυνσης πολιτικής προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής Χαράλαμπος Στεργιάδης. Σημείωσε δε, ότι η θερμοκρασία παραμένει στους -7 βαθμούς Κελσίου στον Πολύγυρο.

    [03] Σαράντα επιβάτες του «Norman Atlantic» παραμένουν αγνοούμενοι

    Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των ιταλικών αρχών, στο σκάφος «Norman Atlantic» επέβαιναν 475 άνθρωποι. Διασώθηκαν 425, δέκα βρέθηκαν νεκροί ενώ αγνούνται 40, εκ των οποίων οι 32 είναι Έλληνες υπήκοοι. Σύμφωνα με τις ίδες πηγές, στους δέκα νεκρούς επιβάτες περιλαβάνεται το όνομα δεύτερου Έλληνα υπηκόου.

    [04] Αντιφατικές πληροφορίες για τον αριθμό επιβατών στο «Norman Atlantic»

    Αντιφατικές εξακολουθούν να είναι οι πληροφορίες για τον αριθμό των ατόμων που επέβαιναν στο πλοίο Norman Atlantic, στο οποίο είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά προχθές τα ξημερώματα, ενώ αυτό έπλεε 44 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Κέρκυρας και στο οποίο, σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία περισυλλογής των επιβαινόντων από τα εναέρια μέσα. Για τον λόγο αυτό, με εντολή του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, έχει μεταβεί στην Ιταλία ανώτερος αξιωματικός του ΛΣ προκειμένου να υπάρξει διασταύρωση όλων των στοιχείων. Παράλληλα, η Ελληνική Ακτοφυλακή έχει ήδη έτοιμες δύο εκπαιδευμένες ομάδες, αν ζητηθεί από την ιταλική κυβέρνηση, προκειμένου να συνδράμουν στο έργο διερεύνησης των χώρων του πλοίου προκειμένου να διερευνήσουν για τυχόν αγνοούμενους.

    Χθες, εκπρόσωπος της ναυλώτριας εταιρείας, που κλήθηκε στο υπουργείο προκειμένου να ενημερώσει για τον κατάλογο των επιβαινόντων ανέφερε ότι 475 επιβάτες και πλήρωμα επέβαιναν στο πλοίο «Norman Atlantic». Η ΑΝΕΚ, με επίσημη ανακοίνωσή της, ανέφερε ότι τρία άτομα που φέρονταν ως επιβάτες στον κατάλογο επιβατών του «Norman Atlantic», τελικώς δεν ταξίδεψαν, ενώ ένα άτομο (σύζυγος μέλους πληρώματος) που δεν είχε καταγραφεί, διαπιστώθηκε ότι επέβαινε επί του πλοίου. Επιπροσθέτως, ένα μέλος του πληρώματος λόγω διανυκτέρευσης δεν επιβιβάστηκε στο πλοίο. Ως εκ τούτου σύμφωνα με τα παραπάνω στοιχεία ο αριθμός των επιβαινόντων, κατά τον απόπλου, ανερχόταν σε 475 άτομα εκ των οποίων 55 άτομα είναι πλήρωμα, οι οποίοι σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

    Διαβάστε επίσης: Δίωξη κατά του πλοιοκτήτη και κυβερνήτη του «Νorman Atlantic»

    [05] Σε νοσοκομείο του Λονδίνου μεταφέρθηκε γυναίκα που μολύνθηκε από Έμπολα

    Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του Έμπολα στη Βρετανία, μία γυναίκα μέλος ιατρικής ομάδας, μεταφέρθηκε νωρίς σήμερα το πρωί από τη Σκωτία σε νοσοκομείο του Λονδίνου, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Σκωτίας, ενώ σύμφωνα με την σκωτσέζα πρωθυπουργό Νίκολα Στάρτζον, και δεύτερο άτομο στη Σκωτία, επίσης εργαζόμενος σε υπηρεσίες υγείας, υποβάλλεται σε εξετάσεις για Έμπολα μετά την επιστροφή του από τη Δυτική Αφρική, αλλά θεωρείται χαμηλού κινδύνου, καθώς δεν φέρεται να έχει έρθει σε άμεση επαφή με ασθενείς του Εμπολα.

    Η ασθενής θα μεταφερθεί σε θάλαμο απομόνωσης στο νοσοκομείο της βρετανικής πρωτεύουσας Royal Free, το οποίο έχει μετατραπεί σε κέντρο θεραπείας του Έμπολα, διευκρίνισαν αξιωματούχοι. Η γυναίκα επέστρεψε στη Γλασκώβη από τη Σιέρα Λεόνε αργά το βράδυ της Κυριακής με πτήση της British Airways με ενδιάμεσους σταθμούς την Καζαμπλάνκα στο Μαρόκο και το αεροδρόμιο Χίθροου στο Λονδίνο.

    [06] Συντρίμμια που εντοπίστηκαν στη θάλασσα ανήκουν «στο αεροσκάφος της AirAsia»

    Τα συντρίμμια που εντοπίστηκαν σήμερα στη Θάλασσα της Ιάβας ανήκουν «στο αεροσκάφος της AirAsia» που χάθηκε από τα ραντάρ νωρίς το πρωί της Κυριακής, με 162 επιβαίνοντες, λίγο μετά την απογείωσή του από τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ινδονησίας για τη Σιγκαπούρη, δήλωσε σήμερα ο Τζόκο Μουρτζατμότζο, γενικός διευθυντής της πολιτικής αεροπορίας της Ινδονησίας. «Προς το παρόν, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι πρόκειται για το αεροσκάφος της Air Asia και ο υπουργός Μεταφορών αναχωρεί για το Πανγκαλάν Μπουν», την περιοχή των ερευνών όπου εντοπίστηκαν τα συντρίμμια. «Με βάση τις παρατηρήσεις των ομάδων ερευνών και διάσωσης, έχουν εντοπισθεί μεγάλα αντικείμενα, όπως μια πόρτα της καμπίνας και μια πόρτα του χώρου των αποσκευών. Είναι μέσα στη θάλασσα, 100 μίλια (160 χλμ.) νοτιο-δυτικά της Πανγκαλάν Μπουν», πόλης στο κέντρο της περιοχής Καλιμαντάν στο νησί Μπόρνεο, διευκρίνισε.

    Αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας της Ινδονησίας εντόπισε σήμερα μία «σκιά» στον βυθό της Θάλασσας της Ιάβας, που πιθανόν να είναι το αεροπλάνο της AirAsia, δήλωσε ο επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Ερευνας και Διάσωσης της Ινδονησίας. «Δόξα τω Θεώ σήμερα! Στις 12.50( τοπική ώρα), στρατιωτικό αεροσκάφος Hercules εντόπισε αντικείμενο που περιγράφεται ως σκιά και έχει το σχήμα αεροπλάνου στον βυθό της θάλασσας», εντός της ζώνης των ερευνών, δήλωσε ο Μπαμπάνγκ Σοελίστιο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

    [07] Δίωξη κατά του πλοιοκτήτη και κυβερνήτη του «Νorman Atlantic»

    Δίωξη κατά του πλοιοκτήτη Κάρλο Βιζεντίνι και του κυβερνήτη του «Νorman Atlantic», Αρτζίλιο Τζακομάτσι άσκησε η ιταλική δικαιοσύνη με τις εξής κατηγορίες: εξ αμελείας πολλαπλής ανθρωποκτονίας, εξ αμελείας ναυαγίου και εξ αμελείας πρόκλησης τραυμάτων.

    [08] Ν. Κοντογεώργη: Έχω εμπιστοσύνη στη ζωή για το τι θα μου φέρει

    «Λες και είχε ραντεβού με αυτό το έργο και με αυτόν τον ρόλο». Αυτό υποστήριζε η σκηνοθέτις Θέμις Μαρσέλλου για τη νεαρή πρωταγωνίστρια της «Μελωδίας της Ευτυχίας» Νάντια Κοντογεώργη, όσο διαρκούσαν οι πρόβες του φιλόδοξου μιούζικαλ στο Παλλάς που επανακάμπτει στην ελληνική σκηνή ακριβώς 20 χρόνια μετά το τελευταίο του ανέβασμα από την Αλίκη Βουγιουκλάκη. «Ηταν όνειρο ζωής» παραδέχεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Νάντια Κοντογεώργη. «Πήγαινα στις πρώτες τάξεις του δημοτικού όταν πρωτοείδα την ταινία. Ενθουσιάστηκα. Και μετά αγόρασα τη βιντεοκασέτα και την έβλεπα συνέχεια. Είχα μάθει όλα τα τραγούδια απ' έξω. Αγαπώ πολύ το μιούζικαλ κι έχω δουλέψει προς αυτή την κατεύθυνση. Αλλά κι οι προσλαμβάνουσες μου είναι τέτοιες που πάντοτε με συγκινούσε η σύμπτωση των τεχνών. Αποδέχτηκα την πρόταση με πολλή λαχτάρα και χαρά».

    Θέαμα ευαίσθητο και ελπιδοφόρο, η «Μελωδία της ευτυχίας» βασίζεται εν μέρει σε αληθινά γεγονότα: στην πραγματική ιστορία της οικογένειας Φον Τραπ, που διέφυγε από τη ναζιστική Αυστρία το 1938 κι έκανε καριέρα στο τραγούδι στις ΗΠΑ. «Η Μαρία Φον Τραπ είχε κινητήριο δύναμη τη ζωή και πάντα η κατεύθυνσή της ήταν προς το φως. Είναι πολύ σημαντικό κάτι τέτοιο στις μέρες μας», λέει η Νάντια Κοντογεώργη για την ηρωίδα του έργου. «Κάθε δυσκολία που συναντούσε, έβρισκε ένα τρόπο να την αντιμετωπίσει μέσα από τη μουσική. Από ένα ορφανό, ανέμελο κορίτσι που μπήκε σε ένα μοναστήρι ως δόκιμη μοναχή, γίνεται σύζυγος, σύντροφος, "μάνα" επτά παιδιών, ενώ παράλληλα οδηγεί και την οικογένεια στον βιοπορισμό. Ακόμα και όταν κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου η οικογένεια χρεοκόπησε, ξεκίνησαν μουσικές εμφανίσεις, ενώ όταν διέφυγαν στην Αμερική δημιούργησαν μια μουσική κατασκήνωση που λειτουργεί μέχρι σήμερα».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 30 December 2014 - 9:30:23 UTC